Vilket är det bästa levande betet för crappie-fiske?

Crappie är inte det mest spännande i världen att fånga men de är ganska lätta att få tag på och de smakar bra. Det finns ett antal saker du kan använda för att få dem och i det här inlägget kommer jag att prata om bästa levande bete för att fånga crappie.

Det bästa levande betet att fånga crappie är en liten skuggfärgad elritsa. Du kan fånga dem på i stort sett vad som helst men det här är vad jag har haft bäst resultat med under hela året. Storleken du vill använda kommer att vara någonstans mellan 2 och 3 tum lång. Allt du behöver göra är att haka dem genom underläppen och ut ovansidan och du är igång.

Som jag sa, du kan använda maskar, insekter och konstgjorda beten för att fånga crappie men jag gillar en liten elritsa eftersom den ger den mest realistiska handlingen i vattnet. Det är vad fiskarna är vana vid att äta och det är också ett av de enklare sätten att fiska eftersom man egentligen inte behöver göra så mycket för att ge betet action. Fortsätt läsa eller titta på videon nedan för alla detaljer om hur du fångar levande bete och den inställning du vill använda för att fånga crappie.

Hur man enkelt fångar levande bete

Den enkla lösningen skulle vara att gå ner till din lokala betesbutik och plocka upp några levande minnows. Jag kommer att göra det då och då, men för det mesta går jag bara ut och skaffar lite själv. Du behöver tre saker för att fånga fiskar:

  1. Ett nät.
  2. Rätt plats.
  3. Lite bröd.
  Vi avslöjar de 7 bästa fiskespömärkena för sötvattensfiske

Uppenbarligen kommer du att behöva ett nät för att ösa upp fisken. Du kan försöka använda händerna men lycka till. Alla fiskenät med små hål duger men du kan också göra ett hemgjort nät som kan fungera bättre. Du behöver bara skaffa vilken sorts nät som helst som har små hål och fästa dem på två pinnar. Det kommer att vara mycket större än ett vanligt nät och ge dig en bättre chans att fånga dem. Du kan se vad jag menar i den här videon här:

Du kommer då att vilja hitta rätt område där de faktiskt kommer att vara. Den bästa platsen kommer att vara där de kan fångas. Om det bara är öppet vatten kommer de att ha ställen att gå till men det blir mycket lättare om du kan hitta en plats där de alla är samlade och inte kan gå någonstans. Leta efter platser där stenar, träd eller vägar hindrar dem från att ta sig förbi.

Det sista du kan göra är att slänga lite bete för dem och börja ösa. Alla typer av bröd kommer att fungera bra och du vill använda det för att locka dem till en enda plats. När de börjar äta på brödet vill du sakta gå mot dem med ditt nät i vattnet så att du inte skrämmer dem. Ge det lite tid, låt dem vänja sig vid nätet och ös upp dem sakta.

Vilken utrustning du bör använda

Detta är inte en exakt vetenskap utan idealet fiskespö/rulle du skulle vilja använda skulle vara en lätt spinnspö. De är inte stora fiskar och de slåss inte så mycket så du vill ha ett lätt spö så att du kan känna att något biter i kroken. Jag gillar att använda ett spinnspö eftersom de är så enkla att använda och inget går fel med dem.

  Behöver du använda en koppling på en Dirt Bike?

De fiske linje du vill använda skulle vara något som en 4 lb test fluorocarbon. Du vill ha fluorkarbon eftersom det sjunker (fläta/mono flytande) och ger dig den mest realistiska handlingen genom vattnet. Du behöver inte en tung lina heller eftersom de är ganska små och de kämpar inte superhårt.

Då vill du ange en storlek #6 cirkelkrok i slutet av din rad, använd a små flytaoch släng på en liten dela skott vikt. Jag gillar att använda en cirkelkrok eftersom den normalt krokar fisken i sidan av munnen så att den är lättare att ta ut. Avståndet du sätter flottören från din krok beror helt på djupet du fiskar. Den lilla vikten kommer att ligga runt 6-8 tum ovanför kroken och hjälper betet att sjunka ner och ge det lite bättre action.

Hur man fiskar Crappie

Crappie är rovdjur i bakhåll så de kommer med största sannolikhet att gömma sig och vänta på något att simma förbi. Du kommer att vilja leta efter områden med täckning (fallna träd, stenar, punkter) som är utanför strömmen. De kommer förmodligen att sitta i det lugnare vattnet och vänta på att strömmen ska ge dem lite mat.

Att ta reda på var de är är det viktigaste. Om du kan göra det blir det ganska enkelt att fånga dem. Det är ungefär samma sak för alla typer av fiskar, men när du väl kan göra det kommer de att äta vad du än kastar dem.

Allt du behöver göra nu är att kasta runt täckområdena, låt din elritsa simma runt och ge den en lätt krok när du ser din bobber röra sig. Det är det fina med att använda levande bete. Det kommer att göra allt arbete åt dig så att du kan luta dig tillbaka, koppla av och vänta på att något ska bita ihop.

  Uppbackning med spinnrullar: Behöver du verkligen det?

Det kan ta lite tid att hitta dem (area och djup) men när du väl gör det kommer du inte ha några problem med att landa ett gäng. Ha lite tålamod, experimentera och fortsätt sedan med det som fungerar.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.