Vi avslöjar de 7 bästa varumärkena för sötvattensfiskerullar

Det finns ett gäng fiskerulleföretag där ute och de flesta av dem gör en ganska solid produkt. Vissa människor vill bara ha något billigt de kan slänga runt, men andra vill ha den högsta kvaliteten på utrustningen där ute. I det här inlägget kommer jag att prata om mina 7 favoritmärken för fiskerullar för sötvattensfiske.

Här är de bästa märkena för sötvattensfiskerullar:

  1. Shimano.
  2. Penn.
  3. Okuma.
  4. Daiwa.
  5. Kadens.
  6. Redington.
  7. Favoritfiske.

Jag försökte så gott jag kunde för att välja företag som tillverkar rullar till olika prisklasser. Jag ville inte bara lista exklusiva rullmärken eftersom inte alla vill spendera så mycket pengar. Vissa av dessa märken gör rullar av högre kvalitet, men de gör också rullar av hög kvalitet som är billiga. Detta är bara min personliga åsikt och jag är säker på att jag har utelämnat några solida fiskeföretag. Val 3-7 är i ingen speciell ordning.

  • Ice Fishing 101: De nödvändiga rullarna för att komma igång
  • Den ultimata guiden till Kokanee-rullar
  • Öringfiske 101: Rullarna du behöver för att börja

Favoritfiske

Favorit USA

Det här är ett annat märke som börjar bli riktigt populärt och jag gillar dem eftersom de har ett bra utbud av olika rullar. De täcker i stort sett alla prisklasser och de säljer spön och rullar för spinning och baitcasting.

Oavsett om din budget är 50 spänn för en rulle eller om du vill spendera över 500 USD på en fullständig installation, kommer de att täcka dig. De arbetar med många proffsfiskare och jag kommer att anta att det beror på att de gör en ganska anständig produkt.

  Shimano SLX Baitcaster: Hur den rankas mot resten

Jag har inte provat varenda en av deras rullar men jag har provat Favorite Soleus (beteskastningsrulle), som kostar lite över $100. Jag har verkligen inte många dåliga saker att säga om det och jag antar att deras andra produkter är lika bra.

Lära sig mer om Favorit USA här.

Redington

redington fiske

Om du letar efter en stabil flugfiskerulle så är detta märket för dig. Det finns många riktigt bra flugfiskeföretag där ute men Redington måste vara min favorit.

Jag har inte provat alla deras spön och rullar men jag gillar verkligen Redington Behemoth (på Amazon). De tillverkar i stort sett bara flugfiskeredskap som spön, rullar, vadare och några klädesplagg.

Oavsett om du är nybörjare och vill spendera mindre än 200 spänn på en kombination eller om du har flugfiskat ett tag och vill ha en produkt av högsta kvalitet, så är de något för dig.

Lära sig mer om Redington här.

Kadens

kadensfiske

Cadence är inte lika känt som några av de andra företagen men de gör några riktigt solida fiskespön och rullar. Alla deras produkter är superprisvärda och är mycket bättre än andra produkter till samma prisklass.

De gör bara spinning- och baitcasting-rullar och den jag har provat var Cadence CS10-rullen (på Amazon). Det var perfekt för det jag behövde det till och de har även CS10 gjutspö och rulle.

I stort sett alla deras spön och rullar har 4,5 stjärnor på Amazon och det ser ut som att folk är riktigt nöjda med sin utrustning.

Lära sig mer om Kadens här.

  Monofilamentledare: varför och när du ska använda mono

Daiwa

daiwa

Daiwa gör spön och rullar som jag har använt i ett antal år nu och de bygger allt från sötvattenrullar till resekombinationer och även flugspön och rullar. De har några riktigt bra billiga rullar men de gör även saker av högre kvalitet.

En av de första spöna jag fick var en Daiwa-spinningskombo i lägre ände för typ 40 spänn. Jag minns inte hur länge sedan det var men jag har det faktiskt fortfarande och det fungerar utmärkt än idag.

Daiwa är ett japanskt varumärke men de tillverkar majoriteten av dess produkter i Nordamerika. Det finns ett gäng proffsfiskare som använder sina produkter så de måste vara ganska solida.

Lära sig mer om Daiwa spön här.

Okuma

okuma fiske

Okuma är ett annat bra företag som gör några ganska billiga spön och rullar. De gör några riktigt bra ultralätta öringspön och de gör även några rejäla spinn- och trollingrullar.

De gör andra rullar också för surffiske, resor, flugor och beteskastare. Jag har bara provat Okuma Ceymar-rullen (på Amazon) och några av deras trollingrullar. Ceymar är förmodligen min favorit snurrande rulle upp till $50.

Jag har använt dessa rullar för mindre fiskar som regnbåge, kokanee och crappie och jag har även använt dem för större fiskar som bas och steelhead. De har alltid gjort jobbet åt mig.

Lära sig mer om Okuma här.

Penn

pennfiske

Om du letar efter en av de bästa snurrande hjulen kanske du vill överväga Penn. De har funnits ett bra tag nu och är välkända för att göra några av de bästa rullarna för saltvattenfiske.

  Monofilament fiskelina: ska du använda en ledare?

Som sagt, det finns ingen anledning till varför du inte kan använda dem för sötvatten också. Oavsett om du vill spendera 50 dollar på en grundläggande rulle eller om du vill spendera $700 på något superavancerat, så har de rullen för dig.

Jag har använt några av deras rullar genom åren men den jag har använt oftast är Penn Battle 2-rullen (på Amazon). Det är rimligt prissatt och det finns i alla storlekar du behöver (1000-8000-serien).

Lära sig mer om Penn här.

Shimano (Favorit totalt)

shimano fiske

Om jag bara kunde välja ett märke för fiskerullar att använda för resten av mitt liv skulle det behöva vara Shimano. De gör alla typer av spön och rullar (förutom fluga) och de bygger spön och beten också.

I stort sett alla deras rullar har solida recensioner och deras kundsupport och garanti är förstklassiga. Om du någonsin har problem med en av deras rullar kommer de att ta tillbaka den och fixa eller byta ut den.

Den första baitcaster jag fick var en Shimano SLX och jag tror fortfarande att det är det bästa alternativet under 100 $. Den bästa snurrande rullen jag någonsin använt är Shimano Stradic Ci4 (på Amazon). Det är tufft, smidigt som fan och gjuter som en dröm.

De har också alternativ för varje typ av person. Om du har snäv budget har de rullar under $50. Om du vill spendera mer har de rullar över $500.

Lära sig mer om Shimano här.