Vilka är de största däcken för en Ram ProMaster?

Ram ProMaster är en av de mest populära skåpbilarna för camping, resor och småföretag. Den stora interiören har mer än tillräckligt med utrymme för allt du behöver bära. Den har en robust, välbyggd konstruktion, med massor av kraft, vridmoment och dragkapacitet för att få de tuffa jobben gjorda.

Så, vilka är de största däcken för en Ram ProMaster? ProMaster kommer med fabriksinstallerade LT225/75R16-däck och är det största däcket som passar skåpbilen utan några mindre byten eller betydande fordonsmodifieringar.

Trots det väljer vissa ProMaster-ägare att installera en uppsättning LT245/75R16-däck. Men det kräver vanligtvis en liten växling till metall och plast på framsidan av bakhjulsbrunnen.

Jag tillbringade mycket tid med att söka online-forum och YouTube-videor för ett definitivt svar på installationen av de större LT245/75R16-däcken. De flesta ProMaster-ägare säger att de behövde göra små modifieringar på baksidan eftersom däcket var för nära.

Bilden nedan visar de vanliga LT225/75R16-däcken på vår ProMaster 1500; den har mindre än 1 tum tillgängligt utrymme för att installera överdimensionerade däck. Det vanliga LT225/75R16-däcket har en total diameter på 29,3 tum och diametern på LT245/75R16-däcket är 30,5 tum.

Om du inte är alltför bekant med däckstorlekar och -nummer eller vad de indikerar, gå ner till nästa avsnitt för mer information. Du kommer också att kunna ta reda på några tips om däckreparation och prisuppskattningar.

Kraftiga däck för Ram ProMaster

ProMasters är mycket större än det genomsnittliga fordonet. De är betydligt högre än minibussar och låga lastbilar, vilket är en av anledningarna till att de är så populära i skåpbilscampinggemenskapen. Ett fordon utformat för att bära tunga laster, som Ram ProMaster, kräver lika tunga däck.

Däcken som kommer på Ram ProMaster är LT225/75R16. Dessa ”siffror och bokstäver” kan verka lite förvirrande, men det finns en logisk förklaring bakom karaktärerna.

LT betyder ”lätt lastbil”, och däcken är speciellt utformade för användning på fordon som bär tung last, till exempel fordon som har en lastkapacitet på 3/4 till 1 ton eller drar en släpvagn.

  Ska du förvara din husbil med rutschkanorna in eller ut?

Även om du inte planerar att dra något eller lasta din skåpbil till dess kapacitet, bör du ändå överväga att köpa LT-däck. Sängramar, skåp och andra föremål inuti väger till slut en hel del.

Vissa återförsäljare avråder från att installera icke-LT-däck på ProMasters och skåpbilar av liknande storlek. Om du ändå bestämmer dig för att sätta på icke-LT-däck kan du stöta på problem senare. Eftersom totalvikten för en ProMaster är för hög för vanliga däck. De flesta icke-LT-däcklastvärden är inte tillräckligt höga för fordonets GVRW.

Andra inlägg av intresse

  • De 10 bästa minibussarna för camping
  • Vår favorit Van Camping Kikare
  • Hur man väljer den PERFEKTA madrassen för camping i en skåpbil

Van Camping Life Tips: Vet du vad bruttoviktsbetyg (GVWR) betyder? Detta används för att beskriva totalvikten på din husbil, inklusive innehåll och passagerare.


Nästa nummer, dvs 225 anger däckets bredd i millimeter. Till exempel har LT225/75R16 en bredd på 225 millimeter. Att ha bredare däck ger ofta bättre hantering, acceleration och bromsning. Dock kostar de en smula mer än tunnare däck.

Så vad betyder nästa del? 75 är bildförhållandet och hänvisar till sidoväggens höjd. Det betyder att däckets höjd är 75 % av däckets bredd. Ju större bildförhållande, desto högre blir däckets sidovägg.

R:et indikerar det det är ett radialdäck. Radialdäck greppar vägen bättre, ger bättre bensinkörning och är mer hållbara än tidigare däck. Inuti höljet finns lager av snören som är i rät vinkel mot däckets rotationsriktning. De flesta däck som köps idag är radialer.

16 anger fälgstorleken i tum. Det är viktigt att känna till ditt fordons fälgstorlek. Man kunde trots allt inte montera ett däck gjorda för 20-tumsfälgar på en 16-tumsfälg eller vice versa.

  Bör husbilsdäck roteras

Hur mycket kostar ProMaster-däck?

Priset på ett däck varierar drastiskt. Du kan få däck av lägre kvalitet som matchar storleken du behöver för cirka 105 USD styck, men de kanske inte håller så länge. Allt beror på vilka märken du köper och garaget som installerar dem.

Du kan också installera däcken själv för att minska kostnaderna lite. Men det är bara ett alternativ om du har rätt utrustning för montering, balansering och installation eller ha en kompis som gör det.

En högkvalitativ LT225/75R16 av hög kvalitet kan kosta uppemot $210 per däck. Till det priset, du kan enkelt spendera upp till $840 för ett helt set, som kanske inte inkluderar installationskostnaderna. Tänk på att du kommer att få det bästa av det bästa, och de kommer sannolikt att komma med en anständig garanti. Se alltid till att en garanti ingår i installationspaketet.

I den nedre delen av intervallet kan samma storlek däck vara så lite som $78 styck. Du kommer att sluta spendera mycket mindre, under $320 för en komplett uppsättning, utan att räkna med installationskostnaderna. Tyvärr slits dessa typer av däck av lägre kvalitet i allmänhet snabbare, och de har vanligtvis inte mycket av en garanti.

Det är säkert att säga att ett ProMaster-däck av god kvalitet i genomsnitt kostar cirka $130 till $180 styck beroende på var du köper dem. Att få en komplett uppsättning däck motsvarar $520 till $720, lägg till eventuella installationskostnader, och du kommer snabbt att upptäcka att de verkligen inte är billiga. Men med rätt skötsel, rätt däcktryck och rotation bör du få ut flera års användning av dem.

Du kan också köpa begagnade eller regummerade däck för att sänka priset ibland så mycket som till hälften. Ibland köper folk däck som har fel storlek och hamnar säljer dem vidare till ett rimligt pris. Om din budget är begränsad är dessa typer av erbjudanden du bör hålla utkik efter.

  Håll myror borta från din campingplats och tält (tips som fungerar)

Var beredd på ett punkterat däck

Ingen vill ha ett punkterat däck, men förr eller senare måste du förmodligen ta itu med en. Det verkar som att vissa människor har mer än sin andel av punkterade däck. När det händer, speciellt om du är på resande fot är det en bra idé att vara förberedd.

Däck blir platta av en myriad av anledningar, från en läckande ventilspindel till ren vandalism. När den där olyckliga dagen kommer, och du befinner dig med ett punkterat däck, har du några alternativ.

Extra däck

Först kan du lyfta upp ditt fordon och byta ut lägenheten mot reservdelen. Om du aldrig har bytt ett punkterat däck tidigare, här är en video som visar hur du byter punktering.

När du väl är bekant med proceduren, du kommer inte att bli så stressad om du befinner dig på axeln av en fullsatt motorväg med bilar som rusar genom att försöka byta lägenhet.

Reparationssats och luftkompressor

Om däcket har punktering kan du använda detta däckreparationssats att reparera den. Den levereras med en tång för att ta bort den felande spiken från ditt däck, ett spiralbrottningsverktyg för att brotscha ut hålet större, däckpluggar att föra in i punkteringshålet med pluggverktyget och en kniv för att trimma överflödigt pluggmaterial.

När du har pluggat däcket måste du pumpa tillbaka luft i däcket för att avsluta reparationen, denna bärbara 12-volts luftkompressor kommer att göra just det. Denna lilla luftkompressor ansluter till ditt fordonsbatteri. Den har en 16-fots luftslang, en 10-fots nätsladd och en däcktrycksmätare på toppen.

https://youtu.be/Bxi4Pu4T44A

Van Camping Life Tips: Bästa praxis är att ha med sig en reserv i full storlek som kan användas vid punktering. Kontrollera regelbundet lufttrycket för att säkerställa att det är vid det rekommenderade trycket.

Slutsats

Ram ProMasters är byggda för att bära tung last, vilket innebär att de kräver kraftiga däck. Oavsett om du köper dem för terrängegenskaperna, draghållfastheten eller utseendet är det en investering som kommer att löna sig i det långa loppet att skaffa en bra uppsättning däck till din ProMaster.

Här är en snabb sammanfattning av artikeln:

  • LT225/75R16 är de största däcken för ProMasters.
  • Priserna varierar från $78 till $210 per däck.
  • Hur man byter ett ProMaster punktering däck.
  • Verktyg som behövs för att reparera ett punkterat däck.