Vart ska man gå på isfiske i Pennsylvania

Pennsylvania är ett bra ställe att isfiska. Det finns ett överflöd av fisk här och de kommer ingenstans. Fisken fylls på ofta. Det här är de utvalda ställena som jag tycker du bör kolla in.

  • Lake Arthur
  • High Point Lake
  • Lake Wallen Paupack
  • Pymatuning sjön
  • Presque Isle Bay
  • Bradys Run Lake
  • Beltzville sjön
  • Laurel Lake

Fisken i de flesta av dessa områden är i allmänhet större än medelstorleken. Jag antar att det är något i vattnet i Pennsylvania! Jag har bestämt mig för några områden som jag tror skulle vara värda din tid.

Lake Arthur

Typer av fisk: nordlig gädda, muskellunge, largemouth bas, gös, kanal havskatt, crappie, bluegill, gul abborre

Lake Arthur är känd för sina stora fiskar. Det är den stora dragningen till denna plats. Walleye, gul abborre, nordlig gädda, etc. är alla stapelvara här och de finns i stora storlekar.

De har ett bluegill fiske som är ett riktigt bra ställe att prova på att fånga några bluegill. Du kan få några stora runt 9 tum vilket är en fantastisk känsla när du fångar en.

Eftersom allt är större här, låt oss prata om hur man lyckas. Med de flesta större fiskar vill du verkligen fokusera på din jiggteknik. Du kanske till och med vill sätta upp några tips runt dig. På så sätt har du fler chanser. Lägg lite levande bete på tipparna.

Om du letar efter bluegill, använd några vaxmaskar. Om du vill ha större fisk, använd elritsa.

Lake Arthur är ett fantastiskt ställe och om du inte har isfiskat där, då gör du klokt i att åka nästa säsong. Du kommer inte ångra det!

High Point Lake

Typer av fisk: gul abborre, gös, blågäl, svart crappie

High Point Lake är det passande namnet. Den högsta punkten i Pennsylvania är Mt Davis. Vet du vad som är riktigt nära Mount Davis? Det stämmer, High Point Lake. Reservoaren här är ENORM! Området ser bra ut och det finns gott om isfiske här.

Det finns en mängd olika fiskar att välja mellan här och jag älskar variation. Ställ in tipparna på olika djup för att få bättre chanser att fånga olika fiskar. Få tag på det som biter och njut av din tid ute på isen.

  Hur du lyfter din snöskoter korrekt

Denna plats är populär. Jag har sett folk fånga några vackra nordgäddor här. Ta några vänner eller gå med familjen. Många människor går hit. Det är en stor social aktivitet.

Lake Wallenpaupack

Typer av fisk: walleye, black crappie, öring, bluegill, pumpafrön, redbreast sunfish, kedjeplockare nordlig gädda

Jag skojar inte när jag säger att Lake Wallenpaupack är stor. Det är 5 700 tunnland i yta! Det är inte den djupaste sjön där ute men den är säkerligen lång.

Om du är ute efter rekordvinnande fisk bör du komma för att ta en titt på denna plats. Olika skivor har gjorts här och det kan vara du! Walleye finns här tillsammans med andra vanliga fiskar.

Januari är vanligtvis höjdpunkten för isfiske. Lake Wallenpaupack är inget undantag. Efter semestern, använd din vintervikt för att ge dig själv lite extra värme under isfiskesäsongen.

Något lite kul som du kan uppleva när du är här uppe är Wally Ice Fest! Det är ett tredagarsevenemang där folk kommer och njuter av vintersport och kul uppe i Poconobergen. Att ta med din familj hit är en bra idé eftersom det är roligt för barnen och du kan ta din familj med på isfiske.

Pymatuning sjön

Typer av fisk: bluegill, crappie, karp, abborre, largemouth bas, smallmouth bas, muskellunge, walleye

Precis på gränsen mellan Ohio och Pennsylvania ligger denna nästan halvmåneformade sjö. Okej, halvmånedelen är verkligen inte så definierad men den sveper sig runt.

Det här stället är riktigt bra inrett. Den är väldigt modern och har allt den behöver. Det enda jag märkte är att istjockleken inte registreras eller övervakas. Det är upp till individen att ta reda på det. Använd din skruv för att hitta tjockleken och se om den är säker. Generellt är tumregeln att vänta till januari.

  De bästa baitcasting-rullarna

Jag har redan sagt att platsen gränsar till Ohio och du kanske undrar hur det fungerar med fiskekort. Jag fick reda på att båda staterna bestämde sig för att vara smarta och göra det så att på sjön, antingen Ohio eller Pennsylvania licens är godkänd på sjön. Vilket intelligent drag från staternas sida.

Presque Isle Bay

Typer av fisk: steelhead, bluegill, öring, pumpafrön, gul abborre, vit crappie, svart crappie

Vem älskar inte en bra vik? Detta är inte bara en enorm scenbyte från bergs- eller skogsområdena utan det kommer också med några nya fiskar. Steelhead är främst det jag pratar om. De är stora men det är de andra fiskarna också.

Ett råd: Fråga frågor. Det finns gott om människor som tillbringar sina dagar på isen för att fånga och hitta det som fungerar bäst. Fråga folk vilka de bästa metoderna är eller var de populära områdena är i år. Du kan inte gå fel med att vara vänlig och be om råd.

Steelheaden har sakta krupit uppför stegen i antal. I allmänhet kommer du inte att rikta in dig på dem, men du kan hamna i att fånga några då och då.

Presque Isle Bay är ett bra ställe att fånga crappies. Det finns gott om här och det är ett ganska vanligt grepp. Andra typer som blågill är vanliga att fånga också.

Bradys Run Lake

Typer av fisk: panfish, öring, crappie

Bradys Run Lake är hisnande! Jag önskar att jag bodde där vid sjön. Det är bra på vintern men du måste också kolla upp det under sommaren.

Jag skulle föreslå att bara gå ut dit ungefär mitt i januari. Du kan gå ut direkt efter jul men isen blir förmodligen inte så tjock som den behöver vara.

Fråga runt och kanske till och med gå på ett forum. Ice Shanty har i allmänhet ett forum för folk att prata om hur tjock isen är i ett visst område.

  Hur mycket vikt kan en luftballong lyfta?

Jag har upptäckt att dessa är riktigt användbara så jag behöver inte gå ut och ta reda på det själv. Jag kan bara sitta i mitt hus och dricka något varmt och ta reda på det på min dator.

Öring och crappie är riktigt gott och kan hittas ofta här. Panfish finns här men jag skulle inte komma hit för dem. De är inte lika rikliga och det är bara inte ett bra område för det.

Beltzville sjön

Typer av fisk: kedjeplockare, muskellunge, pumpafrön, blågill, abborre, öring, gös

Beltzville State Park är en plats du behöver se. Sjön är också fantastisk. Denna plats används som strand på sommaren men under vintern pågår isfiske.

Denna plats är öppen för allmänheten så det kan vara en välsignelse och en förbannelse. Det innebär enkel åtkomst för dig men också för många andra människor. Beroende på vilken typ av person du är kan det göra eller bryta din resa.

Walleye är huvuddraget här. Det finns gott om andra stamgäster som abborre, öring, blågill, etc. Kedjeplockare finns här också. De har vassa tänder så ta med dig ett 10-kilos test. Jag gillar att använda monofilament eller fluorkarbon.

Det finns många strukturer i vattnet och det kan vara till hjälp vid isfiske. Fisk tenderar att stanna runt strukturerna.

Laurel Lake

Typer av fisk: öring, kedjeplockare, bas, abborre

Laurel Lake är en hotspot för isfiske. Detta är ett annat område där istjockleken inte övervakas.

Det finns ett särskilt område för skridskoåkning som övervakar isens tjocklek. Man kan inte åka dit och isfiska heller. Kanske gillar de sin skridskoåkning bättre än isfiske? jag vet inte.

Nära Laurel Lake ligger en annan sjö som heter ”Fuller Lake.” Inga issporter av något slag är tillåtna där så du är fast vid Laurel Lake. Jag tycker att det är kul att fånga öringen här. De är svårare men jag gillar utmaningen. Se till att du har rätt utrustning och det här borde vara en bra tid.