Vart ska man gå på isfiske nära Green Bay, Wisconsin

Du kanske har märkt att Green Bay, Wisconsin ligger bredvid en gigantisk sjö. Vintrarna är också kalla i denna allmänna region i Amerika. Dessa två ingredienser ger ett överflöd av isfiskemöjligheter. Jag skriver det här inlägget för att peka ut några bra ställen för isfiske nära Green Bay så att du kan få ut det mesta av din vinter där.

Jag kommer att inleda min lista över platser med att säga att du måste köra bil för att komma till alla dessa platser. Vattnet i anslutning till själva staden är inte bra för isfiske. Med det sagt, låt oss kolla in några isfiskeplatser.

Little Sturgeon Bay

Little Sturgeon Bay är en 1068 hektar stor sjö. Jämfört med denna sjös äldre bror hittar du seriös lugn och ro här.

Det finns bara en båt som landar här, så ingen tid på året väntar den här sjön stora folkmassor. Det finns också en härlig liten park på nordvästra sidan av denna bukt. Jag tror personligen att jag skulle parkera min bil där om jag besökte den här sjön.

På den östra sidan finns det faktiskt ett litet boende som heter Ericas Cottage, även om jag inte har någon aning om hur jag ska ordna en vistelse där eftersom jag inte ser ett telefonnummer eller något listat online. Om det kunde hittas, ser det dock ut som en härlig plats att bo på.

I sjön bör du förvänta dig att inte hitta något som är för ovanligt för detta område: crappie, abborre, gös, etc.

Att ta sig till Little Sturgeon Bay från Green Bay tar knappt en timme, vilket är bekvämt, även om den stora Sturgeon Bay tar ungefär lika lång tid att ta sig till om du föredrar den. För att köra dit, gå bara nordost på Highway 57 och sväng vänster på County Road D.

Den stora överklagandet av denna plats är hur tyst det ser ut. Naturligtvis kan folkmassor hamna på trevligare helger, men det verkar osannolikt att det händer mycket.

Vissa kanske tycker att det är en nackdel att det inte finns mycket civilisation nära platsen, å andra sidan. Om du vill att restauranger och butiker ska besöka under din resa, är detta inte rätt plats att gå.

  Kan du göra en snöboll i pulversnö?

Men om lugnet och lugnet i detta område tilltalar dig istället, kolla definitivt upp det. Det är trots allt ganska nära Green Bay, så du kommer att kunna få allt du behöver där.

Sturgeon Bay

Sturgeon Bay är enorm och mäter 4945 hektar, vilket förklarar varför den andra Sturgeon Bay kallas ”Little”. Det finns också en stad i närheten med samma namn.

Denna vik är känd för att innehålla ett överflöd av sik. Detta är faktiskt en något ny utveckling. 2007 fångades runt tusen sik, men tio år senare multiplicerades den siffran med tio. (Källa) Det visar dig att villkoren för djur förändras ständigt, och det betyder att människor också anpassar sig.

Sik är lättare än någonsin att fånga i denna sjö. Naturligtvis kan du förvänta dig att hitta andra arter som crappie och abborre också.

Det finns 4 båtlandningar genom vilka du kan komma åt sjön. Det finns också 3 offentliga marker eller parker inom gångavstånd från sjön. Dessutom finns det 4 stränder. Kolla upp denna regeringssida för att hitta kartor över var dessa åtkomstpunkter finns.

Att ta sig till Sturgeon Bay från Green Bay tar knappt en timme, så att åka hit för att fiska gör verkligen en utmärkt dagstur. Du kan ge dig av före gryningen, få lite bästa fiske och vara tillbaka tidigt nog för att förbereda din fisk för en kvällsfest.

Att hitta till Sturgeon Bay från Green Bay är lika enkelt som att följa Highway 57 nordost hela vägen dit. För vägbeskrivningar till specifika platser, se länken jag inkluderade tidigare.

Sturgeon Bay kommer definitivt att bli en rolig plats för isfiske. Den enda nackdelen är att det är en av de mest populära platserna för isfiske nära Green Bay, så du kanske inte har så mycket utrymme som du önskar när du fiskar här.

Egg Harbor

Egg Harbor har en härlig mängd restauranger och butiker att besöka, vilket förvånade mig. Om du blir uttråkad av isfiske kan du besöka dem. Jag föreställer mig att, med tanke på isfiskets popularitet, många av dessa platser håller öppet under vintern. De existerar trots allt främst för turisternas skull, med inte många människor som faktiskt bor i Egg Harbor.

  Hur länge håller husbilsbatterier vid torrcamping?

Jag nämner detta främst för att det verkligen skiljer denna plats från de andra här.

Att åka hit kan tillåta den typ av dagslång semester där vissa familjemedlemmar tar till isen och fokuserar på att fånga massor av fisk medan andra kan koppla av, promenera genom byn och titta i butikerna där. Det låter som en bra affär för mig.

När det gäller själva fisket är det inget speciellt unikt med Egg Harbor. Tänk på att alla platser jag har nämnt hittills fortfarande är en del av Lake Michigan, så du kan inte förvänta dig att fiskarter varierar mycket mellan ställena. Du hittar sik, gös, crappie och andra.

Att ta sig till Egg Harbor (det namnet är roligt för mig, för att vara ärlig) från Green Bay tar lite över en timme, vilket inte alls är dåligt. Den stora delen med att den här byn är så fokuserad på turister är att det finns gott om ställen att bo på om du vill stanna ett tag. Jag tror att om du bor i Green Bay kommer det dock att vara mer kostnadseffektivt att bara köra bil.

Att köra dit är ganska enkelt. Följ bara Highway 57 norrut hela vägen. Du måste passera den tidigare nämnda Sturgeon Bay för att komma dit, förresten.

Om du vill njuta av en charmig, lite mysig upplevelse, spendera lite tid i Egg Harbor. Om du vill strunta i alla turistiga grejer till förmån för råa äventyr, så är det såklart bara att strunta i staden och bara gå direkt till sjön. Men om inte isen helt enkelt är tjockare här än längre söderut, finns det verkligen ingen anledning att komma hit om det är allt du vill.

Efraim

På väg längre norrut längs den gigantiska sjön kommer vi till en annan charmig by som heter Ephraim, som erbjuder underbar utsikt över Eagle Harbor.

Denna plats liknar Egg Harbor, men saker och ting är lite mer utspridda. Egg Harbor hade nästan alla sina butiker på en liten gata, men inte Ephraim.

  Hur mycket väger ett litet hus?

Ephraim verkar inte ha lika många butiker som Egg Harbor, men det har fler ställen att bo på, och några av dem är särskilt bekväma. Om du letar efter en fridfull tillflyktsort som varar i flera dagar, kan Ephraim vara precis vad du behöver.

Faktum är att utsikten över Eagle Harbor här sägs vara magnifik. Du kan ha en härlig semester här.

Staden är känd för sina charmiga vita byggnader, så det verkar vara en härlig plats att åtminstone besöka. Det finns också ett par museer du kan kolla in, men det kommer inte att ta dig särskilt lång tid.

Men nog med att jag förespråkar att du ska gå och bli turist på det här stället. Hur är fisket?

Det borde vara ganska likt vad du förväntar dig någon annanstans i den här regionen, så återigen, förvänta dig att hitta massor av panfish.

Det finns en allmän strand här som gör det enkelt att ta sig upp på sjön.

Den enda verkliga anledningen till att jag kan komma till Efraim över de andra platserna jag har diskuterat om du inte vill se staden är om isförhållandena är annorlunda här än på andra ställen, vilket kan vara fallet. Det är alltid viktigt att kolla.

Om du kommer till Ephraim från Green Bay tar det lite under en och en halv timme. Följ bara anvisningarna jag har gett till Egg Harbor, men fortsätt lite längre förbi Egg Harbor.

Ephraim ser ut som en charmig by och semestermål. Om du bara bryr dig om fisket kanske det inte finns någon riktig anledning att besöka, men det skulle inte skada heller.

Green Bay, Wisconsin är ett ganska bra ställe att vara på för isfiske, överlag. Du behöver inte åka långt alls för att komma till en bra plats för det, så du kan göra isfiske till en vanlig hobby hela vintern. Så säg vad du vill om Wisconsin, men det har sina fördelar.