Vilka skåpbilar kan du stå upp i?

Skåpbilar är bekväma och mångsidiga fordon. De har gott om plats för familjer på språng, och de fungerar bra för dem som är beroende av att ha gott om förvaring för antingen affärer eller nöjen. Men även med allt det utrymmet behöver du ibland lite mer takhöjd.

Vilka skåpbilar kan du stå upp i? Det finns flera skåpbilar med tillräckligt med utrymme för att gå runt utan att slå i huvudet. Några av dem inkluderar:

 • Mercedes-Benz Sprinter
 • Ford Transit lastbil
 • Nissan NV lastbil
 • Ram ProMaster
 • Konverteringsbilar

Många människor utrustar skåpbilar till husbilar för äventyr, och många arbetare behöver skåpbilar för att gå till arbetsplatser där det är viktigt att stå upp i en skåpbil för att komma åt sin utrustning. I detta inlägg, du hittar skåpbilar som bekvämt kan stå upp i, tillgängliga ombyggnadsbilar och några för- och nackdelar med olika skåpbilstyper för att hjälpa dig att bestämma vilken som är bäst för dig.

Vilka skåpbilar kan du stå upp i?

Vissa skåpbilar är tillräckligt stora för att stå upp i utan problem direkt från tillverkaren, medan andra skåpbilar behöver konverteras till större och bekvämare fordon. Följande lista ger några detaljer om de högsta tillgängliga skåpbilarna.

Mercedes-Benz Sprinter

De Mercedes-Benz Sprinter kommer med en varumärkeshistoria som inkluderar innovation och teknik. Det finns flera modeller av Sprinter skåpbilar tillgängliga som finns i två olika längder – 144 tum och 170 tum. De andra alternativen inkluderar två olika drivlinor och fyrhjulsdrift.

Det låga taket ger dig 67,7 tum utrymme att stå, och den högt tak erbjuder en generös höjd av 79,1 tum ståplats. Vissa av Sprinter skåpbilar tillverkas i USA, vilket vissa anser är en avgörande punkt att överväga.

Kolla in vårt inlägg, Kostnaden för att konvertera en Sprinter Van Explained för mer relaterad information.

Ford Transit lastbil

Ford ersatte sin E-serie skåpbil med Ford Transit. Denna skåpbil har delar som är lätta att få tag på, vilket gör den till ett prisvärt val när man överväger framtida reparationer och håller jämna steg med underhållet. De Ford Transit erbjuder tre olika karosslängder och tre olika takkonfigurationer. Var och en av kombinationerna ger en annan total innerhöjd.

Specifikationerna på Ford Transit visar lasthöjden för tillvalet med lång längd, tillsammans med det medium taket ger dig 72 tum ståhöjd. De långa och de extra långa versionerna med det höga taket har båda drygt 81 tum ståhöjd.

  Kräver husbilar speciellt toalettpapper

Nissan NV lastbil

Även om ingen lbättre i produktion, det finns tre modeller av Nissan NV Cargo Van som kan komma med standard eller högt tak. Ett prisvärt alternativ är grundmodellen, men den har bara ett tak i standardhöjd som ger dig cirka 55 tums utrymme.


NV 2500- och 3500-modellerna har alla alternativ med högt tak i sin konstruktion såväl som V6- eller V8-motorer. Modellerna med högt tak har en lasthöjd på 76,9 tum. Deras kommersiella skåpbilsgaranti och generösa utbud av alternativ för konfiguration och trimnivå gör Nissan NV lastbil till ett populärt val.

Ram ProMaster

De Ram ProMaster har också flera alternativ för konfiguration, vilket gör den till en att tänka på när du letar efter en skåpbil du kan stå upp i.

Den finns i fyra lastlängder från 8 fot till 13 fot. Det finns två takhöjder att välja mellan. Det vanliga taket är 66 tum, vilket är utmärkt om du är kortare än fem fot och fem tum. Det högre taket är 76 tum, som är lämplig för de sex fot och två tum långa.

Denna stora skåpbil har flera arbetskonfigurationer för att komma åt utrustning, och det är ett av favoritbilsvalen för dem som konverterar sina skåpbilar för resor och camping på grund av dess extra bredd, lätta att hitta delar och prisvärd service.

Om du är intresserad av att lära dig hur mycket en ProMaster kan dra, läs vårt inlägg här.

Dessutom, för att veta vilken höjd du behöver när du köper en skåpbil, kanske du också vill läsa vårt inlägg, ”Kan du sova sidledes i en sprinterbil?” Det här inlägget hjälper dig att planera hur mycket utrymme du behöver för att sova.

Konverteringsbilar

Du kan skicka ut din fullstora lastbil till företag som kan eftermontera din skåpbil på en mängd olika sätt, inklusive att höja taket. Konverteringsföretagen skär av toppen av fabrikstaket och lägger till ett glasfibertak. Dessa konverteringsföretag är tredjepartstillverkare som vanligtvis arbetar med amerikanska skåpbilar för att skapa det skåpbilsutrymme du föredrar.

Ombyggnadsbilar erbjuder enorm mångsidighet och ger dig lite mer flexibilitet när du väljer din skåpbil eftersom du vet att du kan få toppen omvandlad för att passa dina behov. När du konverterar en lastbil har du alternativ utöver att höja taket. Du kan lägga till markiser, löpbrädor och pop-up toppar istället för en standard upphöjd topp.

  Behöver du en luftmadrass för camping?

Dessa tillägg lägger till funktionalitet och gör att din skåpbil ser bra ut.

 • Löparbrädor ge det extra steget du behöver för att komma upp i din husbil, hjälper dig att enkelt ta dig i och ur din skåpbil.
 • För att slippa den tidskrävande processen att hitta och montera de enskilda komponenterna kommer här en användarvänlig solenergi kit. Om du är orolig för att du inte har kompetensen att genomföra ett solenergiprojekt kan du det anlita en professionell för att ge råd och hjälpa dig att slutföra jobbet.
 • För att skydda din omhuldade skåpbil från väder och vind när du inte använder den, kommer du förmodligen att vilja investera i ett skydd. Detta Klass B omslag, från Classic Accessories, tillverkad av bunden Tyvek takväv finns i två storlekar och passar perfekt. Materialet är vatten- och rivtåligt för att ge dig många års användning. Företaget erbjuder en fyra års begränsad garanti, och den levereras med ett förstärkningspatch-kit.

Classic Vans diskuterar ombyggnadsbilar i sin artikel, ”Komplett guide till ombyggnadsbilstillverkare.” Populära skåpbilar som är föremål för ombyggnader inkluderar en mängd olika fönsterlösa och nakna lastbilar som:

 • Chevrolet Express är ett utmärkt alternativ eftersom denna skåpbil har funnits i ungefär fyrtio år och har flera versioner att välja mellan.
 • GMC Savana erbjuder enormt mycket utrymme för passagerare och utrustning. Denna skåpbil har plats för upp till nio personer, så efter att ha lagt till extra höjd är möjligheterna oändliga.
 • Ram ProMaster är en annan favorit för konvertering. Det finns alternativ för ProMaster att ha det högre taket, vilket redan är generöst, men beroende på hur du bygger insidan av skåpbilen kan du förlora utrymmet när du bygger golv och tak.
 • Ford Transit är också en populär skåpbil för ombyggnader. Ett alternativ är popup-toppen för modellerna med lågt tak som utökar den invändiga takhöjden till nästan sju fot.

Andra inlägg av intresse

 • Varför vi köpte en Yeti-kylare
 • Recension: Är snabbtorka resehanddukar bra?
 • Har några skåpbilar fyrhjulsdrift?
 • De 8 bästa skåpbilarna du kan campa i

För- och nackdelar med att konvertera en skåpbil med låg topp

Det finns många anledningar att överväga att köpa en skåpbil med låg topp och få den omvandlad till en med det huvudfrigång du föredrar.

  Så här rengör du din campingsäng utan att skada den

Fördelar med konvertering

 • Den högre toppen ger dig mer utrymme.
 • De flesta kommer att kunna stå i skåpbilen.
 • Rullstolsanvändare behöver inte oroa sig för huvudfrigång.
 • Prisvärt för grundläggande alternativ som att höja taket för mer höjd.
 • Dessa typer av skåpbilar är lättare att hitta använda med låga mil eftersom de användes för resor snarare än daglig användning.

Nackdelar med konvertering

 • Kostnaden för konverteringar kan bli hög om du väljer extrafunktioner i din konvertering utöver att höja toppen.
 • Vissa parkeringsgarage kan vara utmanande eller omöjliga att ta sig in i.
 • Skåpbilens manövrerbarhet kan äventyras.
 • Att köra i hård vind kan vara en utmaning.

Ska du välja en skåpbil med hög eller låg topp?

Kanske vill du inte spendera de extra pengarna och vänta längre på att din skåpbil är klar, då bör du överväga fördelarna och nackdelarna med skåpbilar med hög och låg topp, så att du kan köpa den du behöver.

Fördelar med en High Top Van

 • Du kan stå upprätt när du är inne i din skåpbil.
 • Det finns mer förvaring på grund av dess höjd.
 • Med de högre taken kommer du att ha fler alternativ för att bygga anpassat utrymme för en arbetsbil eller till och med en skåpbil som används för äventyr och resor.

Fördelar med en Low Top Van

 • Skåpbilar med låga toppar tenderar att kosta mindre jämfört med skåpbilar med hög topp.
 • En skåpbil med låg topp är lättare att hitta när du handlar.
 • Dessa typer av skåpbilar klarar sig traditionellt bättre med bränsleeffektivitet.
 • Lättare att ta sig in i områden som har höjdgränser som parkeringsgarage, biltvättar och genomkörningar.

Sammanfattningsvis

När du bestämt dig för hur du ska använda skåpbilen och ditt resonemang om varför det är viktigt att stå upp i den, kan du välja vilket alternativ som är bäst för dig. Du kan bestämma dig för att utrusta en lastbil som om den vore en blank platta och anpassa den så att den passar dig perfekt eller så kan du bestämma dig för att en skåpbil som redan är placerad med rätt höjd är rätt väg att gå. Allt hänger på dig!