Vilken landhockeyposition bör du spela? Ta reda på det här!

Det finns 11 positioner inom landhockey som spelare kommer att uppta, inklusive en målvakt eller målvakt och 10 andra spelare med en mer aktiv roll på planen. Vilken landhockeyposition ska du spela?

När du bestämmer vilken landhockeyposition du ska spela bör du noga överväga din skicklighetsnivå, uthållighet och erfarenhet. Till exempel är rollen som mittfältare en där mycket ansvar läggs på dina axlar, så det skulle rekommenderas för mer avancerade spelare.

Vi vill hjälpa dig att bestämma exakt vilken landhockeyposition som är rätt för dig. I den här guiden går vi igenom alla 11 positioner för att prata om vad du gör i varje och vilken typ av färdigheter och förmågor som krävs. När du har läst klart bör du vara redo att ta en av dessa landhockeypositioner!

Landhockeypositioner förklaras – Så här väljer du din

Målvakt

Målvakten eller målvakten är en av de mest integrerade landhockeyrollerna, vilket är något vi har diskuterat på bloggen tidigare.

Som målvakt är du den ultimata försvarslinjen för att hindra motståndarlaget från att göra mål. Det gör du genom att stå framför målet och blockera inkommande skott.

Förutom kroppsblockering kan du också glida, dyka eller rensa bollen. Du kan också avleda bollen på en mängd andra sätt. Målvakter är de enda spelarna som får flytta bollen med sina kickers eller fötter, men de måste hålla sin klubba i handen.

Den stickan är kortare än de pinnar som används av resten av spelarna på planen. De skulle använda pinnen när bollen precis är utanför deras försvarscirkel.

Anledningen till att klubban är kortare är att målvakten bara använder sin klubba för att skjuta iväg bollen. De behöver inte oroa sig lika mycket för skottkraft som landhockeyspelare på andra positioner.

Målvakter måste bära mycket mer utrustning än en genomsnittlig landhockeyspelare. De behöver skydd för underkroppen som skumkicker, knäskydd och vadderade shorts. För den övre halvan av kroppen måste de vanligtvis ha på sig en skumhandske, skumhandskar, armbågsskydd, bäckenskydd, axel- och armskydd och ett bröstskydd.

Ovanför halsen kommer en målvakt att bära en halskrage, ett munskydd och en hjälm.

Även om det inte kräver lika mycket uthållighet att ta rollen som målvakt som några av de andra rollerna vi ännu inte har diskuterat, måste en målvakt fortfarande ha fysisk skicklighet. De måste vara redo att hoppa in i handling när som helst och göra vad de kan (enligt reglerna) för att stoppa bollen från att nå sitt mål.

Mentalt måste de vara fokuserade under hela matchen, även om båda lagen har bollen på andra sidan planen. De måste kunna avvärja tristess eller vandrande tankar om de inte är särskilt involverade i spelet under den perioden.

  Hur mycket kostar modulära timmerhus?

Målvaktens roll är en mer avancerad position. Om du är en nyare landhockeyspelare skulle vi inte föreslå att du börjar med att spela som målvakt. Du kanske arbetar dig upp till platsen om en eller två säsonger.

Fram

Forwarden eller anfallarna inkluderar tre till fem spelare. De är centerforwarden, ytter-vänster och ytter-höger ytter aka ytterforwards, och insidan-vänster och insidan-höger forwards eller inners.

Innan vi går in i vad var och en av dessa positioner gör, låt oss prata om det allmänna ansvaret för en forward.

En forward, oavsett vilken position de har, placeras nära motståndarlagets mål. De är närmare det här målet än någon annan spelare.

På den här platsen är det en forwards jobb att skapa möjligheter att styra bollen till de andra spelarna i deras lag och sedan göra mål. De bör också identifiera chanser att ta bollen från motståndarlaget och hindra dem från att göra mål.

Anfallare rör sig inte lika mycket på planen som mittfältare, men de jobbar nära med mittfältare för att styra bollen ner på planen.

Utanför sin roll i offensiven kommer forwards också att spela defensivt, troligen oftare än de gör offensivt. De vet hur de ska samarbeta för att hålla sig utanför eller länka närmare varandra så att de kan hindra motståndarlagets framsteg. De är medvetna om när de ska ändra sin strategi och kan göra det direkt. Forwards är också smidiga och snabba.

Låt oss nu undersöka de specifika framåtpositionerna. En centerforward är en anfallare, speciellt jämfört med resten av anfallarna. De är redo att ta emot och sedan skicka bollen mot målet när som helst. Om den inte trycker en boll mot mål kommer mittforwarden att stoppa framfarten för motståndarlagets mitthalva och ytterbackar.

Nästa är ytter, inklusive ytter-vänster och ytter-höger ytter, aka ytterforwards. Att spela högerytter anses vara en av de lättare positionerna inom landhockey, men du måste fortfarande vara aggressiv och snabb på planen.

Dessa spelare är placerade på planens sidlinje på vänster respektive höger sida. De kan också göra mål förutsatt att bollen är nära sidlinjen och de är inom 25-yardlinjen hos motståndarlaget. De är mindre defensiva än centerforwarden.

Invändiga forwards, inklusive inside-vänster och inside-höger forwards, är längre ner i fältet än yttrarna. De jobbar mer med centerforwarden och kan göra mål för sitt lag också. Jämfört med de andra forwards kan inside forwards vara de mest aktiva spelarna i denna position. De är fantastiska både i anfall och försvar.

Mittfältare

Nästa landhockeyposition är mittfältaren. Mittfältare, som kallas sådana på grund av sin position från försvarare och forwards, kopplar ihop dessa två roller.

Mittfältare inkluderar högerhalva och vänsterhalva halvbackar eller ytterhalvor samt mittenhalvan, båda som vi kommer att prata mer om mer djupt ett ögonblick. Först, här är de allmänna plikterna för en mittfältare.

  Kan du surfa och fiska i regnet?

När de spelar i mitten av planen kommer mittfältare att skicka bollen mot anfallarna i sitt lag och göra mål själva. De har ofta både offensiva och defensiva roller under hela spelet beroende på vad som krävs av dem, vilket är något vi har pratat om på bloggen.

En mittfältare har bland den största friheten på planen, speciellt jämfört med målvakter samt försvarare och forwards. Av den anledningen, liksom rollen som målvakt, anses spela på valfri mittfältsposition vara en mer avancerad roll.

Du måste ha snabbhet, uthållighet och mycket skicklighet. Om du lätt tröttnar så kanske en forwards- eller försvarsroll är bättre för dig från och med nu. När du väl byggt upp din uthållighet kan du kanske prova på en mittfältarroll i en framtida landhockeysäsong.

Mittfältare är också ledare, så det är en roll du måste vara bekväm med att ta på dig. De har makt över sitt lag, och när de pratar lyssnar andra spelare. Som sagt, en mittfältare är inte chef, bara befaller. Det finns verkligen en skillnad.

Okej, så låt oss prata mer om de specifika mittfältarrollerna, börja med ytterhalvorna, inklusive höger- och vänstermittfältarna.

Halvbackar arbetar tillsammans med ytterbackarna (en försvarsposition) för att minska möjligheterna för motståndarlaget att göra mål. De kommer att planera spel och attacker och sedan skicka bollen mot forwards eller andra mittfältsroller.

Ytterna i motståndarlaget kommer att fokusera sin energi på halvbackarna, så de måste vara offensiva anfallare när det är dags för det. Halvbackar får ofta bollen från mitten av planen till valfri inre forward på höger eller vänster sida av planen.

Mittfältaren är utan tvekan den viktigaste spelaren i laget. Det är de som tar på sig den ledarrollen mer än halvbackar. På sin plats kan de röra sig mest fritt och kan därmed, förutom målvakten, mest påverka tidvattnet i hela spelet.

En mitthalva kan gå mellan försvarare och forwards och skicka bollen åt båda hållen. De spelar också defensivt såväl som offensivt. I den förstnämnda rollen kommer en mittfältare att hindra motståndarlaget från att göra mål.

Försvarare

Det för oss till försvarare, vilket är den sista landhockeypositionen vi kommer att diskutera (men inte minst). Försvarare inkluderar tre eller fler spelare som kommer att ha sådana roller som soparen, mittbacken, vänster- och högerbacken och vänster- och högerbacken.

Försvararna, som namnet antyder, är mestadels defensiva men spelar offensivt ibland. De spelar bakom ett lags mittfältare och skickar bollen mot offensiven och mittfältarna så att dessa spelare kan göra mål.

  Hur man justerar min ATV-upphängning

Försvarare får sällan äran att göra mål, vilket gör deras position mindre populär än offensiva och speciellt mittfältare. Som sagt, försvarare spelar fortfarande en mycket viktig roll i spelets framsteg och för att vinna för sitt lag.

Att vinna i landhockey handlar trots allt inte bara om att göra mål, utan att hindra motståndet från att göra detsamma. Om ditt lag gör 20 mål men du har ett svagt försvar, så att dina motståndare också gör 20 poäng, så finns det ingen klar vinnare.

Försvarare är närmast målet och är den första försvarslinjen mot ett mål som görs på deras sida, med målvakten den andra och den mest ultimata försvarslinjen.

Låt oss nu titta på de defensiva positionerna, börja med sopmaskinen.

En sopare kan fungera som andra mittback beroende på speluppställningen. Sweepers kommer att stoppa motståndsspelare som tar sig igenom försvarslinjen från att gå vidare. De är aktiva, snabba spelare som kan röra sig fritt men inom sin zon.

Mittbackar strävar efter att få tillbaka bollen när motståndarlaget har den. De är inte angripare som en sopmaskin kan vara. Istället försvarar de djupt för att skapa en starkare försvarslinje för resten av spelarna i den här delen av planen.

Vingbackar, inklusive vänsterbackar och högerbackar, stannar på vardera sidan av vingarna. Tillsammans utökar wingbackarna anfallsbredden så försvaret blir ännu starkare. De kommer att spela längre bak på planen för att avvärja attacker från motståndarlaget och sedan högre på planen när de är i attackläge.

Slutligen finns ytterbackarna, inklusive vänsterbacken och högerbacken. Dessa spelare hindrar motståndet från att nå din målvakt. De kan sedan skicka bollen mot mittfältarna, som kanske kan göra mål därifrån.

Ytterbackar spelar vanligtvis på vänster eller höger sida av planen men kan också fungera som sopare och hög back. De kan både attackera och försvara, och i en anfallsposition kommer en ytterback för det mesta att överföra bollen till andra spelare.

Som sagt, från straffhörnan kan ytterbackar göra mål. För att göra det måste en ytterback vanligtvis vara väldigt stark och skryta med mycket armkraft. De är ofta längre spelare också.

Slutgiltiga tankar

Landhockeyspelet ger spelarna 11 unika positioner. Vissa positioner, som högerforward, är mer nybörjarvänliga. Andra, som mittfältare och målvakt, kräver mycket mer kunskap om spelet samt uthållighet, snabbhet och skicklighet.

Att avgöra vilken landhockeyposition som är rätt för dig är inte ett beslut du bör ta på egen hand. Du bör också rådgöra med din tränare, som kan erbjuda dig en uppriktig bedömning av dina förmågor hittills.

Även om du inte blir placerad på den landhockeyposition du ville ha, kom ihåg att det alltid finns nästa säsong!