Vilken temperatur är för varm för camping?

De varmare månaderna är ofta en favorit för dem som älskar att campa – men hur vet du om det kan vara för varmt för din resa?

Den allmänna konsensusen om maxtemperaturer för bekväm camping är runt 95 grader (Fahrenheit) under dagen och låga 80-tal under natten. För att sova bekvämt under dessa förhållanden är det nödvändigt att använda ytterligare kylningsmetoder såsom en bärbar fläkt.

Generellt sett, om det blir över 95 grader under dagen kanske du vill ta en närmare titt på de alternativ du har för att hålla dig sval medan du campar. Som sagt, även 95 grader kan vara bra i områden med mycket skugga och vatten i närheten att svalka sig i.

Fortsätt så lär du dig allt om faktorerna du bör tänka på när det kommer till camping i värmen.

Hur varmt är för varmt?

Temperaturen du campar i kan göra eller bryta upplevelsen. Vissa har inget emot att campa i svalare väder, medan andra i hög grad föredrar varma temperaturer för att göra en perfekt resa.

Som sagt, hur kan du veta om temperaturen är lite för varm för camping? Det är svårt att njuta av en resa när du är för upptagen med att bekämpa värmeexponering.

Det finns ett antal variabler att ta hänsyn till när det kommer till bestämma vilken temperatur som är för hög för campingoch vi tar gärna en titt på dessa variabler med dig så att du kan ha en rolig och bekväm campingupplevelse.

Säkerhet först – Följ varningar för värmeindex

När det kommer till att bestämma den bästa tiden för camping är det viktigt att sätt säkerheten före alla andra variabler. Ingen kommer att ha någon rolig camping i värme som helt enkelt är outhärdlig, och temperaturer som är för höga ökar risken för saker som solbränna och värmeslag.

Det många kanske glömmer är det temperaturen du hittar på väderkanalen kanske inte ger dig den mest exakta bilden av hur varm din campingresa kan vara. Luftfuktigheten i ett område spelar också en nyckelroll. Det är därför det är viktigt att ta en titt på värmeindexet såväl som temperaturen.

Enligt National Weather Service webbplats ger värmeindexet dig en uppfattning om hur en given miljö faktiskt kan kännas genom att kombinera temperaturen med luftfuktigheten i det området. För mer information och ett praktiskt diagram som hjälper dig att bestämma värmeindexet själv kan du ta en titt på weather.gov.

  Low Impact Camping (vad är det, hur man gör det)

Tänk på platsen

Platsen du planerar att använda för camping kan också spela en stor roll för hur du påverkas av temperaturen. Som du kanske föreställer dig, 90 grader i en torr öken skiljer sig mycket från 90 grader i ett träsk. Många tycker att torr värme är lättare att hantera än värme i kombination med hög luftfuktighet, vilket kan göra att du känner dig svettig och obekväm hela dagen.

På samma sätt, en 90-graders dag vid vattnet är mycket roligare än en 90-graders dag i den strålande solen utan vatten i sikte. Att ha vatten i närheten kan bidra till att svalka luften lite, och att ta ett dopp är ett bra sätt att svalka sig och ha lite kul.

Dessutom kan skugga vara din bästa vän på en varm dag. Höga temperaturer kan vara riktigt jobbiga om du inte har någonstans att komma bort från dessa UV-strålar. Å andra sidan, att ha mycket skugga runt din campingplats kan hålla saker svala nog för att undvika obehag.

Slutligen är det värt att överväga vad som händer med temperaturen på natten. I vissa områden kan du upptäcka att dagarna är mycket varma men nattetemperaturerna är perfekt svala och behagliga. Samtidigt kan andra områden hålla högre temperaturer under nästan hela natten.

Bekväm sömn kan göra stor skillnad för en fantastisk campingresa. Om du tror att du ska campa någonstans med höga natttemperaturer är det bäst att göra det ta med en fläkt eller något för att ge kylande luftflöde. Kolla in några fläkttips samt några bra tältfläktalternativ i vårt inlägg här om att använda en fläkt när du campar.

Vad säger andra om att det är för varmt när man campar?

Jag bestämde mig för att fråga en campinggemenskap och fråga Hur varmt är för varmt för camping.

Svaren sträckte sig från ”aldrig” till ”på 80-talet” (Fahrenheit). Men de flesta verkade hålla med om att om temperaturen inte svalnar på natten, stannar man på 80-talet, då är det för varmt för att campa om du inte har något som håller dig sval (som en fläkt eller något annat sätt att kyla ner dig själv) ).

Återigen upprepade samhället också att om du är nära vatten, så är vädret i mitten av 90 grader okej.

  Har husbilar tvättmaskiner och torktumlare

När är det för varmt i tältet?

Temperaturen ute på en campingtur är en variabel, men temperaturen inuti ditt tält är en annan faktor helt och hållet.

Om du har tältat i varmare temperaturer tidigare, då är du förmodligen medveten om hur lätt tält kan värmas upp. Ofta kan insidan av ditt tält vara allt från fem till tio grader varmare än vad du kan uppleva utanför.

Du kanske undrar varför tält kan bli varma hela dagen, och hur varmt saker kan bli inuti ditt tält. Vår artikel i ämnet är ett bra sätt att lära sig om vilka faktorer som gäller för värmen i ditt tält och vad du kan göra för att hålla det på en mer behaglig nivå. Ta en titt på det här!

I vissa fall kan den siffran bli ännu högre. Till exempel, om ditt tält inte kan få något luftflöde eller skugga under dagen, kanske du upptäcker att även om det är behagliga 80 grader ute kan ditt tält sitta i 90 grader eller mer. Det är inte en bra temperatur för en bekväm sömn!

Därför vill du ha några idéer för att hålla ditt tält svalt till hands. Kom ihåg att ställ den i skuggan, öppna upp dörrar och fönster på kvällen för att släppa ut den varma luften och ta med en fläkt om du tror att det kommer att bli för varmt i tältet för att du ska sova gott annars.

Jag skämtar inte här – det kanske låter överdrivet att ta med en fläkt, men tro mig, om det är i mitten av 80-talet (Fahrenheit) på natten, då en liten fläkt kan göra hela skillnaden i världen när det gäller hur bekväm din nattsömn är. Se till du tar med en fläkt om det ska vara på 80-talet under natten!

Hur man slår värmen när det är för varmt

Jag är ett stort fan av att ta med en bärbar fläkt när jag campar

Utan rätt verktyg och taktik kan camping i överdriven värme bli en mycket obehaglig upplevelse. Följaktligen är det viktigt att var förberedd så att du kan hitta de bästa sätten att slå värmen i en given situation. Här är några tips som kan hjälpa dig att hålla dig cool:

  • Försök att slå läger nära vatten. Som jag nämnde tidigare är vatten en stor resurs när du campar i varmt väder. Om du väljer en plats nära vattnet blir det lättare att kyla ner när du behöver.
  • Använd skugga till din fördel. Välj en plats för ditt tält som ger skugga så länge som möjligt under dagen. Flytta dessutom ditt picknickbord eller stolar till skuggiga områden så att du kan hålla dig sval medan du umgås.
  • Ta med en fläkt. När du är osäker kan en bärbar fläkt få luften att röra sig i ditt tält och hjälpa dig att känna dig lite svalare. Detta kan vara särskilt användbart på natten. Inte bara kommer den rörliga luften att kännas skön, utan ljudet kan också överrösta några av de andra ljud du kan höra i en skog eller camping. Om du är osäker på hur du får de bästa resultaten från en fläkt när du campar, kan vår artikel som jag nämnde tidigare om ämnet här guida dig igenom det!
  • Låt ditt tält lufta ut. För det mesta är det en bra idé att hålla ditt tält stängt hela dagen. Annars kan buggar och andra djur bestämma sig för att utforska ditt sovutrymme. Men många tält har nätdörrar och fönster som du kan använda på kvällen för att luften lättare ska kunna röra sig genom ditt tält. Öppna bara upp nylontyget och låt nätet sitta med dragkedja på plats för att hålla insekterna på utsidan.
  • Sov inte med regnflugan. Dubbelväggstält är mycket vanliga, och ytterväggen (kallad regnflugan) hjälper till att hålla dig torr om det regnar. Om det kommer att bli varmt ute, se till och håll regnflugan borta – det här kommer att göra en enorm skillnad i temperaturen i ditt tält.
  • Ändra var du sover. När allt annat misslyckas kanske det är värt att tänka på att ett tält kanske inte är rätt val i alla väder. När det är särskilt varmt kan vissa campare ha mer nytta av att sova i en hängmatta där mer luft kan röra sig. Dessutom håller större tält inte värmen så mycket, så om du sitter i ett litet 3- eller 4-mannatält, då förblir du svalare om du dubblar storleken.
  Camping med filtar istället för sovsäckar: Så här gör du

Det finns många fler knep du kan använda när du campar för att hjälpa dig att svalka dig. Vår artikel om hålla sig sval medan du campar utan el är ett bra ställe att hitta tips som kommer att göra din högtemperaturcamping mycket roligare. Ta en titt på det här!