Växer eller dör flugfiske när det gäller popularitet?

Jag har sakta börjat bli mer och mer intresserad av flugfiske de senaste månaderna och har lagt ner mycket tid på att undersöka det. Samhället har förändrats drastiskt, vilket får mig att undra vad som händer med flugfisket när det gäller popularitet.

Blir flugfiske mer eller mindre populärt? Många studier har visat att hobbyn flugfiske växer i popularitet. Även om tillväxten för närvarande kan vara långsammare, finns det stor potential för ökad tillväxt inom en snar framtid.

Det finns många statistik som involverar flugfiske som målar upp en hoppfull bild av framtiden för denna hobby. Kvinnor är en av de största tillväxtkällorna för flugfiske. Fortsätt läsa för att förstå bättre flugfiskes tillväxttakt och även hur det påverkar USA som helhet.

Potentialen för flugfisketillväxt

Friluftsstiftelsen tillhandahöll en hel del mycket intressant och användbar statistik som jag har kunnat använda genom hela den här artikeln.

Flugfiske har aldrig varit den mest populära typen av fiske, men genom åren har det konsekvent vuxit sakta men säkert. Endast 2,7 % av sportfiskarna säger att deras första fiskeupplevelse var flugfiske. Friluftsstiftelsen säger att cirka 6-10 miljoner människor flyger och fiskar varje år.

Om du stannar upp och tänker på det en minut är det här en enorm mängd människor! Det är definitivt säkert att anta att av dessa miljontals människor finns det mammor och pappor som visar hobbyn för sina barn och lär dem vägarna.

Under de senaste 8-10 åren har fisket i allmänhet sakta minskat i popularitet. Men 2017 var det en enorm tillströmning av några miljoner fiskare. Denna spik ger mycket hopp till fiskesamhället som helhet.

På pappret kanske några extra miljoner människor som fiskar om året inte verkar så imponerande, men du kan slå vad om att en stor majoritet av dessa fiskare kommer att stanna kvar.

  Varför ska jag använda vadare för att flyga fisk?

Inte bara det, utan de kommer att börja ta med sig sina vänner och familj i framtiden och den ytterligare tillväxttakten kommer bara att öka. Många människor från denna tillströmning av fiske kommer säkert att ta upp flugfiske, även om det inte var i början.

Omkring 21 miljoner människor funderar på att engagera sig i fiske under det kommande året. Det här är fantastiska nyheter! Ju fler som engagerar sig i fisket generellt gör att det blir en bra tillväxt i flugfiskesamhället.

Som nämnts tidigare är flugfiske vanligtvis inte förstahandsvalet för nya fiskare eftersom det tar lite mer tid och övning att lära sig, men det är ofta nästa steg när någon har utvecklat en kärlek till fiske.

Sedan 2006 har andelen kvinnors deltagande i flugfiske ökat med 25 %

Nästan 13 % av flugfiskedeltagarna är nya inom sporten under ett visst år. Detta är ett bra tecken för tillväxten av flugfiske. Fler och fler ansluter sig och får det att växa till platser som det aldrig varit tidigare. Det ger upp till hundratusentals nya flugfiskare varje år.

Kvinnor utgör en stor del av flugfisket, och de är en stor del av flugfiskets tillväxt. De har blivit den snabbast växande demografin inom sporten och utgöra cirka 31 % av alla flygfiskare. Den siffran fortsätter att öka drastiskt med åren.

Sedan 2006 har kvinnors deltagande i flugfiske ökat med 25 %. Under 2016 sa en studie från Fritidsbåts- och fiskefonden att det fanns 2 miljoner kvinnor som deltog i flugfiske det året.

Tidigare år spelade bara in ett par hundra tusen! Kvinnor är sportens framtid och hjälper till att fortsätta göra den fantastisk!

Allmän statistik om fisketillväxt och påverkan

Sedan början av vår tid här på jorden har människor använt fiske till sin fördel. Länder över hela världen är beroende av fiske av många olika typer av skäl.

  Kan du spela landhockey i regnet?

I USA har fiske varit ett enormt amerikanskt förflutet sedan landet grundades. Det är inte bara populärt för rekreationsändamål, utan det utgör också en stor del av vår ekonomi.

Nyligen genomförda studier visar att det finns cirka 40 miljoner fiskare i USA. 6-10 miljoner är flugfiskare. Flugfiske har aldrig varit riktigt så populärt som betesfiske eller andra fisketekniker.

Detta beror delvis på att flugfiske är lite svårare och kräver mycket mer av en deltagare. När någon betesfiskar kan de luta sig tillbaka i en stol och vänta så länge det tar.

Flugfiske tar mer uppmärksamhet än så. Många gånger kommer en flugfiskare att behöva ta sig ner i vattnet och laga linan för att fånga fångsten. Den här utmaningen är varför många människor älskar det, men också varför inte alla är intresserade av det.

3,8 miljoner sportfiskare i USA rapporterar att de åker på flugfiske på en regelbunden basis. Om du tänker på det är det en enorm mängd människor som åker på flugfiske flera gånger varje år.

Över tre miljoner människor säger att när de flyger fisk är det regelbundet på sötvattensplatser.

15,8% av USA:s befolkning rapporterar att de deltar i fiske minst en gång om året och det sägs att i USA görs cirka 890 miljoner fiskeresor årligen.

Ur ekonomisk synvinkel mätte Forbes att mer än 46 miljoner licensierade fiskar genererar över 48 miljarder dollar i detaljförsäljning med 115 miljarder dollar i inverkan på landets ekonomi. Av dessa beräknas cirka 828 000 personer få arbete genom fiske.

Som jämförelse står flugfiskeindustrins del av dessa beräkningar för lite mindre än 1 miljard dollar påverkan på nationens ekonomi.

Cirka 39 % av de aktiva fiskarna är över 45 år. 29 % är i åldersgruppen 25-44. 15 % av vuxna över 25 år säger att fiske är deras favorit utomhusaktivitet. Studier visar att cirka 1/4 av fiskarna är kvinnor.

  Hur mycket kostar en ungdom sida vid sida?

Varför ska man flugfiska

Flugfiske är för många känt som symbolen för fiske. Det tar sporten/hobbyn till en helhet ny nivå. Det finns helt olika tekniker och strategier för flugfiske som inte är i betesfiske. Många hänvisar också till sina flugfiskeupplevelser som spännande och spännande.

En mycket intressant aspekt av flugfiske som lockar så många människor är hur engagerad man måste vara. När någon flyga fiskar, kan de ibland vara inom bara några meter från fångsten. Med den tydliga långsamma strömmen i en bäck kan fiskaren se hela upplevelsen utvecklas.

Samspelet med fisken, betet och sedan bettet är något som människor som fiskar från båtar eller strand kanske aldrig får möjlighet att se.

De som lägger ner tid och resurser på flugfiske ångrar det aldrig. Det är ett bra sätt att bekanta sig mer med naturen, skapa minnen med familjen och utmana dig själv lite. Det är en av Amerikas bästa förflutna tider.

Relaterade frågor

Vilken är den bästa åldern för någon att börja flugfiska? Flugfiske är en stor hobby för alla att plocka upp, oavsett ålder. En bra ålder för ett barn att börja lära sig flygfiska är dock någonstans mellan 8-10 år. Detta är en bra tid för dem utvecklingsmässigt eftersom de kommer att kunna vara starka och fingerfärdiga nog att hantera ett flugspö.

Hur mycket kostar det att börja flugfiska? I genomsnitt kommer kostnaden för att starta flugfiske vara cirka 200 USD. Detta kommer att ge dig ett spö och några av de grundläggande redskapen du vill ha. Med lite extra forskning kan du enkelt spendera mer än detta eller mindre om det behövs.