Vilken typ av golv är bäst för en husbil?

Laminatgolv

Kanske letar du efter en ny husbil, eller så kanske du uppdaterar din nuvarande modell. Hur som helst måste du utrusta din installation med golv. Precis som med att välja ett golv för ditt permanenta hem finns det gott om val. Vissa har stora fördelar för campare medan andra har vissa nackdelar.

Det bästa golvet för en husbil är ett som är hållbart, lätt och prisvärt. Naturligtvis finns det några olika typer som passar. Utöver de överväganden som nämnts ovan vill du förmodligen välja en golvtyp som är bekväm och attraktiv.

Konsensus är att vinylgolv är bäst för husbilar. Det finns många mönster och färger att välja mellan och vinylen är vattentät. En vinyl av hög kvalitet kan också vara mycket hållbar och lätt att rengöra. Kombinera detta med möjligheten att lägga till vinylplankor som ser ut som trä och överkomliga priser och du har det perfekta golvet för din husbil.

I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika golvalternativen som finns tillgängliga, inklusive deras för- och nackdelar. Att byta ut golvet i din husbil är inte direkt billigt, så du vill vara säker på att du är helt nöjd med ditt val innan du installerar det.

Kvaliteter på stora golv

När du går ut med din husbil är chansen stor att du besöker en camping. Att bo på en campingplats kan vara en smutsig affär och som ett resultat orsaka mycket slitage på din husbilsgolv.

Din husbils golv måste vara tillräckligt hållbara för att tåla smuts, fukt och tung gångtrafik. I likhet med ett tegelhus är golven också känsliga för husdjursolyckor och spill från människor.

På grund av de ganska tuffa förhållandena kommer alla typer av golv att uppleva slitage och det finns inte riktigt en idealisk typ. Summan av kardemumman är att du inte vill att ditt golv ska falla sönder lätt, behålla fukt, spricka och blekna eller vara extremt tungt.

Den optimala golvbeläggningen är slitstark, lätt och lätt att underhålla. Vissa golv kan behöva bytas ut vart femte till 10:e år, beroende på hur ofta du använder din husbil, så välj klokt.

Husbilstillverkare kanske inte alltid är tillgängliga med den fulla omfattningen av skötsel och underhåll som krävs för vissa typer av golv. Kanske försöker de tilltala dig med estetiskt tilltalande alternativ som säkert ser snygga ut på golv. Du vill dock inte bara ha ett billigt men vackert golv, så se till att studera underhållskraven och användarvänligheten.

  5 bra sätt att isolera en popup-camper (från värme eller kyla)

Vinylgolv

Typer av golv

De flesta husbilar har en kombination av golv. Mjuka golv, nämligen heltäckningsmattor, är populära i vardagsrummen, medan hårda golv, av olika slag, är reserverade för badrum och kök. Låt oss titta på några typer.

  • Vinylgolv

Det finns några olika typer av vinylgolv. De inkluderar plankor, plattor eller kakel. I allmänhet är dock alla vinylgolv vattentåliga, luktbeständiga, lätta att rengöra och underhålla, hållbara, lätta och vanligtvis prisvärda.

Men vinyl har också nackdelar. Det kan vara svårt att lägga och ta bort när det är dags att byta ut ditt golv. Denna typ av golv är också mycket specifik för var den kan installeras. Vinyl kan endast användas på ett slätt undergolv, området måste vara helt plant. Dessutom, eftersom golvet är lätt och tunt, dämpar det inte ljud bra och kan resultera i ett ihåligt ljud i din husbil.

Vissa typer av vinylgolv har sina egna nackdelar. Plankor och vissa märken av kakel är vackra och kan verka naturliga. Men samtidigt som de gör ett mycket attraktivt golv, är de inte särskilt lämpliga för en husbil.

Dessa separata typer av golv, särskilt de som flyter, är benägna att expandera och dra ihop sig beroende på temperatur. Även om du försöker anpassa golvet till klimatförinstallationen, kommer du förmodligen fortfarande inte att uppnå en perfekt passform.

Bristen på isolering i husbilar i kombination med den ständigt föränderliga utomhustemperaturen och vägvibrationer när du färdas kan leda till hål eller veck i golvet. Plankor och plattor kan också visa springor eller veck om de inte läggs på en plan, slät yta. Ibland kan det vara omöjligt att lägga denna typ av golv på framsidan av husbilen, med motorn som orsakar en liten puckel.

Även om vinylplåt är lämplig för många husbilar, rekommenderas inte plankor eller kakel.

  • Laminatgolv

Liksom vinylplankor är laminatplankor väldigt iögonfallande. Tyvärr är de känsliga för temperaturfluktuationer och tål inte vatten. Detta gör dem till ett dåligt val för husbilsgolv.

  • Linoleumgolv

Linoleumgolv finns i plåt eller kakel. De självhäftande plattorna är svåra att ta bort och deras skarvar håller inte bra för vatten och gångtrafik. Linoleum är ett bättre alternativ. Du bör dock välja en hög kvalitet som är slitstark och tjock för att dämpa ljud och motstå slitage.

  Simning kontra löpning: Vilken sport bränner fler kalorier?

  • Trägolv

Trägolv används ibland i kök eller badrum i husbilar. Som med plankgolv stöter du på samma expansions- och sammandragningsproblem. Vissa träslag klarar inte heller vatten bra.

Dessutom är trä dyrt att köpa och underhålla och ganska tungt. Så även om det är ett alternativ, kanske det inte är idealiskt.

  • Keramikplatta

Keramiska plattor är lätta att rengöra och underhålla, de är inte bara vackra, utan också mycket styva. Detta gör det svårt att installera och mycket oförlåtande när det kommer till slitage. Plattorna kan lätt spricka och om du måste byta ut en och foga om kan det vara jobbigt. Kakel som trä är tungt. Alla dessa faktorer gör klinkergolv till en lyx och inte särskilt praktiskt.

  • Gummigolv

Även om det inte är det vackraste av golvalternativ, är gummigolv som RecPro Trailer Coin eller Diamond Plate kanske de tuffaste. De är ganska tunga och deras mönster gör dem ofta halkfria. Gummit är utmärkt som vatten- och ljudbarriär samtidigt som det är lätt att rengöra.

Lätt att installera och ännu lättare att underhålla, gummigolv är ett utmärkt alternativ.

  • Matta

Slutligen är mattan det mest populära alternativet för husbilsgolv. Mattan är billig, lätt att underhålla, lätt och dämpar ljud. Väljer du rätt typ kan den vara vattentät och hållbar. Men eftersom det är ett tyg behöver det regelbundet underhåll för att ta bort lukt, skydda mot fukt och rensa bort smuts och skräp.

Tyvärr, oavsett hur mycket underhåll du lägger på dina mattor, kommer de förmodligen behöva bytas ut regelbundet. Kala fläckar är vanliga och vissa fläckar går inte att ta bort. Dessutom kommer kudden under mattan oundvikligen att börja smulas sönder med ålder och användning.

Om du väljer matta, undvik lyx- och bostadstyper, leta efter alternativ av kommersiell kvalitet istället. Den mest förlåtande typen av matta kan vara marinkvalitet inomhus/utomhus mattor. Den marina kvaliteten gör ofta att den har en gummibaksida som gör den mer motståndskraftig mot fukt. Den låga lugghöjden, täta väven och hållbara fibrer håller längre än andra typer av mattor.

Men många husbilsägare som använder mattor lägger den inte överallt. Det är vanligtvis bara begränsat till vardagsrummet, såsom sovrummen och vardagsrummet. Trägolv används istället för mattor i badrum och kök.

  Kan man laga mat med rostfritt stål eller aluminium över öppen eld?

Mattor kan vara ett prisvärt alternativ på framsidan och kommer att ge dig en lämplig vatten- och skräpbarriär om du väljer rätt typ. Du bör dock vara beredd på det regelbundna underhåll som det kräver och behovet av att byta ut det lite regelbundet.

Ersättningskostnader för husbilsgolv

Husbilsgolv håller inte för evigt, det är bara ett faktum. Vilken typ av golv du väljer har stor inverkan på priset. En annan viktig kostnadsfaktor är hur mycket golv som behövs för just din husbil.

Du kan sluta spendera allt från $600 till $6,000. Vinyl är ofta det billigaste och lövträ brukar vara det dyraste, med matta, laminat och kakel någonstans däremellan. Den höga kostnaden för att byta ut dina golv är bara ytterligare en anledning till att du kanske vill hitta det mest hållbara alternativet.

Den perfekta golvbeläggningen

Som sagt, det finns inget perfekt alternativ. Husbilsgolv lever ett tufft liv och kommer att behöva bytas ut förr eller senare. Även om vissa typer av golv ser vackra ut och har många alternativ när det kommer till färger och mönster, kan de vara svåra att installera, rengöra och utsatta för klimatproblem.

Även om andra golv är extremt hållbara är de inte lika estetiskt tilltalande. Det kanske inte dämpar ljudet lika bra som andra typer och kan vara tunt.

Om du inte bryr dig om hur det ser ut visuellt är gummigolv utan tvekan det mest praktiska och tuffa. Den är halkfri, vatten- och luktbeständig, lätt att rengöra och installera samt ljuddämpande.

Om du letar efter ett mellanalternativ som är både tilltalande för ögat och tåligt, är vinyl eller matta rätt väg att gå. Dessa golv är bekväma och vackra, men tål vatten och slitage när de rengörs och underhålls på rätt sätt. De är också bäst på att dämpa ljud.

Den perfekta golvbeläggningen för dig kommer att vara en som passar din budget, personliga smak och livsstil.

Fler artiklar du kommer att älska

Hur förhindrar du att husbilsrör fryser när du campar?

Förhindra mögel i husbilen (vid användning och förvaring)

Ta reda på den bästa månaden att köpa en husbil (med tips)