Vilken tid på dagen är bäst för fiske (för varje art)

Jag har sett folk gå ut till sjön mitt i en varm sommardag, fånga noll fisk och undra varför. Tiden på dygnet gör verkligen skillnad och i det här inlägget kommer jag att prata om den bästa tiden på dygnet för att fiska varje art.

Den absolut bästa tiden att fiska under hela året är på kvällen (18:30-solnedgång). Den näst bästa tiden att fiska är på morgonen (soluppgång-10:00). Dessa är normalt när fisken är mer aktiv och mer benägna att bita. Detta är inte fallet för varje enskild typ av fisk där ute men det är för majoriteten.

Du kan fortfarande fånga fisk mellan solnedgång och soluppgång och du kan fortfarande fånga dem under dagen. Du har bara den bästa turen på morgonen och kvällen eftersom det är då fisken normalt äter. De kommer att gå till djupare vatten under dagen så du kan ha svårare att hitta dem. Återigen, alla arter är olika så låt oss hoppa in i den bästa tiden att fånga var och en av dem.

Vilken tid på dygnet är bäst för crappie-fiske?

Den bästa tiden på dagen att fånga crappie är efter solnedgången. Det är då de gillar att mata och det är då de är som mest aktiva. En annan bra tid att fånga crappie är en timme efter soluppgången och en timme före solnedgången. Detta verkar vara fallet under hela året men crappie är en av de enklaste fiskarna att fånga och du bör inte ha några problem med att hitta dem under dagen.

Hur man fångar crappie från banken

Sämsta tiden på dagen att fånga crappie: Under de varmare månaderna kommer fiske efter crappie inte vara lika produktivt mitt på dagen. Du kan fortfarande fånga dem men de föredrar att hålla sig borta från solen och kommer att gömma sig runt skyddet. De kommer att vara mycket mer aktiva mitt på dagen under vintern eftersom solen kommer att ge dem lite värme.

Bästa månaderna att fånga crappie: De bästa månaderna skulle vara sen vår till tidig höst. De verkar vara mest aktiva under dessa perioder och kommer vilja äta så mycket de kan innan vintern.

Värsta månaderna att fånga crappie: Det finns verkligen ingen dålig tid att fiska på, men saker och ting saktar definitivt ner på vintern. Nästan alla fiskar blir mindre aktiva och vill inte jaga runt så mycket. Du kan fortfarande fånga mycket isfiske,

  Vad man ska göra när havskatt inte biter i en damm

Bästa beten att fånga crappie: Du kan fånga dem med i stort sett vad som helst men min favorit måste vara elritsa eller maskar.

Vilken tid på dygnet är bäst för laxfiske?

Den bästa tiden på dagen att fiska lax är de första 90 minuterna av ljus och de sista 90 minuterna av ljus. Det finns ett antal faktorer som spelar in i att fånga fisk men dessa är mina favoriter. Det har funnits tillfällen då jag har varit ute på kvällen och sedan nästa morgon och inte fångat något men saker och ting har verkligen tagit fart under dagen. Mycket av det är baserat på väder, årstid och ett antal andra faktorer.

Hur man fångar Kokanee från banken

Sämsta tiden på dagen att fånga lax: Den sämsta tiden på dagen att fånga lax skulle vara mitt på dagen. Du kan fortfarande fånga dem men saker och ting saktar vanligtvis ner från 11:30 till cirka 16:00.

Bästa månaderna att fånga lax: De bästa månaderna att fånga lax är maj till september.

Sämsta månaderna att fånga lax: De värsta månaderna att fånga lax skulle vara november till februari.

Bästa beten för att fånga lax: Det finns ett antal olika beten/beten du kan använda men min favorit måste vara en blinkare med en hoochie.

Vilken tid på dygnet är bäst för basfiske?

Den bästa tiden på dygnet att fånga bas skulle vara före kl. 11.00 och efter kl. 18.00. Du kan fånga bas hela dagen men de är mer aktiva när solen inte är för stark. Om det är molnigt ute kommer de att vara aktiva hela dagen men de kommer att gömma sig i skydd om det är ljust ute.

Hur man fångar bas från banken

Sämsta tiden på dagen att fånga bas: Den sämsta tiden på dygnet att fånga bas skulle vara mellan 11 och 18 på ljusa soliga dagar. Om det är molnigt kommer du fortfarande att kunna hitta dem runt stränderna.

Bästa månaderna att fånga bas: De absolut bästa månaderna att fånga bas är på våren när de leker.

Sämsta månaderna att fånga bas: De värsta månaderna att fånga bas skulle vara vintern när de inte rör sig för mycket.

Bästa beten för att fånga bas: Min favoritsak att använda för att fånga bas skulle vara en mjuk plastmask. Den är otroligt mångsidig, du kan fiska den på många olika sätt och du kan skära ner dem för att använda i kallt väder. Här är några av våra favoriter.

  Hur man trollar spinnare för lax

Vilken tid på dygnet är bäst för öringfiske?

Den bästa tiden på dagen att fånga öring är när det är många insekter som flyger runt. Den bästa tiden att gå ut skulle vara efter kl. 18.00, men du kan också gå ut före kl. 11.00 och ha bra framgång. Återigen, du kan fånga öring hela dagen men den verkar inte vara lika aggressiv.

Hur man fångar öring från banken

Sämsta tiden på dagen att fånga öring: Den värsta tiden på dygnet att fånga öring är när det inte finns några insekter som flyger runt. Detta är normalt under dagen.

Bästa månaderna att fånga öring: De bästa månaderna att fånga öring skulle vara på våren och hösten när vattentemperaturen värms upp eller svalnar.

Sämsta månaderna att fånga öring: Du kan fånga öring året runt, men de långsammaste månaderna är när vattnet blir för varmt eller för kallt. Detta är uppenbarligen mitt i sommar och vinter.

Bästa beten för att fånga öring: Öring kommer att äta i stort sett allt du lägger framför dem, men min favorit måste vara flugor och maskar. Här är några av våra favoriter.

Vilken tid på dygnet är bäst för gäddfiske?

Den bästa tiden att fånga gädda skulle vara precis före soluppgången och precis före solnedgången. De verkar inte vara så aktiva hela dagen men ibland kan du hitta dem på djupare vatten eller i ogräsbäddarna. De äter inte på natten eftersom de inte kan se så bra så på morgonen är de som hungrigast. Tåren kommer att sakta ner vid 11-tiden.

Sämsta tiden på dagen att fånga gädda: Den värsta tiden att fånga gädda skulle vara mitt i natten eller på dagen. De gillar inte solen så mycket så de kommer med största sannolikhet att gömma sig.

Bästa månaderna att fånga gädda: De bästa månaderna att fånga gädda skulle vara mitten till sen vår. Det är när de har lekt klart och är redo att fokusera på att äta igen.

Sämsta månaderna att fånga gädda: Gäddan kan fångas året runt men saker och ting kommer att sakta ner på vintern (kan dock fånga monster) och tidigt på våren när de leker.

Bästa beten att fånga gädda: De kommer att äta i stort sett allt du lägger framför dem men min favorit måste vara en Rooster Tail Spinner (se på Amazon). Jag använder normalt minst en 1/4 oz lockbete i Fire Tiger eller Chrome Whitetail.

  Lossa stavar i 10 steg

Vilken tid på dygnet är bäst för karpfiske?

Den bästa tiden att fiska karp är lite annorlunda än allt annat och kommer i allmänhet att vara den bästa under sen eftermiddag. På våren och sommaren har du normalt tur på morgonen också. Alla andra tider på året kommer du att ha de bästa resultaten under de senare timmarna på eftermiddagen.

Sämsta tiden på dagen att fånga karp: Det finns verkligen ingen dålig tid att fiska karp. Den långsammaste tiden måste vara sen morgon och tidig eftermiddag.

Bästa månaderna att fånga karp: De bästa månaderna att fånga karp skulle vara på våren. Du kan dock fånga dem året runt.

Värsta månaderna att fånga karp: De långsammaste månaderna att fånga karp skulle vara på vintern. Du kan fortfarande fånga dem om du är på rätt plats.

Bästa beten för att fånga karp: Det bästa jag har använt för att fånga karp är majs.

Vilken tid på dygnet är bäst för gösfiske?

Den bästa tiden på dagen att fånga gös är 30 minuter före och efter soluppgång/solnedgång. Många människor kommer att fiska gös från skymning till gryning, men saker och ting tenderar att sakta ner under dagen när solen skiner.

Hur man fångar gös från banken

Sämsta tiden på dagen att fånga gös: Den sämsta tiden på dagen att fånga gös skulle vara mitt på dagen när solen skiner.

Bästa månaderna att fånga gös: De bästa månaderna att fånga gös är på våren under och efter leken. Fisket är dock normalt bra från vår till tidig vinter.

Värsta månaderna att fånga gös: De långsammaste månaderna att fånga gös skulle vara midvintern. Du kan fortfarande fånga dem men det är inte riktigt lika bra som resten av året.

Bästa beten för att fånga gös: Det bästa betet för att fånga gös (enligt min mening) skulle vara en levande mask eller elritsa.

Tills nästa gång, gott fiske. Om du vill fånga mer fisk, använd fler krokar.

Låt mig veta dina tankar och eventuella frågor du har. Gillar du den här artikeln? Ge den gärna en del!

Vill du delta i vår utlottning av fiskeredskap? Vi kommer att göra giveaways på vår YouTube-kanal och allt du behöver göra för att delta är Klicka här att prenumerera på vår kanal, gilla en video och kommentera giveaway. Fler kommentarer = fler chanser att vinna.