Zonindelningsfrågor för stugor utanför nätet

Jag har funderat på att bo off-grid i en timmerstuga men är inte så lätt som att välja en bit mark och bygga en stuga på den, det finns områdesfrågor för off-grid stuga boende. Zonindelningsfrågor är inte det enda problemet.

När du bygger en stuga utanför nätet måste du följa en uppsättning byggregler. Och beroende på storleken på din byggnad kan du behöva tillstånd för att fortsätta med projektet.

Jag har bestämt mig för att undersöka allt om stugor utanför nätet och de krav som följer med det.

Det verkar finnas en rimlig mängd information om de som lever utanför nätet och fördelarna med att göra det. Men ingen av informationen gör att stugboende utanför nätet verkar lätt att uppnå.

Det kan finnas uppsättningar av regler och riktlinjer att följa när det kommer till att bygga ditt stuga hem eller välja plats att ställa upp. Jag hittade svaret på alla dessa frågor och mer.

Byggnads- och områdeskoder

Zonindelning

Många tror att det är olagligt att leva utanför nätet. När det tekniskt inte är det. Den enklaste definitionen av att leva utanför nätet är helt enkelt att kopplas bort från det allmänna elnätet. Det är lagligt.

Även om det kan vara ganska svårt att se till att din livsstil är laglig när det gäller att uppfylla alla zonindelningar och byggregler.

Områdeskoder reglerar i princip utvecklingen av fastigheter, så det finns kommuner som är indelade i olika zoner. De behöver dessa zonindelningskoder för att skydda medborgarnas säkerhet, hälsa och deras ekonomiska värde från vilket deras område ligger.

De skyddar medborgarna genom att kräva att de har ett minimum av kvadratmeter, och de skyddar också värdet av sitt område genom att byggnader sätts tillbaka från att byggas på grund av deras storlek eller höjd.

Om du bor i delstaten Idaho, nedan är en länk till zonindelningsförordningen.

(Klicka här)

Zoning koder behövs av mer än bara en enkel anledning, det finns faktiskt tre.

  1. Hälsa
  2. Säkerhet
  3. Ekonomiskt värde

Byggnad

Byggregler ger ut riktlinjer eller säkerställer hur en timmerstuga eller ett hem är byggt. Koderna anger vanligtvis specifikt det minsta antal standarder du kan följa. De är i grunden ett sätt för dem som väljer att bygga bostäder eller i detta fall en timmerstuga byggnadens funktionalitet.

Vi behöver dessa koder på plats eftersom de också hjälper till att skydda medborgarnas hälsa och skydda dem såväl som alla andra som bor i byggnaden. När de går igenom dessa byggregler kommer de att ge dig tillstånd att fortsätta med din byggprocess om de anser att det är säkert.

  Har terränghjulingar vägmätare?

Här är ett enkelt sätt att lära sig byggkoderna: Klicka här

Om du fortfarande är förvirrad över skillnaden mellan en zonkod och en byggkod här är ett enkelt sätt att komma ihåg:

  • Byggregler kan skilja sig från stat till stat men de är alla ganska lika.
  • Zonkoder är större hinder att hoppa igenom, de kräver fler regleringar och de skiljer sig helt åt inom många olika områden.

Hur man lever utanför nätet

Det kan tyckas vara de enklaste sakerna att uppnå, att leva off-grid, men det är något som kräver eftertanke och förberedelser för att slutföra. När man bor utanför nätet kan underhåll och att hålla jämna steg med städningen i ditt hem ta mycket ut en person.

Oroa dig inte för mycket, det finns sätt att göra hela processen lättare för ägaren. För att börja steg för steg-processen måste du komma ihåg att allt här kommer från att leva ett liv i hållbarhet och vara självförsörjande.

Steg ett: Välj ditt land

Det är viktigt att inse när du väljer att bo utanför nätet, detta betyder inte att du kommer att hitta ett område där människor är relativt nära eller där trafiken blomstrar.

Att bo utanför nätet innebär att välja en bit mark som är tom, och långt ifrån någon granne, kan du se. Den här typen av mark kallas ett jordskifte, och om du har tur kan den här marken vara fri från byggregler, fastighetsskatter och du får mer areal för det belopp du ska betala.

(Se till att göra din research om området du bor i eller vill bo i innan du bygger en ledig tomt. Böter kan ges om du inte har de tillstånd som krävs för att bygga på det specifika landa.)

Steg två: Bygg (eller köp) ditt skydd

När du har valt den avlägsna biten mark kan du börja på ditt skydd. Det är väldigt uppenbart att för alla människor behöver vi skydd för att överleva. Att ha en plats att ringa hem är avgörande för vår mentala hälsa såväl som fysiska.

  Kan jag vandra i Crocs?

Hur du vill att ditt skydd ska se ut är upp till dig. Du kan ha ett litet hus, ett kobbhus, en halmbal, en stuga eller en trästomme.

Det är alla härbärgen du kan bo i, och det är viktigt att välja vilken typ du ska bygga eller köpa innan du börjar flytta dina saker till din mark.

Steg tre: Se till att ha ett vattenuppsamlingssystem

Eftersom du bestämde dig för att leva utanför nätet, och borta från alla elektriska fördelar, behöver du ditt eget vattenuppsamlingssystem och vatten.

När du hämtar ditt eget vatten, för det mesta, kan det vara lätt att hitta ett rent dricksvatten när du bor någonstans så avlägset. Ditt vatten kommer också att nås från stadsvatten eller en vattenkälla i länet.

Den andra resursen du behöver är ett vattenuppsamlingssystem. Detta är vanligtvis ganska enkelt att slutföra, du behöver en regntunna med ett vattenavrinningsområde fäst vid det.

Du kan till och med köpa ett cisternvattenuppsamlingssystem, som i princip samlar upp nederbörden från ditt tak. Lätt, eller hur?

Steg fyra: Glöm inte mat

Medan större delen av världen är van vid att ha ett kylskåp i sina hem, kommer en stuga utanför nätet att ha ingen fungerande el. Det betyder att du måste odla din egen mat.

Det kan låta som ett förrädiskt jobb med ett stort behov av ansträngning, det är värt det. Att odla din egen mat kan vara ganska givande eftersom du inte längre behöver ta utflykter till mataffären.

Ett annat tips är att lära sig att bevara din mat och veta hur man förvarar den för att bygga upp en förråd i händelse av en akut nödsituation.

Steg fem: Ha ett (kraft)genereringssystem

Nu, det är då aspekter av att leva utanför nätet kommer in. Som du redan vet kommer du inte att vara ansluten till ett elnät, vilket då betyder att du kommer att göra eller generera din egen energi.

Detta kommer att innebära att du skaffar en reservgenerator som kan hjälpa dig att köra några av sakerna i ditt stuga hem. Och även om det är bra att ha denna energi måste du vara försiktig med hur mycket av den du använder.

Steg sex: Ha ett energilagringssystem

Nackdelen med att ha en egen elgenerator som går på ljuset från solen eller vinden på himlen är att allt försvinner när det blir natt.

  Har flugfiskerullar ett motstånd? Hur används det?

Så det är extremt viktigt att börja reservera din energi för att använda den till när den kraften försvinner. Något som rekommenderas för användning när du stänger av strömmen är en batteritank.

Men det är dyrt så tyvärr köper många husägare bara inte tanken.

Steg sju: Ditt septiksystem och avfallshanteringssystem

Det här ämnet kan vara ganska otäckt och obehagligt för vissa men faktum är att dess liv. Att bo mitt i skogen i en timmerstuga utan elnät är redan en ganska stor övergång från det vanliga moderna livet.

Det finns toaletter i de flesta lägenheter och hem, men i det här fallet måste du hitta ett sätt att skapa ditt avfallshanteringssystem.

Först och främst måste du följa dina lokala riktlinjer eller om det inte finns några dina federala riktlinjer för avfallshantering. Det måste finnas en riktlinje att följa eftersom det inte är den bästa idén att dumpa sitt eget avfall någonstans gömt.

Du kommer att behöva bygga ett septiksystem, men eftersom vissa till och med använder sitt avfall som gödningsmedel betyder det inte att staden, länet eller de federala riktlinjerna godkänner att du gör det också.

Steg åtta: Var villig att leva på nätet

Av alla steg som anges är detta uppriktigt sagt det viktigaste. Att behålla en tankeställare att vilja leva utanför nätet är viktigt för att njuta av livet i den situationen. Att leva utanför nätet är fritt från den moderna världen, du är omgiven av natur.

En av de svåraste sakerna med det är att leva ett liv i hållbarhet och ta engagemang, fokus och motivation. Denna livsstil är vanligtvis för dem som finner sig själva vara ganska självständiga.

Relaterade frågor

Är det lagligt att leva på nätet i Kanada? Kanada har tyvärr förbjudit att leva utanför nätet. Svaret på frågan är nej.

Är det olagligt att bo i ett hus utan el? Det är inte olagligt för någon att leva utan el, men om ens hushåll har ungdomar eller barn kan de krävas att de installerar lite el för att säkerställa barnens säkerhet.

Vad betyder att hålla sig utanför nätet? ”Staying off the grid” är lätt att hänvisa till eller känt som ett uttalande för den som väljer eller tror att de inte behöver leva på elnätet.