Vilken är den billigaste husbilen i klass B?

Husbilar av klass B blir mer och mer populära i folkmassan för fritidsfordon. Byggd på ett litet och smidigt chassi, klass B är bränslesnåla och ekonomiska med sitt innerutrymme. Trots allt detta känns moderna husbilar av klass B väldigt äventyrliga, och många klarar av terrängexkursioner. Så hur mycket kommer en av dessa tilltalande husbilar att sätta dig tillbaka? Vilken är den billigaste husbilen Klass B du kan köpa?

Den billigaste husbilen i klass B på marknaden är Pleasure-Way Tofino, en smidig och modern husbil byggd på RAM ProMaster 1500-chassit. Från bara 74 750 $, erbjuder Tofino RVers ett välutrustat och kapabelt fordon till ett mycket rimligt pris.

Hur genomförbar är en husbil så billig? Affärsmän lär sig att ett pris som är för långt under marknadsvärdet kan verka misstänkt för konsumenter, och det med rätta. Är det verkligen möjligt att få en njutbar, anständig kvalitet Klass B husbil för ungefär priset av en ny Suburban? Läs vidare för att ta reda på det!

Vad är den billigaste husbilen i klass B?

Som många andra hobbyer har RVing ingen övre gräns för hur mycket du kan spendera. Även på marknaden för husbilar av klass B kan du spendera hundratusentals dollar på ditt fordon, tillbehör och utrustning. Och faktiskt, många människor tror att RVing är oerhört dyrt eller utom räckhåll för dem som inte har rikliga ekonomiska resurser. Men det är inte sant. Man kan verkligen få en helt ny, kapabel, välutrustad husbil av klass B för ungefär samma kostnad som en ny fullstor SUV.

Varför är husbilar av klass B billigare? Överraskande nog är de inte alltid billigare! Det finns många husbilar i klass A och klass C på marknaden som har MSRP som börjar under vad vissa husbilar i klass B kostar. Till exempel kan man köpa klass A Thor Axis eller klass C Winnebago Outlook för mindre än kostnaden för klass B Winnebago Boldt. Som sagt, det finns många prisvärda klass B-modeller tillgängliga, och ditt pris kommer att variera beroende på årsmodell, trim, ytterligare funktioner, chassi, tillverkare och allmänna ekonomiska villkor vid köptillfället.

Prislappen bör dock inte vara den enda faktorn. Klass B-husbilar är effektiva, smidiga, lätta att köra och bekväma – även om de inte har lika många husbilar eller erbjuder lika mycket lyx som andra typer av husbilar. Vissa klass B husbilar kan åka terräng eller erbjuda andra unika funktioner som kan påverka prislappen. Och vissa campare gillar stilen på klass B jämfört med dess jämnåriga. Dina skäl kan variera, men det är inte ovanligt att du tittar på en husbil av klass B och undrar hur mycket det skulle ta för att komma in i sittbrunnen.

  Hur mycket väger pontonbåtar (plus 15 RIKTIGA pontonbåtar)

Med allt detta i åtanke, den billigaste husbilen av klass B för närvarande på marknaden är Pleasure-Way Tofino. Det här fordonet är byggt på RAM ProMaster 1500-chassit och har en komplett uppsättning funktioner, alternativ och bekvämligheter för husbilen. MSRP för Tofino är cirka $74 750, vilket gör det till ett fynd: folk kommer att betala mer för en fullastad Chevrolet Suburban än för en snyggt utrustad Tofino, och Tofino campar definitivt bättre än en omodifierad SUV.

Som jag nämnde är Tofino byggd på RAM ProMaster 1500 chassi. Detta chassi är ett utmärkt val att skapa en husbil på, och förare kommer att njuta av den billiknande hanteringen. Den kraftfulla 3,6-liters motorn på 280 hk producerar ett vridmoment på 260 foot-pounds. RAM-minnet tar bensin, inte diesel, så bränsletanken på 24 gallon är billigare att fylla på. Chassit har också front-, sidokrockkuddar och sidokrockkuddar för att hålla dig säker om saker blir päronformade.

Tofino erbjuder föraren och passageraren ett relativt bekvämt hyttområde. Standardfunktioner inkluderar farthållare, luftkonditionering, eltillbehör och nyckellöst insteg. Moderna tider ger moderna bekvämligheter som en smart ratt med ljudkontroller, en 5-tums smart display på instrumentbrädan som kan anslutas till din smartphone, integrerade Bluetooth-kontroller, en backupkamera och integrerad TomTom-navigering.

Varför skulle man handla en billig husbil? När allt kommer omkring får du ofta vad du betalar för. En bärbar dator som kostar $300 är i allmänhet mindre kapabel än en bärbar dator som kostar $1 800. Intuitivt borde samma sorts regler gälla för husbilar: mindre pengar betyder färre funktioner. Och även om det finns en viss sanning i det, många campare föredrar en enklare upplevelse.

En annan utmärkt anledning att överväga en billigare husbil är helt enkelt att spara pengar. Om dina månatliga betalningar eller totala utgifter för din husbil är lägre, har du råd att njuta av det mer. Lägre prissatta husbilar öppnar också hobbyn för entusiaster med mindre budgetar, och alla hobbyer behöver en ständig ström av nya entusiaster för att överleva. RVing är inte annorlunda.

  Hur länge håller Sprinter Vans?

RVers som vill spara pengar kan också njuta av lägre försäkringspriser i en billig Klass B RV än de skulle göra i ett Klass C eller Klass A fordon. Klass A-förare kan förvänta sig att betala någonstans mellan $1 000 och $4 000 per år för försäkring, medan klass B-förare bör spendera mellan $500 och $1,000 för försäkring. Denna lägre kostnad ger dig mer pengar att göra roliga saker med.

Andra inlägg av intresse

  • Husbilar byggda på ett RAM ProMaster-chassi
  • Är en skåpbil ett bra fordon att resa med?
  • Vad är Frontcountry Camping?
  • Kan hundar campa: En komplett guide

Vilka är standardfunktionerna i Tofino?

Liten men mäktig, Tofino har många funktioner på ett litet utrymme. Insidan av husbilen kommer med magnetiska låsbara rullgardiner, vikbara insynsskydd för vindrutan och hyttens fönster, USB-laddningsportar i köket och våningssoffan, dimbar LED-belysning och glasfiberisolerade väggar och tak.

Byrån levereras med ett 2,3 kubikfots kylskåp, en induktionsbrännare, en diskbänk i rostfritt stål och en disk med laminat. Du kan övervaka LP-bränslenivåer och vattennivåer från en pekskärmspanel som också övervakar statusen för husbilens elektriska system.

Utanför har Tofino ett LED-verandabelysningssystem, ett eluttag och ett 30-amps uttag, en LP-switch och vattenanslutning, en sprayport och taktält.

Vilka är några unika egenskaper hos Tofino?

En av de mest intressanta och unika egenskaperna hos Tofino är den utfällbara taksoffan. För att lägga till mer sovutrymme i Tofino bestämde sig Pleasure-Way för att bygga upp. En manuell popup-kammare inbyggd i taket på husbilen öppnar sig i ett 49″x72″ våningsutrymme. Det finns också en traditionell hopfällbar sits som konverteras till en 54″x72″ brits på huvudvåningen av husbilen, vilket innebär att du kommer att njuta av två britsar i denna unikt designade husbil.

Finns det plats att ta med mina grejer?

En del av RVing är äventyret du har på din destination. Dessa äventyr kan inkludera cykling, golf, camping, vandring, flygning med drönare eller någon annan utomhusaktivitet. Eller så kanske du är på väg till en stor händelse som en flyguppvisning eller en festival och vill campa i flera dagar.

Tofino har 70 kubikfot förvaringsutrymme på baksidan av fordonet, vilket ger gott om plats att packa dina stora tillbehör. För dem som gillar paddleboard eller kajakpaddling kan takräcket (tillval) hålla din utrustning. Tofino kan vara mindre, men du kan packa nästan allt utom diskbänken med dig. Åh, jag tar tillbaka det; det följer redan med en diskbänk!

  De säkraste knutarna av alla: klättra, binda, böja, haka

Vad har inte Tofino?

Vissa klass B husbilar, som Winnebago Boldt, har våta badkar som inkluderar duschhuvuden och toaletter. Andra kommer med installerade TV-apparater, trådlös åtkomst och utökade vattentankar. Tofino erbjuder inte dessa bekvämligheter. Oavsett så är det en utmärkt liten husbil.

Kommer Tofino med en garanti?

Tofino är byggd på Ram ProMaster-chassit och har ProMasters 3-åriga garanti på 36 000 mil. Drivlinan kan garanteras i fem år eller upp till 60 000 miles, och garantin inkluderar vägassistans i fem år eller 60 000 miles. Pleasure-Way erbjuder en begränsad garanti som täcker ditt fordon för fem år eller 60 000 miles som kommer att täcka problem med material eller hantverk på icke-chassidelar av fordonet.

Är nöjesvägen Tofino ett bra värde för pengarna?

Pleasure-Way Tofino är kanske inte en stor husbil, och den är verkligen inte dyr som husbilar går. Är det bra valuta för pengarna, eller är det ett billigt fordon som går sönder eller går sönder vid användning? Det kan vara billigt, men Tofino är ett fynd för priset.

RVers camping i Tofino har rapporterat att det är bekvämt och ekonomiskt, med 200 amp solpaneler som håller batterierna laddade även under tyngre användningsperioder. Om du letar efter en kapabel husbil som inte slår sönder banken, är Pleasure-Way Tofino ett utmärkt värde för pengarna.

Billiga medel Prisvärd, inte låg kvalitet

RV-campare som letar efter ett ekonomiskt sätt att komma in i en klass B RV bör inte leta längre än Pleasure-Way Tofino. Det ger en innovativ användning av utrymmet, en unik expanderande sovplats ovanpå, ett effektivt elsystem och en tvättlista med funktioner. Det finns dock inget våtbad och ingen integrerad TV, men det är dyra uppgraderingar som många husbilscampare kan klara sig utan – åtminstone under utflykten.

Camping handlar trots allt om att komma bort från vardagens enfaldiga rutiner, och för det är Tofino perfekt. Och den är byggd för att hålla. Denna husbil är en prisvärd instegshusbil som erbjuder allt du behöver för att ha en trevlig campingupplevelse.