Vilken är den bästa tiden på året att flyga en luftballong?

Oavsett om du vill åka ballongflyg i Napa Valley eller om du vill flyga över Atlanten utanför Floridas kust, är du inte säker på när du ska schemalägga resan. Du skulle kunna tänka dig att väntelistan för en tur med luftballong är en mil lång på sommaren, så du kanske borde åka på våren eller hösten? När är den optimala tiden på året för en luftballongfärd?

De mest populära tiderna på året för luftballong är april till oktober. Inte alla ballongföretag stoppar sin verksamhet i november och framåt. Vintertid ballongflygning kan vara en rolig upplevelse, och du bör kunna boka vilken tid du vill vid den tiden på året.

I den här artikeln kommer vi att prata mer om när du under året kan åka luftballong, från lugna vårturer till avkopplande sommarflyg och till och med vinterresor. Om du bokar din första tur med luftballong vill du inte missa det!

När slutar luftballongföretag att flyga för året?

Du gillar att planera din semester utanför högsäsong. Inte bara kommer det att vara färre människor på resorten, men du kan vanligtvis få några ganska söta erbjudanden på flygbiljetter och logi. Ändå oroar du dig för att om du väntar till hösten på en semester, kanske du måste riva dina planer på att åka luftballong.

Inte nödvändigtvis!

Många luftballongföretag är verksamma året runt. Som sagt, tillgängligheten för alla ballongföretag varierar, så kontakta ditt företag för deras schema. Vi vill också nämna att bara för att ett luftballongföretag är öppet hela året betyder det inte att flygningar sker ofta under vissa månader.

Vi kommer att prata mer om villkoren för vilka ballongflygning är bäst lite senare, men för nu kommer vi att säga detta. Om det regnar och stormar eller om det ligger snö på marken, då ska du inte åka luftballong.

DCIM\100GOPRO\GOPR3502.JPG

Vilken tid på året ska jag boka en tur med luftballong?

Med tanke på att luftballongföretag har öppet året runt, kan du schemalägga en resa nästan när du vill. Men du letar efter bekväma förhållanden, det är vi säkra på. Du vill ha en dag som inte är för varm eller för kall. Det ska vara soligt och klart så att du kan ta bilder och filma när du sitter i gondolen och flyter.

  Att välja den idealiska husbilslängden för att passa campingplatser

För att uppfylla alla dessa kriterier rekommenderar luftballongföretag att du schemalägger ditt flyg när som helst från april till oktober. Här är några saker att tänka på när du flyger i ballonger under var och en av dessa månader.

april

I de flesta delar av landet är april den sanna början på våren, men rester av vintern kan finnas kvar. Den kall-till-varma, varm-till-kall whiplash kan göra det svårt att planera en bekväm dag för att åka luftballong. Se till att ta med dig en jacka på flyget!

Maj

En övervägande varm månad, världen blommar i maj. Det är inte som att du kommer att se många träd eftersom du kommer att flyga i en luftballong och allt, men det är mer sannolikt att du får soligare, behagliga dagar i större delen av landet under den här månaden.

juni

Sommarvärmen har inte riktigt börjat än när juni kommer i kalendern, så det är ett bra tillfälle att åka luftballong. Dagarna blir ännu långa när sommaren börjar, så sena eftermiddagsflyg är lika bra som tidiga morgnar.

juli

Många semesterfirare kommer att vilja åka luftballong mitt i sommaren. Juli är när värmen verkligen börjar kicka in om den inte redan har gjort det. Du kanske vill hoppa över de senare dagsturerna när värmen fortfarande kan ligga kvar i luften.

augusti

En sensommarsemester kan vara trång, för att inte tala om augusti har vanligtvis några av de varmaste dagarna på året i stora delar av landet. Precis som i juli vill du åka i luftballong tidigare på dagen än senare.

september

För många luftballongföretag är september den mest hektiska månaden. Sommarvärmen är fortfarande i luften men den börjar ersättas av svalare vindar. Dagarna är soliga och kvällarna är krispiga men inte för kalla. Du kan förstå varför september för många människor är den perfekta tiden att flyga i luftballong!

oktober

Kortare dagar står på kalendern när oktober börjar. Tidigt på morgonen när du kan boka din tur med luftballong kommer du att känna en distinkt kyla om du inte är i en södra del av landet. Sena eftermiddagsflyg låter dig se den brinnande solen när den börjar gå ner, eftersom den går ner tidigare. Höstlövet som omger dig på marken är ofta en härlig syn att skåda!

  Hur långt är ett parasailrep?

Kan du åka på en luftballong på vintern?

Även om oktober markerar slutet på den populära luftballongsäsongen, som vi sa tidigare, om ett luftballongföretag kan skicka ut ballonger från november och framåt, kommer de att göra det. Kan man verkligen flyga luftballong på vintern?

Ja, du kan flyga i luftballong på vintern. Om något låter den yttre kalla luften ballongen vara mer flytande än den skulle vara när den flyger i varmare väder så att du kan flyta ännu högre.

Låt oss förklara det mer för ett ögonblick. Vi pratade om att flyga luftballong i kylan i det här inlägget på bloggen. Anledningen till att varmluftsballonger flyger bättre när det är kallt beror på förändringarna i luftdensiteten. Den kalla luften är tätare än den varma luften i ballonghöljet. Skillnaden i lufttemperatur – förutsatt att kuvertet håller sig varmt – kan skapa lyft eftersom ballongen är mer flytande än omgivningen.

Det betyder inte att du inte kan flyga på sommaren när lufttemperaturen i ballongen är ungefär densamma som den är ute eller kanske till och med varmare (vi pratar om enveloptemps tillfälligt). Men om du flyger på vintern kommer du att märka att din ballong verkar flyta lättare och stiga högre än när den flyger på sommaren.

Det finns några vinterballongförbehåll att vara medveten om. Uteluftstemperaturen minskar med cirka 5 grader Fahrenheit för varje 1 000 fot du stiger. När temperaturen redan är 30 eller 40 grader, kan den extra kylan vara skräll. Du kommer säkert att vilja ha vinterkläder på dig när du flyger i ballong, men se till att du kan röra dig fritt, eftersom du vanligtvis måste klättra in i och ut ur gondolen.

Hur varmt är det i en luftballong?

Hur undviker du att bli en isglass under en tur i luftballong på vintern? Det är enkelt: brännarsystemet.

Vi har pratat mycket om brännarna i våra inlägg om luftballonger, så vi ska hålla detta kort. Alla varmluftsballonger har en eller flera brännare som pekar uppåt mot kuvertet, som är ballongmaterialet. Brännarna avdunstar flytande propan och skickar en het låga in i kuvertet så att den har den varma luften att stiga upp.

  När ska jag byta ut min ATV-hjälm?

Brännarna kanske inte är på hela tiden du flyger, särskilt när du landar. Vid den tidpunkten vill ballongpiloten introducera kall luft så att ballongen kan börja falla. Hur varma är de när brännarna fungerar?

Tja, det finns ingen enhetlig temperatur, eftersom temperaturen beror på hur många brännare luftballongen har, om de är på, hur länge de har varit igång och storleken på kuvertet. Allt som sagt, vi har sett uppskattningar på 90 till 140 grader.

På vintern har du inget emot den extra värmen, men på sommaren kan ballongflygningen bli lite välsmakande. Du är alltid bättre att ta med lager oavsett årstid. På så sätt är du inte bara redo för den fluktuerande kuverttemperaturen utan också för den förändrade utomhuslufttemperaturen.

Vilket väder är bra för luftballonger?

Vi nämnde tidigare att dåligt väder som snö och regn är ett nej för luftballongflygning. Utanför stormiga förhållanden är den största väderfaktorn som ballongpiloten kommer att titta på för att avgöra om en luftballong kan flyga hur blåsigt det är.

Vindbyar genererar inte lyft som du kanske trodde. Om något kan starka vindar göra att ballongen blir utom kontroll. Ditt flyg skulle vara farligt vid den tidpunkten, för att inte tala om att landningen inte skulle vara lätt för ballongpiloten att göra.

När solen går upp på himlen och värmer upp marken utvecklas en biprodukt som kallas lufttermisk. Lufttermiken tränger undan luften runt dem och kan skapa de blåsiga förhållanden som ballongpiloter vill undvika. Det är därför luftballonger bara kommer att flyga tidigt på morgonen och senare på dagen.

Slutgiltiga tankar

När du planerar en resa till skyarna i en luftballongfärd finns det definitivt vissa tider på året som är bättre för detta än andra. Vi hoppas att det här inlägget hjälpte dig att bestämma när du ska schemalägga din ballongfärd så att du kan skapa otroliga minnen med vänner och familj!