Vart ska man gå på isfiske i delstaten New York

New York är bara en av de delstater som har fler sjöar än du anar. De är överallt! Det finns några ganska fantastiska och några andra som inte är så bra. Här är de som jag gillar och jag hoppas att du kommer att kolla in dem någon gång.

 • Champlainsjön
 • Fjärde sjön
 • St Lawrence
 • Cayuga sjön
 • Lake Erie
 • Morgan Lake
 • Mohansic sjö
 • Stor damm
 • Eagle Lake
 • Lincoln Pond
 • Oneida sjön
 • Braddock Bay
 • Abborresjön

Om du någonsin vill ta en titt på platserna att fiska i staten New York, ta en titt på New York Institutionen för miljövård hemsida. De ger massor av information om isfiske, sjöar och dammar, och alla grunder du kan behöva.

Champlainsjön

Typer av fisk: gös, insjööring, regnbåge, gädda, crappie, panfish, öring

Lake Champlain är ett ganska populärt resmål för vintersportfiskare. Det är verkligen tillgängligt från motorvägen och det är en monstruös område! Sjön är delad mellan New York och Vermont. I princip rakt ner i mitten.

Eftersom det är ett populärt område finns det många matställen och saker att göra i området. Jag har också hört att den friterade doften i det här området är riktigt god. Det är ett bra sätt att värma upp en kall dag! Om du inte har provat friterad smelt går du miste om.

Det finns gott om fisk att hitta här. Smält är populärt eftersom smeltresor i stora skolor och det betyder att det inte finns någon gräns för hur många du kan fånga! Det finns grunda områden och olika områden där vissa fiskar är mer populära. Testa olika områden och se vad du kan hitta.

Fjärde sjön

Typer av fisk: regnbåge, atlantlax, gul abborre, insjööring, pumpafrön, nordlig gädda, tigermuskie, snäckabborre, rödbas, stenbas, brun tjurhuvud, regnbågsdoft

Fourth Lake tillhör en kedja av sjöar som sträcker sig förbi Eagle Bay. Det finns så många sjöar här men Fourth Lake är utan tvekan den största i området.

En av de populäraste anledningarna till att isfiska här är öringen. Isfiske efter dessa öringar är ganska intensivt eftersom de är riktigt stora jämfört med många av de andra fiskarna. Det har rapporterats om några sjööringar som är över 30 tum!

Det finns gott om fisk att hitta här. Jag uppskattar verkligen de platser som har mer än 2 fiskar. Jag brukar bli uttråkad utan variation. Det är skillnad på fisken man hittar på det grunda vattnet och vad man hittar på det djupare vattnet.

St Lawrence

Typer av fisk: largemouth bas, smallmouth bas, gös, nordlig gädda, panfish, bullhead, gul abborre, muskellunge

St. Lawrence River-området är ett bra ställe att fiska på. Isen är i allmänhet tunnare i floder på grund av det strömmande vattnet, men om du vet vad du gör bör du kunna vara säker.

Det finns ett stort antal ställen att isfiska här så bryt ut din iskåpa och hitta en plats att njuta av fiske!

Detta är ett annat område med en riklig mängd fisk. Jag tycker att det är vanligt att ha en stor mängd fisk i New Yorks vatten. Du har dina klassiker som gös och gul abborre. Sen har du sådana som jag inte är lika bekant med som bullhead.

  Den ultimata fiskarens guide till fiskedrag

Detta är ett vanligt område för människor att gå till isfisk. Räkna med att folk är där. På helgerna poppar det särskilt. Det finns gott om hål redan där från tidigare personer och du kan med största sannolikhet bara hitta en och starta din installation direkt.

Cayuga sjön

Typer av fisk: panfish, regnbåge, öring, gul abborre, vanlig karp, largemouth bass, smallmouth bass, insjööring, atlantlax, svart crappie, bluegill, nordlig gädda, etc.

Cayuga Lake är vad du skulle kalla en ”finger lake”. Det är en av de största som finns. Det är imponerande djupt. Den sitter på en trevlig 400 fot djup tro det eller ej.

Jag tycker att det mest intressanta med den är att den inte fryser. Du kanske undrar varför detta är på en isfiskeartikel då … och du skulle vara berättigad. Låt mig förklara.

Även om det inte fryser helt, finns det några mil vid norra änden av sjön som fryser. Det är betydligt grundare på 15 fots djup. Det finns gott om ogräs i det här området som gör det perfekt för abborre och panffisk. Nämnde jag också att denna sjö har vad som verkar vara miljontals olika arter av fisk?

Sjön är fantastisk och det finns fantastiska saker att se runt detta område. Om du inte kommer från området så stanna några dagar och kolla in det. Eller ännu hellre, kom och kolla in det under sommaren!

Lake Erie

Typer av fisk: gös, gul abborre, bäcköring, sjösik, muskellunge

Lake Erie är känd för fiske. Det är därför jag vet att det finns. Det är här alla stora sjöar i nordost kommer för att mötas. Lake Erie är mestadels i andra stater men det är också ett bra ställe att isfiska efter vad de har i New York.

Det mesta av isfisket sker ute ett par mil in i sjön. På grund av det kommer du att vilja ta med en snöskoter eller 4-hjuling. Sjön blir verkligen inte tillräckligt djup för att fiska abborre och liknande förrän ungefär så långt ut.

Ett varningens ord: Det finns några ganska farliga områden på grund av strömmarna från Niagarafloden. stora isbitar rör sig ibland. Du måste vara medveten om var du är. Om du inte är bekant med området skulle jag ta någon som är det.

En sjö i närheten som är mycket mindre farlig är Chautauqua Lake. Jag skulle hata att ha någon fara för andra eftersom de njuter av sina liv.

Morgan Lake

Typer av fisk: vanlig karp, panfish, öring, kedjeplockare, largemouth bas

I staden Poughkeepsie, New York, ligger Morgan Lake. Det ligger i den nordöstra delen av staden och du kan hitta gott om bra isfiske här!

Denna plats är en populär plats under sommaren och även under vintern. Det här är ett bra ställe att komma igång med isfiske. Fiskesamhället här är ganska vänligt. De lokala sportfiskegrupperna fyller sjön med massor av fisk för den nya och veteranfiskaren att njuta av.

Om du hamnar på isfiske där finns det några olika alternativ. Sjön går allt från 5 till 20 fot djup. Den djupaste delen ligger i den sydöstra delen av sjön. Din större fisk kommer att finnas i de djupare delarna av sjön.

  Är tältsängar bekväma:

Förutom att ha ett fantastiskt namn, har sjön en hel del historia kring den som involverar vattenförsörjningssystemet i en växande stad under slutet av 1800-talet.

Mohansic sjö

Typer av fisk: solfisk, kedjeplockare, largemouth bas, panfish

Mohansic Lake ligger i Franklin D. Roosevelt State Park. Här finns gott om fisk att fånga. Detta område är ganska vackert. Hela sjön är trädkantad och ger en fantastisk sittplats för isfiskarna som kommer ut i kylan.

Sjön är faktiskt utbredd ganska lång men det betyder inte att den är tunn. Den djupaste punkten är cirka 20 fot. Det är runt den västra delen av sjön. Du måste få ett allmänt tillstånd för att fiska men det är gratis.

Jag älskar atmosfären den här sjön ger. Det känns som att du verkligen är ute i naturen och njuter av underverken som den erbjuder. I verkligheten finns det ett ganska trevligt område i närheten som heter Yorktown Heights. Mohansic Lake är ett av de mindre alternativen som jag har hittat. Kolla in det!

Stor damm

Typer av fisk: gul abborre, vit soss, brun tjurhuvud, kedjeplockare, gyllene shiner, pumpafrön, smallmouth bas, largemouth bas, amerikansk ål, regnbåge, öring

Ute i ett gäng skogsområden söder om Anderna ligger den roliga dammen som heter. Jag antar att de var trötta den dagen och ville inte försöka. Jag tar den. Det är roligt!

Men ärligt talat, det här namnet passar faktiskt. Det finns ton av olika sorters fiskar som lever i denna ”stora” damm. Jag inkluderade alla de jag känner till. Jag blev inte uttråkad av att fiska här och jag vet att du inte kommer att göra det.

Det finns några fina kullar i bakgrunden om man tittar bortom den. Det ser vackert ut men det är inte det mest hisnande ställe jag någonsin varit på. Den har variation och det är vad den har att göra.

Och tröttnar man på den stora dammen, så finns det en liten damm i närheten. Bara så du vet.

Eagle Lake

Typer av fisk: gul abborre, largemouth bass, smallmouth bass, nordlig gädda, pumpafrön, rock bass, öring, brun bullhead, black crappie

Enligt min mening är Eagle Lake en av de coolaste och mest hisnande platserna i Essex County. Sjöns vidd när den sträcker sig är fantastisk.

Det finns gott om olika fiskar att gå efter i isen. Du har dina klassiker som gädda och så som jag aldrig sett, som pumpafröfiskar. Öringen läggs ut varje år. Eagle Lake är också ett populärt fiske för svartabborre.

Lincoln Pond

Typer av fisk: largemouth bas, smallmouth bas, tiger muskie, gul abborre, bullhead

Jag personligen njuter av lite semester. Jag föredrar att vara ute i naturen (gå figur) och borta från civilisationen. Lincoln Pond är en av de platser som tillhandahåller det.

De har en campingplats kopplad till dammen som används under sommaren. Under vintern kan du använda dammen för isfiske. Campingen är inte öppen för företag under vintermånaderna. Men det är osannolikt att någon kommer att vara där när du är där på vintern så det är perfekt!

  Behöver jag verkligen en visselpipa när jag vandrar eller backpackar?

Du kommer förmodligen att hitta en minimal mängd sportfiskare här ute under vintermånaderna och det är ett bra sätt att tillbringa lite tid med vänner och njuta av varandras sällskap och dina egna tankar utanför.

Oneida sjön

Typer av fisk: gös, kedjeplockare, largemouth bass, smallmouth bass, nordlig gädda, tigermuskie, bluegill, rockbas, bowfin, black crappie, etc.

Oneida Lake är en riktigt stor plats för fiske. Den används året runt för fiske. De har ungefär lika många vinterfiskare som de har vår och sommar. Allt är en stor sak här. Om det någonsin fanns ett ställe att få dig entusiastisk över fiske, skulle det här vara det!

Den har använts så länge att alla vet hur man fiskar här. Alla går till samma områden eftersom de vet att fisken kommer att finnas där. Tror du att fisken skulle lära sig…? Jag antar att det är därför vi fångar dem och att de inte fångar oss.

De har upplägget nere. Du kan fråga vilken som helst av sportfiskarna och de kommer förmodligen att berätta för dig vad du måste göra för att lyckas fånga gösarna här.

Har jag också nämnt hur massiv denna sjö är? Den är 21 miles lång och 5,5 miles i bredd. Det finns gott om plats att gå runt.

Braddock Bay

Typer av fisk: nordlig gädda, brun tjurhuvud, rockbas, pumpafrön, blågäl, svart gös, gös, gul abborre, largemouth bass, smallmouth bass, etc.

Braddock Bays huvudsakliga syfte är förvaltning av vilda djur och deras livsmiljö. Du kan se när du går dit att det är vad det används till. Du kan fiska där och det är en bra isfiskeplats.

Det finns massor av andra saker att göra här också som vandring och jakt men vi är här för fisken!

Eftersom denna plats är avsatt som en bra livsmiljö tillåter de inte några motoriserade fordon vid Braddock Bay. Det betyder snöskotrar också.

Jag tycker verkligen att det här stället är bra. De är dedikerade till att ta hand om fisken och deras livsmiljö.

När en god mängd is har bildats, då är det dags att kolla in olika fiskar. Jag vet att man generellt under vintern kommer att fånga gädda och gul abborre. Det kommer att vara det mesta av ditt drag.

Abborresjön

Typer av fisk: nordlig gädda, blågäl, gul abborre, pumpafrön, svart crappie, golden shiners, brun bullhead, etc.

Kan du föreställa dig vilken typ av fisk du kan hitta vid Abborresjön? Jag kan inte heller. Abborresjön var öppen för allmänheten för första gången på över 45 år 1995. Den togs över av Perch River Wildlife Management och nu kan folk njuta av att fiska på denna flod.

Det som är unikt med denna plats är att den endast är öppen för isfiskesäsongen. Från 1 december till 1 mars och sedan är det stängt till nästa december. Detta för att bevara vilda djur och deras sätt att existera.

Här finns det gott om gädda och gul abborre. Jag rekommenderar starkt att komma till denna isfiske-sjö och se hur du gillar den.