Vilka typer och märken av toalettpapper är säkra för min husbil?

Tanken på att inte kunna använda badrummet på din husbil förskräckte dig, så du spenderade och köpte en husbilsmodell med toalett. Mycket snabbt insåg du att den här toaletten inte är densamma som den du har hemma. Du undrar om du ska fortsätta använda samma toalettpapper också. Om inte, vilka typer och märken av toalettpapper är bäst för en RV-toalett?

Husbilssäkert toalettpapper som löser sig snabbt är alltid bäst att använda på en husbilstoalett, men en del vanligt toalettpapper fungerar också. Toalettpappersmärken du kan prova inkluderar:

  • Camper’s Choice
  • Thetford
  • Charmin
  • Valterra
  • Frihetsliv
  • Camco
  • Scott
  • Sjunde generationen
  • Ängel mjuk
  • Cottonelle

Är många av dessa toalettpappersmärken bekanta för dig? Mer än troligt, ja. Det finns också några husbilsspecifika märken inlagda där också. I dagens inlägg kommer vi att diskutera skillnaderna mellan konventionellt toalettpapper och det som är gjort för husbilsbruk. Vi tar också upp vikten av att välja rätt typ av toalettpapper så att du inte täpper till din husbilstoalett!

Låt oss börja.

Vad är toalettpapper för husbilar och hur skiljer det sig från vanligt toalettpapper?

Vanligt toalettpapper

Beroende på märke har konventionellt toalettpapper olika kvaliteter. Det kan till exempel vara mer eller mindre vattenabsorberande eller motstå att fingrarna sliter hål genom papperet. Toalettpappret kommer att ha olika grader av mjukhet eller grovhet, vikt, storlek och komfort.

En annan viktig skillnad mellan ett vanligt toalettpappersmärke och ett annat är hur många lager toalettpappret har. Ju färre lager, desto mer stöter du på problem som att du river i fingrar och brist på vattenupptagningsförmåga. Enkelskikts toalettpapper tillverkas vanligtvis av lågvärdigt papper. Du kan se att ditt toalettpapper är av låg kvalitet om det har små pappersbitar gjorda av oblekt och oblekt papper genomgående. Det är också vanligtvis ganska grovt.

Tvåskikts toalettpapper är standarden och kallas för mellanklass toalettpapper. Det andra skiktet ökar papperets styrka, och tvåskikts toalettpapper har en mycket mjukare känsla än enkelskiktspapper.

När du väl kommer in i tre lager eller fler, kallas detta premiumtoalettpapper. Kvaliteterna hos premiumtoalettpapper är parfymering (som med aloe), mönstring, färgning, prägling (som krusade eller quiltade mönster) och ibland inkludering av vax eller lotion. Detta toalettpapper är det dyraste med tanke på att det är så högkvalitativt.

RV Toalettpapper

Liksom vanligt toalettpapper finns RV-toalettpapper tillgängligt i enskikts- till fyrskiktsrullar. Den är också designad för att vara mjuk och skonsam så att du kan använda ditt husbilsbadrum bekvämt.

Den största skillnaden mellan vanligt och RV toalettpapper är dess förmåga att lösas upp. Eftersom den går sönder snabbt, håller den din husbils tankar igång smidigt.

Den andra kvaliteten på husbilssäkert toalettpapper är att det ofta bryts ned biologiskt. Med andra ord, när bakterier, svampar och/eller mikroorganismer är närvarande, bryts toalettpappret ner och återintegreras med jorden. Ditt toalettpapper håller inte kvar på dussintals, ibland hundratals eller till och med tusentals år på denna jord. Du kan må bra av att använda toalettpapper för husbilar eftersom det är bättre för vår planet.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Idaho?

Varför ska du använda toalettpapper för husbilar?

Om du är som de flesta andra, har du en preferens för toalettpappersmärket mellan dig och din familj. Men vissa märken av toalettpapper är lämpliga att ta med ombord på en husbil och andra, inte så mycket.

För att upprepa behöver du toalettpapper som löser sig snabbt. För att förstå varför det är så, låt oss titta närmare på hur en husbilstoalett fungerar jämfört med din kommod där hemma.

Vi börjar med din hemmatoalett, som inkluderar själva toaletten, ett spolhandtag (eller spolare), en klaff, flottör, påfyllningsventil, fälgstrålar och sifonstrålar. Spolaren är extern men allt annat är internt.

När du är klar med din grej och du håller i spolningen, rör sig klaffen. En klaff är en liten plastkomponent som är fäst vid spolaren via en kedja. När klaffen är stängd kan vatten inte strömma till toalettskålen. Genom att öppna klaffen når vattnet skålen.

Kantstrålar runt toalettskålen aktiveras, liksom sifonstrålen i toalettens huvudhål. Rörelsen av dessa strålar virvlar runt vattnet och suger ner allt som fanns i skålen. Flottören, en liten anordning på baksidan av toaletten, tippar bakåt så att påfyllningsventilen kan suga upp vattnet. Sedan återtar klaffen sin position så att mer vatten inte kan komma in. Påfyllningsventilen skickar tillbaka vatten och processen kan återupptas igen nästa gång du spolar.

Okej, så det är din vanliga toalett, men hur är det med din husbilstoalett? Denna toalett kommer att använda vatten från din sötvattentank när du trycker på en pedal. Ja, de flesta husbilstoaletter har en pedal istället för en spolare. Dessa toaletter har en klaff som låter sötvattnet komma in.

När vattnet forsar till toalettskålen, tar kraften med sig toalettavfallet. Detta avfall går till svartvattentanken. Du kan använda RV-toalettkemikalier för att behandla pottlukter, som ibland kan dröja kvar även efter spolning.

De mer avancerade RV svartvattentankarna har sensorer som indikerar hur full tanken är. Om du använder upplösbart RV-toalettpapper, kommer papperet att sönderfalla mellan sin tid i sötvatten- och svartvattentankarna.

Vanligt toalettpapper som inte löser sig lika lätt kommer att finnas kvar i svartvattentanken. Papperet kan blockera sensorerna, vilket indikerar för dig att det är dags att dumpa tankarna när det verkligen inte är det. Detta är ett enormt slöseri med din tid, eftersom ingen vill vara i sin svartvattentank oftare än de absolut måste.

Vad som är värre är att din svartvattentank kan backas upp om toalettpappret inte kan lösas upp. Vi är säkra på att vi inte behöver berätta det här, men av alla tankar i din husbil är det den du minst vill ska läcka eller svämma över. Blackwater-tankar håller trots allt badrumsavfall.

Den goda nyheten är att mycket konventionellt toalettpapper inte kommer att leda till sådana blockeringar. Vi kommer att rekommendera några märken i nästa avsnitt.

Om du är orolig över hur lösligt ditt konventionella toalettpapper är, försök att fylla en burk med vatten hela vägen. Lägg sedan ditt toalettpapper i, stäng burken och skaka den kraftigt. Om toalettpappret inte har börjat lösas upp är det inte lämpligt att använda på din husbilstoalett.

  Har side-by-side generatorer?

10 märken av RV-säkert toalettpapper att prova

Om du hellre inte vill slösa toalettpapper genom att skaka runt det i en burk är det okej. Du kan alltid köpa något av dessa 10 toalettpappersmärken, eftersom de alla är tillförlitligt säkra för husbilstoaletter.

Camper’s Choice

Först på vår lista är Camper’s Choice, som är ett husbilsspecifikt toalettpappersmärke. Deras pappersprodukter är också säkra för marint bruk. Varje rulle är tvåskiktad och löses snabbt upp. Du kan få upp till 396 ark per rulle och två rullar till ett paket.

Thetford

Skaparna av Aqua-Soft linje av toalettpapper för husbilar, är Thetford ett andra märke att handla om du vill ha toalettpapper för husbilar. Aqua-Soft är tvåskikts toalettpapper som består av 396 ark till en rulle med fyra rullar i en förpackning. Den är också användbar för båtliv och andra marina aktiviteter.

Thetfords Husbil/marin toalettpapper är en annan bra att lägga till i din kundvagn. Detta är enskikts toalettpapper som är designat för snabb upplösning. Det är också biologiskt nedbrytbart, vilket är viktigt. Du får fyra rullar per förpackning och varje rulle har 350 ark.

Charmin

Om du älskar de ombonade björnmaskoterna av märket Charmin, gläd dig. Du kan fortsätta använda mjukt Charmin toalettpapper i din husbil, men bara deras Ultramjukt toalettpapper. Detta tvåskiktspapper sägs ha 75 procent högre absorptionsförmåga än liknande märken, varför det rekommenderas för din husbilstoalett.

Du kan köpa stora förpackningar Charmin åt gången, 12 rullar till ett paket med varje rulle som innehåller 154 ark. Du kommer att ha toalettpapper för hela husbilssäsongen!

Valterra

Här är ett annat märke av toalettpapper för husbilar: Valterra. Deras marin- och RV-toalettpapper är tvåskiktigt med fyra rullar till en förpackning och 400 ark per rulle. Valterra säger att deras toalettpapper testas för att gå sönder snabbt så att det inte täpper till dina husbilar.

Frihetsliv

En Amazon’s Choice-produkt, Frihetsliv toalettpapper är designat för bärbara toaletter som marin- och husvagnspottor. Liksom de flesta andra produkter vi har täckt, är deras toalettpapper i två lager. Du kan få fyra rullar till ett paket och 500 ark per rulle. Freedom Livings toalettpapper bryts ned biologiskt och bryts ner på några minuter.

Camco

En av de mer kända husbiltoalettpappersprodukterna är Camco. Det här är ett skikt, men du kan handla fyra rullar åt gången med 280 ark. Säkert för septiktankar på husbilar och marina fordon, Camcos toalettpapper bryts ned biologiskt och täpps inte igen.

Scott

Du ser Scott toalettpapper hela tiden på livsmedelsbutikernas hyllor, men förmodligen inte deras Snabbupplösande toalettpapper. Avsett för båtar och husbilar som det står på förpackningen, detta enskiktiga toalettpapper kommer i ett 12-pack så att du kan fylla på.

Lakanen är gjorda för mjukhet och kommer att gå sönder i din husbilstoalett. Scott fick till och med certifiering genom Forest Stewardship Council eller FSC för att ha använt ”ansvariga källor” för att producera detta toalettpapper.

  En lista över de bästa bågskyttebanorna i Denver, Colorado

Vänligen lämna resten av dina Scott toalettpappersprodukter hemma!

Sjunde generationen

Om du är en Sjunde generationen användare råkar det mesta av märkets toalettpapper också vara säkert att använda på din husbilstoalett. Du kan köpa mycket papper på en gång också, paket med 12. Varje rulle har 240 ark så att du inte tar slut. Ännu bättre är att detta tvåskiktiga toalettpapper är gjort av helt återvunnet papper som är parfymfritt.

Ängel mjuk

Ängel mjuk lever upp till sitt namn, eftersom detta toalettpapper är skonsamt nog för marint och husbilsbruk samt avlopps- och septiksystem. Tvåskiktigt genom och igenom, du får 260 ark till en rulle och upp till 12 rullar till en förpackning.

Cottonelle

Cottonelle Ultra ComfortCare toalettpapper låter dig ta med dig hemmets bekvämligheter på din husbil. Dessa överdimensionerade toalettpappersrullar, 12 till en förpackning, inkluderar 121 ark för varje rulle. CleanRipple-strukturen, en designhäftklammer från Cottonelle, sägs göra städning en snabbare upplevelse.

Enligt Cottonelle är deras toalettpapper tre gånger tjockare och starkare än andra toalettpappersmärken så du behöver inte oroa dig för att det faller isär på dig innan det ens når toalettskålen.

RV Toalett Underhållstips

Förutom att använda lämpligt toalettpapper, här är vad du mer kan göra för att hålla din husbilstoalett i toppform för alla dina framtida resor.

Rensa ur toalettskålen

Om din husbilstoalett inte kom med en spruta, kanske du vill överväga att uppgradera din potta förr än senare. Under tiden kan du använda vatten från en flaska eller behållare och dumpa det i toaletten när du är klar med den. Detta säkerställer att allt går ner och att din toalettskål är ren.

Använd en deodorizer

Badrumslukter tenderar att dröja mer i husbilstoaletter, som vi nämnde. Detta kan vara föga tilltalande om lukten går genom resten av ditt fordon. Det är därför vi rekommenderar att du använder en deodorizer som denna från Firebelly Outfitters på Amazon.

Du släpper helt enkelt det deodoriserande paketet i ditt RV-septiksystem och det börjar bryta ner dålig toalettlukt. Denna produkt fungerar också som ett rengöringsmedel och separerar överblivet husbiltoalettpapper som inte löstes upp helt.

Kontrollera dina hålltanksensorer

Även om det inte är ett vackert jobb, vill du inspektera insidan av dina uppsamlingstankar då och då, rengöra sensorerna så att de fungerar optimalt. Ta bort löst toalettpapper som kan ha fastnat där också.

Slutgiltiga tankar

Det är bäst om du köper husbilssäkra toalettpappersmärken som Camco, Thetford, Freedom Living eller Camper’s Choice. Dessa produkter löser sig snabbt, och många är också biologiskt nedbrytbara. En överraskande mängd vanliga toalettpappersmärken är också lämpliga för toalettpapper för husbilar. De inkluderar Scott, Seventh Generation, Cottonelle och Angel Soft.

Se till att du köper de ovan rekommenderade toalettpappersprodukterna från dessa märken och inte vilket toalettpapper som helst som varumärket säljer. Annars kanske du får reda på den hårda vägen att toalettpappret inte är husbilssäkert!