Vilken är den bästa husbilsstorleken för campingplatser i nationalparken?

Många människor planerar en RV-resplan som är baserad på att se de största nationalparkerna i landet. Det skulle vara mycket olyckligt för dig att bli spärrad tillträde till en av dessa parker eftersom din husbil är för stor. Vilken storlek ska din husbil ha om du vill komma in på nationalparkscampingar?

Den bästa husbilsstorleken för campingplatser i nationalparken är 20 till 30 fot, även om vissa parker tillåter husbilar även om de är 40 eller 50 fot långa. Några nationalparker i hela landet har inga begränsningar för husbilsstorlek, men dessa är få och långt emellan.

Om du vill lära dig vad den bästa husbilsstorleken är för att besöka nationalparkscampingar i hela USA, är det här guiden för dig. Framöver kommer vi att presentera storleksgränser för husbilar för dina favoritnationalparker så att du kan planera din resplan!

Vilken är den bästa husbilsstorleken för campingplatser i nationalparken?

När du väljer storlek på din husbil har du många överväganden i åtanke. Du vill ha ett fordon som kan ta emot dina vänner eller familj (kanske båda). Det bör vara tillräckligt stort för att passa de bekvämligheter som ger dig komfort också.

Om du går efter mottot att större är bättre kan det få dig att hamna i trängseln när det gäller att resa genom landets nationalparker.

Många nationalparker är designade för husbilar som är mellan 20 och 25 fot långa, ibland mindre. Vid 25 fot är du i den kortare änden av den genomsnittliga husbilslängden, som kan gå hela vägen upp till 45 fot.

Ändå skulle 45 fot vara alldeles för mycket för de flesta nationalparkscampingar, även om inte så många som du kanske tror!

Vilken är den största husbilsstorleken som är tillåten i statliga parker?

Vilken måste-se-statspark har du på din resplan? Är det Yosemite? Kings Canyon? Yellowstone? Kanske till och med Grand Teton National Park?

Det här avsnittet tar dig genom de många exceptionella nationalparkerna i landet och diskuterar husbilens längdgräns för var och en.

Yellowstone nationalpark

Yellowstone National Park, på nästan 3 500 kvadratmeter, rymmer vulkaniska hotspots och massor av vildmark. Indian Creek begränsar husbilslängder till 35 fot; din husbil kan vara upp till 40 fot lång och du bör tillåtas tillträde någon annanstans i parken.

Bilder från Yellow Stone National Park

Yosemite Nationalpark

Sedan 1864 har Kaliforniens Yosemite National Park varit en främsta park för att se stora sequoiaträd och fantastiska vyer. Husbilar är begränsade till 40 fot långa och släpvagns-/dragfordonsriggar är inte mer än 35 fot. Du kan bara använda en av åtta campingplatser om din husbil är 40 fot.

Sequoia nationalpark

Om du passerar genom Kings Canyon National Park i Tulare County, ta dig tid att besöka Kaliforniens Sequoia National Park också. Beläget i Sierra Nevada-bergen, kommer du att dricka vackra sevärdheter. Se bara till att din husbil är cirka 24 fot lång om du vill använda en campingplats på tomten.

Saguaro nationalpark

En nationalpark med två sektioner i Tucson, Arizona, Saguaro National Park har massor av inhemska saguaro-kaktusar över sina ökenliknande marker. Du kommer inte att kunna ta dig in i Bajada Loop Drive eller Cactus Forest Drive om din husbil (eller trailerrigg) är längre än 35 fot.

  Måste du registrera en kanot?

Rocky Mountain National Park

Inklusive alpin tundra, skogar och massor av berg, Rocky Mountain National Park i Colorado är ett måste att se. Parken är också känd för Old Fall River Road och Trail Ridge Road. Husbilar är begränsade till 40 fot, vilket är en generös ersättning.

Olympic National Park

Washington State Olympic National Park är full av ryggsäcks- och vandringsleder, skogar och varierande ekosystem. Även om ersättningen för husbilar i denna nationalpark är 35 fot, rymmer många av parkens campingplatser husbilar som är 21 fot eller kortare.

Norr Cascades nationalpark

Här är en annan Washington nationalpark som förmodligen finns på din favoritlista, North Cascades National Park. Parken sträcker sig över 500 000 hektar! Din husbil får inte vara längre än 36 fot om du hoppas att campa här.

Zions nationalpark

Från juraåldrad klippa till branta klippsidor täckta i en tydlig röd färg, det finns mycket att se i Zion National Park i Utah. Husbilar under 19 fot krävs för att komma in på Lava Point Campground. Större husbilar över 40 fot kan köra igenom och stanna i andra delar av parken.

Bild på Zions nationalpark

Mount Rainier nationalpark

Ännu en tredje Washington-park, Mount Rainier National Park, visar upp det fantastiska Mount Rainier, som är över 14 000 fot högt. I den nordöstra delen av parken som kallas White River kan husbilar inte överstiga 27 fot långa. I Cougar Rock-sektionen mot sydväst är gränsen 35 fot.

Mesa Verde nationalpark

Mesa Verde National Park i Colorado har bevarat historia som går tillbaka till över 700 år och inkluderar Cliff Palace och andra ancestral Puebloan klippbostäder som du måste se med dina egna ögon. Parken har en mycket inkluderande policy för husbilsstorlek på högst 46 fot lång.

Mammoth Cave National Park

Om du vill se några av de längsta grottorna på planeten, då måste du besöka Mammoth Cave National Park i Kentucky. Husbilar kan inte vara större än 38 fot långa, och endast åtta personer kan stanna i din husbil samtidigt.

Lassen Volcanic National Park

Lassen Volcanic National Park i norra Kalifornien inkluderar Devastated Area och Bumpass Hell med lerkrukor som fortfarande bubblar. Med totalt 179 campingplatser i den vidsträckta nationalparken är husbilar begränsade till 45 fot långa.

Kings Canyon National Park

Kings Canyon National Park i Kalifornien har allt, med grottor, enorma sequoiaer, kanjoner, utlöpare och berg. Du kommer att behöva en mycket mindre husbil för att utforska denna nationalpark i sin helhet, eftersom gränsen på många vägar i parken är 22 fot lång.

Joshua Tree National Park

En av de mest kända nationalparkerna på planeten, Joshua Tree i södra Kalifornien mellan Mojaveöknen och Coloradoöknen inkluderar vandringsleder och vacker utsikt över Coachella Valley. De flesta campingplatser på området begränsar din husbilsstorlek till högst 25 fot lång.

  Varför dör Kokanee efter lek?

Guadalupe Mountains National Park

Guadalupe Mountains National Park i Texas visar upp Salt Basin Dunes, Chihuahuan-öknen och Guadalupe Peak Trail. Parken har totalt 13 campingplatser, men din husbil får inte vara över 55 fot om du hoppas få tillgång till dem.

Great Basin National Park

White Pine County, Nevadas Great Basin National Park visar upp några av de vackraste platserna i denna del av landet. Du kan njuta av den bergiga Wheeler Peak Scenic Drive eller Great Basin Desert med South Snake-bergen. Husbilens längdlock är 24 fot.

Grand Teton nationalpark

Grand Teton National Park i Wyoming är hyllad för sina berg och inkluderar 310 000 stora hektar att utforska. Gros Ventre Campground, Colter Bay Campground och Headwaters Campground tillåter husbilar upp till 45 fot långa. På Lizard Creek Campground och Signal Mountain Campground är gränsen bara 30 fot.

Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park, som hyser den vördade Grand Canyon, är ett måste för många. Om det är sant för dig också, bör din husbil vara mellan 30 och 50 fot lång. Endast en campingplats har plats för 50-fots husbilar, så mindre är bättre.

Great Smoky Mountains National Park

Mellan Tennessee och North Carolina ligger Great Smoky Mountains National Park. Här kan du se vilda blommor som blommar oavsett årstid samt vattenfall, floder och bäckar. Den övre gränsen för husbilar i denna nationalpark är 40 fot lång.

Bilder på Great Smokey mountains nationalpark

Glacier nationalpark

Inrymt i Klippiga bergen i Montana ligger Glacier National Park, en park som är över 1 500 kvadratfot. Som namnet antyder har Glacier National Park sin beskärda del av glaciärer samt vandringsleder, bergiga vägar och den vackra Hidden Lake. Din husbil får inte vara längre än 21 fot för att campa.

Everglades nationalpark

En av de största nationalparkerna på denna lista, Everglades National Park nära Florida är 1,5 miljoner hektar. Ja, du läste rätt! Mellan Pine Flatwoods, såggräsmyrar och kustmangrover kan du se alla varelsers natur här. Husbilar upp till 45 fot är tillåtna på campingplatserna.

Denali nationalpark

Om du reser genom Alaska, bör ett par dagar i Denali National Park verkligen stå på din agenda. Med sex miljoner hektar är Denali ännu större än Everglades National Park. Du behöver en husbil under 40 fot för att campa.

Death Valley National Park

Du kan nå den lägsta punkten i Nordamerika vid Death Valley National Park, som ligger mellan Nevada och Kalifornien. Andra funktioner i denna nationalpark är Telescope Peak Trail, Badwater Basin och Titus Canyon. Om du bor på Wildrose Campground, Thorndike Campground eller Mahogany Flats Campground, får din husbil inte vara längre än 25 fot.

Canyonlands nationalpark

Utahs Canyonlands National Park har mesas, öknar, kanjoner och Needles, som är bergstoppar. De flesta av campingplatserna på parkområdet kan passa husbilar som är 28 fot långa eller mindre. Om du bor nära Needles är några campingplatser utformade för större husbilar.

Capitol Reef National Park

I Utah finns också Capitol Reef National Park, en ökenfylld park med sandstenslager, Chimney Rock-pelaren, Hickman Bridge, Cathedral Valley och det eponyma Capitol Reef. Parken har tillgång för husbilar som är 27 fot långa eller mindre.

  Genomsnittlig kostnad för vattenskoterförsäkring (och om du behöver det)

Svart Canyon i Gunnison National Park

En enorm park med höga raviner och klippor som går tillbaka till den prekambriska perioden, Black Canyon of Gunnison National Park i Colorado är en syn att skåda. Kungsörn, älg och rådjur kallar det hem. Om din husbil är 22 fot eller kortare kan du passera och stanna.

Big Bend National Park

Borta i Brewster County, Texas, ligger Big Bend National Park. Omfattar delar av Chihuahuanöknen såväl som Chisos bergskedja, andra funktioner inkluderar Langford Hot Springs, Santa Elena Canyon och Ross Maxwell Scenic Drive. Husbilar upp till 40 fot är tillåtna, men inte alla campingplatser har plats för fordon av denna storleksordning.

Arches nationalpark

Med över 2 000 sandstensbågar inkluderar den lämpligt namngivna Arches National Park i Utah av Moab Landscape Arc, The Delicate Arch och Balanced Rock. Din husbil får inte vara längre än 27 fot om du hoppas kunna stanna här.

Acadia nationalpark

Sist men absolut inte minst är Acadia National Park i Maine. Denna park är en fantastisk 47 000 hektar stor och inkluderar östkustens högsta punkt, Cadillac Mountain. RV-gränsen vid Acadia är 27 fot lång.

Dessa nationalparker har ingen begränsning på husbilsstorlek

Om du känner dig lite instängd av några av storlekskraven på de ovan nämnda nationalparkerna, stressa inte. Även om det inte finns många av dem, begränsar följande parker inte husbilar efter storlek. Som sagt, tillträde till campingen är fortfarande först till kvarn.

Theodore Roosevelt National Park

North Dakotas Theodore Roosevelt National Park innehåller tre separata sektioner. Du kan se Scenic Loop Drive, Painted Canyon och Little Missouri River. Attraktionen i huvudrollen är Maltese Cross Cabin, eftersom president Roosevelt bodde där ett tag, därav namnet på parken!

Shenandoah nationalpark

På Blue Ridge Mountains i Virginia ligger Shenandoah National Park. Få tillgång till en del av Appalachian Trail, hela Skyline Drive, eller se bergen Old Rag och Hawksbill. Svarta björnar är infödda här, liksom ekorrar, rådjur och en mängd unika fågelarter.

Gates of the Arctic National Park and Preserve

Alaskas Gates of the Arctic National Park and Preserve sträcker sig över den norra delen av staten i Brooks Range. Om du alltid har velat besöka polcirkeln, är Gates of the Arctic ett bra ställe att få det att hända.

Slutgiltiga tankar

Den tillåtna storleken på husbilar för nationalparkscampingar varierar. På den kortare änden av spektrumet kan din husbil vara begränsad till 21 till 24 fot, med cirka 27 fot i genomsnitt.

Vissa nationalparker är mycket mer generösa och öppnar sina figurativa portar för husbilar som är upp till 40 fot långa och ibland större.

Oavsett storleken på din husbil finns det en nationalpark där ute med en campingplats som har ditt namn på!