Varför ryker min fiskebåtsmotor?

Du var ute och fiskade häromdagen när du märkte en rökighet i luften. Du såg dig omkring, men du kunde inte vara säker på var röken kom ifrån. Efter timmar av att ha följts av röken insåg du det. Din motor ryker! Varför händer det här?

Om din utombordare fiskebåtsmotor ryker kan det bero på ett kylsystem som täpps till, en överhettad motor eller till och med en cylinderläcka. Det är när du ser svart rök som du bör vara mest orolig, eftersom denna rökfärg vanligtvis tyder på ett allvarligt problem.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom och förklara vad det betyder när du ser olika färgade rök komma från din fiskebåt. Vi kommer också att ge felsökningstips på vägen och diskutera när du måste träffa en mekaniker för att få din båt fixad. Fortsätt läsa, för det kommer mycket bra information!

Vit rök från din fiskebåtsmotor – vad betyder det?

Av de tre rökfärgerna som kan komma från din fiskebåt är den minst oroande vit rök…vanligtvis. Låt oss prata om var denna rök kommer ifrån och när dina hackles bör höjas.

Skadad motor

Utombordares båtmotorer kan omvandla vatten till ånga, och den ångan blir rök. Det här kan tyckas vara ingen storhet, men det är faktiskt lite av en biggie. Du förstår, vattenångan uppstår eftersom det behövs mer vatten för att kyla ner din motor.

Detta betyder att din motor överhettas, vilket är problematiskt. Nästa gång du parkerar din fiskebåt är det en bra idé att kolla upp din motor.

I vissa fall kan det vara så att du åkte i havet och en stor fläck tång fastnade i motorn. Det orsakade överhettningen.

Det är det bästa scenariot, eftersom du kan ta bort tången och sedan vara på god väg. Men i andra fall kan motorn vara på gränsen till fel. Den överhettas om du använder din fiskebåt för länge.

Du kan prova att ta din motor till en professionell för att få den reparerad, men den kan vara på sista benen. En marin gasmotor håller i genomsnitt bara 1 500 timmar, så det kan vara så att du förbrukat din. Du måste byta ut den.

Packningsläckor

Det kan till och med vara så att det inte är något fel på motorn. Snarare kan cylinderhuvudets packning ha fått en läcka. Nu kommer vatten in i cylindern i överskottsmängder och producerar en ånga som brinner av som vit rök.

Det här är inte bra, men du kan åtminstone vara säker på att inget är fel på din motor. Du måste åtgärda läckan och eventuellt byta ut packningen, men du ser på en mycket mindre kostnad än att reparera eller byta ut din fiskebåtsmotor.

  Hur man använder sammansatta sikter – 8 tips för att förbättra mål

Motoruppvärmning

Om vi ​​går tillbaka till det vi sa tidigare, så är inte all vit rök nödvändigtvis en anledning till oro. Om du sätter på din fiskebåtsmotor och den börjar producera vit rök nästan omedelbart medan din motor går på tomgång, håll utkik.

Skulle röken avta när din båt är ute och rör sig, så är det bra. Röken var bara en del av din motorvärmning.

Är blå rök från en fiskebåtsmotor normalt?

Du har börjat uppmärksamma färgen på röken som kommer från din båt, och den är verkligen inte vit eller ens ljusgrå. Istället är röken blå till färgen. Vad handlar allt det här om?

Du kommer bara att se blå rök om din utombordsmotor använder olja, till exempel en tvåtakts eller en fyrtaktsmotor. Dessa motorer kommer att bränna olja med bränsle och använda oljan för smörjning.

Om din är en nyare tvåtakts utombordsmotor, bör den förbränna bränsle 75 procent renare jämfört med en vanlig tvåtaktare. Det betyder inte att du inte kommer att se rök alls, bara till en mycket mer reducerad hastighet.

En ökning av blå rök i en tvåcylindrig motor är oroande, eftersom det kan innebära att förhållandet mellan bränsle och olja är skevt. Baslinjeförhållandet du vill uppnå är 50:1, där 1 representerar hur mycket olja som ska finnas i blandningen och 50 är en indikation på mängden bränsle.

Att byta till syntetiskt bränsle är ett alternativ vid denna tidpunkt, eftersom grejerna är kända för att producera mycket mindre rök. Du kan också prova att korrigera förhållandet mellan olja och bränsle.

Vad händer om din fiskebåt drivs av en fyrtaktsmotor? Som vi berörde bränner dessa motorer fortfarande olja och kommer därför att producera blå rök.

Den vanligaste anledningen till att sportfiskare rapporterar blå rök från en fyrtaktsmotor beror på vinkeln på deras motor. Om din utombordsmotor lutas nedåt, samlas olja i motorns cylindrar.

När du kör din båt brinner all olja av på en gång, vilket leder till ett stort moln av blå rök som omger dig. Testa att trimma din fyrtaktsmotor i 45 grader och se om det gör någon skillnad.

Den fruktade svarta röken – fastställa källan till motorskada på fiskebåtar

Som vi har konstaterat hittills kan vit rök vara normal, liksom blå rök. Vad som aldrig är normalt är att se svart rök komma från din fiskebåtsmotor. Låt oss ta upp orsakerna till svart rök men varnas att ingen av dem är bra.

  Hur mycket väger mitt husbilstak? Är det säkert att gå på?

Ofullständig bränsleförbränning

Kol kan bildas på ytorna av din fiskebåtsmotor när din motor inte går i toppfart eller när båten går på tomgång. Injektorerna, ringarna och ventilerna kan bli belagda i grejerna.

Från och med då, när du använder din fiskebåtsmotor, brinner inte bränslet helt och det blir svart rök.

Du måste ta bort kolet från dessa delar av din båt med en produkt som Mercury Marine Quickleen.

Quickleen är säker att använda för att ta bort kol från cylinderhuvuden, kolvkronor, tändstift, insugningsventiler, injektorer och förgasare. Detta bränslesystem och motorrengörare kommer i en 12-ounce flaska. Quickleen är designad för att förhindra att motorkolvarna fastnar och att din motor inte ska knacka.

Fast bränsleinsprutare

Om du använder din motor på full gas och den fortfarande producerar svart rök, kontrollera då bränsleinsprutaren. Det kan ha hamnat i en öppen position.

I så fall, närhelst du använder din fiskebåt, går bränsle direkt in i motorns cylinder.

Det spelar ingen roll vilken typ av fiskebåtsmotor vi pratar om här; ingen är byggd för att ständigt bränna bränsle på det sättet. Sålunda kommer den svarta röken vällande ut ur din båt.

När ska du fixa din fiskebåtsmotor själv kontra att gå till en mekaniker?

Nu när du förstår var röken kommer ifrån och vi har dechiffrerat vad färgen kan betyda, är det dags att ta reda på vad du ska göra åt ditt fiskebåtsmotorproblem. Här är vad vi rekommenderar.

Om röken är blå eller vit, fixa den själv

Som vi har diskuterat orsakas blå rök vanligtvis av enkla problem som att använda fel olja-till-bränsle-förhållande eller att inte trimma en utombords fyrtaktsmotor. Du kan alltid se din favoritbåtsmekaniker för att ge din båt lite TLC, men dessa problem kan till stor del åtgärdas själv.

Om du vet att den vita röken som brinner från din fiskebåtsmotor inte beror på att din motor håller på att värmas upp, så kan du prova att felsöka den.

Docka din fiskebåt men låt den gå. Börjar oljetemperaturen sjunka? Hur är det med oljetrycket? Om den senare minskar med en enorm marginal ganska snabbt, så är det något allvarligt fel på din fiskebåt.

Vi rekommenderar att den bogseras direkt till din mekaniker!

  Kan fiskedrag tas med på flyget som handbagage?

Om motorn bibehöll oljetemperaturen och -trycket, ta då din båt hem och ta upp den ur vattnet. Du vill testa för läckor.

Parkera din fiskebåt, anslut en trädgårdsslang, kör motorn och låt den nå sin optimala temperatur. Så snart det händer, använd din nödavstängning för att stänga av motorn.

Ta nu bort tändstiften. Du behöver en specialiserad tändstiftsnyckel för jobbet. Ta styrbords övre cylinder och mata en kompressionsmätare genom den.

Dra sedan igång motorn och gör detta tre gånger. Spåra kompressionshastigheten för varje vev och ogiltigförklara sedan din kompressionsmätare. Fortsätt att testa varje cylinder och sätt sedan tändstiften där de kom ifrån.

Kör sedan din fiskebåtsmotor igen tills den är varm. Ta sedan lite vatten och släpp ut dropparna på avgasröret. Avdunstar vattnet omedelbart? Det tyder på ett problem med avgasgrenröret. Du måste träffa din mekaniker då.

Om röken är svart, gå till en mekaniker

Svart rök är vanligtvis ett ganska stort problem, så vi skulle inte rekommendera att mixtra med din fiskebåt. Avsluta din fiskedag tidigt, bogsera din båt och gå direkt till din mekaniker om du kan.

Om du kan lokalisera problemet, fixa det själv

Med hjälp av felsökningstipsen ovan eller dina egna metoder kunde du kanske ta reda på vad som är fel på din båt. Att veta är halva striden, det är säkert.

Om du är säker på din förmåga att åtgärda problemet borde det inte finnas något behov av att engagera en båtmekaniker.

Som sagt, du vill övervaka problemet under de närmaste veckorna för att se om problemet återkommer. Om det gör det, bör din mekaniker förmodligen kolla upp din båt.

Om du inte har någon aning om vad som är fel på din fiskebåt, gå till en mekaniker

Lyssna, det är okej att erkänna att du har ingen aning om vad som händer med din fiskebåt. Istället för att slösa tid på att klia dig i huvudet och eventuellt förvärra problemet genom att fortsätta använda din båt, ring din mekaniker och se när du kan ta in din båt.

Slutgiltiga tankar

Fiskebåtsmotorer kan producera rök i vitt, blått eller svart. Färgen indikerar vanligtvis problemets svårighetsgrad, men inte alltid. Svart rök kan vara ett mycket allvarligt problem medan blå rök ibland inte är det.

All rök från din fiskebåt är inte dålig, men om röken böljar eller kommer ut i stora mängder måste du få din båt utcheckad, stat.