Vilket är bättre: en husbil eller en teardrop husbil?

Campingsäsongen är en tid på året som många med oro ser fram emot. När vädret sakta förbättras och gräset börjar bli grönt, vänder vi oss till vad vi behöver göra för att göra husbilen redo för säsongens första stora campinghelg. Men om du inte har ett sätt att campa kanske du undrar vad du ska köpa och vad som är rätt för dig.

Vilket är bättre, en husbil eller en teardrop husbil? Det beror på din budget, hur ofta du kommer att använda fordonet, hur många som kommer att campa och andra faktorer. För en lägre budget kan en bakåtdragen droppe vara bättre medan en husbil, om du har råd, kan erbjuda mer varelsebekvämligheter.

Camping är ett sätt att kunna uppleva friheten i naturen, umgås med familj och vänner och varva ner efter en hektisk arbetsvecka. Hela processen ska inte vara stressande. Läs vidare när jag pekar ut några av de bra och dåliga sakerna med varje fordon och ger dig ett par saker att tänka på när du försöker fatta ditt beslut.

Även om budget och utrymme kommer att vara några av de saker vi överväger, måste vi också ta hänsyn till var vi skulle stanna och hur länge. Är detta en permanent livsförändring, eller är det bara för äventyr eller kanske för att bryta tristess med att göra samma sak?

Andra inlägg av intresse
Hur man sätter upp gardiner i en husbil: en steg-för-steg-handledning
De 7 bästa skärmarna för Van Camping – Och hur man ställer in dem
Hur man isolerar ett skåpbilsgolv: en steg-för-steg-guide

Husbilen

En husbil är vanligtvis en skåpbil som har byggts om från en fullstor skåpbil till ett bostadsutrymme. Renoverad som en husbil, den är mycket mindre och har inte samma begränsningar som en traditionell husbil eller husbil skulle ha. Även om en husbil av klass B också kallas husbil, ett stort antal skåpbilar har byggt om en lastbil för detta ändamål.

Den goda

En av fördelarna med en husbil är att den inte alltid ser ut som en husbil. Vissa människor kan också ta med sig ett tält och en luftmadrass när de reser för att möjliggöra utomhuscamping om de vill byta miljö. Tältning skulle möjliggöra utomhuscamping utan att ta upp en stor mängd utrymme för utrustning.

  Kan passagerare resa bak i en husbil?

På grund av att du ser ut som en vanlig skåpbil i full storlek, kan du potentiellt använda platser, som parkeringen i en stor lådbutik, för att stanna och fånga några Z medan du reser till din destination. Även om jag inte skulle rekommendera detta regelbundet, de kommer förmodligen inte att märka dig om du bara är där i några timmar.

Eftersom du förmodligen kommer att göra renoveringen själv, har du möjlighet att gå så grönt du kan, vilket också möjliggör några coola uppgraderingar. Du kanske vill installera solpaneler över ditt tak, vilket gör att du kan ladda dina batterier så att du kan ha el tillgänglig för apparater och elektronik.

Husbilar är lätta att köra och manövrera, så du behöver inte oroa dig för att hitta en längre parkeringsplats som också rymmer din husbil.

Det dåliga

Eftersom du tittar på en renoverad skåpbil, ser du också på bristen på toaletter. VVS och vattenförvaringsutrymmet som behövs för att kunna installera en toalett och/eller dusch kan ställa till vissa problem på grund av det begränsade utrymmet du har till att börja med. Det är av denna anledning att sätta in ett badrum är en utmaning i vissa husbilar.

På tal om begränsat utrymme, det är ett annat problem du kan hitta med en husbil. Det är begränsat med skåputrymme och förvaringsutrymme i allmänhet, och det kan bli ännu mindre beroende på vad du känner att du behöver för att överleva. Om du planerar att bo i din husbil under en längre period, du kanske vill överväga Wifi, vilket också innebär att du behöver en konstant tillförsel av el.

Om du använder solpaneler måste du se till att du har tillräckligt med batterier för att kunna lagra den elektricitet du samlar in under dagen för användning på natten. Att ha en plats för batterier kommer att tära på ditt lagringsutrymme också, men du kanske har möjlighet att montera batterierna under husbilen.

  Kan du sätta ett tält i torktumlaren?

Vi har ett par inlägg som har mycket användbar information om växelriktare som du kommer att gilla, ”Vad är en växelriktare?” och ”Välja en växelriktare för din skåpbilsbyggnad.”

Den fula

Det finns kostnaden för renoveringen och den fortsatta kostnaden för att underhålla din skåpbil. Om du blåser motorn eller tappar växellådan kan du eventuellt behöva välja mellan att spendera pengarna på att fixa det eller att göra om det hela igen. Om du redan har en skåpbil med låg topp, du kommer inte att kunna stå upp i den, vilket gör vissa aktiviteter i din skåpbil extremt svårt.

Det begränsade utrymmet måste också gå in i den fula kategorin för husbilen också, men inte på grund av förvaring. Om du försöker bo i en, blir fler än två personer för mycket för det lilla utrymmet. Och det är desto mer ansträngande när man är instängd på grund av regn.

Teardrop Camper

En teardrop-camper, även kallad pull behind, fästs på ett dragfordon. Vanligtvis använder man sig av dragkroken på fordonet, en tår kallas också en bumper pull eftersom du inte nödvändigtvis behöver en stor lastbil för att dra dem.

Den goda

En av de viktigaste fördelarna med teardrop campers är kostnaden. Även om en ny teardrop husbil fortfarande kan vara på den dyra sidan, kostar de mindre än en ny husbil. Teardrop-campare är också billiga att underhålla – ingen oro över motorer eller transmissioner, bara däck och axlar. Oftast, när man pratar om reparationer, betyder det att något har skadats, inte slitits ut.

En annan betydande fördel är utrymmet. En teardrop-camper tenderar att ha mer förvaringsutrymme och mer utrymme för familjen. Vissa tårar kan till och med vara utrustade med utdragbara utgångar, som ger extra utrymme när du väl har parkerat.

Eftersom en tår mycket av tiden är längre än en husbil, finns det oftast mer förvaringsutrymme också. Vissa teardrop campare erbjuder ett vått bad, vilket kan göra att du kan använda badrummet och ta en dusch.

Det dåliga

Du måste se till att du vet vart du är på väg utan att behöva göra för många depåstopp eftersom vissa tårar saknar toalettartiklar. Om du tröttnar och vill stanna för natten har du mindre chanser att bara kunna parkera i en stor lådbutik över natten. Du kan inte bara parkera på vilken gammal parkeringsplats eller parkering som helst, för den delen. Viss planering kommer att krävas.

  Hur man njuter av att campa i 30 graders väder (ingen parkas behövs)

Höjd är en annan fråga som kan komma med droppformade campare. Även om detta kan vara ett problem med långa människor med nästan vilken typ av campingfordon som helst, kan designen på den droppformade husbilen göra det ännu mer problem. Och några av de droppformade camparna är riktigt små, vilket gör det till ett ännu större problem. Bristen på höjd kan leda till ryggkramper för de längre av oss, speciellt om du vill bo i en på lång sikt.

Den fula

Du måste vara piggare när du bogserar en teardrop-camper. Svängarna måste vara bredare och du kommer inte att kunna backa in i eller dra dig ut ur utrymmen utan att ha viss kunskap om vad din husbil kommer att göra. Om du inte vet hur din husbil kommer att reagera på svängarna, du riskerar att slå någon eller något och skada mer än bara husbilen.

För att få mer utrymme inuti har vissa teardrop-campare en lucka på baksidan för köket. Att ha köket här kan vara ett problem när det kommer till vädret. Även om matlagning utomhus är bra när det är 70 och klart, det kan bli mer problem när prognosen talar för regn och mycket vind.

Sammanfatta det

Som du har läst finns det fördelar och nackdelar med varje alternativ. För att välja den lösning som är rätt för dig måste du överväga några frågor. Vilken passar din budget? Känner du dig bekväm med att dra en husbil? Är ditt fordon tillräckligt stort för att dra en husbil? Vill du bara använda den på helger eller bo i den på heltid? Att hitta svaren på de tidigare frågorna hjälper dig att avgöra vilket alternativ som är rätt för dig.