Vilken typ av fisk kan du hitta på en golfbana?

Du läser vårt inlägg om huruvida du lagligt får fiska på en golfbana. För att undvika att bli arresterad gick du omkring och bad om lov på rätt sätt, och det tillståndet beviljades. Du är väldigt exalterad över att snart börja fiska i golfbanan. Vilken typ av fisk kan du förvänta dig att fånga där?

Vilka fiskarter du kan hitta i en golfbanas damm kommer att variera beroende på dammen, men havskatt och largemouth bas är de vanligaste. Du kan också rulla in lite crappie, abborre och bluegill.

I den här guiden till att fånga fisk i en golfbana damm kommer vi att diskutera ytterligare vad som kan vara att bo i dammen och hur man kan vara säker. Vi delar också med oss ​​av tips för fiske, inklusive vilka beten som ska användas. Om du undrar om du kan äta golfbanas fisk, täcker vi det också. Du vill inte missa det!

Det här är fisken du kan hitta i en golfbana

Vi måste återigen börja med förbehållet att fisken i en golfbanas damm kommer att variera beroende på tillgänglighet och andra faktorer såsom geografi. Fortsätt läsa för mer information om hur du vet vad som finns i en golfbanadamm.

För nu kommer här en översikt över fisken du kan hoppas på att rulla in!

Largemouth bas

Av alla fiskar som är vanliga i golfbanans dammar, kanske ingen är fler än den stora basen.

Infödd i centrala och östra USA, har largemouth bas sedan dess förökat sig i vatten på andra håll i landet (och i världen, eftersom de ofta finns i delar av Kanada och Mexiko också).

Med storlekar mellan 15 och 38 tum långa kommer att rulla in en largemouth bas säkert att imponera på alla dina fiskekompisar, speciellt när du berättar för dem att du fångade den i en golfbana.

Vi har hört att golfbanans largemouth bas kan kämpa särskilt hårt, kanske för att de lever ett ganska lat liv i dammen och de är ovilliga att ge upp det. Det är bättre att ta med ditt A-spel!

Havskatt

En annan stor fisk som du kan se i en golfbanadammen är havskatten.

  Varför är sammansatta bågar bättre än traditionella bågar?

Känd för skivstången i ansiktet som ser ut som morrhår, är havskatt vanligtvis lätt att fiska efter eftersom de är väldigt oklara med sina dieter. De kommer att äta bokstavligen vad som helst, även om det inte är mat.

De flesta havskatter är cirka 22 tum långa, men några av de större är 52 tum. Vi tror dock inte att du kommer att hitta en så stor havskatt i en golfbana!

Crappie

En medlem av solfiskfamiljen, crappie är en sötvattensfisk som ofta ses över hela Nordamerika. Dessa är också panfish, eftersom du kan lägga dem i en panna och steka dem till en middag som hela familjen kommer att njuta av.

Med tanke på att de får plats i en stekpanna så är inte crappies så stora. Den genomsnittliga storleken är 10,8 tum lång. Vissa sportfiskare har svurit att de har fångat 19,3-tums skit, men det är bara ett rykte tills det har bevisats.

Abborre

Den viltfisk som kallas abborre inkluderar tre arter, gul abborre, balkhash abborre och europeisk abborre. I USA är den gula abborren den enda typ av abborre du kan se.

Det är inte så dåligt. Den gula abborren är känd för sin goda matkvalitet. Dessutom kan den ljusgula färgen på dessa fiskar göra dem lättare att fånga under vissa förhållanden.

Större abborre kan vara 20 tum långa och väga nära ett pund!

Bluegill

Din lokala golfbana damm kan också ha sin beskärda del av blågill, som är smeknamnet kopparabborre, sol, brätte eller braxen. Tekniskt sett kallar vissa delar av världen blågillen för en abborre, men den är inte i samma fiskfamilj.

Kända för att simma i dammar, sjöar, floder och bäckar över Nordamerika, är blågälar inte alltid blå. De är mestadels gula, bruna eller gröna med någon blå färg.

Bluegills är mindre fiskar, som mäter cirka 7,5 tum långa. Större kan vara 16 tum långa, men håll inte andan i hopp om att hitta en i den storleken i en golfbanadamm.

Hur vet du vilken fisk som kommer att finnas i golfbanan?

Du gillar att göra din research innan du planerar en fiskeexpedition. Att veta vilka fiskar som lever i området hjälper dig att planera dina val av bete såväl som din fiskestil, som flugfiske kontra beteskastning.

  Hur länge håller en sammansatt båge?

Du vill veta vilken fisk du troligast kommer att se när du besöker golfbanans dammen. Hur kan du vara säker?

Det bästa är att hitta markägaren eller markägaren och fråga dem. De har varit involverade i golfbanan tillräckligt länge för att de borde ha en mycket god uppfattning om vilka fiskar som simmar under vattenytan.

Om dessa partier inte är tillgängliga kan du alltid läsa rapporter online. Ju nyare dokumentationen är, desto bättre, eftersom det säkerställer dess noggrannhet.

Vilka beten ska du använda när du fångar fisk på en golfbana?

Vilka beten rekommenderar vi när du fiskar i en golfbana? Här är några bra alternativ att överväga.

Poppers

Om du får fiska på golfbanan efter mörkrets inbrott, se till att du tar med dig lite poppers. Eftersom poppers stör det annars stilla vattnet, kommer fiskar att ha svårt att motstå att komma över för att kolla vad som händer.

Nyckeln är att hålla sig till ett område ett tag, fånga några fiskar och sedan gå vidare någon annanstans i dammen.

Spinnerbaits

När du fiskar i en golfbana på dagen, kommer spinnerbaits att fånga fiskens uppmärksamhet som poppers gör på natten. Spinnerbaits är högljudda och rör sig mycket. Eftersom dammvattnet inte har mycket i vägen för en ström, kan spinnerbaits agitera fisk. Sedan är det upp till dig att rulla in dem!

Maskar

Vi har precis skrivit ett bra inlägg om att gräva upp nightcrawlers (en typ av vanlig mask) som du bör läsa om du vill använda levande maskar som bete. Naturligtvis finns det också plastmaskar, men verkligheten kan vara mer sannolikt att locka till sig bett.

Crankbaits

Den sista typen av bete vi skulle föreslå för fiske i en golfbana är crankbait. På grund av storleken på de flesta dammar på golfbanor är crankbaits ett mycket effektivare val av bete än de är i större floder eller bäckar.

  Behöver barn ett fiskekort i Kalifornien?

Är golfbanan dammfisk säker att äta?

Tack vare informationen i den här artikeln lyckades du fånga fisk från din lokala golfbana! Du känner dig ganska stolt över dig själv, som du borde.

Du hade redan kollat ​​med markägaren eller markägaren och de sa att du fick ta hem vilken fisk du än fångade. Men nu när fiskarna är packade i din kylare, undrar du vad du ska göra med dem.

Kan du äta golfbanan fisk?

Domen är ute på denna. Vissa säger att du absolut, 100 procent aldrig ska äta golfbanas fisk. Andra säger att fisken kan vara friskare än de som fångas i någon sjö, flod eller reservoar.

Vi kan förstå logiken att att äta golfbanas fisk inte är det säkraste beslutet. Golfbanan använder sannolikt en mängd kemikalier för att hålla gräset friskt och grönt. Dessa kemikalier kan läcka ner i vattnet.

Fiskar sväljer vattnet och konsumerar kemikalierna också. Mängden kemikalier kanske inte är så hög att fisken dör, men ibland kan det hända. Sedan kasseras fisken i tysthet av trädgårdsskötaren och ersätts.

Om du ska äta golfbanan dammfisk kommer att variera från en golfbana till en annan. Eftersom du redan är vän med golfbanans markägare eller markägaren vid det här laget, rekommenderar vi att du frågar dem vilken typ av behandlingar greenen får.

Fråga inte om dammen i sig, bara fråga dem om gräsunderhåll. Om markägaren eller markägaren nämner att använda kemikalier, då gör det inte äta fisken du fångade från dammen. Det är inte säkert!

Slutgiltiga tankar

Golfbana dammar är ett vanligt hem för largemouth bas. Andra fiskarter du kan stöta på inkluderar crappies, havskatt, bluegills och abborre.

Även om det är roligt att fiska i en golfbanas damm (om du har tillstånd att göra det, det vill säga), om gräsmattan runt dammen är kemiskt behandlad, så måste vi upprepa att det inte är en säker eller smart idé att äta fisken du fånga från dammen.