Vilken lina till spinnare?

Till fiske med lätta drag som spinnare är en flätlina runt 0,10-0,15mm att föredra, med en allt för tjock lina bromsas kastlängdernat. Till “allroundfiske” med drag upp till runt 30-40g är en lina runt 0,15-0,20mm lagom.

Hur tjock flätlina ska man ha? För lätt, klass 1 fiske och kastjiggning kan man välja 0.10-0.17 mm flätade linor. För tyngre jigging och mer klassisk kastfiske av beten, välj en flätad lina på 0.15-0.25 mm. Om du kommer att kasta tunga beten och göra vertikaljiggning, välj en tyngre flätad lina på 0.25-0.30 mm.

Hur bra är Biltemas fiskelinor? Närmast sanningen låg Biltemas egen lina, som hade en deklarerad styrka på 7 kilo och klarade av 6,3. Biltema var överlag testets bästa lina. Framför allt gjorde den anmärkningsvärt bra ifrån sig i momentet skavtålighet, där linorna löpte fram och tillbaka över en ståltråd till dess att brott uppstod.

Vilken flätlina är bäst? Utifrån både egna erfarenheter och input från andra användare så utsågs Power Pro Spectra till den bästa allround-flätlinan. För det lite tyngre fisket blev istället favoritlinan Berkley Fireline Svartzonker Braid, vilket är en perfekt lina till gäddfisket.

Vilken flätlina kastar längst? Berkley X9 crystal flätlina recension – bäst i test! Denna flätlina från Berkley förvånande oss när det kommer till kastlängd och draghållfasthet. Profilen är slät och runt, vilket ger bättre kastlängder. Linan har dessutom en PE-kärna som förstärker den. En pålitlig flätlina helt enkelt, gör sitt jobb mer än bra!

Vilken dimension på flätlina? En lagom dimension på linan för havsfiske är 0,25–0,35 mm. Men det beror mycket på vad det är för typ av fiske du gör samt vilken lina du väljer. Till metetackel och tafsar ska du ha nylon.

  Hur mycket fisk får man ta upp?

Vilken lina till spinnare? – Relaterade frågor

Vilken fiskelina ska man välja?

I regel anser jag att flätlina alltid är att föredra framför nylonlina, då den har högre brottstyrka, bättre direktkontakt och framförallt längre hållbarhet. Fiskar man efter abborre med lätt spö och liten rulle så vill man ha en tunn lina som erbjuder en god känsla.

Hur ofta ska man byta fiskelina?

När du väljer lina till gäddfisket har du först och främst ett viktigt val att göra: Vanlig Nylon eller Flätlina (superlina/braid) ? Nylonlinan är betydligt billigare än den flätade, men den åldras och bör bytas minst en gång per säsong.

Hur många meter lina ska man ha på rullen?

Det viktigaste att tänka på vid valet av rullstorlek är att rullen verkligen rymmer rätt mängd av den lina man vill använda sig utav. Minst 100m lina är att rekomendera, detta trots att man förmodligen aldrig kommer kasta så långt, men att ha lite extra lina är en god ide.

Hur mycket vikt klarar fiskelina?

Artikeldata
Produktnamn FISKELINA EXTRA STARK 0.30MM
Vikt 0.070000
EAN-nr 7392080302000
Netto vikt 0.05
Typ LINA

2 rader till

Vilken lina till gösfiske?

Men naturligtvis går det att fiska gös framgångsrikt även med en enklare utrustning med samma kastvikt (30-40 gram) och samma storlek på rullen. Lämplig lina är exempelvis Sufix 832 i dimensionen 0.13 mm. Längst ut används en tafs av fluorcarbon i dimension runt 0,30-45mm med ett beteslås utan lekande.

Hur spolar man på flätlina?

Spola på haspelrulle Det gäller särskilt nylon men även flätlina. Är du ensam ställer du linspolen på marken framför dig och vevar på 10-20 meter. Genom att sedan sluta veva och ge slacklina ser du enkelt om linan är tvinnad. Om så är fallet hasplas linan av från spolen på fel håll, vänd då på linspolen.

  Hur man riggar mjuka plastfiskedrag (4 bästa sätten)

Varför flätlina?

Flätlinornas fördel är deras draghållfasthet och tunnhet. Flätlinor är därför bra i kastfiske, eftersom en tunn lina ger längre kast. Till flätlinornas fördelar hör också att de inte töjer, vilket ger bättre känsla för betet. Till flätlinornas nackdelar hör prisnivån, som är lite högre än nylonlinornas.

Hur mycket nylonlina innan flätlina?

Angående längden på linan så är som regel 100-150 meter tillräckligt till det mesta fisket. Man grundar då sin spole med en billigare nylonlina för att fylla upp den och sen lägger man flätlinan ytterst, spana in listan i bilden längst ner för ungefärdlig mängd nylonlina att grunda med.

Vilken tjocklek på lina till gädda?

Till gädda räcker gott och väl en lina på 0.25-0.28 den har en bra brottstyrka. Med flätlina har du bra kontakt och snabb krokning. Du kan i mitt tycke använda mjukare spön utan att det påverkar krokningen nämnvärt.

Hur tjock lina till abborre?

Jag föredrar att fiska med flätlina när jag fiskar abborre för att jag upplever att jag får bäst kontakt med betet då. Jag använder flätlinor från 0,10mm till 0,18mm vid abborrfisket.

Vilken lina till haspel?

Till din haspelrulle rekommenderar vi Fireline Ultra 8 som har en plattare profil som lämpar sig väl för haspelrullar. Till din multirulle så rekommenderar vi Sufix 832, Tracer Braid, Svartzonker Braid eller Power Pro Braid, då dessa linor är rundare.

Hur trär man linan på ett kastspö?

PÅSPOLNING AV LINA 1) Montera rullen på spöt och låt linan löpa genom spöts linringar. Öppna bygeln och fäst linan på spolen med hjälp av en spolaxelknut. Linan skall läggas hårt om spolaxeln. 2) Linan skall fyllas på rullen i samma riktning den är fylld på linspolen, dvs.

  Kan man fiska gös från land?

Hur lång ska en fiskelina vara?

ex på rullen så stpr det oftast antal meter och tjocklek t. ex på den multirullen jag har 0.26/180 meter och jag har tänkt köpa typ 0.15 lina kanske rullen man köper ligger på 110-120 meter längd. Om jag skall gå på det som står på rullen då skulle det ju bli långt över 220 meter juh.

Vilken flätlina till Multirulle?

Till din multirulle så rekommenderar vi Sufix 832, Tracer Braid, Svartzonker Braid eller Power Pro Braid, då dessa linor är rundare. En rund lina lägger upp sig mycket bättre på en multirulle och förhindrar linan att skära ner mot spolen.

Hur mycket lina ska man ha på Haspelrullen?

En haspelrulle i storlek 10 (eller 1000) är mindre och lättare än en rulle i storlek 40/4000. 40/4000 passar till det lite tyngre fisket där du vill få plats med mycket eller tjock lina, upp till runt 0,30mm. Spön till en rulle i den storlek kan vara 8-11ft.

Hur mycket nylonlina innan flätlina?

Angående längden på linan så är som regel 100-150 meter tillräckligt till det mesta fisket. Man grundar då sin spole med en billigare nylonlina för att fylla upp den och sen lägger man flätlinan ytterst, spana in listan i bilden längst ner för ungefärdlig mängd nylonlina att grunda med.

Varför trasslar flätlina?

Om det till exempel uppstår ett trassel eller en knut inne på spolen upptäcker du kanske inte det innan det är för sent, linan har då blivit så sliten att den faktiskt går av när du kastar eller drillar en fisk.