Varför ryker min snöskoter så mycket?

Så länge du har ägt din snöskoter har du alltid vetat att den röker lite, speciellt när du slår på den eller när släden går på tomgång. Men på sistone verkar det finnas mer rök än du är bekväm med. Varför händer det här?

Din snöskoter kan röka för mycket av följande skäl:

  • Frostskyddsmedel har kommit till cylindrarna och brinner, speciellt om din rök är vit
  • Gammalt bränsle i bensintanken
  • Tyngre delar av oljan har fastnat i motorn och behöver brinna av
  • Månader av inaktivitet
  • Oljeinsprutningspumpen skickar för mycket olja, som sedan brinner och ryker

I den här artikeln kommer vi att utveckla problemen ovan så att du kan avgöra vad som kan orsaka att din snöskoter röker så mycket. Vi kommer även att ge några förslag som du kan försöka lösa problemet. Du kommer inte att vilja missa det!

Hur mycket rök är för mycket?

Låt oss först klargöra en sak: mer än troligt kommer din snöskoter att avge rök då och då. Som vi sa i introt är detta verkligen normalt. Om du ser lite rök bakom dig (som det vanligtvis kommer från din motor eller bensintank) men röken inte kommer i vägen för din resa, så är du okej.

Detsamma gäller om röken är vitare eller gråare än svart, eftersom svart rök vanligtvis är något som brinner. Det signalerar till dig att en intern komponent i din släde har blivit dålig eller håller på att göra det.

Om du sitter på din snöskoter redo att åka eller om du precis har tagit en paus och släden avger så mycket rök att du har tappat sikten är det för mycket. Detsamma gäller om röken blir överdriven till den grad att du hostar och dina pulkakompisar också gör det.

När din snöskoter börjar röka så kraftigt säger den till dig att du måste sluta åka, kolla upp saker och gå till botten med problemet.

Varför din snöskoter röker så mycket

Att urskilja när din snöskoter ryker som mest kommer att gå långt för att ta reda på varför det händer. Röker din släde till exempel mer när du startar den eller efter att den har kört ett tag men du sitter sysslolös?

Beroende på när du ser mest rök, här är de problem som kan orsaka rökning.

Snöskoterrökning när den är inaktiv

  1. Frostskyddsmedel i cylindrarna

Din snöskoter frostskyddsmedel, även känd som kylvätska, består av etylenglykol, metylalkohol, glycerol eller propylenglykol som huvudingrediens. Om frostskyddsmedlet huvudsakligen är tillverkat av etylenglykol, har det en högre kokpunkt än de flesta. Som sagt, etylenglykol är också ganska giftigt, så se hur du använder det och var du gör dig av tomma behållare.

Metylalkohol, även känd som metanol frostskyddsmedel, har ingen färg men en märkbar lukt. Detta frostskyddsmedel är mycket brandfarligt, men kan i vissa fall även användas som bränsle eller lösningsmedel.

Glycerol frostskyddsmedel är giftfritt, så det är säkrare att använda, och det kan hantera mycket höga temperaturer utan att gå sönder. Dess fryspunkt är också låg, och glycerol frostskyddsmedel är till och med icke-frätande. Sedan finns det polypropylenglykol, som är mindre giftigt men kan korrodera.

  Dessa är de bästa kajakerna för fiske

Oavsett vilken typ av frostskyddsmedel du föredrar bör du hälla det i din snöskoters kylsystem. Under de varmare månaderna ökar frostskyddsmedlet motorvätskans kokpunktstemperatur så att motorn inte överhettas. Under vintern när du använder din släde som mest kommer frostskyddsmedlet att sänka motorvätskans fryspunkt så att din motor förblir varm.

Det är vad skall hända, men vad händer om frostskyddsmedlet hamnar någon annanstans, till exempel i dina motorcylindrar? Det är en möjlighet, vanligtvis på grund av en läcka någonstans nära cylindrarna.

När frostskyddsmedel åker till en oavsiktlig plats kan den inte längre kontrollera din slädes temperatur lika bra. Frostskyddsmedlet brinner också, och när det gör det producerar det rikliga mängder vit rök.

Snöskoterrökning vid start

Använder gammalt bränsle

Kanske låter det här scenariot bekant för dig.

Skotersäsongen tog slut och man kände inte för att tömma bensintanken eftersom det var så mycket bränsle kvar där inne. Du tänkte att du skulle låta den sitta i tanken i några månader. När du kommer tillbaka till din släde på vintern kör du din snöskoter på samma gamla bränsle. Din släde startar, men sedan börjar den ryka som en galning.

Här är en annan situation. Du är på väg att fylla på, antingen hemma eller vid pumpen, men gasen som läggs till din snöskoters tank är inte särskilt ny. Återigen kommer din släde att starta, kanske med viss svårighet, men vid start är mängden rök du ser mycket oroande.

Gammalt bränsle kan definitivt bidra till din snöskoters rökproblem.

Felaktig bränsleseparering

Att använda gammalt bränsle är inte bara en dålig idé eftersom det får din snöskoter att ryka, utan för att det kan bidra till felaktig bränsleseparering. Så också kan rökning uppstå om din bränslekälla plötsligt är rikare än vad du vanligtvis använder.

Så hur separerar bränslet så här? Vi är glada att du frågade! När du startar din motor, särskilt när den fortfarande är kall, håller motorn fast i tyngre delar av din olja från det senaste tillfället då den var varm och du stängde av motorn. Dessa tyngre bränsledelar uppstår eftersom ditt vevhus, som också är varmt vid denna tid, kan avdunsta en del av oljan, men bara de lättare delarna.

Det håller alla tyngre delar av oljan fast i ditt vevhus, vanligtvis över natten och i vissa fall under loppet av flera dagar eller längre. Under denna tid kommer din motor att nå omgivningstemperaturen. Sedan, nästa gång du går för att sätta på din släde, värms motorn upp igen. Eftersom vevhuset fortfarande har tunga oljedelar måste dessa gå någonstans, och därför bränns de när motorn värms upp, vilket orsakar mycket rök.

Brist på aktivitet

En liknande sak kan hända om du ska använda din snöskoter för första gången sedan du dammade av den sedan den varma årstiden. Under all den tid den har behövt sitta, speciellt i det varma vädret, kan du förvänta dig att din motor åtminstone hade omgivningstemperatur. Det kan ha varit ännu varmare beroende på värme och luftfuktighet.

  Hur man väljer rätt fiskebobber för varje situation

Om det finns några tungoljedelar kvar i vevhuset från förra säsongen eller om du inte tömde ut ditt gamla bränsle innan du fyllde på ny gas, så kommer allt skräp som blir över att brännas bort som förklarat ovan och generera rök.

Felaktig oljeinsprutningspump

Din snöskoter inkluderar en oljeinsprutningspump, en komponent som hanterar hur mycket olja din släde får vid varje tillfälle. Oljeinsprutningspumpen styrs av en gaskabel, som talar om för pumpen vilket bränsleförhållande den ska arbeta med beroende på hur mycket varv per minut (rpm) bränsle pumpen tar emot. Till exempel, om varvtalet är 3 000 eller lägre, är förhållandet 70:1, om så är fallet.

Du behöver en välfungerande oljeinsprutningspump i din släde, eftersom utan den kommer du att andas in mycket avgaser när du kör din snöskoter. Vad tror du att all rök är, trots allt?

Om din oljeinsprutningspump stannar, kanske din snöskoter inte ens startar eftersom den inte får den nödvändiga tillförseln av olja. Men vad händer om saker och ting svänger åt andra hållet och din oljeinsprutningspump nu plötsligt har ett inflöde av olja?

Pumpen skickar olja till motorn i en snabbare takt än vad motorn vet vad den ska göra med. Bränslet kommer nästan säkert att läcka ut från andra delar av din snöskoter, brinna av medan din släde går och skapa rök.

Hur du stoppar din snöskoter från att röka

Nu när vi har diskuterat varför din snöskoter kanske röker vill vi dela med oss ​​av några felsökningstips som du kan försöka lösa problemet.

Kör en bit

Om du tror att inaktivitet har fått din snöskoter att röka, är din första åtgärd att köra din släde. Japp, det är det, rid bara en liten stund. När alla temperaturer på de interna komponenterna, inklusive motorn, regleras genom lite aktivitet, om du har någon rökning, bör det vara mycket mindre.

Ta bort gammalt bränsle

Om du efter en dags snöskoter fortfarande ser mer rök än du skulle föredra, räcker det inte med att åka runt. Det kan vara så att du har gammalt bränsle kvar i tanken, så det vill du bli av med härnäst.

Vad vissa kälkar gör är att skära en trädgårdsslang av gummi för att skapa en sifon. Sedan måste du generera tryck uppåt så att bränslet sugs in i sifonen genom att du lägger munnen över slangen. Detta är inte den säkraste eller mest hygieniska lösningen, men det kan fungera.

Du kan också prova att använda en handpumpssats och en sifon. Du kan också behöva ett uttagsset, gastillsats, en dropppanna och en gaskanna.

Ställ in din handpump och sifon enligt monteringsanvisningarna. Gå sedan åt din snöskoters bensintank, anslut din slang till bensintanken och den andra änden till din dropptråg eller bensinburk. Börja pressa pumpen så mycket du kan för att suga ut gasen ur tanken och in i burken. Sedan, när all bränsletank är tom, använd en bränsletillsats och fyll på nytt bränsle. Problemet löst!

  Rooster Tails på vattenskoter och vattenskoter (vad det är och varför det finns där)

Var kräsen med ditt bränsle framöver

Du vill också se till att du inte skapar en situation där gasdelar kan separera och fastna i vevhuset. Köp och använd alltid nytt bränsle, inte gamla grejer. Dessutom, om du ofta fyller på en typ av snöskoterbränsle som inte är särskilt rik, byt inte till en ny typ av bränsle och förvänta dig att din släde inte kommer att ryka mer.

Leta efter cylinderläckor

Vad händer om du inte misstänker att det är ett problem med ditt bränsle, utan snarare ett frostskyddsläckage någonstans i cylindern? Du vill ta bort cylindern från din släde och kolla in baspackningen under. Denna packning omger cylindern.

Om det finns en läcka i cylindern är den goda nyheten att det vanligtvis är ganska lätt att avgöra. Med hjälp av en sifon måste du nu ta bort överflödig kylvätska. Du kan också prova en slang, lite tejp och en bärbar dammsugare som en Shop-Vac, som vissa slädare har dragit av.

När allt frostskyddsmedel är slut, rengör lagren och oljeveven noggrant. Det skadar inte heller att imma ditt vevhus om du inte har gjort det på ett tag.

Byt ut din oljeinsprutningspump

Din oljeinsprutningspump, hur viktig den än är, är inte oändlig. Om det har gått flera år sedan du ens tittade på din och du tror att den fungerar bra, är det bättre att byta ut pumpen.

Se din skotermekaniker

Om allt annat misslyckas, eller om du inte känner dig bekväm med några av ovanstående åtgärder som vi har diskuterat, är det okej. Du kan alltid ta med din släde till din favoritskotermekaniker och låta dem se över fordonet. De kan säkert ta reda på varför din släde röker så mycket och föreslå en lösning.

Slutgiltiga tankar

Din snöskoter kan ryka en del när den är i tomgång eller under start, men när röken når den punkt där den kväver dig är det för mycket. Problemet kan bero på kylvätskeläckage i cylindern, en felaktig oljeinsprutningspump, gammalt bränsle eller tunga delar i bränslet som sätter igen vevhuset.

Nu när du vet varför din snöskoter kan röka mycket behöver du inte dröja med att åtgärda problemet och få din släde i gång igen.

Relaterat innehåll

Woo-hoo! Du har äntligen köpt din egen snöskoter. Idag blir första gången du tar ut din släde och du kan absolut inte vänta. Innan du går, har du allt du behöver? Vad rekommenderas för en ny snöskoter?

Dagen för ditt första skoteräventyr har kommit! Du räknar med att det kommer att bli många fler sådana här dagar i framtiden, det vill säga om du kan navigera dig igenom idag. Hur kan du vara säker på din snöskoter? Vi rekommenderar dessa säkerhetstips före och när du kör en snöskoter.