Vart ska man gå på isfiske i Maine

Maine är en otrolig plats med massor av isfiske att göra. Sjöarna verkar nästan oändliga. Du kommer inte att bli besviken över isfisket som denna delstat har att erbjuda.

  • Moosehead Lake
  • Sabattus damm
  • Lake Wassookeag
  • Allagash sjön
  • East Grand Lake
  • Sebago sjön
  • Eagle Lake
  • Portage sjö

Det finns inte bara gott om områden och fiskarter att hitta utan isfiske är mycket populärt här. Vissa områden har till och med isfiske-derby som är riktigt roliga att gå till. Du kommer att hitta massor av människor som finner samma glädje i isfiske som du gör och du kanske till och med får nya kontakter.

Moosehead Lake

Typer av fisk: inlandslax, bäcköring, insjööring, snäckor

Moosehead Lake är utan tvekan den mest populära sjön i Maine att isfiska på. Det är massivt. Den sitter på en imponerande 40 miles lång och 12 miles bred. Den sträcker ut sin massa till många mindre områden också. Det finns gott om ställen för dig att sätta upp butik och släppa en rad.

Många familjer kommer hit. Det är en populär plats så det förväntas. Om du vill börja ta med din familj eller lära dina barn hur man isfiskar och omfamnar kylan, det här är ett bra ställe att börja.

Eftersom sjöns popularitet är bred, finns det en isfiske derby hålls på sjön varje år under sista veckan i januari. De har kontantpriser för de tre bästa vinnarna och om du drar in den största, kommer du att tjäna dig själv fina $1500! Kanske får du din tur när du kommer och kollar in Moosehead Lake.

Sabattus damm

Typer av fisk: nordlig gädda, smallmouth bas, kedjeplockare, largemouth bas, vit abborre, svart crappie, gul abborre

Sabattus Pond är en plats i sydöstra Maine som förtjänar din uppmärksamhet. De har gott om fisk att fånga och underhållet på denna plats är i toppklass. Gäddan är huvuddraget här. En del av dessa sossar väger 20 pund eller mer! Det är vad denna damm är mest känd för. Department of Game and Inland Fisheries håller saker i lager och i form så att du kan fånga några riktigt bra viltfiskar.

  Hur ofta ska du rotera dina husbilsdäck?

I likhet med Moosehead Lake har Sabattus Pond ett isfiske-derby men det här är specifikt för gädda. Derbyt är till för ”Fish for a Cure”-icke-organisationen som kämpar mot cancer. Det är ett fantastiskt evenemang och jag rekommenderar det. Jag är alltid för att hjälpa cancerforskningsinstitut och andra organisationer för människors bästa.

Lake Wassookeag

Typer av fisk: bäckröding, tjurhuvud, kedjeplockare, insjööring, amerikansk ål, snäckabborre, snäckabborre, landlåst lax, gul abborre, vit sut, vit abborre

Dexter, Maine huserar Lake Wassookeag. Det är en vacker sjö. Om du någonsin får chansen att gå, snälla gör det. Här finns mycket att göra på vintern men idag pratar vi om isfiske. Det finns en stor variation här, även amerikansk ål.

Det finns två delar till denna sjö. Det finns en större sjö och en mindre sjö. De delas av en damm som skapades för att kontrollera vattnet. Nu blomstrar båda sjöarna. Det finns skillnader mellan sjöarna. Den större går mycket djupare och den fiskas mycket mer än den andra. Det finns olika regler och föreskrifter för var och en av sjöarna. Jag har tillhandahållit en länk som tar dig till Maine Department of Inland Fisheries & Wildlife-webbplatsen där den finns information angående reglerna om stora och små sjöar.

Allagash sjön

Typer av fisk: bäcköring, öring, sjösik, lake, lax, gädda

Skulle du hellre tillbringa din tid med att isfiska någonstans avlägset? Hittills har jag bara pratat om populära platser med massor av sportfiskare och familjer. Om du hellre vill ha mer kontakt med naturen medan du isfiskar, bör du gå till Allagash Lake. Det ligger i norra Maine och borta från människor. Sjön är ett bra ställe att komma undan. Sjöarna i Maine är hisnande.

Se till att ta med varma kläder och mycket värme. Du kommer att behöva det. Du behöver dock inte oroa dig för att hitta ett ställe att bo på för precis på vägen ligger Johnson’s Allagash Lodge för att hålla dig varm när natten rullar på.

  Är en Polaris RZR Street laglig?

East Grand Lake

Typer av fisk: bäcköring, snäckor, inlandslax, sjööring, gul abborre, vit abborre, amerikansk ål

East Grand Lake är en annan populär plats för isfiske i Maine. Sjön är väl tilltagen på 20 mil lång. Den får namnet och det är inte förvånande med tanke på dess storlek. Jag gillar att fiska här. Huvuddragen är främst bäcköring och bas. Du vet vad du ger dig in på när du kommer hit.

Eftersom den är stor kanske du undrar var du ska gå för att fånga den bästa fisken. Det bästa stället jag känner till är norr om Work Cove. När du kommer dit kan du till och med fråga andra. Om du ser ett gäng människor tillsammans kan du samla lite bra information och sedan hitta din egen plats.

Sebago sjön

Typer av fisk: bäcköring, atlantlax, bäcköring, snäckabborre, insjööring, havsöring, svart havsöring, vit abborre, gul abborre

Sebago Lake ligger i södra delen av Maine. Huvuddraget här är öring. Du har några sorter. Kul fakta om denna plats är att det är den näst största sjön i Maine! Den är så stor att mitt i sjön då och då inte fryser under vintern. Den har ett maximalt djup på 316 fot för att lägga till sin redan massiva storlek. Den här platsen kan vara väldigt skrämmande för någon som är här för första gången.

Det finns massor av områden att fiska på och massor av områden att se. De har vikar, vikar och andra delar av sjön som tillåter mer av en mängd olika fiskar som svart crappie eller gul abborre. Om du letar efter lite variation och en förändring av tempo, skulle jag ge Sebago Lake en chans. Jag rekommenderar det.

  Vandring Little Cataloochee Trail

Eagle Lake

Typer av fisk: bäcköring, inlandslax, regnbåge

Eagle Lakes råkar vara nära ett litet samhälle med en trevlig stad och vänliga människor. Eagle är en ganska liten sjö. Det finns inte lika stor chans att gå vilse här och det är inte skrämmande som Sebago Lake är. Det finns inte många fiskarter här men du kan kolla några ganska stora öringar. Jag har sett massor av människor gå därifrån med stor öring. Vem vet, det kanske är du nästa gång.

En av fördelarna med Eagle Lake är att det finns gott om andra sjöar som omger den. Square Lake, St Froid Lake och Cross Lake ligger alla i närheten. Vill du prova en annan sjö så är de inte långt borta. Ibland när du isfiskar kan det bli träffat eller missat. Om du kämpar vid en sjö, ge en annan ett försök.

Portage sjö

Typer av fisk: landlåst lax, bäckröding, gädda, stormunsabborre, gös, gul abborre, vit crappie

Portage Lake är en av de platser som ligger i en liten stad. Staden har ungefär 400 människor i den. När jag sa liten menade jag liten. Staden är storhjärtad. Du kommer inte hitta någon som inte är villig att hjälpa. Fisken här är riklig och öringen är bra storlek. Isen blir ganska halt i vissa områden. Jag skulle rekommendera isskor för denna resa. Säkerheten först.

Det finns gott om inlopp här och jag säger alltid till folk att använda detta till sin fördel. När det finns mindre vattendrag som leder till större, kommer fisken att vandra till större områden. De mindre områdena kommer att frysa snabbare och fisken börjar sakta röra sig bort. Du kan fiska nära öppningen och förhoppningsvis fånga lite fisk. Det här är en taktik jag gillar att använda och jag hoppas att du också kommer att få nytta av den. Lycka till där ute och håll dig varm!