Vart ska man gå på isfiske nära Portland, Oregon

Isfiske är ett roligt sätt att tillbringa vintrar på, och du kanske skulle vilja prova det. Det enda problemet är att du befinner dig i Portland och du vet inte vart du ska gå. Även om det inte är lätt att hitta ett ställe att isfiska nära där jämfört med kallare delar av USA, är det verkligen möjligt. För att hjälpa dig, här är några rekommendationer om var du kan gå på isfiske nära Portland, Oregon.

Trillium Lake

Du kan inte undgå att lägga märke till Mt. Hood när du är i Portland, så kanske din första tanke när du funderar på ställen att gå på isfiske nära staden är att gå dit. Det är en bra tanke.

Inom det vackra området kring Mt. Hood finns det gott om ställen att fiska på, och på vintern kommer några av dem att frysa tillräckligt för att göra ett bra isfiske. Särskilt de i höglandet kommer att utsättas för kallare väder och frysa.

Här är haken: att ta sig till dessa sjöar är inte så lätt som att bara köra dit.

En av de största sjöarna runt Mt. Hood är Trillium Lake.

Under normala förhållanden tar det bara en och en halv timme att ta sig till denna sjö från Portland. Det är ganska nära US Highway 26, så det är bara att ta det nästan hela vägen dit.

För att faktiskt komma till sjön på vintern måste du dock ta dig igenom lite allvarlig snö eftersom den lilla vägen som leder till sjön kommer att vara täckt av den. Du kanske borde lämna din bil någonstans där den inte fastnar.

Så att ta sig till sjön kan innebära att gå på en vandring, en som troligen kommer att vara mer än 2 miles lång. Men om du har dem bör du kunna använda snöskoter eller backskidor för att ta dig dit.

Om du är sugen på den här sortens äventyr, eller till och med upphetsad av det, har du en fantastisk fiskedag framför dig. Detta är ett bra ställe att fånga öring.

Se till att du åker i mitten till sen vinter, eftersom isen inte kommer att vara tillräckligt tjock under tidig vinter. Se till att du kontrollerar isens tjocklek vart du än går så att du inte hamnar i vattnet.

Du kanske kan hitta andra sjöar nära Mt. Hood som kommer att vara tillräckligt frusna mitt i vintern, en av dem kommer jag att diskutera. Ingen av dem kommer sannolikt att vara mycket lättare att ta sig till, förstås. Förhållandena kommer att variera lite från år till år, så jag rekommenderar att du ringer skogvaktarstationen för att veta vart du ska vända dig.

Lost Lake

Lost Lake är en annan plats ganska nära Mt. Hood. För ditt vanliga icke-isfiske anses denna sjö vara en av de bästa du kan besöka. Utsikten är underbar och du kan fånga mycket öring. Det är dock troligt att det är få som fiskar där på vintern, så om du gillar att fiska i lugn och ro kommer du verkligen att njuta av isfiske där.

Återigen kommer det dock inte att vara i närheten av lika lätt att komma dit på vintern jämfört med andra tider på året. Att ta sig dit när sjön är frusen kräver ett fordon som kan ta sig igenom mycket snö. Du behöver ett starkt 4-hjulsdrivet fordon med däck som klarar snö.

Under normala förhållanden tar det cirka 2 timmar att ta sig dit från Portland, men det kommer naturligtvis att ta lite längre tid med snön du kommer att stöta på när du väl kommer till det höga landet. Du måste gå österut på motorväg 26, sväng sedan vänster på E Lolo Pass, som du kommer att se när du kör genom Mt Hood Village. Så småningom kommer du till Lost Lake Rd, som du bör följa för att komma till sjön.

  Att välja den idealiska husbilslängden för att passa campingplatser

Så den här sjön ligger ganska nära Portland. Det gör det fantastiskt för en dagslång resa. Du kan lämna hemmet tidigt på morgonen och ha massor av tid kvar att fånga fisk.

Ditt möjlighetsfönster att isfiska här är inte särskilt stort. Jag har mest hört talas om att folk åker i januari, så det är ett ganska säkert kort. Men självklart bör du kontrollera förhållandena innan du åker. Sent på vintern kommer det att bli väldigt regnigt, så förvänta dig inte is.

En intressant notering om det: det finns en tid under året då denna sjö faktiskt dräneras. Detta beror på ett hål som bildats av vulkanisk aktivitet. Detta händer närmare sommaren när det inte kommer in så mycket vatten på grund av mindre regn. Så det gör detta till en mycket intressant sjö. Det ska förstås inte påverka dina försök att isfiska, men jag tyckte inte att du skulle missa den fascinerande detaljen.

Hur som helst, när du går på isfiske, även om du får ditt 4-hjulsdrivna fordon över till sjön, se till att du inte försöker köra det på sjön. Det finns mycket liten chans att isen är tillräckligt tjock för att stödja den. Du bör också alltid kontrollera tjockleken på isen när du går. Du vill väl inte ramla in?

Phillips reservoar

Tyvärr kommer vi att hamna i ställen som ligger ganska lite längre från Portland nu, för för att ha ett klimat som är bättre lämpat för isfiske är det nödvändigt att gå lite söderut.

Med det sagt är Phillips Reservoir över fem timmar bort från Portland. Det här är dock det längsta som den här listan tar dig, så oroa dig inte för mycket. Med ett sådant avstånd kommer du förmodligen att njuta av din resa mer om du övernattar där. Annars kommer du förmodligen att känna att du körde mycket mer än att fiska.

Nu är det lite problem med att hitta den här på Google Maps. Om du skriver in ”Philips Reservoir” visas en liten sjö nära Portland. Problemet är att det har rapporterats att sjön som visas inte är Philips Reservoir som är populär för isfiske. I själva verket verkar det bara vara en privat damm. Så akta dig för det. Jag tror inte att du kommer att kunna isfiska där.

För att komma till den faktiska sjön vi vill ha, bör du söka på Google Maps efter ”Philips Lake”, även om ordet reservoar används oftare för att beskriva denna plats. Detta är verkligen ett misstag från Googles sida.

För att komma dit från Portland är det snabbaste sättet att ta I-84 East under en lång tid. Så småningom tar du avfart 304 och följer i princip bara den vägen. Det är en enkel plats att hitta.

Nu kommer den här sjön att vara mycket tillgänglig för isfiske, speciellt jämfört med vad jag har diskuterat hittills. Bland fördelarna med detta är att du inte behöver oroa dig lika mycket för säkerheten. Du behöver inte korsa kilometervis av snö för att komma dit. Istället tar man bara de plogade motorvägarna och hamnar precis vid sjön.

Det är trevligt att se andra människor vid en frusen sjö eftersom du redan känner dig säkrare från att andra människor står på den alldeles utmärkt. Det är ändå klokt att kontrollera tjockleken på isen.

  Vandring vs spårlöpning: Vad är skillnaden

Å andra sidan kan det vara mindre roligt att ha folk omkring sig än att vara ensam i vinterns tystnad. Så det kan vara en nackdel för vissa.

Du hittar regnbåge och gul abborre i denna sjö.

Det är en absolut vacker plats med vintergröna kullar som omger den. Det ser fantastiskt ut under de varmare årstiderna, men på vintern kommer du att tycka att det är vackert också. Sjön kommer att vara fryst fast och perfekt för fiske.

Diamond Lake

Diamond Lake är ett fiske året runt, så det är en av de bästa platserna i Oregon du kan hitta för att fånga massor av fisk. Det är fullt med öring. De växer snabbt och de växer sig stora.

Det är fyra timmar från Portland, vilket uppenbarligen är ganska långt. Det är dock det närmaste av dessa bortre jag har med på listan, så det är definitivt bra att kolla in. Ändå är fyra timmar tillräckligt lång för att göra det värt att överväga att övernatta där.

Vad som gör det här området särskilt trevligt är att det finns en resort precis bredvid som hålls öppen året runt, om möjligt. Så om du upptäcker att du kom oförberedd av någon anledning (försök att inte göra det), kommer den platsen att vara en livräddare. De hyr ut utrustning, såsom isborrar, så att du kunde åka på en isfisketur utan att ens äga en!

De hyr också snöskotrar, men vanligtvis kan du fånga fisk bara genom att gå ut på sjön. Om du vill ta dig till andra sidan, eftersom det trots allt är en stor sjö, kan du överväga att hyra en av dessa snöskotrar.

För att resa till den här sjön från Portland, använd Interstate 5 Southbound, ta sedan OR-58 sydost till US-97, som du sedan går söderut tills du slutligen svänger höger på OR-138 (det finns ett kafé där som är uppkallat efter sjön, så du vet att det är rätt ställe) och efter det till sjön.

Bergsutsikten över denna sjö är verkligen underbar. Du kommer att älska utsikten, och du kommer förhoppningsvis att fånga mycket fisk här också.

De mer äventyrliga bland er kanske hoppas på någonstans mer vildmarksliknande, dit få människor går. Men på den ljusa sidan är den här sjön tillgänglig, så även om det innebär mer folksamling är det skönt att det är lätt att ta sig till.

Wolf Creek Reservoir

Detta är en ganska liten reservoar, men den är också väldigt lätt att komma åt. Det är dock minst fyra timmars bilresa, så jag använder termen ”nära” löst när jag säger att det är nära Portland. Återigen, geografin hindrar Portland från att ha massor av isfiske att erbjuda om du bara vill resa en timme eller två. Men gå lite längre så finns det mycket att njuta av.

Att ta sig hit från Portland är otroligt enkelt. Ta bara I-84 E länge och ta sedan avfart 283, så är du i stort sett där.

Med den långa bilresan kan du överväga att övernatta någonstans i närheten. Jag skulle förmodligen hitta ett hotell eller en campingplats inte mer än en timme bort från sjön, köra till det hotellet från Portland på kvällen och sedan komma till sjön först på morgonen. Sedan skulle jag köra hela vägen tillbaka till Portland i slutet av dagen. Jag tror att det är det bästa sättet att få ut mesta möjliga fiske samtidigt som man tar avstånd från körningen.

  Hur fungerar en hastighetsmätare för jetski? Är det korrekt?

Om du försöker göra allt på en dag blir det bara för mycket körning och för lite fiske.

Du kommer att leta efter arter av regnbåge i den här sjön.

En bra sak med Wolf Creek är att fisket kan vara mer konsekvent än några av de andra i regionen, som är utsatta för torka.

Så det är en pålitlig plats att gå till. Det är inte det populäraste stället heller, så även om det är litet kommer det inte att vara överfullt.

När du fiskar där kommer du att bjudas på en fin bakgrund av berg och kullar. Det är en härlig plats.

Förvänta dig inga speciella boenden; det finns ingenting här förutom sjön. De närliggande städerna är också ganska små. Kom förberedd.

Om du tar hand om grundläggande säkerhetsåtgärder bör du klara dig bra här mitt i vintern. Jag vet att det är en bit från Portland, men att komma hit kan bli en rolig weekendresa, och du kommer att kunna fånga mycket öring.

Chickahominy reservoar

Denna reservoar ligger i öknen, medan alla andra platser jag har listat ligger i mer bergiga områden. Så det är definitivt en förändring i landskapet. Personligen föredrar jag att titta på berg och träd, men hey, vissa gillar öknen också.

Hur som helst, det viktiga är att den här sjön verkligen är frusen mitt i vintern. Det är ett bra ställe att fånga regnbåge. Dessa öringar är också i bra form: du hittar dem i storlekar från 16 till 18 tum. Källa

Att ta sig dit från Portland bör ta cirka fyra och en halv timme. Ta bara motorväg 26 sydost till motorväg 126. Ta den söderut och gå sedan västerut på motorväg 20. Så småningom, efter cirka en timme, bör du se reservoaren på vänster sida. Jag tror inte att du kommer att ha mycket problem med snö om du inte försöker åka dit mitt i en snöstorm.

Jag skulle inte försöka isfiska här så sent som i mars eftersom det kommer att bli varmt då. Slutet av december, januari och februari är definitivt de enda riktigt säkra tiderna. När du än går, om du ser is, se alltid till att kontrollera dess tjocklek innan du försöker ta ut alla dina saker.

Det finns en campingplats vid denna reservoar, men i övrigt erbjuder den inget extra boende. Det är bara en sjö, en mestadels ostörd vildmark. För vissa är detta väldigt tilltalande eftersom det innebär mer lugn och ro. Ett fåtal människor gillar att vara närmare civilisationen, så de skulle inte gilla bristen på det här.

Detta är en mycket trevlig plats för isfiske. Återigen, du måste resa en hel del för att komma dit, så jag skulle personligen göra det till en övernattningsresa. Det är bara den bästa användningen av tiden och hindrar dig från att behöva köra nio timmar på ett sätt. Om du gör det kommer du att älska att fiska i denna underbara öken.

Slutsats

Det finns en anledning till att folk inte tänker på isfiske när de tänker på Portland, men du kan fortfarande hitta många ställen att njuta av denna aktivitet i Oregon. Du kanske måste vandra genom en massa snö eller bara köra en lång väg för att göra det, men du kan göra det.

Förresten, mycket av informationen i den här artikeln kom från denna sajt.

Jag hoppas att den här listan har hjälpt dig att få några bra idéer om du är i närheten av Portland och du hoppas kunna ge dig ut på isfiske snart.