Vilka är de olika delarna av en luftballong?

En luftballong är så mycket mer än själva ballongen och korgen. Att veta vad de olika delarna av en ballong är kan hjälpa dig att bättre uppskatta detta flygande fartyg och känna dig mer förberedd för din flygning. Vad är alla delar?

Det här är de olika delarna av en luftballong:

  • Kuvert
  • Brännare
  • Sprängventil
  • Korg
  • Sparker
  • Bränslemätare
  • Pyrometer
  • Variometer
  • Höjdmätare
  • Manöverventilation

I den här omfattande guiden går vi igenom bit för bit och definierar och förklarar vad som gör en luftballong. Det kommer mycket bra information framöver, så se till att du fortsätter läsa!

Dessa är bitarna av en varmluftsballong

Kuvert

Du var förmodligen lite förvirrad när du såg termen ”kuvert” här, eller hur? Det är inte som att du skickar ett brev till en vän. Du ska på en luftballongfärd. Ändå är det precis vad ballongen tekniskt sett kallas, kuvertet. Av alla delar är detta den absolut viktigaste. Utan kuvertet flyger inte din luftballong.

Varmluftsballonger är byggda av slitstarkt ripstop nylontyg med brandbeständighet. Även om nylonet i sig inte är UV-beständigt, kommer de flesta kuverttillverkare att lägga till en beläggning av seg polyuretan för att stärka nylonet från de skadliga, blekande effekterna av solljus.

Du har säkert märkt att luftballonger är segmenterade, eller hur? Detta är inte bara för dekoration, eftersom dessa segment har ett namn: gores. Gores är vertikala paneler eller tygsektioner. Varje panel är sammanvävd och, när den är sammankopplad, utgör den kuvertet. Även om kuvertet är enfärgat är det inte ett enda tygstycke.

Om din är en varmluftsballong i standardstorlek, kan den ha så många som 24 paneler eller hål. Så vad är det som håller fast klotet? Det är inte att sy, eller hur? Nej, eftersom det inte skulle vara tillräckligt hållbart för att stå emot vind och dagligt bruk. Istället kommer kuverttillverkare att använda en typ av väv som kallas belastningstejp. Belastningstejp installeras inte bara vertikalt längs hålen, utan också horisontellt.

Anledningen till att denna väv är känd som lasttejp är hur den är gjord för att hålla kuvertets belastning, vilket minskar stressen. Med sina lastbärande egenskaper kan lasttejpen förlänga kuvertets livslängd.

Överst på kuvertet finns en krona, även kallad topplock. Locket har en tömningsport täckt av en panel och sedan fäst med en krok och ögla. Om ballongen behöver tömmas, till exempel för landning, kan ballongpiloten använda tömningsporten vid kuvertets krona. Börjar från kronan och löper nedåt är riplinjen. Denna röda portlinje är ett sätt att tömma luft som drar luft från kuvertet.

  Hur man fångar Kokanee-lax utan båt

Brännare

Den näst viktigaste delen av en luftballong är brännarsystemet, som rymmer en till två brännare, ibland fler. Medan kuvertet håller luften och ger dig lyft när luftballonger är det brännarna som ger varmluften. Eftersom varm luft stiger skulle du inte ha flytkraft utan brännarsystemet.

Oavsett om en luftballong har en eller flera brännare pekar alla brännare åt samma håll, vilket är uppåt mot kuvertets mitt. Brännarna drivs av propan ungefär som det du använder när du grillar utomhus.

Propanen börjar som en vätska när den först kommer in i brännarsystemet. När den flytande propanen trycksätts i brännarsystemets interna slangar når den snart en serie spolar. Spolarna gör propanen från en vätska till en ånga. Sedan tänder pilotljuset ångan, vilket gör att en hög låga (vi pratar över sex fot här) snabbt stiger upp i kuvertet.

Värmehastigheten som denna låga producerar är astronomisk. Det handlar om 12 miljoner brittiska termiska enheter eller BTU per timme. Till exempel, din ugn hemma går på 100 000 BTU och du vet hur varmt det blir. Föreställ dig nu 12 miljon BTU:er. Ja, den här lågan är het!

Ballongpiloten kommer sannolikt att ha reservpropan på ballongen som förvaras i bränsletankar som väger mellan 10 och 20 liter.

Sprängventil

Nu när du vet hur propan beter sig när det färdas genom de interna komponenterna i brännarsystemet, undrar du förmodligen något annat. Var kommer propanen ifrån? Tillsätter ballongpiloten propanen kontinuerligt och hur?

Ja, ballongpiloten kontrollerar mängden propan i brännarsystemet när som helst, och de gör detta genom en praktisk del av brännarsystemet som kallas sprängventilen. När ballongpiloten kopplar in sprängventilen kan de skicka bränsle in i brännarsystemet. Genom sprängventilen kan piloten också minska propanflödet men inte stoppa flödet helt. De kan också stoppa propanflödet.

Din ballongpilot kommer att använda sprängventilen under hela din resa till skyarna. Eftersom brännarsystemet producerar uppvärmd luft, kommer piloten att behöva hålla propanen komma så att du kan nå en önskvärd höjd när du flyger i ballong och sedan stanna där.

  Bågskyttesmycken – Bästa smycken för bågskytteälskare

När det är dags att landa är en metod som ballongpiloten kommer att använda att trycka på sprängventilen intermittent. Detta on-off-mönster håller lite varm luft i kuvertet så att du inte kommer upp från himlen snabbt men ger tillräckligt med kall luft för att du kan börja din nedstigning.

Intressant nog låter den här metoden också ballongpiloten styra, eftersom att sänka ballongens placering och sedan vinkla den i den föredragna riktningen är ett säkert sätt att förflytta sig.

Korg

När du går för att ta en tur i luftballong sitter du i korgen, även kallad gondol. Precis som en riktig korg kan varmluftsballongkorgar vara gjorda av flätad, speciellt rotting. Glasfiber och aluminium är andra vanliga material. Dessa korgar väger mindre än rottingkorgar.

Formen på korgen kan vara rektangulär för rymlighet. Triangulära former är mindre vanliga men fortfarande tillgängliga, och fyrkantiga former är också populära. Vissa luftballongföretag kan ha slutna gondoler, men de oslutna ger en mer autentisk upplevelse vid ballongflygning. Det är trots allt det enda sättet att känna vinden i håret!

Till din korg sitter kablar som ansluts till kuvertet via kabelfästblock. Det finns uppemot 24 av dessa kablar, alla gjorda av kraftigt rostfritt stål. Omslutande korgen upptill finns stommen, som delvis förstärker brännarsystemet. Ramverket är också installerat för ditt skydd, vilket höjer korgens kant så att du känner dig säker när du sitter.

Dessutom, när du landar, är stabiliteten i ramverket sådan att du kan ha en lägre sannolikhet att tippa.

Sparker

Sprängventilen kan ge varmluft till höljet, men vad händer om kontrollampan som värmer upp propanen råkar slockna? Det kan hända, och i så fall skulle ballongpiloten använda gnistan.

Gnistanen, som namnet säger, kommer snabbt att få pilotljuset att brinna igen så att ballongen kontinuerligt kan ha varm luft. För att vara extremt säker har din ballongpilot vanligtvis inte bara en gnista på sin person, utan två. Vissa piloter tar till och med med sig torra tändstickor och en cigarettändare ifall de tappar båda tändstiften eller om tändstiften misslyckas.

Bränslemätare

Även om luftballonger är ungefär det längsta bort från en bil som du kan komma, har ballonger och fordonet du kör varje dag en sak gemensamt. De har båda en bränslemätare som visar när tanken är tom. Eller, när det gäller luftballonger, tankar.

  Maine Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Ballongpiloten kommer att titta på bränslemätaren med jämna mellanrum när du flyger. Innan tanken är tom, kommer de att tanka mer propan från en av reservtankarna.

Pyrometer

Uppe på toppen av kuvertet nära kronan är pyrometern. Detta är en sensor som läser av lufttemperaturen när du flyter genom luften. En linje, ofta röd, är gränsen för vilken temperaturen bör vara för att fortsätta ballongflygningen. Vid den tidpunkten kunde kuvertets tyg försämras, vilket skulle göra ballongflygning osäker.

Variometer

Hur vet ballongpiloten i vilken riktning du färdas i luftballongen? De förlitar sig på variometern, som är en indikation på om ballongen rör sig nedåt eller uppåt. Eftersom du är omgiven av himmel på din höjd finns det inga visuella referenser som ballongpiloten kan lita på, så variometern kommer verkligen till användning.

Variometrar ger en avläsning av vertikal hastighet i fot per sekund eller minut.

Höjdmätare

Om du har läst våra andra blogginlägg om luftballong på sistone, så vet du att det finns en rekommenderad höjd av Federal Aviation Administration eller FAA som din luftballong kan resa lagligt. Den höjden är inte större än 12 500 fot.

Återigen, utan en referensram kan det bli ganska svårt att bestämma din längd i en luftballong utan vägledning av en höjdmätare. Att mäta höjd är viktigt inte bara för att hålla sig inom FAA:s regler, utan för att undvika uppkomsten av höjdsjuka. Denna sjukdom kan leda till symtom som illamående och huvudvärk i sin mildaste form och blir bara värre när höjden ökar.

Manöverventil

Den sista delen av en luftballong är manöverventilen på kuvertet. Ansluten till ventilen finns en manövreringsventil som sträcker sig till korgen. När ballongpiloten vill öppna ventilen drar de i den här linan.

Varför skulle piloten vilja öppna manöverventilen? Vi pratade tidigare om hur att trycka av och på sprängventilen är ett sätt att få ner luftballongen för en landning. Så är det också att släppa ut luft genom manöverventilen. Med mindre varmluft i kuvertet kommer ballongen naturligtvis att börja sänkas.

Slutgiltiga tankar

Delarna av en luftballong arbetar i tandem för att skapa en säker och njutbar åkupplevelse. Vi hoppas att du gillade att lära dig mer om hur ballonger fungerar så nästa gång du åker ballongflygning kan du uppskatta det ännu mer!