Vart ska man gå på isfiske nära Detroit, Michigan

Isfiske i Detroit, Michigan är något du måste prova! Det finns gott om vatten och det försvinner inte. Det finns så många sjöar att välja på. Jag har tillhandahållit några till dig som jag tycker är värda din tid att försöka kolla in.

  • Lake St. Clair
  • Cass Lake
  • Bay County Pinconning Park
  • Bay City State Park
  • Houghton Lake
  • Lake Cadillac
  • Lake Mitchell
  • Orionsjön
  • Hamlin sjön

Inte alla dessa platser ligger nära Detroit, Michigan. Vissa är inom ett par timmar. Det fanns gott om ställen för dig att fiska riktigt nära staden men jag kände att du borde ha några bättre ställen i det omgivande området. Med det sagt hoppas jag att du hittar dig själv på en av dessa platser i framtiden.

Lake St. Clair

Typer av fisk: muskellunge, gös, gädda, regnbåge, blågäl

Lake St. Clair är först på listan eftersom det är det största området närmast staden. Den rinner rakt förbi Detroit. Sjön är väl tilltagen med gott om plats för människor. Det är en populär plats eftersom det är så nära staden. Jag rekommenderar att ta med vänner hit. Ha en träff och ta med mat från butiken. Om något går fel är du nära civilisationen för att få hjälp.

Jag rekommenderar denna plats till personer som är nya på isfiske. Det finns många människor här som du kan lära dig av. Kanske kan din mer erfarna vän ta med dig och lära dig repen. Den har enkel åtkomst. Det är ganska nära staden. Det finns många förmåner på grund av dess relativa närhet.

Cass Lake

Typer av fisk: crappie, jumboabborre, bluegills sunfish, walleye, nordlig gädda

Cass Lake ligger precis utanför staden vilket gör det till en utmärkt plats om du är direkt i staden. Det är en populär plats så förvänta dig inte att vara ensam. Det finns dock gott om plats. Det är bäst att besöka i början av januari. Det är då de flesta fiskar fångas. Detta är en utmärkt plats för en snabb tillflyktsort.

  Bästa generatorer för en off-grid stuga

Vaxmaskar är mest effektiva här för blågill och solfisk. De mindre fiskarna verkar gå efter det. Crappies kommer att kräva lite mer av en måltid. Ha några elritsa till hands och du kommer att fånga din kvot av crappie.

Bay County Pinconning Park

Typer av fisk: gös, gul abborre

Bay County Pinconning Park är vad vissa kallar ”Porten till norr.” Den ligger i en riktigt fantastisk skog som får många besökare. Det kramar Saginaw Bay. Fisket här är välkänt över hela världen. Det finns ställen att bo här också. Det är ett ganska attraktivt område. Jag älskar det. En vän till mig tog mig hit en gång och jag kommer aldrig att glömma det.

The Bay är lite över 2 timmar från Detroit men väl värt det. Jag tycker att om fisken är bra kommer jag att resa en bra bit för att komma dit. Jag gillar att planera resorna långt i förväg så att jag kan ta mig dit när fisket är på topp.

Bay City State Park

Typer av fisk: gös, gul abborre

Denna plats är också vid bukten men närmare botten av den. Bay City State Park ligger lite under 2 timmar bort. Återigen är detta en populär plats. Inte alltid på grund av isfiskare utan för att det bara är många som kommer hit för att göra saker ute på isen. Du borde klara dig bra med ditt isfiske.

Om du blir trött eller om du är på väg hem efter att ha varit där på småmorgontimmarna, kolla in Saginaw Bay Visitors Centre och/eller Tobico Marsh Nature Area. Det finns också en ö i närheten och kanske kommer du att kunna ta dig till den medan du är ute på isen.

Houghton Lake

Typer av fisk: bluegill, crappie, sunfish, walleye, panfish

Houghton Lake är enorm. Det är 20 000 hektar och det är Michigans största insjö. Trots sin storlek är det en ganska grund sjö. Det fryser snabbt på grund av detta vilket innebär att du kan komma åt det snabbare. Innan julen rullar runt kan du vara ute på isen. Jag skulle säga att den andra veckan i december är när du ska vara säker. Det är en riktigt trevlig förmån, särskilt de som bor i närheten.

  Vandring vs vandring (är det verkligen en skillnad?)

Fisken här tenderar att ändra hur högt eller lågt de är i vattnet under hela säsongen. Detta gäller särskilt för gös. De kommer att vara ytligare under början av säsongen men mot slutet blir de kloka och flyttar sig lägre. Jag skulle fiska upp och ner i hela vattenpelaren eftersom det finns fisk i hela grejen. Dessutom kan saker och ting ha förändrats beroende på årstid.

Lake Cadillac

Typer av fisk: panfish, bluegill, crappie, gul abborre, solfisk

Lake Cadillac och Lake Mitchell ligger ganska nära. Man skulle ärligt talat kunna åka mellan dem på isfisketurer. De sitter nästan fast. Dessa sjöar fryser också ganska snabbt. Jag gillar verkligen det här området. Du behöver inte vänta till efter december för att börja fiska! Lake Cadillac är en av de bästa ställena att isfiska. Lake Cadillac har en högre population av abborre än den andra sjön.

Varför är de inte samma sjö kanske du undrar? Det beror på att under skogstiden i Michigan byggde de en kanal för att förbinda de två sjöarna. De brukade vara separata och är det fortfarande tekniskt sett. De använde kanalen för att flyta stockarna från Lake Mitchell till sågverken på andra sidan vid Lake Cadillac. Sjöarna är ganska lika. Förhoppningsvis förklarar det lite mer om dem.

Lake Mitchell

Typer av fisk: solfisk, gul abborre, panfish, bluegill, crappie

Nu när du känner till historien om dessa två platser nu kan du se hur de är ganska lika. De har dock små skillnader. Jag nämnde att Lake Cadillac har en högre population av abborre på vintern. Tja, Lake Mitchell har en högre population av blågälar, crappie och sunfish. Du hittar alla dessa fiskar i de två sjöarna men du kan hitta vissa enklare i respektive sjö.

  Vilka är de olika delarna av en luftballong?

Jag nämnde att båda sjöarna blir överfrusna i början av december. Jag rekommenderar starkt att du tar dig över till dessa sjöar inom den första veckan av säsongen. Den första isen har visat sig vara den mest framgångsrika för att fånga fisk enligt lokalbefolkningen. Det är ganska många som dyker upp här, så kom hit så snart du kan.

Orionsjön

Typer av fisk: largemouth bas, rock bas, bluegill, walleye, nordlig gädda

Lake Orion är faktiskt en av de närmare sjöarna till staden Detroit. Det är bara cirka 45 minuter bort. Jag tror personligen att det är genomförbart på en dag. Åk tidigt på morgonen och tillbringa morgonen med isfiske medan världen blir lite ljusare. Det är vad en kompis till mig gör. Du har den klassiska fisken som du hittar i Michigan. Om du letar efter en bra enkel resa som ligger nära storstaden så tipsar jag om Lake Orion.

Hamlin sjön

Typer av fisk: bluegill, panfish, walleye, nordlig gädda

Jag sätter Hamlin Lake i slutet av listan eftersom det är längst bort. Det betyder dock inte att det inte är värt din tid. Denna plats är en stor reservoar och det är en hälsosam plats för fiskarna i området att leva i. Fiskarna är friska och det betyder att du kommer att fånga några skönheter. De nordliga gäddorna här blir cirka 28 till 36 tum. Jag älskar fisken här.

Hamlin Lake är en djup sjö. Överraskande nog fryser sjön över i december. Du kan säkert gå innan jul. Liksom de flesta av dessa platser i Michigan är den bästa tiden att åka när den första isen slår. Efter det blir den långsamt mindre bördig. Sjön har olika nivåer. Den övre delen är mer grund och jag rekommenderar att fiska där under säsongens första is. Utöver det kan du njuta av isfiske på sjön var du än vill.