Vilka är de två vertikala polerna på baksidan av en basbåt?

Har du någonsin undrat vad de där stavarna gör på baksidan av basbåtar? Det gjorde jag också, tills jag lärde mig exakt användningen av dem. Den här artikeln kommer att förklara det exakta syftet med dessa två vertikala poler.

De två stängerna kallas Power Poles, dessa gör att båten kan ankra i grunt vatten vilket stabiliserar och säkrar båten i det främsta fiskeområdet. Istället för att fysiskt behöva placera ditt ankare, kan dessa stolpar ställas in med en knapptryckning.

Vi har i princip precis träffat det första lagret av vad dessa stolpar kan göra. Om du fortfarande är lika nyfiken som jag var, fortsätt läsa och lär dig mer om dessa poler, varför de hjälper och vad du kan förvänta dig.

Hur gynnar dessa stolpar fiskare?

Som vi kan se tidigare används dessa främst för fiske, speciellt basfiske. Men hur hjälper de fiskare?

En sak som är ganska unik med dessa stolpar är att när de sänks ger de inget ljud. Detta hjälper till att se till att fisken inte blir skrämd så att du kan gå för den stora.

När du sänker ankaret eller placerar en skjutstav är det mycket ljud som kan leda till att du skrämmer bort fisken som du försökte få tag i! Men du kan lita på att du har större chans att få din ”dagens fångst” med dessa stavar.

Med möjligheten att ankra på vilken typ av botten som helst, hjälper dessa stolpar till att säkra båten mot vindriktningen, vilket gör att du kan förbli i samma position som du försökte nå från första början.

Jag vet inte hur det är med dig, men det har funnits tillfällen när jag har fiskat som jag skulle hitta den perfekta platsen, och min båt skulle börja driva eller börja snurra, även med ankaret nere. Men med dessa två stavar, kan du lägga till mer stabilitet för båten, vilket gör din fiskeplats stillastående.

  Vad gör snön fluffig?

Innan dessa stolpar uppfanns skulle du behöva förankra dig med antingen ankaret som fanns med din båt eller en push-stång som du var tvungen att trycka in i bädden under båten. Det tar mycket tid och ansträngning – för att inte tala om bullret. Men nu, nu kan du koppla av och börja fiska ännu tidigare.

Många basfiskare kommer att använda dessa stavar speciellt när de är i tävlingar eller något i den stilen. Att kunna vara stabil på en plats där man vet att fiskarna är stora och bitande är en stor fördel mot de andra fiskarna, och det är verkligen något som jag inte skulle ta för givet.

Vad gör dessa stolpar så värdefulla?

Om du är ute på sjön och letar efter en bra plats, och du plötsligt ser en stor fisk, måste du stanna, du vill stanna. Dessa stavar är designade för att kunna stoppa din båt inom några sekunder, utplaceras snabbt så att du kan ta chansen att fånga den stora.

Dessa stavar kan tas i saltvatten eller sötvatten, så du kommer att kunna vara säkert förankrad vart än fiskespöet tar dig.

Vissa märken av stolpar har ett alternativ där du kan placera ut ankarna ur vägen, vilket innebär att det finns en chans att flytta ankarna till sidan av båten, så att du kan fiska helt runt hela din båt. Jag tror att det är något som är ganska användbart.

Om du är orolig för vikten som detta kan lägga på din båt, gör det inte. Dessa stavar är lätta och hållbara. De kommer att lägga till potentiellt 13 till 27 pund, men ändå låter dig hålla din hastighet utan att dra.

Det finns en tävling om de bästa av dessa stolpar, och vad jag har samlat in ligger Power Poles och Talon Shallow Water Anchors överst på listan. De är hållbara och kan gå ner till botten av sjön, floden eller var du än är och hålla dig säker. Det är definitivt något du vill ha till din båt.

  3 sätt att göra en sele av webbing

Det finns några ankare som kan gå från 10′ till 15′ ner i vattnet. Det är ganska imponerande om du frågar mig. Bara att ha den kunskapen om djupet de kan gå hjälper till att få dessa föremål att stanna i min hjärna.

Varför ska man göra detta köp?

Anledningen till att du bör göra detta köp är enkel: fisk.

Om du är någon som ofta går ut och fiskar och bara älskar att vara ute på vattnet, njuta av doften av naturen och spänningen med att rulla in, är dessa definitivt något för dig.

Att kunna behålla en specifik plats säkert på botten av någon vattenförekomst är något som du kanske inte trodde att du behövde tidigare.

En del av er tänker förmodligen på ”den som kom undan” och vill absolut inte ta den chansen igen. Med dessa stavar behöver du inte oroa dig för att missa den fisken genom att manuellt behöva placera stolpen eller sänka ankaret. Ett tryck på en knapp och inom några sekunder är du redo att gå.

Med dessa stavar kan du placera dig själv i en position som du vill och göra det exakt. Det är en stor fördel när du ska ut på vattnet.

”Du kommer att fånga mer fisk. Allvarligt. Jag har märkt mer än en gång att användningen av en Power Pole drastiskt minskar mängden brus du skapar när du använder ett ankare.”

-Fishgame.com

Som du kan se av citatet finns det ett vittnesmål om att du skulle kunna fånga mer fisk med dessa tysta stolpar. Jag känner att fisket redan kräver en hel del tålamod, men när du har skrämt bort all fisk kommer du att behöva vänta ännu längre på att de ska komma tillbaka.

  Hur mycket kostar rappelleringsutrustning: En snabbguide

Men med den här enheten kan du lita på att du kommer att kunna fånga mer fisk än du har tidigare, samt att du har ännu mer tid att fiska. Det är verkligen en win/win-situation, jag tror inte man kan klaga för mycket på det.

Redo. Uppsättning. Pol!

Eftersom vi har delat lite mer information om dessa kraftstavar, hoppas jag att du kan få en bättre bild och förståelse för hur dessa verkligen kan hjälpa ditt fiskespel.

När du brinner för något som fiske, vill du kunna göra det bästa du kan. Dessa stolpar hjälper verkligen till att ge fler möjligheter att ta sig dit.

Så gå ut och fiska. Du kan gå ut och hämta dagens fångst, skapa minnen, skapa legender. Allt detta är tillgängligt för dig, och så mycket mer!

Det är något med att vara ute i naturen som verkligen hjälper till att lugna själen. Det som jag verkligen gillar med dessa stavar är det faktum att de inte orsakar något ljud som stör stunderna av meditation på vattnet när du sitter och väntar på den där lilla bogserbåten.

Relaterade frågor:

Hur mycket kostar det att installera en elstolpe? När du tittar på att få den installerad kommer den initiala omkostnaden att vara cirka $150 till $200. Beroende på vilken typ av tjänster du vill ha eller företag kan det priset skilja sig åt.

Vilken typ av vätska använder en elstolpe? När du letar efter vätska för att hålla hydrauliken igång är ISO-32-vätskan idealisk för användning i kraftfulla verktygsmaskiner, som dessa stolpar. Oljans viskositet hjälper också till att fungera.

Vad gör en elstolpe på en båt? Om du är en ivrig fiskare kan dessa stavar hjälpa till att stoppa din båt inom några sekunder, vilket gör att du kan stanna på den perfekta platsen och kasta ut linan efter din fisk. De går ner tyst, vilket hjälper till att hålla fisken nära. Allt som allt hjälper de dig att fånga lite mer fisk!