Yaktrax Diamond Grip Review: Mellanklasspris, hög prestanda

Om du planerar en promenad under alla vinterförhållanden behöver du en bra draganordning. Att veta när man ska använda mikrospikar, stegjärn eller snöskor är en avgörande uppgift, liksom att välja rätt produkter. Yaktrax, tillverkare av några av de mest populära mikrospikarna, designade en riktig vinnare med sin Diamond Grip-modell. Kolla in vår snabb YakTrax Diamond Grip Review för mer information och för att avgöra om de är rätt för dig!


Vad gör mikrospikar?

Snö och is är spännande saker att vandra i – ett vackert, klart vinterlandskap. Men om du inte har ett bra grepp varje steg på vägen, kan det som borde vara en bra promenad lätt förvandlas till en plågsam resa, halkar och glider överallt.

Mikrospikar är ett tillbehör som du kan lägga till dina vandringskängor ger dig ett otroligt grepp på snö och is. De lindar tätt runt undersidan av dina stövlar med en gummirem, med underdelar gjorda av små metallpiggar. Saker och ting kan bli osäkra, särskilt där snö och is har packat sig och börjar smälta, men det mikrospikar gräver in i de hala ytornager dig avgörande dragkraft som dina vandringskängor eller löparskor helt enkelt inte har.

Basen: Diamond Grips Microspikes

yaktrax diamantgrepp microspikes recension
Det är jag som bär min YakTrax på Rocky Mountain i maj förra året. De var otroliga – och avgörande. Stövlarna är Columbia, herrstorlek 43

Yaktrax patenterade diamantgrepp är unikt av många anledningar och slår i mitt tycke alla andra bas- och mellannivå mikrospikar jag sett. Många mikrospikar du kommer att se är gjorda med baskedjor, men med YakTrax Diamond greppdu får flygplanskvalitet rostfria kablar som har då diamantformade pärlor på dem. Dessa diamantformer är mycket bättre på att gräva i snö och is än vanliga kedjelänkar. Diamantgreppen kan också rotera 360 grader, så att de inte fastnar på grund av snö och isbildning.

  Kan du åka Amtrak från Columbus, Ohio?

YakTrax Diamond Grips: för- och nackdelar

Yaktrax mikrospikar på en damkänga
Närbild av YakTrax Diamond Grips (medium) på en damvandringskänga i storlek 8.

Fördelar

 • Gör snöig/isig promenad mycket roligare
 • Lätt att ta på och av
 • Stå stilla utan att växla
 • Lätt att bära i ryggsäcken och TSA godkänd för resor i handbagage
 • Den bästa mikrospikteknologin som finns – bra grepp som ger alla skor en intensiv uppgradering!

nackdelar

 • De förhindrar inte postholing (när du tar ett steg i snön och hela foten eller benet går genom snön)
 • Inte bra för superbranta stigar, för du vill ha dem stegjärn istället är dessa mycket vassare och längre där de bokstavligen kommer att sticka igenom snön och isen för att säkra dig varje steg på vägen.

Summan av kardemumman: YakTrax Diamond Grip Microspikes

Första gången vi använde dessa var på en resa till Rocky Mountain National Park, när flera meter snö täckte alla stigar. Vi hann knappt fem minuter på leden utan dem. Skjut, glid och gör inga framsteg. När vi väl sätter på dem gör vi det passerade minst ett dussin andra vandringsgrupper på mindre än en halvtimme.

Yaktrax Diamond Grips mikrospikar var lätt att sätta på, stannade på plats på våra fötter mycket bra, och levererade på sitt löfte om dragkraft. Jag tror inte vi hade klarat oss utan dem himmel damm när du besöker Rocky Mountain National Park i maj. Från det ögonblick de satt på mina stövlar,

Vanliga frågor

Vilken storlek YakTrax ska jag ha?

Dessa mikrospikar finns i fyra storlekar från Small till XXL. Här är vad Yaktrax du bör få, baserat på din skostorlek:

 • USA herrstorlek 5-6, dam 5-7: liten
 • USA herrar 6,5–9, damer 7–10: Medium
 • USA herrar 9,5–12,5, damer 10+: Large
 • US Men 12,5+: Extra Large
 • Extra stora skor: dubbla extra stora
  Fungerar pepparspray på björnar?

Hur ställer du upp Yaktrax?

YakTrax Diamond Grip Microspikes är mycket lätta att applicera och stannar på plats under vandring med mycket liten justering. Så här sätter du på dem:

Din YakTrax ser ut lite så här ur kartongen (men renare):

YakTrax Diamond tar tag i mikrospikar direkt ur lådan
Yaktrax Diamond Grips, ut ur stöveln. Tåpartiet är till vänster på bilden och bakpartiet till höger.

Det finns två metallöglor, en mindre än den andra. Den större öglan går på framsidan av din fot; den mindre på baksidan. För att ställa in dina mikrospikar, montera främre gummidelen över tån på din stövel. Sedan, ta tag i den bakre öglan (mycket användbart), och förläng mikrospetsarna om din stövel, enligt följande:

hur man använder mikrospikar
Ta tag i öglan, dra tillbaka den!

Du kommer att vilja skaka och justera dem lite för att få dem perfekta. Om du har rätt bör det se ut så här:

Mikrospikar på en damkänga
YakTrax + Stövlar = Galen dragkraft!

Var detta så enkelt att vi inte behövde förklara det eller lägga till bilder? Ja. Var det fortfarande värt att visa dig hur enkla dessa saker är? Jag tror det!

Fungerar Microspikes bättre på snö eller is?

Medan mikrospikar är användbara på snö, är de definitivt bättre på is. Snö kan vara knepigt eftersom mikrospikar inte förhindrar efterhål, men när det är hård snö ger diamantgreppspiggarna utmärkt grepp. Is är bra för mikropiggar om du vandrar över allmänt hal terräng, men om leden blir brantare än cirka 30 grader rekommenderar vi att du istället köper ett set stegjärn.

Slutgiltiga tankar

Om du har en kommande resa där du tror att det kan finnas lite snö eller is, se till att prova YakTrax Diamond Grip mikrospikar! Det är ungefär allt som finns att säga – det är de 100% värt pengarna och gör precis vad du vill att de ska göra!

Läs också: Jetboil Flash Review

Hur vi testar ryggsäcksutrustning

Varje utrustning vi testar bedöms utifrån en sak: hur mycket den bidrar till eller försämrar kvaliteten på en backpacking, camping eller vandring. Vi recenserar bara produkter som vi faktiskt äger eller har expertis inom, och vi gör en 25-punkts utvärdering för varje produkt för att säkerställa att våra recensioner är konsekventa och rättvisa. Läs mer om hur vi testar.

  Första gången i Seattle? Här är vad du ska göra och se!