Vilken typ av bågar används i OS?

Bågskytte är en av de äldsta sporterna i världen, så det är ingen överraskning att den skulle inkluderas i de olympiska spelen. Om du tittade noga på sommar-OS, kommer du att ha märkt att alla bågskyttarnas bågar såg likadana ut. Det finns en specifik anledning till det.

Recurve-bågar är den enda typ av båge som är tillåten i OS. En populär modell som används av olympiska bågskyttar är Hoyt Prodigy recurve båge. Det har förekommit påtryckningar för att tillåta sammansatta bågar i OS, men ingen har varit framgångsrik.

Historien om olympisk bågskytte är rik och intressant. Den här artikeln kommer att dyka djupare in i hur det har utvecklats och varför recurves är det bästa valet.

Varför Recurve Bows?

Det verkar nästan kontraintuitivt att använda recurvebågar i en så viktig bågskyttetävling när sammansatta bågar till synes har förbättrat designen av bågar på nästan alla sätt.

Överraskande nog finns det några vackra goda skäl för uteslutningsregeln, och det har att göra med mycket mer än bara tradition.

Lika förutsättningar

OS är en atletisk tävling som omfattar lag från över hela världen.

Vad de flesta av oss inte tänker på när vi tittar på OS hemma är hur mycket arbete som krävs för att se till att lagen från varje land är på en lika spelplan när de tävlar.

Tänk på det från personerna som producerar evenemanget: precis som allt annat på TV beror det på bra betyg och a lagom stor publik.

Det finns ingen drama i en enkel seger.

Ingen vill se en tävling i någon sport där ett lag eller en enskild idrottare är lätt seger.

Inte heller idrottare vill tävla i ett evenemang där de är klart vid a nackdel.

För att säkerställa att det finns en genuin kamp bland bågskyttar för att slå varandra har olympiska funktionärer begränsat de typer av bågar som är tillåtna i spelen till enbart recurvebågen.

Trots de många förfrågningarna om att tillåta den sammansatta bågen, har arrangörerna av de olympiska spelen varit ovilliga att göra det på grund av skillnad det skulle skapa bland färdighetsnivåer i team från olika delar av världen.

  Har side-by-side generatorer?

Sammansatta bågar har blivit otroligt populära i Västra en del av världen, främst Europa och Nord- och Centralamerika.

I den östra del av världen har dock sammansatta bågar inte tagit fart på riktigt samma sätt.

De flesta bågskyttar från Australien, Asien och Afrika är fortfarande delvis till recurve bågar, och de olympiska bågskyttarna är inget undantag.

Så om sammansatta bågar plötsligt fick användas i de olympiska spelen skulle det göra det kasta av systemet mycket.

Hur bestämmer du vinnare mellan en recurve bågskytt och sammansatt bågskytt?

Beslutsprocessen skulle ta mycket längre eftersom tjänstemän måste ta hänsyn till fördelarna och nackdelarna med de två bågmodellerna och hur bågskyttarna presterade med tanke på dessa variabler.

Det är tydligt att se varför den olympiska personalen skulle vara ovilliga att kasta in nya variabler i en bedömningsprocess som för närvarande är ganska enkel.

Sammansatta bågar är övermannade

En annan övertygande anledning att lämna sammansatta bågar utanför OS är deras överskott av makt.

Sammansatta bågar är mestadels designade och avsedda för jaktändamål.

För att de försöker ta ner en rörligt mål och effektivt döda den, behöver bojägare mycket av kraft i sina bågar.

Detta är inte att säga att recurve bågar inte kan göras för att ha mycket kraft.

Faktum är att du kan köpa en recurvebåge med en dragvikt på 70 pund, vilket vanligtvis är vad bojägare behöver för medelstort spel som rådjur.

Men sammansatta bågar kamsystem (det viktigaste som skiljer dem från traditionella bågar som recurves) tillför vanligtvis mycket fart och kinetisk energi som recurves helt enkelt inte kan konkurrera med.

Och i fallet med OS, bågskyttar bara behöver inte så mycket kraft.

De försöker inte genomborra hjärtat på ett levande djur med tillräckligt med kraft för att döda det, de försöker bara få pilen till mål och få det att fästa.

För detta ändamål behöver du vanligtvis inte mer än 40 eller 50 pund av dragvikt.

  Ska jag springa eller cykla först? Vilket gör att du blir mer vältränad?

Kanske en dag kommer sammansatta bågar att bli tillräckligt populära över hela världen för att motivera användningen i OS, men vi är inte troligt att se den förändringen snart.

En guide till den olympiska recurvebågen

Det är sant att recurves är enklare än deras sammansatta motsvarigheter, men bågarna sågs i OS ser inte ofta enkelt ut.

Åtminstone inte så enkelt som den eleganta bågen i trä med recurve Lord of the Rings-fansen ser Legolas ta ner orcher med.

Nej, bågarna som används i OS är ofta prydda med olika Tillbehör som får det att se ett lika komplicerat vapen ut som något annat.

Mest framträdande är stabilisatorersom vanligtvis är långa metallstänger som sticker ut från bågens ram.

Stabilisatorer kan komma i många storlekar och material, och vissa bågskyttar har mer än en fästa vid deras båge.

Syftet med en stabilisator är att stabiliseraprecis som det låter.

Balans är en otroligt viktig del av bågskytte, och stabilisatorer kan hjälpa till utjämna vikten av bågen i bågskyttens händer så att de inte behöver oroa sig för det medan de fokuserar på sitt sikte.

Stabilisatorerna absorberar också stötar och vibrationer som orsakas av att pilen släpps, vilket bevarar bågskyttens armar så att de fortsätter att skjuta utan domningar i armarna.

Stöten absorberas också av kolvenett litet tillbehör som vanligtvis ligger nära resten där pilen sitter innan den släpps.

De flesta, om inte alla, olympiska bågskyttar väljer också att inkludera en syn i deras inställningar.

Det finns olika typer av bågesikter, men det är de i allmänhet cirkulär bitar av metall eller plast med interna instrument som gör att bågskytten kan rada upp skottet.

Bågsikten kan ses fästa på bågens ram precis ovanför stigaren, parallellt med bågskyttens huvud.

Bågsiktet används ofta med ett mindre, mindre uppenbart peep synen liten ring av metall eller plast som bågskytten för in i bågens sträng.

Liksom siktena på ett skjutvapen, tittar bågskytten genom båda siktena och ställer upp dem för att rikta sin pil mot målet.

  West Virginia Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

Slutligen använder olympiska bågskyttar ibland en klickeren pryl som fäster på pilen snarare än bågen.

Clickern är en metalltråd placerad ovanpå pilen, fjäderbelastad att göra en hörbar klickande ljud när pilen har dragits tillbaka helt.

Ljudet varnar bågskytten om att pilen är redo att släppas.

Om du tittar på bågskyttehändelserna i de olympiska spelen, kanske du kan identifiera några av dessa prylar på bågskyttarnas bågar och till och med se några fler som du ännu inte har lärt dig om.

Vanliga Olympic Recurve-modeller

Bildresultat för hoyt prodigy rx

Exklusiviteten för bågar i OS är inte bara begränsad till typ.

Även om det inte upprätthålls av de olympiska tjänstemännen, buga märken är också ganska lika över hela linjen.

Detta gäller särskilt när det gäller grundläggande utrustning används, som består av förens stigare och lemmar.

De flesta recurve bågar nuförtiden är nedtagning återkommervilket innebär att bågens lemmar kan lossas från stigaren, vanligtvis genom att skruvas loss.

Detta ger bågskyttar val av vilka delar de använder, men i OS går nästan alla till Hoyt Bågskytte för dessa produkter.

Bland nästan alla olympiska medaljörer i bågskytte har Hoyt Archery varit valet för både stigare och pilbågar.

För stigare, den Hoyt Prodigy RX och den Hoyt GMX har varit de mest populära valen och står för 20 % respektive 16 % av de stigare som sågs vid OS.

För lemmar, Hoyts Quattro modellen har varit den mest framgångsrika och står för 45% av de lemmar som används i de olympiska spelen.

Kanske har det att göra med att de har tillverkat bågskytteutrustning sedan dess 1931men oavsett orsaken är det tydligt att Hoyt Archery har en betydande närvaro när det kommer till olympisk utrustning.

Sedan det introducerades till det olympiska programmet 1900, har bågskytte varit en övertygande tävling att titta på.

Om du inte redan följer olympisk bågskytte, gör det till en prioritet nu när du kan uppskatta de intrikata detaljerna i den inblandade utrustningen.