Varför slår min snöskoter tillbaka?

Din slädes motor spinnar vanligtvis jämnt som en tiger, och sedan hör du det. Bam! Du ser gnistor, möjligen till och med eld som kommer från din motor. Det verkar som om din snöskoter bara slog tillbaka, men varför händer detta?

Snöskotrar kan slå tillbaka av många anledningar, inklusive följande:

  • Katalysatorn är skadad
  • Det finns ett djur som en mus i din snöskoters avgassystem
  • Tändstiftet har gått fel eller kan vara trasigt
  • Du använder fel bränsleförhållande
  • Ditt bränsle har tillsatser eller luft inblandat
  • Du stänger inte av motorn ordentligt när du kört klart

Att se din snöskoter slå tillbaka kan vara en skrämmande prövning, men när du väl vet vad som orsakar det kan du ta itu med rotproblemet. Fortsätt läsa för mer information om ovanstående frågor samt vad du ska göra när du upplever att släden slår tillbaka.

Vad är bakslag?

Låt oss först börja med en liten definition. Vad händer egentligen när din snöskoter slår tillbaka? Visst, du ser gnistor eller lågor, men varför?

Motorn på din släde måste vara igång för att en bakslag ska inträffa, eftersom det är platsen för de flesta bakslag. Detta problem är också vanligare med förbränningsmotortyper.

Så här är vad som händer. Ett av problemen från listan ovan uppstår. Till exempel kanske gasen har mycket luft i sig. När du slår på tändningen på din släde kommer det troligen inte att fungera eftersom bränsleförhållandet är felaktigt.

Eftersom det finns lite bränsle i gasblandningen kommer bränslet att lämna din snöskoter och antändas på väg ut. Allt bränsle behöver göra är att komma i kontakt med någon av avgasrörets delar. Dessa är mycket heta, eftersom du har försökt att starta din motor (eller kanske till och med gjort det framgångsrikt).

Med början i förbränningsmotorn uppstår bakslag externt, varför du kan se det. Backfiring är en explosion, om än en liten sådan, men det gör inte en backfiring snöskoter mindre farlig.

Varför slår min snöskoter tillbaka?

Som vi förklarade i inledningen beror anledningen till att din släde kan slå tillbaka på att många interna komponenter är gamla eller helt misslyckas. Här är en mer utförlig lista över de skyldiga du vill titta på nästa gång din snöskoter börjar slå tillbaka.

Katalytisk omvandlare

En katalysators plikt som en del av ditt avgasutsläppssystem är att begränsa mängden föroreningar och giftiga gaser i avgaserna som kommer ut ur din släde. Dessa toxiner, som kommer ut från förbränningsmotorn, genomgår en redoxreaktion. Detta är en typ av reduktion och oxidation som sker på en gång för färre utsläpp.

Skulle din katalysator falla ut efter en särskilt tuff åktur är det ett stort problem. Detsamma gäller om omvandlaren är rejält slagen. Röret på din släde blir mer benäget att slå tillbaka när du har problem med katalysatorn, för att inte tala om att du andas in som bara vet vilken typ av ångor.

Sov inte på katalysatorproblem då. Ta med din släde till en skoterreparatör, stat.

  Allt du behöver i ditt första hjälpen-kit

Blockeringar av avgassystem

Detta är inte nödvändigtvis supervanligt, men det är en möjlighet, så vi måste nämna det. Det vill säga, i vissa fall kan du ha möss och andra små varelser som gör ditt avgassystem till sitt hem.

Från deras sida är detta ingen dålig idé alls. Tänk på det. Om du bor i en kall miljö, skulle du inte vilja söka en trevlig, varm plats att slå sig ner på också? Ditt avgassystems rör är den där varma platsen.

Vi rekommenderar att du åtminstone en eller två gånger per säsong tar bort ditt avgasrör från huvudröret och tittar in. Om du ser några små, luddiga djur som lever i rören, ge dem kängan. Du kanske bara får dina bakslagsproblem att sluta helt!

Tändstift

Utan tändstift kan din förbränningskammare inte ta emot elektricitet via tändsystemet för att antända luft- och bränsleblandningen. Det konstiga är, ibland är dina tändstift inte ens trasiga och ändå har du bakslag.

Hur kan det hända? Tja, allt kan bero på timing eller brist på sådan. Tändstiftet är tänkt att öppna vid en exakt tidpunkt för att tända din bränslekälla. Om den öppnar för tidigt släpper avgasröret ut oförbränt bränsle som ska explodera.

Detta kan vara en slump om det bara händer en gång. Men om du ofta har samma problem med dina tändstift, är chansen större att de verkligen är felaktiga. Det är troligtvis ett ledningsproblem, så antingen skaffa dina pluggar till en skotermekaniker eller byt ut dem.

Andra tändstiftsproblem är också möjliga. Om din är särskilt blöt kan pluggarna inte fungera. Du kan också ha snöskoter bakslag om dina tändstift är smutsiga eller om du ännu inte har bytt ut dem.

Bränsleförhållande

Bränslet på din släde är en annan stor bidragande orsak till att snöskoter slår tillbaka. Du kan uppleva flera problem med din bränslekälla som orsakar explosioner, det första är ett felaktigt bränsleförhållande. Din släde behöver ett lika förhållande mellan luft och bränsle i gasen. Om gasen har mer luft än bränsle eller vice versa, så påverkas tändningen.

Du kommer att försöka starta din snöskoter och känna att det är den fjärde juli med hur många gnistor du ser. Det bästa du kan göra i en situation som denna är att tanka så snart du kan och undvika att gå tillbaka till var du än köpt din bensin.

Bränsletyp

Förutom bränsleförhållandet måste du också oroa dig för kvaliteten på ditt bränsle. Återigen handlar det om att köpa din slädegas från en pålitlig källa. Vattenhaltigt eller luftigt bränsle kan avbryta tändningen och orsaka bakslag. Detsamma gäller om din bränslekälla är fast med tillsatser, speciellt butan.

Butan är en typ av kolvätegas som är extremt brandfarlig. Allt som krävs är en värmekälla och gnistor kommer att flyga, och inte i romantisk mening heller.

Missbruk av motor

Du har kontrollerat var och en av ovanstående komponenter i din snöskoter. De verkar alla vara i körskick, men du har fortfarande bakslag oftare än inte. Är det dags att ta din släde till en mekaniker?

  Hur bred är en luftballong?

Inte nödvändigtvis ännu. Ditt problem kan bero på användarfel.

Hur stänger du av din motor? Stannar du och stänger av din släde direkt när du är klar? Detta är fel teknik. Du bör stanna din släde och släppa den i en minut eller två. Denna avgörande tid låter din motor gå tillbaka till tomgångsläge och svalna lite innan du hoppar av fordonet för dagen.

Försök att göra detta nästa gång du åker skoter så kan du säga adjö till bakslag.

Vad ska du göra när din snöskoter slår tillbaka?

Din snöskoter slog precis tillbaka för första gången. Du är lagom skrämd. Händelsen har liksom förstört ditt humör och du är inte ens säker på om du vill fortsätta rida för dagen. Tänk om det händer igen?

En och annan bakslag är inte ofta något att oroa sig för. Som vi nämnde i det förra avsnittet, kan det vara att tändstiftet har feltid som ledde till bakslag, ett litet djur i ditt avgassystem, eller till och med att du inte låter motorn gå på tomgång innan du stängde av den. De flesta av dessa problem åtgärdar sig själva.

Frekvent misständning kräver dock ett tidigt slut på din dag. Man ska inte åka snöskoter i det skicket förrän man kan få den bedömd av en mekaniker. Försök inte att ignorera problemet heller, eftersom det kommer att orsaka mycket mer skada än nytta.

Här är vad långvariga baktändningsskador på snöskoter kan göra med de interna komponenterna i din släde.

Spricka plast- och fiberskal

Många delar av din snöskoter är inkapslade i skyddande skal. Vissa av dessa skal eller fodral är gjorda av ett mycket hållbart material som metall, medan andra är billigare av plast eller fiber. De sistnämnda materialen kommer absolut att steka om de utsätts för en tillräckligt stark värmekälla tillräckligt ofta. Nu är den inre komponenten oskyddad och mycket mer sannolikt att skadas.

Omvandlare och rörfel

Eftersom bränsle förblir oförbränt under baktändning kan det fastna i omvandlaren och rören. Dessa delar kan också gå sönder om bakslag blir ett tillräckligt regelbundet problem.

Skador på förgasare och relaterade delar

Regelbunden backfiring förstör inte bara förgasaren, utan alla andra komponenter som är associerade med den. Dessa inkluderar kompressorn och insugningsröret. Utan en fungerande förgasare kommer din gas inte att ha rätt förhållande mellan bränsle och luft, vilket bara kommer att göra baktändningsproblemet ännu värre.

Motorfel

Eftersom bakslag inträffar runt din slädes motor, måste du förvänta dig den största skadan här. Med tillräcklig regelbundenhet kan motorn faktiskt förstöras till den grad att den misslyckas.

Att byta ut en skotermotor kan kosta långt över 1 000 dollar, så ta hand om din motor så gott du kan!

  Hur man styr en kanot (En nybörjarguide)

Brännskador och andra skador

Du trodde inte att din slädes bakslag bara kan påverka fordonet, eller hur? Eftersom du är så nära lågorna och till och med elden kan du när som helst brännas eller skadas allvarligt på annat sätt.

Hur man förhindrar framtida snöskoterbakslag

När du väl ser eld komma ut ur din snöskoter är det en syn som du inte riktigt kan radera ur ditt sinne. Du kommer att känna dig benägen att göra vad som helst för att aldrig behöva se den visionen igen, vilket innebär att du lär dig några bakslagsförebyggande tips.

Kontrollera dina luftflödessensorer och ventiler

För mycket luft kan vara dåligt för bränslet, men din motors system behöver luft för att färdas igenom och hålla komponenterna svala. Om några ventiler eller sensorer fungerar, ta din släde till en mekaniker omedelbart för att få problemet åtgärdat.

Ta hand om dina tändstift

Som en del av din slädeunderhållsrutin, se till att du är särskilt uppmärksam på din snöskoters tändstift. Om dessa är gamla, smutsiga eller bara inte fungerar, är det dags för dem att gå. Till skillnad från en ny motor kan du köpa tändstift för långt under $10 per pop, så tveka inte att byta ut pluggen om det behövs.

Prioritera din katalytiska omvandlare

Du måste också hålla din slädes katalysator igång. Kontrollera det med några månaders mellanrum, leta efter tecken på skada när du gör det, och ta fordonet till en mekaniker om omvandlaren går dåligt.

Håll ditt avgassystem fläckfritt

När avgassystemet blir trasigt, är det till skada för din snöskoters hälsa. Du kommer att vilja kontrollera avgassystemet ungefär en gång i månaden (kanske varannan månad beroende på hur ofta du åker din skoter) och ge den en grundlig rengöring om den är smutsig.

Slutgiltiga tankar

Din snöskoter kan slå tillbaka på grund av problem med katalysatorn, tändstiften eller avgassystemet. Att använda fel typ av bränsle är ett nej-nej, liksom att inte låta din slädes motor gå på tomgång innan du stänger av den.

Nu när du har en sorts checklista för problem med snöskoterbackfiring att kontrollera kan du åtgärda ditt problem snabbare. Lycka till!

Relaterat innehåll

Tänk dig det här: du är på väg att ge dig ut på ett nytt snöskoterspår med dina åkkompisar, och de längtar efter biten kvar. Din släde har inte ens varit på i två minuter och de äggar redan på dig och ber dig att röra på dig. Behöver din snöskoter värmas upp innan du åker, och i så fall hur länge?

Du förväntar dig att höra en del ljud när du kör din snöskoter, till exempel då motorn brusar, speciellt när du trycker på gasen. Men på senare tid har ett annat ljud börjat ackompanjera din spinnande motor, och det är ett distinkt gnisslande. Kan det ljudet komma från din slädes bälten, och i så fall varför?