Yamaha TTR 125 Dirt Bike: En ägares recension

Den första smutscykeln jag någonsin ägde var en 2007 Yamaha TTR 125 och jag har den än idag. I det här inlägget kommer jag att prata om min erfarenhet och göra en fullständig recension av TTR 125.

Jag har ägt den här cykeln i 12 år nu och använder den mest för att rida på spår under jaktsäsongen. Anledningen till att jag använder den till detta är att den är lätt och lätt att flytta runt på och den är dessutom skön och tyst. Det är därför den är den perfekta cykeln för detta.

Med det sagt, även om jag inte ser någon anledning att sälja cykeln i framtiden, är det fortfarande inte en perfekt cykel och i det här inlägget kommer jag att dela för- och nackdelar med TTR 125.

Varaktighet

Som jag sa tidigare, jag har haft den här cykeln i 12 år nu och även om den inte har så många timmar på den har den alltid presterat bra och det har inte varit några allvarliga problem med den. Här är vad som har hänt under dessa 12 år:

 • Efter ett ganska lätt fall böjde sig frambromsspaken en aning och det slutade med att gummigreppet på gassidan gick sönder. Det var bara kanten på greppet så det var egentligen ingen stor grej och jag har lämnat bromsspaken för det är inte så illa heller.
 • När jag skulle ta cykeln genom ganska tät skog träffade fotpinnen ett träd och det böjde sig lite. Det fungerade fortfarande perfekt men allt jag behövde göra var att ta en tång och en hammare och jag kunde räta tillbaka den.
 • Efter cirka 5 eller 6 år hade cykeln svårt att gå på tomgång och skulle bara dö när du stannade. Det vi slutade med att göra var en all-around tune-up på cykeln och det fungerade utmärkt efteråt. Vi bytte tändstift, bytte luftfilter, gjorde en ordentlig rengöring på förgasaren och det verkade klara allt.
 • Det största problemet jag hade med cykeln var att choken satte sig. Av någon anledning sitter choken på min cykel (jag är inte säker på om det är alla TTR-cyklar) precis framför styret. Varje gång jag tvättade cykeln rann vattnet ner i choken och det satte sig med tiden och jag var tvungen att byta ut den. Det var inte särskilt dyrt och det tog inte så lång tid.
  Att fånga Kokanee från stranden: Den kompletta guiden

Det är ganska mycket det! Det har varit några repor och böjar i plasten men det är förväntat. Alla problem som jag nämnde ovan är allmänna problem med dirtbike. Den enda som kan vara annorlunda är med choken. På de flesta andra smutscyklar har jag varit på choken har varit under sätet med motorn. De kan ändå ha samma problem.

Höjd vikt

TTR 125 är en fantastisk cykel för tonåringar och någon som precis har börjat med smutscykling. Jag fick min när jag var 13 och den var den perfekta storleken för mig och den hade gott om kraft (jag hade cyklat i flera år innan detta). Det är inte den snabbaste cykeln som finns, men den är en fantastisk terrängcykel.

Jag har versionen med större hjul TTR 125 (framhjulet är något större) och sitthöjden på den är 31 tum. Detta innebär att de flesta tonåringar kommer att kunna röra marken och fortfarande ha utrymme att växa in i cykeln. Jag var ganska lång i 13 när jag fick den och jag kände mig definitivt bekväm på den.

Det tog inte lång tid för mig att kunna sätta fötterna platt på marken (vilket är ett tecken på att cykeln kan vara liten) men det hjälpte mig verkligen att få erfarenhet och självförtroende för att gå upp till en större cykel. Bara för att du kan sätta fötterna platt på marken betyder det inte att du inte kan cykla eftersom jag fortfarande cyklar på den än i dag och jag är 6 fot lång och väger 175 lbs.

  Bästa fiskebåtar under $1000 (för alla typer av fiske)

Cykelns vikt är runt 200 lbs vilket kommer att bli mycket lättare att lära sig på jämfört med en större cykel som skulle vara ganska lite tyngre.

Fart

TTR 125 är INTE en cykel designad för hastighet och är inte den bästa racercykeln. Den är designad för att vara en cykel som är pålitlig, hållbar och bekväm att cykla på under långa perioder. Jag har varit på större cyklar, mindre cyklar och 2-taktscyklar och min TTR var en av de mer bekväma i ojämn terräng.

Toppfarten på TTR 125 är mellan 45-55 MPH och det beror verkligen på föraren. Om jag cyklar kommer det att gå mycket långsammare än om någon som väger 100 kg cyklar på den. Någonstans i det intervallet skulle man säkert kunna säga och du skulle förmodligen kunna få ut lite mer av det om du gör några moddar (jag har inte gjort några men har hört talas om att folk fördubblar hästkrafterna).

Motor

TTR 125 kommer med en 124cc fyrtaktsmotor och är en av de mer hållbara cyklarna som finns. Den är också luftkyld vilket innebär att den kräver att cykeln är i rörelse för att kyla ner den.

Den har en manuell 5-växlad växellåda som använder en koppling för att växla. Jag har aldrig haft några problem med motorn eller växellådan och det är allt du verkligen kan begära av en cykel.

Pris

Jag köpte min TTR helt ny 2007 och betalade någonstans runt $2300 för den. Priserna verkar dock ha gått upp eftersom jag precis tittade på Yamahas hemsida och nya kostar för närvarande runt $3300 (du kanske kan få det lite billigare från din lokala Yamaha-butik).

Dessa cyklar håller dock sitt värde ganska bra och om jag skulle sälja den skulle jag förmodligen få $1600-1800 i mitt område. Det beror dock på var du är eftersom jag har hört folk säga att de kan köpa en för drygt 1 000 dollar. Om du kan hitta en för runt 1000 $ skulle jag säga hämta den direkt.

  Jigging For Kokanee: Den kompletta guiden för Jigging Spoons

Är en TTR 125 Road laglig?

Din standard TTR 125 får inte köras på väg. Tydligen kan du göra ändringar på cykeln för att den ska betraktas som gatulaglig men jag är säker på att varje land och varje stad har olika regler.

Det verkar bara vara mycket jobb att göra ändringarna och du är förmodligen bättre av att köpa en cykel som redan är gatulaglig och som även har vissa terrängmöjligheter. Det är bara min åsikt i alla fall.

TTR 125 vs CRF 125

Jag har bara varit på en CRF 125 ett par gånger men det fanns några tydliga skillnader mellan dem:

 1. CRF kunde värma upp snabbare.
 2. CRF hade ett något mer känsligt gasreglage.
 3. TTR:n hade mer vridmoment genom alla växlarna.
 4. TTR har en 5-växlad transmission medan CRF har en 4-växlad.
 5. TTR var bättre på kullar.
 6. CRF hade en styvare fjädring och var inte lika bekväm.
 7. TTR var roligare överlag.

TTR 125 vs YZ 125

Allt detta beror verkligen på vad du ska använda cykeln till och din skicklighetsnivå. YZ är mycket snabbare än TTR och är lättare att tappa kontrollen över. Det är därför TTR skulle vara bättre för en helt nybörjare.

YZ är en racercykel och är designad för att vara på banan. Är det vad du ska använda den till? TTR är designad för stig- och fritidscykling och är mycket bekvämare men har mycket mindre kraft.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Letar du efter ny utrustning för smutscykel? Klicka här för att kolla in vår rekommenderade redskapssida för att se de saker vi faktiskt använder och det billigaste stället att hämta dem.