Varför startar inte min snöskoter?

Oavsett om din snöskoter använder en elektronisk start eller till och med en klassisk dragsnöre, när du går för att slå på tändningen och ingenting händer, är det läskigt. Du ger din slädes tändning ett nytt försök och ingenting. Vad är det som händer och varför startar inte din snöskoter?

Din snöskoter kanske inte startar av följande anledningar:

  • Höjdförändringar
  • Skadad topppackning
  • Trasiga/slitna cylinderdelar
  • Låg cylinderkompression
  • Döda tändstift
  • Bränsleledningen blockerade eller ledningen torkade ut
  • Överbliven gammal gas i tanken

Som du kanske har anat är det mycket som kan hända bakom kulisserna som hindrar din snöskoter från att starta. Framöver kommer vi att prata om vart och ett av ovanstående problem mer i detalj så att du kan diagnostisera din släde och få den igång igen.

8 anledningar till att din snöskoter inte startar

Du ändrade din höjd

Om du äger en snöskoter i fjäll är du van vid att ta dig uppåt på dina snöskotervandringar. Men nästa gång du startar på för hög höjd kanske du märker att din släde inte vill starta.

Det är alltid bäst om du är på marknivå eller nära den när du startar din snöskoter. Annars kan det misslyckas att byta från en höjd till en annan mellan nu och sista gången du använde din släde. Genom att justera dina motorinställningar till högre höjd är det här problemet enkelt att lösa.

Skadad topppackning

Packningarna i din cylinder förtjänar lite av din uppmärksamhet, speciellt topppackningen. Denna packning separerar topplocket och motorblocket om din snöskoter har en förbränningsmotor, vilket är överväldigande vanligt.

Topppackningen förhindrar också att motorolja och kylvätska läcker från din motor till cylindrarna. Ännu viktigare är att denna packning upprätthåller cylinderkompression genom att skapa en tätning. Vi kommer att beröra varför cylinderkompression är en så stor sak senare i den här artikeln, så fortsätt att läsa.

Om din snöskoters topppackning är klar, kommer du att kunna berätta på en mängd olika störande sätt. Din snöskoter kommer att överhettas oftare eftersom de brännbara gaserna och kylvätskan blandas regelbundet. Alla smörjmedel du lägger till din slädes inre komponenter kommer att eroderas snabbt eftersom topplockets tätningar är trasiga.

Motorn kan bli översvämmad med olja, vilket är ungefär det värsta scenariot. Du skulle då behöva köpa en ny motor, vilket skulle göra en stor skada på din plånbok. Katalysatorn kan också hamna förstörd genom en dålig huvudpackning.

  Den bästa sammansatta bågen under $200 och vårt favoritval

Packningar, som vilken del av din snöskoter som helst, kan slitas med tiden eller missbrukas. Ju längre din slädens topppackning går utan reparation och helst en ersättning, desto sämre blir resultatet för din snöskoter.

Trasiga eller slitna cylinderdelar

Om du trodde att det var slutet på dina cylinderbekymmer, ledsen att säga, men vi har precis börjat. En hel handfull cylinderdelar kan försämras eller misslyckas, allt hindrar din snöskoter från att starta. Dessa är tungventilen, vevtätningen och kolvringar. Låt oss nu täcka varje komponent mer i detalj.

En tungventil är en backventil som vet när vätska kommer in, var den kommer ifrån och hur mycket vätska som ska passera genom cylindrarna. Beroende på om du behöver mer vätska eller mindre kan reed-ventilen öppna eller stänga efter behov. Trycket förändras också.

Visserligen är vassventiler ganska tåliga, eftersom de ofta är gjorda av kolfiber eller glasfiber. Det betyder inte att din snöskoters vassventil är för alltid. När den slutar fungera kan vätskor översvämma cylindern och till och med motorn, vilket orsakar några av de problem som vi diskuterade i det förra avsnittet.

Vevtätningarna på dina cylindrar kan också inte fungera. Vevaxeltätningar framtill på slädens motor bibehåller oljeflödet som vevaxeln är beroende av och håller oljan kvar i vevhuset. Om olja läcker kan den samlas runt oljan och återigen strömma ut den.

Eftersom de flesta vevtätningar bara är av gummi, är deras livslängd inte superlång. De kan slita ner till ingenting eller gå dåligt på dig när du minst anar det.

Låt oss slutligen diskutera cylinderkolvringarna. Dessa delade ringar kan expandera efter behov. Kolvringarnas uppgift är att linda runt cylinderväggen och täta cylindern från förbränningskammaren. Kolvringarna kan även skicka olja mot vevhuset och generera värme mellan cylinderväggen och kolven.

Som vi säkert vet att vi snart kommer att säga, kan kolvringar gå sönder, speciellt med tanke på hur hårt de arbetar. Detta är ytterligare ett hinder för att din snöskoter startar.

Cylinder saknar kompression

Vi sa att vi skulle göra det, så låt oss prata mer om komprimeringen av din cylinder.

Dina motorcylindrar behöver kompression annars fungerar de inte. Så enkelt är det egentligen. När cylindrarna har tillräcklig kompression kan de få ett bränsle- och luftförhållande, ofta i en liten volym, som tvingar molekylerna under tryck.

Hur mycket tryck ska cylindrarna ha? Var och en behöver minst 120 pund per kvadrattum av tryck eller PSI. För att göra ett trycktest, se till att du tar ut tändstiften först. Motorn bör helst vara varm men inte varm. Eftersom din släde inte startar, kommer en kall eller sval motor att fungera i ett nafs.

  Ska jag springa dagen före ett lopp?

Dra åt gasreglaget för att tillåta optimalt luftflöde in i cylindern. Testa sedan. Om din cylinderkompression är 110 PSI är den för låg. När du väl når 100 PSI kommer din släde förmodligen inte att starta.

Om du har en eller två besvärliga cylindrar, rekommenderar vi att du tittar på alla cylinderdelar som vi just behandlade i det sista avsnittet. Det är de som förmodligen hindrar din cylinder från att få tryck.

Döda tändstift

När du flyttar bort från cylindrarna nu, en annan anledning till att din snöskoter kanske inte startar är på grund av dåliga tändstift. Utan tändstift saknar din snöskoter den förbränning som kickstartar motorn. Även ett eller två dåliga tändstift kan räcka för att förhindra att din snöskoter startar.

Vi rekommenderar att du drar ut varje tändstift ett efter ett och rengör dem om du inte har gjort det på ett tag (eller någonsin). Testa pluggarna igen genom att starta motorn. Startar din släde? Om så är fallet, så bra. Om inte, så behöver du förmodligen nya tändstift. Du kan få pluggar för mindre än $10 styck, så om de alla gick dåligt, få inte panik.

Hur installerar man de nya tändstiften? Öppna huven på din snöskoter så att du kan nå motorn, använd sedan en hylsnyckel för att lossa varje gammal plugg tills den kommer ut. Byt ut med dina fräscha tändstift, stäng huven, så ska din snöskoter fungera.

Bränsleledningsblockeringar

De närmaste problemen har alla att göra med din bränsleledning. Du bör inspektera bränsleledningen noggrant och testa för att se om något har fastnat där. Skräp och skräp kan backas upp, vilket förhindrar att olja strömmar till din snöskoters motor. Som du vet, om motorn inte kan få bränsle, startar inte din snöskoter.

Återigen, komma åt motorhuven och ta bort motorkåpan. Användning av tryckluft kan trycka blockeringarna genom den andra änden av ledningen så att bränslet nu kan flöda fritt. Om det inte fungerar är det ingen dum idé att undersöka en ny bränsleledning. Detta kostar allt från $10 till $30, så det är inte särskilt dyrt.

  Kan du spela hockey efter att ha tatuerat dig?

Uttorkad bränsleledning

När har du använt din snöskoter senast? Om det har gått flera månader eller till och med år, kan bränsleledningen ha torkat ut mellan nu och då. Det kan också hända om du inte förvarar din släde under optimala förhållanden över sommaren.

En förgasarrengörare kan hjälpa i det här fallet, då du behöver något för att smörja bränsleledningen. Om bränsleledningen fungerar men den är skör, så är det ingen dum idé att skaffa en ny bara för att vara på den säkra sidan.

Överbliven gas i tanken

Du måste också göra det till en punkt att ta bort alla spår av förra säsongens gas innan du drar tillbaka din släde för våren och sommaren. Gasen som fortfarande finns där är gammal, för att inte tala om att vissa komponenter kan ha satt sig och blivit skum eller sladdrig. Rensa ur gasen som finns i tanken och ersätt sedan med helt ny gas.

Så startar du din släde när ingenting fungerar

Tänk om du försökte allt som vi föreslog men utan resultat? Vi rekommenderar att du tittar över din släde igen, eftersom ett av problemen (eller flera) måste vara det som gör att din snöskoter inte startar. Om du fortfarande är stum, föreslår vi att du tar din snöskoter till en mekaniker.

Om du är strandsatt och utan några andra alternativ kan en skvätt startvätska få din släde att springa. Men många snöskoterförare bråkar inte med startvätska eftersom det kan försämra tätningar och andra inre komponenter. Därför bör du använda den på egen risk.

Tänk på att om du har använt startvätska på din släde tidigare, så måste du förmodligen öka mängden den här gången. Det är ett annat problem med startvätska, att det krävs mer och mer av grejerna för att få din släde att starta varje gång du använder den.

Slutgiltiga tankar

Om din snöskoter inte startar ligger problemet i bränsleledningen, cylindrarna eller tändstiften. Gå igenom dessa delar en efter en, inklusive alla de många packningar och tätningar en cylinder har. Att förlita sig på startvätska för att få din släde igång kan vara en sista åtgärd, men en du bör vara ovillig att använda. Lycka till med att få igång din snöskoter!