Vilket är det bästa vädret för att bygga en snögubbe?

Ute är det en kall, krispig vinterdag. Barnen är hemma från skolan och tjusar på lite för att komma ut och göra något. Plötsligt har du en idé. Ni borde alla gå ut och bygga en snögubbe. Vilket är det bästa vädret för denna vinteraktivitet?

Temperaturer på minst 30 grader Fahrenheit utanför hjälper dig att bygga din bästa snögubbe hittills. Fukten i snön gör den mjuk och smidig så att du och hela familjen enkelt kan forma din snökompis!

Framöver kommer vi att prata mer om varför temperaturen spelar så stor roll när du bygger en snögubbe samt den idealiska typen av snö du behöver. Vi kommer till och med att dela med oss ​​av några tips för att bygga din snögubbe och hjälpa den att stanna kvar längre, så se till att du fortsätter läsa!

Det här är det bästa vädret för att bygga en snögubbe

Det är lätt att tro att snö är snö, men som vuxen i huset som har varit tvungen att skotta den vet du säkert att det inte riktigt är fallet. Vissa snöskyfflar snabbt och enkelt eftersom det är lätt och fluffigt. Ibland sitter man fast och smutsar ner den tunga, blöta snön och, i fler fall fortfarande, måste man flisa bort snöhögen eftersom den nästan är frusen.

Bara för att det ligger snö på marken behöver det inte betyda att det är idealiskt för att bygga en snögubbe då. Man vill att vädret utomhus ska nå en viss temperatur.

Den temperaturen är minst 30 grader. Varför är det så? När snö faller, beroende på temperaturen, får du olika typer av snökristaller eller snöflingor. Alla snöflingor kan se ut som små vita fläckar när de träffar din päls (eller din tunga), men långt innan de når dig framträder särskiljande snökristalldetaljer.

Här är typerna av snökristaller:

  • Fernliknande stjärndendriter: Dessa stellar dendrit snökristaller kallas ormbunksliknande eftersom de ser ut som ormbunkar. När ormbunksliknande stjärndendriter faller, tenderar du att få ganska pudrig snö.
  • Stellared dendriter: Formen på stjärnformade dendritsnökristaller är mer som ett träd. Dessa är den klassiska snöflingaformen du ser i semesterinredning, med minst sex grenar per kristall.
  • Nålar: Nålliknande snökristaller är långa och vassa. De kan få extra dimensioner när temperaturerna sjunker lägre och lägre.
  • Stjärnplattor: Som tillplattade snökristaller är stjärnplattorna sexkantiga i formen i mitten med sex armar. De behöver temperaturer på 5 till 10 grader för att utvecklas.
  • Enkla prismor: Platta och sexkantiga, enkla prismor är också smalare än stjärnplattor, och de är också små. Du kan vanligtvis inte se dessa snökristaller på himlen.
  Hur man knyter 11 raffelknutar, hakar och böjar

För att bygga en hållbar snögubbe behöver du iskristaller med lite fukt, vanligtvis 3 till 8 procent, vilket är fuktig till våt snö. Denna snö faller bara när temperaturen är 30 grader eller bara något över, till exempel 32 grader. Den här temperaturen är ganska varm för snö, så en polarvirvelsnöstorm kommer förmodligen inte att ge dig rätt sorts snö, men en blötare, kallare eller påsk kanske.

Typerna av snö och om du kan bygga en snögubbe med den

Fuktig snö är inte den enda typen av snö du kommer att stöta på under en genomsnittlig vinter. Den snön har mer fritt vatten, men snöns fuktighet kan minskas beroende på utomhustemperaturen.

Här är flera typer av snö som kan falla och om det är gynnsamt att bygga en snögubbe.

Snöblandat regn

Slask kan vara en riktigt besvikelse om du hoppades på snö, men det är också värt att uppskatta. Du kommer bara ha snöslask när snön börjar från molnen och sedan når varm luft, där det kan bli grunt. Därefter övergår snösladden till regndroppar. Regnet går genom ett lager av mycket kall luft som är under fryspunkten, vilket gör att det stelnar till is igen.

Vi är säkra på att vi inte behöver säga detta, men du kan inte göra en snögubbe med snöslask. Det är inte ens snö!

Polykristallin snö

Ibland antar snö inte egenskaperna hos bara en typ av snökristall eller snöflinga, utan flera. Det är så man får polykristallin snö, som helt enkelt är för oförutsägbar för att göra mycket av allt med. Det inkluderar att bygga en snögubbe.

Torr snö

Fuktmängden i torr snö är noll procent, så den kommer att kännas lätt, luftig och mycket följsam. Men trots det kommer du att upptäcka att när du försöker rulla torr snö till en boll, smulas den sönder och faller isär på dig. Du är mycket bättre av att njuta av en annan typ av snöaktiviteter som snöskoter eller snowboard istället för att göra en snögubbe.

  Den kompletta guiden för att vinterställa en stuga

Graupel

Ogenomskinliga snöflingor som är runda i form och mindre än 0,2 tum kallas graupel. När iskristaller passerar genom molndroppar blir de till graupel. Dessa flytande kristaller är väl under frysning, så de förvandlas snart till ett fast material när de omvandlas till snökristaller.

Den typ av snö man får med graupel är hagelliknande, även om graupel och hagel inte är samma sak. Graupelsnö smulas sönder som torr snö, men texturen känns mjukare. Du kan inte heller använda den här snön för att göra en snögubbe, förlåt.

Blötsnö

Vi diskuterade blöt snö i avsnittet ovan. Den har vanligtvis en fukthalt på mellan 3 och 8 procent, och i vissa fall till och med 8 till 15 procent. Den snön klassas som väldigt blöt.

Smithsonian Magazine talade med Montana State University snöforskare Jordy Hendrikx, som sa detta om det nödvändiga fria vatteninnehållet i våt snö. ”Du kan tänka på det fria vattnet som ”limmet.” Du behöver tillräckligt för att hålla ihop kristallerna, men inte för mycket. Annars kommer den inte att bilda en fast snögubbe.”

Så ja, använd blöt snö för att bygga en snögubbe, men vad gäller mycket blöt snö? Det kan ha så mycket överskottsvatten att snön är slarvig, dyster och generellt sett oförmögen att fungera för de syften du vill ha.

Hur man använder våt snö för att bygga en snögubbe

Du kollar din väderapp och temperaturen utanför är jämna 30 grader. Hurra! Idag är den perfekta dagen för att komma ut och bygga en snögubbe, så dröj inte. Klä på dig själv och barnen och gå ut.

Att bygga en snögubbe handlar både om att ha rätt sorts snö och fysik. För att göra den perfekta snögubbe, sikta på en höjd på 6 fot, vilket är 19 kubikfot snö när den komprimeras. Om du vill att din snögubbe ska stå högt och inte välta, bygg sedan en med en basdiameter på 3 fot, en mittsektion med en diameter på 2 fot och ett huvud med en diameter på 1 fot.

Börja inte göra din snögubbe på den där gräsplätten du skottade i morse. För det första vill du skapa din snögubbe på en hård, jämn yta, vilket gräs inte är. Du vill också se till att din snögubbe står någonstans kallt annars börjar den smälta. Det är därför experter rekommenderar att du skapar en bas under din snögubbe som är ungefär 2 fot. Detta kommer att fungera som din snögubbes grund och hålla honom säker.

  Är timmerstugor svala i sommarvärmen?

Om du kämpar för att hitta den perfekta platsen att bygga din snögubbe, här är några områden inte att använda. Undvik någonstans där det är mycket sol. Även i kylan kommer solens värme att lämna din snögubbe en slaskig, smält pöl som Frosty i sin semesterspecial.

All lutande eller vinklad terräng, som på toppen av en kulle, är också olämplig. Visst, det kan se coolt ut på Instagram, men din snögubbe kan börja glida om han är på en kulle. Sedan är det bara en tidsfråga innan han ramlar omkull.

Till och med basen på en kulle är inte en bra idé för att sätta din snögubbe, eftersom någon som åker pulka nerför backen kan krascha in i din snöiga skapelse. Detta kommer att förstöra din snögubbe utan tvekan, och stöten kan till och med skada snöryttaren.

Var som helst som får mycket vind är också ett dåligt val. En kraftig vindby kan slå ner löst konstruerade snögubbar, och även de mer hållbara klarar bara så mycket vind.

Slutgiltiga tankar

Om du vill bygga en snögubbe, kontrollera temperaturen innan du samlar ihop barnen och ger dig ut. Du vill helst ha temperaturer på 30 till 32 grader, eftersom den här snön är blöt men inte för blöt. Fukten fungerar som ett lim för att göra fantastiska snögubbar. Att använda torr, hård, kristallin snö fungerar helt enkelt inte.

Nu kan du vänta på en perfekt vinterdag för att göra en snögubbe som kommer att dra till sig hela blockets uppmärksamhet!

Snögubbe-kalkylator

Om du verkligen vill nörda på att göra din perfekta snögubbe så är detta verktyget för dig! Med hjälp av Fibonacci-sekvensen, Anna Szczepanek, Ph.D. skapade Snögubbe-kalkylator hjälpa dig att berätta hur länge din snögubbe kommer att hålla beroende på mängden snöfall, storleken på snögubbebollarna och om. Kolla in den, den är fantastisk!