Vilka nationalparker finns på Pacific Crest Trail?

Över 2650 miles från Pacific Crest Trail, kommer du att möta nästan allt som naturen har att erbjuda. Snö, regn, ylande vind i vissa delar; dyster, torr och torr öken i andra – även aktiva vulkaner! Sträcker sig från en amerikansk gräns till en annan, genom Kalifornien, Oregon och Washington Pacific Crest-stigen kommer i kontakt med många olika saker, inklusive nationalparker. Vilka nationalparker reser du genom på PCT? Upptäck det nu!

Hur många nationalparker finns det på Pacific Crest Trail?

Scen från Pacific Crest Trail

Det finns totalt 6 nationalparker som Pacific Crest Trail passerar direkt genom. Leden korsar även 26 olika nationalskogar och 48 vildmarksområden! När som helst på denna del av leden kommer du att vandra genom skyddat och oländigt land. Det betyder att du hela tiden är omgiven av det vackraste, outvecklade och ibland farligaste landet i den amerikanska västern. Om du vill komma bort från allt i några månader, är vandring på Pacific Crest Trail sättet att göra det!

Pacific Crest Trail och nationalparker: NOBO-lista

Du går direkt genom vissa parker, men pryder helt enkelt andras gränser. Det är också värt att notera att nationalskogarna, rekreationsområdena och vildmarksområdena du reser genom har lika mycket att erbjuda som nationalparkerna. Men varje gång du går in i en nationalpark medan du vandrar PCT är det en njutning! Här är varje nationalpark du kommer att stöta på på en NOBO (norrgående) genomgående vandring på Pacific Crest Trail:

Sequoia National Park (Mile 740)

Sequoia National Park, en del av PCT i Kalifornien

Under de första 600 milen av Pacific Crest Trail kommer du att komma inom 20-50 mil från några olika nationalparker – Joshua Tree och Death Valley – men gå faktiskt inte in i dem. Men runt Mile 678 (ungefär platsen för Kennedy Meadows Campground), befinner du dig i Sequoia National Park, den första nationalparken som Pacific Crest Trail passerar direkt genom.

Känd för Sequoia-träden som ger den dess namn, denna park är mycket populär bland alla typer av naturälskare. Det är fullt av de mest otroliga jätteträden, granitklippor och till och med några spektakulära grottor. Många anser att det är ett absolut paradis. Om du tar med dig en kamera på din Pacific Crest Trail-vandring kommer den att vara praktisk här!

  12 vandrings- och ryggsäcksövningar: Kom i form inför leden

Vid det här laget kommer du att vara på den legendariska John Muir Trail-delen av PCT. Denna 200+ mil långa sträcka tar dig genom Sierra Nevada-bergen, några av de mest otroliga bergen, inte bara i Amerika utan över hela världen! Sektionen du befinner dig i Sequoia National Park är ganska liten, men ändå full av förundran.

King’s Canyon National Park (mile 752)

King's Canyon ligger på Pacific Crest Trail

Fortsätter du längs John Muir-delen av leden, korsar du in i King’s Canyon National Park, som gränsar till Sequoia. I King’s Canyon kommer du att bjudas på många av samma vyer som i Sequoia, men utan folkmassorna. Det är svårare att komma åt med fordon, vilket lämnar större delen av King’s Canyon för dem som gillar äventyret och lugnet i backcountryn.

Du kommer att spendera mycket av din tid på den här delen av leden på en höjd av över 10 000 fot. Detta ger dig en ganska fantastisk utsikt över kanjonen när den breder ut sig under dig. Det är en dramatisk, väglös vildmark som du förmodligen kommer att minnas för resten av ditt liv!

Yosemite National Park (Mile 903)

Yosemite och El Capitan, en del av PCT

Vid Donohue Pass kommer du in i den världsberömda Yosemite National Park. Kända klippformationer som Half Dome och El Capitan ligger här. Yosemite Valley var i fokus för mycket av John Muirs författarskap, och när du är där vet du varför. Landet är helt vild och hisnande.

I Yosemite kommer du att vandra genom Tuolumne Meadows, en sällsynt del av civilisationen. Enligt Pacific Crest Trail Association är det en av de bästa platserna på National Scenic Trail att förse, byt ut utrustning och ta emot post! Om du vill ha lite komfort efter 900 miles på vägen, finns det några orter i området där du kan ladda för en natt eller två, som Red’s Meadow och Vermillion Valley Resorts!

  Resedagbok: 3 veckor i Washington (dag 1)

Lassen Volcanic National Park (mile 1347)

Lassen Volcanic National Park är en liten del av Pacific Crest Trail

Cirka 600 miles senare (och möjligen några pund lättare), kommer du att korsa in i Lassen Volcanic National Park. Här är du i närvaro av vulkanberget Lassen Peak. Fast det är det inte utbröt i mer än ett sekelLassen Volcanic National Park är hem för flera andra vulkaner, underjordiska varma källoroch några av de mest unika landskapen på hela Pacific Crest Trail.

Crater Lake National Park (mile 1 815)

Crater Lake på PCT

Efter att ha lämnat Kalifornien bakom dig och rest långt in i Oregon kommer du till Crater Lake National Park. Att nå Crater Lake betyder att du har genomfört cirka 68 % av Pacific Crest Trail på en NOBO-resa. Crater Lake är en av USA:s mest unika nationalparker, bildad av ett våldsamt vulkanutbrott.

Crater Lake är nästan 2 000 fot djup och är den djupaste sjön i Amerika; det är också den nionde djupaste sjön i världen. Indianer sägs ha sett utbrottet ske för 7 000 år sedan, och ögonvittnesskildringar har gått i arv genom generationerna. Detta är utan tvekan en av de mest slående och historiska punkterna på Pacific Crest Trail!

Mount Rainier National Park (mile 2 313)

Mount Rainier National Park sett underifrån

Några hundra mil senare, i delstaten Washington, stöter du på det ikoniska Mount Rainier. Mount Rainier, en av de mest populära nationalparkerna i landet, är hem för en otroligt mångsidig flora och fauna. Du kan doppa fötterna i isiga strömmar av smält snö när du vandrar längs åsar i utkanten av parken.

Du kommer också att vandra i Goat Rocks Wilderness, ett väglöst område mer än 100 tusen hektar. Om du har tur kanske du till och med ser en av bergsgetterna som ger området dess namn. Den här delen av Pacific Crest Trail är fylld med alpina sjöar, klippiga åsar och några av de mest fridfulla och tomma miles du kommer att gå. Få ut det mesta av det genom att bli en Ralph Waldo Emerson-liknande naturpoet!

  Varför är alpina sjöar så blå?

North Cascades National Park (mile 2 572)

North Cascades NP, slutet av Pacific Crest Trail

North Cascades National Park Complex inkluderar områdena North Cascades, Ross Lake och Lake Chelan. Pacific Crest Traill korsar Lake Chelan National Recreation Area-delen av komplexet. Detta område, av alla nationalparker i de nedre 48, har kanske de minsta vägarna, orterna eller tecken på civilisation. Det är en helt enorm plats, med nästan inga vägar, men en frisk population av björnar och pumor.

Förutsatt att du startar i april och lägger in en anständig daglig vandring, bör du komma dit mellan augusti och oktober, vilket är den bästa tiden att besöka North Cascades National Park. Du kommer att bjudas på fenomenalt väder, klar himmel och fantastiska vyer hela vägen.

Även om du inte kommer att vara i komplexet länge, kommer du att se några fantastiska bäckar och floder. Den sista delen av leden går parallellt med Ross Lake, men inte tekniskt sett inom nationalparkens gränser. Under de sista 75 milen eller så kan du njuta av alpina sjöar, utsikt över glaciärtopparna och tillfredsställelsen av att fullfölja Pacific Crest National Scenic Trail!

Slutsats

Det finns totalt 6 nationalparker längs Pacific Crest Trail, från Sequoia i Kalifornien till North Cascades National Park. Att genomföra kursen är en prestation för alla, oavsett erfarenhet eller hur lång tid det tar. Om du vill ta dig an PCT har du hundratals mil av träning och gångövningar framför dig – men det kommer att vara värt det! Vi hoppas att du tyckte om att läsa!