Vilken typ av fisk kan du fånga med mjölmask?

Om du har levande eller torkade mjölmaskar hängande i huset kan du faktiskt använda dem för fiske. Att använda larver eller maskar är ett av de enklaste sätten att fiska men det är också ett av de mer effektiva sätten. Levande sådana kommer alltid att vara det bästa alternativet men torkade kommer fortfarande att göra jobbet.

Vilken typ av fisk kan man fånga med mjölmask? De flesta fiskar kommer att äta mjölmask men det vanligaste du kommer att fånga med dem är blågill, öring, abborre, bas, crappie och ibland havskatt. Dessa är en fantastisk sak att fiska med under hela året eftersom det är vad fisken redan äter. De verkar också fungera riktigt bra för isfiske eftersom de är en enkel måltid som fisken inte behöver jaga.

Mjölmaskar är ganska små så du vill använda en liten krok. Du kommer att vilja passa så mycket av det på din krok som möjligt eftersom fisken kommer att dra av den om den hänger. Den bästa tiden på året att fiska med mjölmask är förmodligen tidigt under fiskesäsongen. Du kan fånga fisk med dem året runt men tidigt är det när de hamras.

  • Ice Fishing 101: Den nödvändiga utrustningen för att komma igång
  • Den ultimata guiden till Kokanee-utrustning
  • Öringfiske 101: redskapen du behöver för att starta

Vad är skillnaden mellan mjölmask och vaxmask?

Skillnaden mellan mjölmask och vaxmask är att vaxmask är larverna av vaxmalar medan mjölmaskar är larver av mjölmaskbagge. Du kan se skillnaden genom färgen, strukturen och storleken på gruben. Vaxmaskar är normalt kortare, mjukare och har en krämvit färg. Mjölmaskar är normalt längre, har ett hårdare skal och är vita med bruna fläckar.

  Hur man fångar crappie från banken (bete, riggar och tips)

mjölmask vs vaxmask

Båda kan användas att fånga öring, panfish, bas och vad som helst som kan simma runt. Du kan köpa dem båda online (torkade eller levande) och jag är säker på att du kan hitta dem i din lokala redskapsbutik. Jag skulle dock inte säga att någon av dem är bättre än den andra.

Kan torkade mjölmaskar återfuktas?

Om du har torkade mjölmaskar är de goda nyheterna att du kan återfukta dem för att göra det lättare att skjuta på din krok. Det kommer uppenbarligen inte att bli samma sak som en ny men den kommer ändå att göra jobbet. Så här återfuktar du dem:

  1. Lägg alla dina mjölmaskar i en skål som tål varmt vatten.
  2. Koka upp lite vatten och häll det över mjölmaskarna så att alla täcks.
  3. Låt mjölmaskarna dra i ca 30 minuter.
  4. Häll av vattnet och du är klar.

Vilket är bättre mjölmask eller supermask?

Den största skillnaden mellan mjölmaskar och supermaskar är längd och konsistens. Supermaskar är ganska lite längre än mjölmaskar och deras skal kommer att bli hårdare. De är båda ganska lika men jag föredrar att använda mjölmaskar för fiske (särskilt de jättelika).

mjölmask vs supermask

Supermaskar är svårare att hantera eftersom de är tuffare och faktiskt kan bita/sticka. Jag vill inte ta itu med det så det är därför jag skulle hålla mig till mjölmask. De har faktiskt modifierat några av generna för att fördröja kläckningsprocessen (vad det än heter) och det är det som gör dem längre och tjockare. Försök att hitta dem om du kan (kallas jättemjölmaskar).

  Flyter isfiskeslädar?