Wild Van Campground i PA Wilds – Hammersley Wild Area

Trä Hammersley Wild Area skylt i skogen

Om du gillar vild camping är PA Wilds ett måste att besöka. Vi gillar verkligen att campa i naturen och vi gillar det speciellt när vi är de enda! Jag vet att några av er kanske undrar några saker och här är svaret på dina frågor.

Vad är vild camping? Vild camping är när du campar någonstans utanför en etablerad campingplats. Det är camping i ett obebyggt område där det inte finns några faciliteter som vatten, el eller avlopp. Andra namn för vild camping är: boondocking, spridd camping eller torrcamping.

Inget slår att campa på egen hand. Du kan njuta av lugnet och tystnaden som naturen har att erbjuda, koppla av och fly det hektiska livet du har hemma. PA Wilds erbjuder det och mer.

Så var är PA Wilds? PA Wilds har över 2 miljoner hektar mark och ligger i norra centrala Pennsylvania. Cameron, Clarion, Clearfield, Clinton, Elk, Forest, Jefferson, Lycoming, McKean, Potter, Tioga, Warren och den norra delen av Center-counties utgör området känt som PA Wilds.

PA Wilds är en liten bit av paradiset för dig som älskar att vara utomhus.

Allegheny National Forest, Pennsylvanias enda nationalskog, ligger i området. Det erbjuder över 500 000 hektar att ströva omkring med vandringsleder, cykling, fiske, platser att campa på och mer. Läs vårt inlägg här för att lära dig mer om ANF.

Området innehåller också femtio statliga vildmarksområden, 29 statliga parker och åtta statliga skogar, men vänta, det finns mer.

PA Wilds har också två nationellt utsedda Wild & Scenic Rivers, Allegheny och Clarion. Floderna erbjuder möjlighet till en eftermiddag med tubing, kanotpaddling, kajakpaddling eller fiske.

Regionen har den största älgflocken i nordöstra USA. Utsedda visningsområden ger dig möjlighet att se dessa vackra varelser i deras naturliga livsmiljö.

Om du är en spirande eller fullfjädrad astronom kan du hitta några av de mörkaste himlarna i östra USA i Cherry Springs State Park. Astronomifältet där erbjuder en 360-graders utsikt över natthimlen.

Pennsylvania Grand Canyon nära Wellsboro ligger också i PA Wilds. Det erbjuder en vacker utsikt över Pine Creek Gorge, som är mer än 1 000 fot nedanför på vissa platser.

Nu, efter allt det här snacket om Wilds, var hittar du de vildaste campingplatserna i alla PA Wilds?

Enligt min åsikt är Hammersley Wild Area och Forrest H. Dutlinger Natural Area denna plats. När du upptäcker ett bra ställe att campa på vill du dela det med andra campare och i det här inlägget ska jag göra just det.

Hammersley Wild Area ligger i grevskapen Potter och Clinton och i Susquehanna State Forest. Området är uppkallat efter Hammersley Fork of the Kettle Creek, som slingrar sig genom området.Hammersley Wild Area innehåller 29 830 hektar vacker, avlägsen vildmark. Hammersley har utmärkelsen att ha det största området utan vägar i delstaten Keystone. När du besöker området, se till att du tar med en kompass, eftersom du kan ta dig till platser även fem mil från en väg.

Området erbjuder många olika alternativ för friluftsentusiasten, inklusive camping, vandring, fiske, djurliv och mer.

Vild camping i Hammersley Wild Area

Detta vilda område är den perfekta platsen för vild camping. Du kan sova i den avskilda tystnaden med bara naturens ljud som vaggar dig i sömn.

Du kan hitta husbilsparkeringar vid några stigar och på många breda platser längs vägarna.

Hammersley Wild Area ligger i Pennsylvania Bureau of Forestry District # 15. Motoriserad camping är tillåten i det vilda området, du behöver bara få ett gratis tillstånd. Du kan få en genom att maila [email protected] eller genom att ringa länskontoret på (814) 274-3600. Länskontoret ligger på 3150 East Second Street, (överst på Denton Hill) Coudersport, PA om du vill stanna till.

När du slår läger i Hammersley, glöm inte att du är i björnlandet! Björnar kan lätt komma in i dina kylare om de lämnas utanför, så se till att förvara all mat och avfall i björntåliga behållare. Håll din campingplats ren. Kasta inte matrester utanför omkretsen av din campingplats som kan hjälpa till att locka in björnar.

  Syntetiska vs dununderlägg: för-, nackdelar, pris

Om du campar med en skåpbil måste du vara minst en mil bort (inte fågelvägen, utan på väg) från statlig park eller kommersiella campingplatser.

Din husbilspark måste vara inom 300 meter från allmän väg och du får inte köra längre än 15 meter från vägen.

Du måste hålla dig minst 100 fot bort från en bäck, bäck, brunn eller vattenkälla när du ställer upp din plats.

Din motoriserade campingplats måste också vara minst 100 meter från byggnader eller hyrda områden.

Du kan också slå upp tält i Hammersley Wild Area. Om du planerar att tillbringa mer än en natt måste du ansöka om ett kostnadsfritt tillstånd. Du kan få en på samma sätt som beskrivs ovan för motoriserad camping.

Kassera mänskligt avfall genom att gräva katthål 6 till 8 tum djupa. Hålen måste vara mer än 200 fot från alla vattenkällor, stigar och campingplatser. Efter dumpning av avfall, lämna tillbaka jorden och lägg tillbaka marktäckare så att det ser ut som det gjorde innan du började.

Van camping i Hammersley Wild Area ger inte bara en lugn miljö för camping, utan erbjuder också massor av andra möjligheter att njuta av naturen.

Andra intressanta inlägg

  • Vår favorit Van Camping Kikare
  • Behöver husbilar ställplatser med strömförsörjning?
  • Vad är en inverter? Varför skulle jag vilja ha en i min hembyggda skåpbil?

Ta en promenad i Hammersley Wild Area

Det finns inget bättre sätt att komma i kontakt med naturen än att ta en promenad genom detta karga, vilda område.

På våren kan du få en glimt av en doe med sin fawn eller njuta av skönheten i blommorna i Pennsylvanias delstatsblomma, Mountain Laurel. På hösten erbjuder området spektakulära nyanser av rött, orange och gult när träden antar sina höstfärger.

Den jordnära doften av smuts och doften av hemlock, lövträ och ormbunkar omger dig när du tar dig igenom den svala baldakinen. Bäckarnas porlande blandas med ljudet av fågelsång och skapar ett naturligt musikspår att lyssna på när du är ute och reser. Vilken erfarenhet kan du ha som skulle vara bättre än så?

Innan du börjar din vandring, se till att du har rätt utrustning för utflykten. Bär dessa föremål i ryggsäcken, även om du känner till området och om vandringen är lång eller kort. Som ni vet av erfarenhet går det inte alltid som man tänkt sig.

Packa följande saker i en välsittande ryggsäck, inte för stor, inte för liten, lagom. Leta efter en ryggsäck gjord av vattenavvisande material för att hålla allt torrt inuti ifall det börjar stänka.

1. Navigering – skaffa en kompass och ta med en topokarta. Lita inte på din mobiltelefon för vägbeskrivning eftersom mottagningen är notoriskt dålig i området.

2. Första hjälpen-låda – När du packar för din vandringsresa, se till att du tar med dig ett första hjälpen-kit med tillräckligt med förnödenheter för din vandringsfest.

3. Hydrering – Att gå kan snabbt torka ut kroppen och utan tillräckligt med vatten kan din kropp inte prestera lika bra. Under en timmes promenad på sommaren kan du förlora mellan ½ och en liter fukt genom svettning.

Förutom att bära vatten, packa en metod för att behandla vatten för att rena det om du skulle ta slut. Drick inte obehandlat vatten som du stöter på under vandring, det kan orsaka olika sjukdomar.

4. Näring – Att gå är väldigt ansträngande och du behöver fylla på kroppen för att hålla igång i timmar. Ta tillräckligt med energirik mat som torkad frukt, trail mix, beef jerky, nötter, nötsmör, protein och energibars.

  11 av de bästa campingplatserna i Yosemite National Park

Ta alltid med dig lite extra ifall det tar längre tid än du tror, ​​du blir skadad, går vilse eller stöter på svår terräng som saktar ner dig.

5. Ett sätt att göra upp eld – I en nödsituation är det oerhört viktigt att ha ett sätt att starta en brand. Se till att packa eldstål eller tändstickor i en vattentät behållare för att hålla dem torra.

Lägg också till lite tinder till din packning, såsom bomullsbollar, toalettpapper, torktumlare eller liknande föremål för att hjälpa dig att tända elden. I en nödsituation kan en brand förhindra hypotermi och vara ett sätt att tillkalla hjälp.

6. Solskydd – Se till att ta med solkräm för att förhindra solbränna, läppbalsam, solglasögon och hatt.

7. Belysning – Ibland tar dagen längre tid än du planerat och du kan ställas inför utmaningen att återvända till stigen i mörkret. Se till att ta med en ficklampa och/eller pannlampa och några extra batterier. Detta gör att du kan navigera på kartan och se var du går.

8. Extra kläder & vattentät utrustning – Tiden på året och platsen där du ska vandra kommer att hjälpa dig att avgöra vilka kläder och utrustning du behöver.

Det är ett bra alternativ att klä sig i lager så att du kan anpassa dig till växlande väderförhållanden och träningsnivåer. Ta med regnkläder ifall väderprognosen inte var bra, att bli blöt på leden är inget kul.

9. Multifunktionellt verktyg – Ett multifunktionsverktyg är användbart i många situationer, från att reparera trasig utrustning, skära igenom bandage eller ta bort splitter. Multifunktionella verktyg kommer med många användbara funktioner, inklusive en kniv, tång, skruvmejslar, nödsignal och mer.

10. Nödboende – Det är klokt att ta med någon form av nödbostad som en nödbivy eller nödfilt. Dessa föremål kan vara ett sätt att skydda dig från väder och vind och överleva i en nödsituation. Köp dem i ljusorange så är de lättare att upptäcka om du går vilse.

Lägg till lite tejp och säkerhetsnålar för snabba reparationer.

Att gå vilse i Hammersley Wild Area är inte en upplevelse du vill ha. Det kan få allvarliga konsekvenser om det skulle hända.

Träskallror är en fara du kan stöta på under våren till sena höstmånaderna. Om du råkar stöta på en skallerorm, stanna och rör dig tills ormen lämnar din väg och är ett säkert avstånd bort. Kliv inte in i områden som du inte kan se.

Bär rejäla promenadskor och ta med käppar. På vissa ställen är terrängen svår och det finns bäckkorsningar.

En annan försiktighetsåtgärd att vidta är att skriva ner din resplan. Lämna det till vänner, familj eller statens skogskontor ifall något oförutsett händer under din vandring.

Tillgång till vandringslederna

Träskylt, Trout Run Ridge Trail

Åtta vandringsleder korsar området. För att komma åt vandringslederna kan du parkera längs vägen, se till att parkera ditt fordon utanför den faktiska vägen. Om du parkerar där det finns en grind, parkera inte precis framför grinden.

På McConnell Road där det finns olje- och gaskällor där du kan parkera. Se till att du är borta från utrustning och se till att du inte parkerar ditt fordon på vägen.

Crossfork Trailhead – 25,4 miles av den 85 mil långa Susquehannock Trail System loopen passerar genom Hammersley Wild Area. Den är märkt med 2″ x 6″ orange rektanglar. Du kan ta dig till leden i Cross Fork, ta bara Main Street från SR 144, ta sedan Fire House Lane, håll höger tills du kommer till parkeringsplatsen i början av leden. Det finns ingen camping, men du hittar toaletter och vatten.

På GPS-koordinaterna 41.511852, – 77.866872 hittar du ett simhål som heter Hammersley Pool längs Hammersley Fork. Du kan stanna här för att svalka dig en varm sommardag.

  Är det tillåtet att ta med sig husdjur till Koa Campsites?

Dutlinger Trailhead – Senare i det här inlägget kommer jag att prata om naturområdet Forrest H. Dutlinger, det här spåret erbjuder den bästa tillgången till det området. Leden ligger utanför SR 144, ta Hammersley Fork Avenue och sedan Hammersley Road. Parkering finns vid grinden. Du kan inte tälta på den här spårplatsen.

Trout Run Trailhead – Det här spåret ligger längs Trout Run Road. Denna tillträdesplats har också fördelen av gratis camping med tillstånd.

För att underlätta tillgången till Dutlinger Wildlife Area är en 2,5 mil lång sträcka av Trout Ridge Trail öppen för vandring, cykling, längdskidåkning och ridsport. Du måste lämna din cykel eller häst vid Dutlinger-gränsen och fortsätta till fots därifrån. Stigen är markerad med 2″ x 6″ röda rektanglar.

Twin Sisters Trailhead – Leden är längs Red Ridge Road. Denna tillträdesplats har också fördelen av gratis camping med tillstånd.

Det finns 80 miles av sammankopplade stigar i Hammersley Wild och Forest H. Dutlinger Natural Areas. Det borde räcka för att underhålla dig ett tag.

En vild fiskeupplevelse i PA Wilds

Liten bäck som rinner genom det vilda området Hammersley

Om du letar efter en avskild, lugn plats att kasta din lina på, prioritera detta område på din fiskelista. Skuggan av skogen hjälper till att upprätthålla måttliga vattentemperaturer, vilket gör den till den perfekta platsen för inhemska öringar att frodas.


Pennsylvania Fish and Boat Commission har utsett Elk Lick Run, Nelson Branch, Trout Run och Windfall Run som klass A Wild Trout Waters. Hammersley Fork och John Summerson Branch är båda benämnda Pennsylvania Wilderness Trout Streams.

Om du undrar vad dessa beteckningar betyder, här är definitionen från Pennsylvania Fish & Boat Commissions webbplats för:

Klass A-vatten: Bäckar som stödjer en population av naturligt producerad öring av tillräcklig storlek och överflöd för att stödja ett hållbart och givande sportfiske.

Wilderness – Wilderness Trout beteckning som en fiskeupplevelse i en avlägsen, naturlig och orörd miljö.

Att observera vilda djur i Hammersley Wild Area

Under ditt besök i området, se till att ta dig tid att njuta av all flora och fauna när du vandrar eller bara ta en långsam, trevlig bilresa genom området. Glöm inte att ta med en kikare eller ett teleskop så att du kan ta en närmare titt!

Njut av alla vackra växter och blommor som området har att erbjuda. På våren kommer du att se trillium och bergslager blomma. Sommaren ger dig chansen att se vilda blommor utspridda slumpmässigt över landskapet. Ormbunkarnas gula guld på hösten lägger till höjdpunkter till det vridna lövverket. Detta är en upplevelse man inte får missa.

Detta orörda natursköna vilda område erbjuder massor av möjligheter att skymta vilda djur.

Titta på vårens lekfulla upptåg när de springer genom fältet. Orrarna när de sakta korsar vägen. Vilda kalkonätare med utblåsta fjädrar och utsvängda svansar eller till och med en björn som letar efter en måltid med bär.

Forrest H. Dutlinger naturområde

När du besöker Hammersley Wild Area kan du också besöka naturområdet Forrest H. Dutlinger i Clinton County. Det gränsar till Hammersley på sydvästra sidan.

Enligt DCNR:s webbplats ”Naturområden är ”skötta” av naturen och direkt mänsklig inblandning är begränsad. De tillhandahåller platser för natursköna observationer, skyddar speciella växt- och djursamhällen och bevarar enastående exempel på naturlig skönhet.”

Detta skyddade naturområde omfattar mer än 1 500 hektar och kännetecknas av mer än 150 hektar gammalt trä.

Några av de trädarter du hittar i det här området inkluderar östlig hemlock, svart körsbär, amerikansk bok, sockerlönn, östlig vit tall och nordlig rödek, som ger en varierad livsmiljö.

Vandringsleder ger dig tillgång till detta vackra naturområde.

Så om du letar efter en vild och avlägsen miljö för ditt nästa campingäventyr, är Pennsylvanias Hammersley Wild Area platsen att gå.