Vem äger Amtrak? Den federala regeringen: Här är vad det betyder

Vem äger amtrak-omslagsbilden

Precis som ditt lokala postkontor är Amtrak en statlig myndighet skapad för att möta amerikanernas behov. Även om de tar betalt för sina tjänster, är de kraftigt subventionerade av statliga medel eftersom intercity passagerartåg anses vara en viktig tjänst.

I den här artikeln kommer vi att diskutera strukturen och ledarskapet för AmtrakUSA:s enda järnvägstrafik för passagerartrafik.

The National Railway Company: en oberoende statlig myndighet som tar dig från A till B

National Railroad Passenger Corporation: Det är Amtraks officiella företagsnamn. Det är vad som kallas en oberoende statlig myndigheten term som betyder att Amtrak ligger utanför den verkställande maktens direkta kontroll.

Amtrak är en del av den verkställande makten men gör sina egna regler och kontrolleras inte direkt av regeringsmedlemmar eller presidentens kontor. FCC, NASA och EPA är ytterligare tre exempel på de cirka 3 dussin oberoende federala myndigheterna.

För att vara tydlig påverkas Amtrak av presidentens kontor; det är inte en helt separat enhet, och det är inte heller ett privat företag som ingår kontrakt med staten. Istället befinner sig Amtrak i ett slags speciell mellanting mellan en privat och en offentlig enhet. Regeringen äger den, men regeringen blandar sig vanligtvis inte.

Vem är ansvarig för Amtrak?

Amtrak-tåget går genom Vermont
Ett foto av Vermonter, en kortare väg som går genom Green Mountain State.

Pete Buttigieg, 2022, tillhör president Joe Biden Transportsekreterare. Det gör honom till den person som den federala regeringen är närmast knuten till Amtraks dagliga verksamhet. Det betyder dock inte att han – eller hans chef – är chef. Amtraks vd, från och med 2022, är Stephen Gardner.

Som VD, Mr. Gardner den bästa hunden i USA:s passagerartåg. Han fattar viktiga beslut, leder företagets verksamhet och är ansvarig inför den federala regeringen.

  Dödar skärvor av lufthorn björnar? Alternativ björnsäkerhet

Herr Gardner har varit Amtraks president sedan 2020, en term som definieras av pandemitiden, fylld av resebegränsningar och frustrerande upplevelser. Han arbetade för flera regionala järnvägsföretag och pendelbyråer innan han började på Amtrak 2009.

Vad betyder detta för dig som nuvarande eller framtida Amtrak-kund? Väldigt lite – men det är så det ska vara. Där influenserna från Amtrak-cheferna spelar roll är i framtiden – vad exakt planerar Amtrak att göra alla pengar kommer in?

Tiden får utvisa, men Amtrak har varit ganska tydlig med det 2035 plan; förhoppningsvis är herr Gardner rätt person för jobbet eftersom planen för 2035 är ganska spännande. För det första kan min nuvarande hemmabas, Columbus, Ohio, äntligen få sin egen station!

Kan mina skattepengar betala för att köra Amtrak-tåg?

Ja, dina skattepengar (åtminstone en liten del av dem) håller Amtrak-tågen på rätt spår. Amtrak tjänar en betydande del av sina pengar på biljettförsäljning, men företaget skulle inte kunna existera utan hjälp av federala/statliga bidrag och miljarder dollar i bidrag.

Amtrak ser vanligtvis mellan 1 och 2 miljarder dollar i federala pengar som kommer in varje år. Det motsvarar ungefär några tusendelar av den federala regeringens budget. Om vi ​​tittade på våra skatteräkningar superenkelt, skulle vi kunna säga att de flesta amerikaner spenderar några dollar varje år för att subventionera Amtrak. Självklart är skatter mycket mer komplicerade än så, men det är nyttigt att tänka på.

64 % av Amtraks pengar kommer direkt från biljettförsäljningen. Resten kommer från en kombination av andra sakersärskilt bidrag och subventioner, även om investeringar och annan näringsverksamhet medför betydande inkomster.

  Hur man behandlar Poison Ivy när du backpackar

Intressant nog kommer mer än 75 % av biljettintäkterna från Amtraks nordöstra korridor. Man skulle kunna tro att de skyhöga kostnaderna för roomettes och andra dyra Amtrak-resor skulle vara mer meningsfulla, men Acela styr allt, antar jag!

Är de som arbetar för Amtrak federala anställda?

Även om Amtrak verkar oberoende av den federala regeringen, är dess anställda federala anställda. Det betyder att de får tillgång till alla fördelar med statliga jobb – inklusive de dyrbara pensioner som människor från den privata sektorn avundas.

Även om arbete i den offentliga sektorn inte är så lätt eller så lukrativt som popkulturen låter, är det generellt sett bra att Amtrak-anställda är statligt anställda. Enligt Verkligen och Zip Rekryterare, två populära samlare av löneinformation, Amtrak tågvärdar tjänar cirka 53 000 USD per år. Det är inte mycket att skryta om, men det är mycket mer än ingenting, speciellt om du har turen att bo i ett område med låga levnadskostnader.

Det är också en nedskärning över jämförbara privata jobb. Till exempel tjänar en flygvärdinna för United Airlines bara cirka 45 000 USD, även om de kan tjäna mycket mer med 5-10 års erfarenhet och jobbhoppning.

Vad betyder det för dig att betjänas av federala anställda? Återigen, väldigt lite, förutom att du kanske är lite avundsjuk på deras vårdplan!

Nästa: Återbetalar Amtrak pengar?