Vilken typ av bränsle använder en luftballong?

Att använda rätt bränsle i en luftballong är bokstavligen skillnaden mellan att flyga och att sitta fast på marken. Om du undrar vilket bränsle du ska använda i ditt nästa luftballongäventyr, då är det här artikeln för dig!

Varmluftsballonger använder alla flytande propan för att driva flyget. Detta är samma typ av flytande propan som säljs i Walmart eller någon annan genomsnittlig närbutik. Propanen förvaras i bränsletankar av rostfritt stål, titan eller aluminium som rymmer 10-30 pund propan.

Att använda den flytande propanen på rätt sätt är det som verkligen betyder något. Att använda rätt bränsle hjälper inte om du inte vet hur du använder det!

Varför propan?

För att svara på denna fråga måste du först förstå vad som får luftballonger att flyga. Luftballonger, som deras namn antyder, flyger på grund av varm luft. När höljet (eller vad en lekman kan kalla ballongen) fylls med luft som är varmare än luften utanför höljet, börjar det stiga.

Detta leder oss till behovet av propan. Det måste finnas ett säkert och effektivt sätt att göra luften i höljet varmare än luften utanför det. Svaret är propan!

Det finns andra sätt att flyga i en ballong, men en del av att vara en luftballong innebär att du använder varmluft för att flyga. Ballonger som inte använder propan för att värma luften inuti kuvertet kallas faktiskt gasballonger.

Flytande propan som lagras i tankar av rostfritt stål, titan eller aluminium förvandlas lätt till en gas med en enkel brännare. En genomsnittlig tank med propan som används på en luftballong väger allt från 10-30lbs. vilket gör den idealisk för flyg på grund av sin låga vikt.

Propan tillhandahåller de nödvändiga kriterierna för att skapa ett säkert och effektivt sätt att värma insidan av kuvertet. Jämfört med andra gaser, särskilt metan, är propan också lättare att lagra och transportera. Detta beror till stor del på att det uppnår ett flytande tillstånd vid lägre temperaturer.

  Georgia Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Var du kan få den bästa flytande propanen för varmluftsballonger

Du kan enkelt nöja dig med vanlig flytande propan som finns i din lokala närbutik. Detta skulle dock inte ge dig bästa möjliga resultat. Det finns flera saker du bör veta innan du köper propan.

Det första du bör veta är att det är nästan lika viktigt att få rätt behållare för din propan som att få bra propan. Om du redan äger en luftballong bör du kontrollera de exakta måtten på din korg för att säkerställa att en viss tank passar. Om du inte äger en luftballong ännu, överväg att köpa de tankar som rekommenderas med din korg.

Den andra saken att veta är att bättre propan innebär längre flygavstånd. Den genomsnittliga ballongen bränner cirka 15 kg. propan en timme. Att hitta propan som är förberedd speciellt för varmluftsballonger kan avsevärt minska mängden propan du använder per timme, och därmed avsevärt öka mängden tid du kan tillbringa i luften.

Det tredje, och kanske viktigaste att veta, är att det finns lika många bra alternativ som det finns dåliga alternativ. Jag kommer inte att göra några varumärkesrekommendationer här eftersom det bästa sättet till rätt propan är helt enkelt genom att följa ovanstående tips.

Med dessa tips i åtanke kan du omöjligt gå fel med ditt nästa propanköp!

Att veta hur mycket propan man ska förbereda

Det är mycket förberedelser som krävs för att flyga en luftballong. En av de viktigaste frågorna att ställa är hur mycket propan du bör ta med dig på din nästa resa.

Om du bara är en besättningsmedlem på en luftballong är detta en fråga för piloten att svara på. Om du får panik just nu för att du ÄR piloten, oroa dig inte! Vi kan svara på denna fråga tillsammans.

  Har Side-by-Sides VIN-nummer?

Det första du behöver göra för att svara på den här frågan är att fråga hur länge du vill flyga. Eftersom du inte kan göra för mycket i vägen för att styra din väg när du flyger, är det inte viktigt att fråga hur långt du vill flyga. Den delen kommer att lämnas åt Moder Natur.

När du har bestämt dig för hur länge du vill vara i luften, se över hur länge en tank med propan kan hålla med din ballong OCH lasten den bär. Ju tyngre korgen är, desto mer påfrestning läggs på din propanreserv. Eftersom detta kommer att variera från flyg till flyg och ballong till ballong, behöver du förmodligen en miniräknare för att svara på den här frågan.

Se sedan till att du överskattar. Om du normalt använder en 30lb. tank för en flygning, räkna med att använda 40lbs. Ta alltid med extra!

Eftersom landning nästan inte använder propan, är det normalt inte farligt att ta slut på propan. Med det sagt dödar det verkligen det roliga. Att vara förberedd med rätt mängd propan garanterar en bra tid för alla inblandade!

Fästa och använda en propantank

Varje propantank kommer att fästa på en varmluftsballongtank på olika sätt. Detta har mer att göra med ballongen än tanken. Granska redan befintliga inneslutningsapparater på din ballong innan du fattar några beslut om hur du ska använda och förvara din propantank.

Många luftballonger kommer att ha en brännarram som är placerad ovanpå korgen. Det kommer då att finnas en eller flera platser i korgen för att hålla extra propantankar. Leta reda på röret som fäster brännarramen och propantankarna. Skruva sedan helt enkelt fast röret från brännarramen på en propantank.

  Kan du bära smycken i landhockey?

När det gäller att använda propantanken är allt du behöver göra att vrida tankventilen till önskad intensitet. När brännaren är aktiverad styrs höjden och styrkan på lågan genom att vrida ventilen på propantanken.

Piloten ska alltid börja med att vrida på ventilen på propantanken ungefär halvvägs. Detta ger dig en uppfattning om hur mycket propan som frigörs vid varje vridning av ventilen.

Med tiden kommer det att bli en självklarhet för dig att veta hur mycket propan du ska använda! D

Det säkraste sättet att lagra propan

Som nämnts tidigare är propan faktiskt en ganska säker gas. Det finns dock fortfarande några viktiga regler att följa för att hålla dig, och alla andra, säkra.

Att förvara din propantank inuti är definitivt en dålig idé. Den enda gången en propantank kan vara säker att förvara inuti är om du är säker på att den är tom på all gas. Gör aldrig några påfyllningar, inspektioner eller något annat med din propan inomhus. Detta kan leda till allvarliga skador.

En bra plats att förvara din propantank är utomhus i ett torrt, öppet, välventilerat utrymme. Om du har barn eller vet att det finns barn i området, håll dina propantankar långt borta från dem. Håll också din propan borta från ditt fordon om du inte transporterar den.

Var du än förvarar din propan, se till att hålla den upprätt och stabil. Överväg att bygga en barriär av något slag runt den om du är orolig för att ett barn kan hitta den. Om din tank är äldre än tio år gammal måste din propantank omkvalificeras.

Framför allt annat, använd sunt förnuft när du förvarar din propan. Många olyckor kan undvikas genom att bara vara medveten.