Vilken är den bästa reparationssatsen för bänkskivor i laminat?

Att utföra mindre reparationer eller lackering kan vara billigare än att byta ut när det gäller att hålla din laminatbänkskiva i bra form. Men med så många reparations- och ytbehandlingssatser på marknaden kan det ibland bli svårt att filtrera bort undermåliga produkter.

De bästa reparationssatserna för laminatbänkskivor för mindre reparationer och lackering är Kampel SeamFil SF941 Original respektive Rust-Oleum Countertop Transformations Kit. Fixa ett spånreparationssats och rustningsgarage kökslackeringskit kan vara bra alternativ.

Läs vidare för detaljer om de bästa laminatreparationssatserna för att korrigera mindre defekter och lackering, samt användbara tips om vad du bör tänka på när du väljer kit för varje ändamål.

Typer av reparationssatser för bänkskivor av laminat

Det första steget i en köpprocess är att veta exakt vad du behöver för att undvika onödiga överutgifter eller underköp. Samma regel gäller för att köpa reparationssatser för bänkskivor.

Vanligtvis finns bänkskivor i två typer:

 • Små kit avsedda för att fixa mindre defekter på bänkskivan som hack, skåror eller repor.
 • Kompletta ytbehandlings-/lackeringssatser avsedda att ge hela din bänkskiva en ny beläggning.

Som du kan förvänta dig kostar ytbeläggningssatser mer. Att köpa en av dessa för att fixa en mindre repa skulle alltså vara ett slöseri med pengar. Å andra sidan, mindre kit kommer inte att skära det när du vill återuppta en hel laminatbänkskiva.

Nyckeln är att köpa det som din bänkskiva behöver. För att hjälpa dig välja en idealisk produkt, låt oss granska de bästa köpen i varje kategori.

Bästa kit för mindre reparationer av laminatbänkskivor

När du vill göra mindre reparationer på din laminatbänkskiva vill du välja ett kit som är fickvänligt och mångsidigt. På så sätt sparar du några kronor och får ut det mesta av ditt köp genom att återanvända satsen på andra ytor som kan behöva lappas.

Här är två kit som kryssar i båda rutorna:

Toppval: Kampel SeamFil SF941 Original

Kampels SeamFil SF941 Original är inte ett kit i sig eftersom det är ett endelat laminatreparationssystem som, till skillnad från andra reparationssatser, inte involverar färgblandning. Istället levereras den redo att användas, i en flaska på ett uns som kan fylla upp till 2,4 m motsöm med en 1/8 tum (3,2 mm) pärla.

Denna produkt tar vår topplacering av flera anledningar. Först på den listan är dess användarvänlighet, vilket beror på det faktum att den kommer förblandad, utan färgblandning inblandad.

Utan någon färgblandning krävs kanske du undrar hur du hittar en färg som matchar din bänkskiva. Tja, det finns upp till 20 färgalternativ att välja mellan. Dessa är specialblandade för att matcha de exakta färgerna i den nuvarande serien Pionite, Formica, Nevamar och Wilsonart laminat.

Se även  Hur man hittar en tyst lägenhet: 5 steg att inte hoppa över

Om du fortfarande inte kan hitta en perfekt matchning för din bänkskivans färg, är färgblandning fortfarande ett alternativ. Gratis färgmatchningsguider finns tillgängliga, tillsammans med de exakta blandningsproportionerna för färgerna Pionite, Nevamar, Formica och Wilsonart.

Denna laminatreparationslösning är också mångsidig. Du kan använda den för att fylla standardskarvar, spån, sprickor, skåror och praktiskt taget alla andra defekter som gör ditt laminat mörka underlag synligt.

Resultatet sviker inte heller.

Korrekt applicerad SeamFil bildar en mekanisk bindning med laminatets substrat som torkar hårt, smälter in i bänkskivans yta och döljer dess brister under hela dess livslängd. Dessutom matchar SeamFil-reparerade delar inte bara resten av din bänkskivans estetik; de matchar också dess motståndskraft mot rengöringsmedel, fukt och andra vanliga hushållsprodukter.

Sist men inte minst, SeamFils mångsidighet, användarvänlighet och imponerande resultat kommer inte på en premie.

Den enda nackdelen med denna produkt är kanske att du kan behöva köpa en Kampel SeamFil SF-99 lösningsmedel separat. Du kan inte köpa något annat lösningsmedel heller; andra lösningsmedelsmärken kan orsaka sprickbildning i materialet. Du måste också köpa ett retardant separat om du behöver det.

Fördelar

 • Mångsidig
 • Kommer redo att användas
 • Bildar långvariga reparationer
 • Tål fukt, rengöringsmedel och andra hushållskemikalier lika mycket som laminat

Nackdelar

 • Fördröjningsmedel och lösningsmedel säljs separat
 • Kan endast användas med SF-99 lösningsmedel

Tvåan: Fixa en Chip Repair Kit

Fix a Chip Repair Kit handlar om mångsidighet och kostnadseffektivitet. Den kan användas på olika ytor, inklusive:

 • Köksskåp
 • Plast
 • Laminat
 • Bänkskivor
 • Stationära datorer

Den kan också användas för att reparera möbler, båtar och fordonsdelar.

Den här typen av mångsidighet är särskilt praktisk eftersom att fixa en mindre repa, skåra eller hack i din laminatbänkskiva förmodligen inte kommer att förbruka hela produkten. Du kommer sannolikt att ha några rester över, och du kommer att vilja kunna använda dem på bästa sätt i andra delar av ditt hem.

Med över ett dussin användningsområden när det gäller hemreparationer kan du vara säker på att du kommer att kunna återanvända alla rester.

För att stödja dess mångsidiga användning kommer Fix a Chip Repair Kit i upp till sju färger för att säkerställa att reparerade delar smälter väl med resten av din bänkskiva (eller någon annan yta du fixar). Och om du inte kan hitta en perfekt färg för din bänkskiva bland de sju standardalternativen, kan du använda det medföljande blandningsschemat för att skapa en som matchar din specifika bänkskiva.

Satsen är också ganska lätt att använda för DIYer med följande steg:

 1. Blanda helt enkelt sammansättningen för att matcha färgen på din laminatbänkskiva.
 2. Applicera på det repade/utskurna/skårade området.
 3. Låt det torka.
 4. När det är torrt kan du slipa lätt för att jämna till saker.
 5. Applicera den klara finishen. Ytan ska vara klar att användas inom cirka 24 timmar efter applicering av finishen.
Se även  Långsam spistemperatur: Låg och hög inställningar bryter ner

Resultatet sviker inte heller. Reparationsmassan torkar till en hård, hållbar plastyta. Och beroende på hur bra ett jobb du gör med applikationen (dvs. dina skiktningsförmåga) och färgkoordination, kan du matcha den reparerade ytan till antika färger och träfiber.

Som med alla andra produkter är detta kit inte immunt mot några få brister. Lyckligtvis har dessa att göra med dina DIY-färdigheter snarare än produktkvaliteten.

Om din bänkskiva inte matchar de sju standardfärgerna, behöver du lite konstnärlighet för att blanda färgerna för att skapa en likadan matchning. Visst, en färgblandningsguide ingår, men du behöver fortfarande lite erfarenhet av att blanda färger för att få saker rätt.

Det är därför många onlinerecensenter klagar över att de inte kan skapa en blandning som perfekt matchar färgen på deras bänkskiva, men vi har fortfarande folk som tjatar om produktens effektivitet. Allt beror på hur bra du är på färgblandning.

På den ljusa sidan, det finns tillräckligt med produkt för ett dussin reparationer, så du har tillräckligt med utrymme att prova flera gånger tills du får saker rätt när det gäller färgblandning.

Fördelar

 • Kostnadseffektiv
 • Mångsidig
 • Långvariga resultat
 • Färgblandningsguide ingår

Nackdelar

 • Att blanda de olika färgerna för att matcha din bänkskiva kräver viss erfarenhet

Bästa reparationssats för laminatbänkskiva för lackering

Efterlackering är idealiskt när dina laminatbänkskivor fortfarande är i bra strukturell form men börjar se lite gamla ut. Det hjälper till att återställa dina bänkskivor till sitt ursprungliga skick vad gäller färg och känsla.

Även om faktorer som fickvänlighet och mångsidighet är viktiga, har hållbarhet och estetik prioritet när du köper ett kit för laminatbänkskivor. Och eftersom lackering är ett större DIY-projekt än fixa nagg och repor, vill du att ditt kit innehåller alla nödvändigheter. Med andra ord är användarvänlighet också en kritisk faktor.

Låt oss granska två kit som uppfyller dessa urvalskriterier.

Bästa totalt: Rust-Oleum Transformationssats för bänkskivor

Rust-Oleum är en av de bästa lackeringssatserna för laminatbänkskivor för nybörjare. Den levereras komplett med instruktioner som är lätta att följa som inte kräver några speciella färdigheter för att utföra, liksom alla nödvändigheter, så att du inte behöver pausa ditt projekt för att köra leveranser.

Här är en lista över vad som ingår:

 • Självhäftande baslack
 • Vätmedel
 • Dekorativa färgchips
 • En tvådelad skyddsrock
 • Ett diamantinbäddat slipverktyg
 • Ett slipblock
 • En dekorativ chipsdispenser och skrapa
 • Rör om pinnar
Se även  Tips för att skära laminatgolv med en verktygskniv

Dessutom ger Rust-Oleum-satsen din bänkskiva en hållbar finish som inte bleknar. Den kan täcka upp till 30 sq. ft (2,8 sq. m) eller 12 ft. (3,7 m) linjär bänkskiva. Om du har någon produkt över, kan du använda den i ditt badrum också, eftersom Rust-Oleum är mångsidig.

Var du än använder den kan du förvänta dig en förstklassig naturstenslook som liknar ett nyinstallerat HD-laminat.

Det enda problemet du kan ha med detta kit är att slipning (ett av installationsstegen) kan vara lite utmanande med det medföljande slipblocket. Det kräver en betydande mängd fysisk styrka och precision (för att undvika överslipning).

Som tur är kan du lösa detta genom att använda en kraftslipmaskin och sedan lägga pricken över i med den medföljande manuella slipmaskinen för att få önskad jämnhet utan att exponera din gamla bänkskiva.

Fördelar

 • Nybörjarvänlig
 • Skapar en hållbar finish
 • Ger bänkskivor ett elegant utseende i natursten

Nackdelar

 • Att slipa kan vara lite krångligt; du kanske behöver en kraftslipmaskin

Ett bra alternativ: Armor Garage Kökslackeringssats för bänkskiva

Om Rust-Oleum inte uppfyller alla dina krav, kanske du vill titta på Armor Garage Countertop Refinishing Kit. Att använda detta nybörjarvänliga kit innebär bara tre steg att rulla på beläggningen; ingen skrapa eller kämpar för att få rätt utseende med specialeffektflingor.

Satsen kommer också med det väsentliga, inklusive:

 • Primer – 1 liter (946 ml)
 • Stenepoxi – 2 liter (1,9 L)
 • Standard 2-lagers klar topplack eller en supertjock 1-lagers topplack
 • 4 tum (10 cm) rullbricka och 3 tum (7,6 cm) handtag
 • Topcoat och primer roller cover – 2 stycken; 3 tum (7,6 cm)
 • Speciellt rullskydd för granitepoxi – 3 tum (7,6 cm)
 • Granit epoxi hörnrulle
 • Borstar (för att skära i primer och applicering av klarlack) – 2 stycken
 • Steg-för-steg instruktioner

Kanske är den enda bristen att den inte inkluderar konventionella målartillbehör som rörstavar (ingår i Rust-Oleum ovan). Du måste samla dessa separat. På den ljusa sidan ger detta kit dig över tio färgalternativ, vilket gör det till ett idealiskt alternativ om Rust-Oleums naturstensfinish inte tilltalar dig.

Fördelar

 • Perfekt för nybörjare
 • Ett brett utbud av färgalternativ

Nackdelar

 • Omrörarstavar ingår inte

Avveckling

Där har du det; de bästa valen och alternativa kit för de två typerna av reparationer av laminatbänk. Förhoppningsvis har det här inlägget förenklat allt för dig och att jag har hjälpt dig att välja rätt produkt för ditt nästa gör-det-själv reparations-/lackeringsprojekt för bänkskivor.

Lämna en kommentar