Vilken Hawaiiö är bäst för camping?

Att besöka Hawaii kan vara livets resa – det finns berg som skjuter upp ur havet, vågor i ordklass och vackra stränder med klart vatten. Men planering för flygbiljetter, hotell, transporter och mat kan också vara dyrt. Camping är ett sätt att njuta av öns naturliga skönhet på en budget, men vilken ö är bäst för camping?

Kaua’i är den bästa Hawaii-ön för camping på grund av de olika typerna av camping som erbjuds besökare, antalet etablerade campingplatser och mångfalden av tillgängliga aktiviteter. Konsekvent 70 till 80-graders väder och campingplatser med minimala avgifter hjälper resenärer att njuta av den naturliga sidan av Kaua’i.

Camping på Kaua’i kan vara en uppfriskande upplevelse, men Hawaii camping är unik, och campare bör förbereda sig därefter. Om du vill ta reda på detaljer om camping på Kaua’i – platser att campa på, var du kan och inte kan campa, hur mycket du bör planera för att spendera och den bästa tiden att campa på – kolla in följande avsnitt.

Camping på ön Kaua’i

Alla Hawaiiöarna är vackra, men Kaua’i har ett litet försprång mot de andra när det kommer till camping. Kaua’i erbjuder ett överflöd av statliga parker, som har campingmöjligheter samt stugor och stugor att hyra.

Även om det finns många campingplatser runt Kaua’i, vill vi här lyfta fram några favoriter:

Kalalau Beach är den mest avlägsna campingplatsen på ön och en av de bästa. Denna avskilda plats ligger på norra kusten av Kaua’i, där du kommer att befinna dig omgiven av hav och skyhöga klippor. För att komma till campingen måste du vandra Kalalau Trail, en ansträngande 11 mil lång vandring. Du måste packa in all din utrustning, mat och vatten/vattenfilter på ryggen.

Att bo på denna plats kräver också en del planering. Det finns minimala faciliteter och inget dricksvatten, så du måste ta in allt du behöver. Plussidan är att väldigt få människor gör vandringen, så du kommer förmodligen att ha stranden helt för dig själv.

Denna camping kräver att du köper ett tillstånd, som du kan köpa upp till 90 dagar i förväg. Du kan köpa ditt campingtillstånd här för $20. En annan sak att tänka på är hur man tar sig till spårhuvudet – du kan ta skyttel eller köp ett parkeringstillstånd.

Kalalau-leden är klassad som svår, så det här är en backpackerresa för erfarna backpackers. Men om du väljer att äventyra längs leden till denna campingplats, kommer du att belönas med de episka klipporna och dalarna på Na Pali-kusten, vilket gör camping på denna plats till en upplevelse en gång i livet.

  9 anledningar till att pontonbåtar är bra för fiske

En annan bra plats att campa på är Ha’ena State Park. Denna campingplats ligger precis vid stranden och har en handfull faciliteter som kalla duschar för att skölja av efter ett dopp i havet. Det är nära den berömda Na Pali-kusten, som är känd för sina dramatiska vyer och frodiga dalar. Här finns stugor, jurtor och tältcampingplatser. Först till kvarn-först-kvarn-campingplatserna här kräver att icke-Hawaii-invånare köper ett tillstånd. Du kan hitta tillstånd från kvartersförsäljare.

Camping här inkluderar tillgång till Ke’e Beach. Denna populära snorklings- och badstrand är delvis skyddad från vågorna. En lugn dag är vattnet jämnt och klart.

Van Camping Life Tips: Att ha en enkel matta att stå och torka av fötterna på innan du sätter dig i din skåpbil kommer att hålla din skåpbil mycket renare. Detta tips är särskilt användbart på Hawaii eftersom du nästan alltid har sand på dina skor eller fötter.

En annan idealisk campingplats på Kaua’i är Anini Beach Park. Det finns picknickbord, grillar, toaletter och kalla duschar. Bristen på surf och skyddat läge från vinden gör denna strand idealisk för simning, snorkling, solbad och paddleboard. Dessutom kan du inte slå utsikten över Mount Waialeale. Endast marktält är tillåtna på denna campingplats.

Kaua’i har också van camping tillgängligt. Det finns många fördelar med skåpbilscamping: din transport och ditt hem är tillsammans – du behöver inte oroa dig för att boka både hotell och hyrbil, all din utrustning följer med dig överallt och du kan gömma dig i din skåpbil under ett regnväder. Dessutom är det väldigt roligt!

Det finns ett par saker att tänka på när du campar i Kaua’i. För det första tillåter inte alla campingplatser skåpbilar. Du måste kontrollera begränsningarna på varje camping för att se till att de kan ta emot din skåpbil. Du vill bara campa på utsedda campingplatser eftersom Hawaii har lagar mot camping utanför angivna områden.

Det finns en mängd olika campingbilar att hyra på Kaua’i. Du kan reservera en pop-top Westfalia, en robust 4×4, en lyxbil med allt du behöver, eller en ödmjuk husbil med inte mycket mer än en säng.

  Hur man ansluter en kamin till en stor propantank

Den lantliga miljön i majoriteten av Kaua’i hjälper till att göra den till den bästa ön för camping. Många stränder erbjuder stand-up paddleboarding, kajakpaddling och andra aktiviteter, samt campingfaciliteter som badrum och duschar. Du kan också snabbt ta dig till olika platser på Kaua’i eftersom det är mindre trångt än de andra öarna.

Kaua’i är också bra för campare som gillar att vandra. När du inte är på din camping kan du vandra stigar som erbjuder utsikt över Na Pali Coast, Waimea Canyon och Mount Waialeale. Vandrare kan hitta vattenfall, klippkantade kuster och grönskande berg.

Att campa på vilken Hawaii-ö som helst är annorlunda än att campa på de flesta andra platser. Eftersom du är på en ö måste du komma ihåg att om du sitter i ett tält och bestämmer dig för att du vill hyra ett hotell på grund av dåligt väder eller en oförutsedd omständighet, kanske det inte finns några lediga rum.

Du kommer också att vilja följa statens och länets lagar och förordningar om camping. Att göra detta kommer att visa respekt för ön och dess invånare och se till att du har en trevlig tid.

Stöld är också något att tänka på. Även om stölder är lägre på Kaua’i än på andra öar eftersom det inte är lika upptaget, händer det fortfarande. Därför, det är viktigt att ha en säker plats att förvara dina värdesaker förutom ett tält.

Camping i Kaua’i är för äventyraren som letar efter ett unikt perspektiv på ön. Kaua’i har en hälsosam blandning av campingplatser och roliga aktiviteter för att hålla campare sysselsatta under dagen.

Andra inlägg av intresse

  • Kan du använda en övermadrass för camping?
  • Behöver du ett underlag för camping?
  • Är dubbelväggstält verkligen varmare?
  • Håller liggunderlag dig verkligen varm?

Kan du campa på vilken strand som helst på Hawaii?

Även om Hawaiis stränder är vackra och inbjudande, kan du inte campa på dem på natten utan tillstånd. Tyvärr utfärdas tillstånd endast för utsedda campingplatser, så den enda gången du kan campa på stranden är om platsen du ockuperar ligger precis vid stranden.

Du kan alltid ta med tält och utrustning till stranden för dagsbruk och tupplur, men det kan inte stanna där över natten. Även om vissa människor fortfarande sover på stranden, rekommenderas inte detta eftersom du kan bli sparkad från stranden mitt i natten av polisen. För att ha den mest bekymmersfria tiden i Aloha State, hitta en utsedd campingplats nära en strand istället för att campa på en otillåten strand.

  Varför måste skidor vara så långa?

Finns det gratis camping på Hawaii?

På alla Hawaiis öar är det enda sättet att lagligt slå läger att få ett tillstånd. Vissa tillstånd kostar så lite som $3 per natt, och andra kostar upp till $20 per natt. Kolla upp här för några av de statliga campingplatserna på olika öar och deras erforderliga avgifter/tillstånd.

Delstaten Hawaii säljer vanligtvis inte tillstånd på campingplatser, så planera var du vill bo i förväg. Du kan boka campingplatser var som helst från 1-6 månader i förväg, beroende på var du vill besöka. Hawaiis officiell hemsida hjälper dig att göra reservationer och få rätt tillstånd.

Om du funderar på att campa på Hawaii på en budget, är din bästa insats att hitta en campingplats som har en lägre tillståndsavgift. Du kan också prova att campa på Kaua’i, som tenderar att ha lägre kostnader än de andra öarna. Även om laglig Hawaii camping inte är helt gratis, kan det vara mycket prisvärt.

När är den bästa tiden på året att campa på Hawaii?

Även om Hawaii är varmt under hela året, upplever det fortfarande olika årstider. Vintern är vanligtvis lite kallare och regnigare. Vintern är också den tid på året då vågorna blir stora. Av denna anledning, sommaren är den bästa tiden att campa på Hawaii. Vädret är mer konstant varmt och det är mindre regn.

Men sommaren har fortfarande regniga veckor och vintern har soliga veckor. Så, om du inte har något emot lite regn, är vilken tid på året som helst bra för camping på Hawaii. En annan sak att tänka på är att ön kommer att vara mer trångt under sommarmånaderna på Hawaii och mindre trångt på vintern.

En fräsch utsikt över Kaua’i

Camping på ön Kaua’i ger resenärer en fräsch, spännande titt på ön och erbjuder en mängd olika campingmöjligheter, från avskilda stränder till utsedda campingplatser. Van camping, tältcamping och möjligheter till backpacking gör Kaua’i till en drömdestination för alla seriösa campare.