Vilket är det bästa sönderfallande toalettpappret?

När du campar ute i en skåpbil finns det vissa regler du måste följa. Den viktigaste regeln av allt är att respektera naturen, och det inkluderar att inte lämna en enda röra när du går på toaletten. Att få rätt toalettpapper (den sönderfallande typen) är ett av de bästa sätten att se till att du inte lämnar något bakom dig.

Vilket är det bästa sönderfallande toalettpappret? Flera populära märken på marknaden har kallats de bästa i kategorin. Om du funderar på att fylla på, kommer något av dessa märken att göra jobbet:

 1. Coghlans campingtoalettpapper
 2. Scott 1 000
 3. Ängel mjuk
 4. Scott Rapid-Dissolve
 5. Firebelly Outfitters RV Toalettpapper

Planerar du att ta en tur till naturen? Om så är fallet kommer du att behöva fylla på med campingvaror, inklusive toalettpapper. Ja, jag vet att toalettpapper inte är precis högst upp på campinglistan, men det är ett måste när du ska avsluta jobbet.

Läs vidare för att ta reda på varför du behöver toalettpapper som sönderfaller bra, är campingvänligt och har alternativ. Oroa dig inte. Vi har dig täckt med en komplett guide till campingvänligt toalettpapper.

Vilket är det bästa sönderfallande toalettpappret?

När du ska välja ett toalettpapper för dina campingändamål finns det ett par sätt att hitta en bra rulle när det gäller snabb sönderfall. Du kan leta efter ”campingtoalettpapper” eller så kan du söka efter toalettpapper som är ”VVS-vänligt”.

Toalettpapper som anses vara VVS-vänligt anses vara fördelaktigt för VVS-system eftersom det sönderfaller snabbt. Eftersom det löser sig snabbt i vattnet räcker det ofta med naturligt regnvatten och fukt för att få igång nedbrytningsprocessen även i skogsmiljöer.

För att hitta toppmärken sökte vi upp grupper som studerade hur snabbt toalettpapper sönderdelas och tittade också på de betyg köpare gav för specifika rullar. Här är vad vi hittade.

Varför använda sönderfallande toalettpapper?

Det finns några enkla anledningar till varför du skulle vilja använda sönderfallande toalettpapper i en campingmiljö, inklusive:

 • Mindre röra. Campare ska alltid sträva efter att lämna så lite som möjligt bakom sig. Det är en snäll handling mot både miljön och camparna som kommer efter dig.
 • Enklare på husbilar. Om du använder en husbil måste du använda toalettpapper som lätt kommer att lösas upp. Att ha toalettpapper som är lätt på systemet undviker potentiella problem.
 • Hög biologisk nedbrytbarhet. Om du tänker använda badrummet med hjälp av ett hål i marken, kommer du att bli glad att veta att nedgrävning av lättupplöst papper går sönder snabbare, men kom bara ihåg att gräva ner det minst 6 tum djupt.
  Är ett baslager detsamma som termik?

En snabb anteckning om lättupplöst toalettpapper

Alla märken på den kommande listan har vissa saker gemensamt, oavsett om det är märkt som ”VVS-vänligt” eller campingtoalettpapper. Pappersrullarna nedan är alla 2-lagers eller 1-lagers märken. Studier visar att enskikts toalettpapper löses upp snabbast.

Ett 2-lagers papper kommer att lösas upp långsammare. Men vi förstår behovet av komfort, så vi gjorde en poäng med att lägga till några 2-lagers alternativ för campare som är känsliga där.

Andra inlägg du kommer att uppskatta att läsa:

 • 9 tips du bör känna till innan du åker på camping
 • Så här rengör du din campingspis och brännare: 16 tips som fungerar
 • Är campingkylskåp värt det? Dessa är!

Hur prisvärt är snabbt upplösande toalettpapper?

Toalettpapper är i allmänhet prisvärt, och det gäller även snabbt upplösande toalettpapper. Faktum är att många val på den här listan, inklusive Scott 1 000, är ​​ökända för att vara lågt prissatta. Ändå kommer specialtoalettpapper designat för husbils- eller campingbruk att bli något dyrare.

Om du är orolig för kostnaden för följande toalettpapper, välj det billigaste eller köp en enda rulle i butiken. Du behöver inte mycket TP för en typisk nattcamping.


Våra val

Om du funderar på att handla toalettpapper innan din stora resa har du tur. Vi gjorde forskningen för att säkerställa att du fick det bästa toalettpappret på marknaden. Här är vad vi hittade.

Coghlans campingtoalettpapper

Om du letar efter något som är gjort för campingändamål och fortfarande sönderfaller snabbt, kan du inte gå fel med Coghlan’s. Detta toalettpapper kommer i specialiserade rullar som är ryggsäcksvänliga.

  Hur man får röklukt ur en husbil

När den väl har använts, bryts Coghlans snabbt ned i jorden, vilket hjälper till att förvandla ditt ”avfall” till en naturlig form av kompost. Det är därför campare har varit så stora fans av grejerna, och varför det är ett välkänt namn inom campingtoalettartiklar. Ta inte mitt ord för det; kolla in dess höga betyg som ett bevis på dess kvalitet.

Scott 1 000

De flesta känner igen detta toalettpapper som en av de mest använda 1-lagers toalettpappersrullarna i Amerika. För vad det är värt, detta mycket prisvärda toalettpapper känns inte alltför grovt och kommer att få jobbet gjort.

Enligt en studie gjord av Familjehantverkare, Scott 1 000 var den toalettpappersrulle som löstes upp snabbast under en spolning. Med tanke på hur tunt materialet är är det lätt att se varför det anses vara ett av de mest ”VVS-vänliga”.

Ängel mjuk

Inte ett stort fan av 1-lagers silkespapper? Det är förståeligt. Även när du campar finns det något att säga om varelsekomfort. Det finns ett 2-lagers alternativ som också fick ett utmärkt betyg från Family Handyman, och det är också tillgängligt i din lokala stormarknad.

Angel Softs basmärke är utmärkt för människor som vill ha något som snabbt sönderfaller men som ändå ger dem lite komfort.

Scott Rapid-Dissolve

Scott gör ett toalettpapper speciellt designat för husbil och båtanvändning. Detta papper är speciellt framtaget för att vara så lösbart som möjligt utan att lämna rester på ryggen.

Alla som vill hålla saker lätta och lätta att lösa bör överväga att skaffa ett fyrapack Scott Rapid-Dissolve. Det kommer att vara mer än tillräckligt för att möta dina behov på en weekendresa.

  Varför använda en sängrulle? En snabb primer om fördelarna med en sängrulle

Firebelly Outfitters RV Toalettpapper

Tro det eller ej, det finns ett par företag som i första hand fokuserar på att tillverka campingfärdigt toalettpapper. Firebelly Outfitters är ett av de högst rankade toalettpappersföretagen när det kommer till snabbt upplösande papper.

Deras RV-toalettpapper är ett utmärkt val för alla som vill njuta av naturen utan att göra en röra eller stressa upp sin RVs VVS-system. Det här papper kan vara lite dyrare än de flesta andra erbjudanden på den här listan, men när du tittar på dess höga betyg är det säkert att säga att det är en bra investering.

Coleman Campers toalettpapper

Om du är orolig över att ha problem med att lämna en enda röra eller vill göra det med minimala bärproblem, kanske du vill prova Coleman Campers toalettpapper. Tillsammans med att det är anmärkningsvärt snabbt lösligt och biologiskt nedbrytbart, kommer detta papper i små, lätta att bära buntar.

När det gäller kroppskomfort har Coleman Camper’s fått några allvarligt positiva recensioner. Det är en betydande bedrift, med tanke på hur svårt det är att få ett 2-lagers papper att kännas skonsamt. Det behöver inte sägas att detta märke är en storsäljare som är värd att kolla in.

End of the Roll

Alla toalettpapper på vår lista kommer att tillgodose dina behov när du campar och har exceptionella sönderfallsegenskaper.

När det gäller att få bra sönderfallande toalettpapper är det kritiska att leta efter antalet lager och avsett syfte. Så länge du aktivt letar efter lågskiktat toalettpapper bör du kunna hitta ett märke som du gillar.

Det finns gott om toalettpappersmärken i livsmedelsbutiker som uppfyller kvalifikationerna för högkvalitativt snabbt upplösande toalettpapper. De flesta märken av campingtoalettpapper kommer att vara enkelskiktade och ge dig den renhet du behöver utan att vara svårt för husbils-VVS eller miljön.