Varför överhettas snöskotrar? Med Orsaker Och Rättelser

En kall dag på tundran, när din snöskoter avger mer värme än vanligt, kommer du att märka. Först skriver du av det, och tänker att din släde kanske känns varm på grund av den där stora backen du åkte ner för eller det coola tricket du just gjorde. När problemet bara förvärras allt eftersom dagen går inser du att du måste göra något. Varför överhettas snöskotrar och hur åtgärdar man problemet?

Snöskotrar kan överhettas på grund av överanvändning, brist på motorkylning, använder fel bränsle, och dålig motorstatorisolering. I vissa fall kan dåliga elektriska anslutningar eller en skadad spänningsregulator-likriktare också orsaka överhettning. Förutom att fylla på kylvätska och ge din släde en paus, är det ingen dålig idé att träffa en reparatör för en överhettad snöskoter.

I det här inlägget kommer vi att utveckla mer om både orsaker och korrigeringar av överhettning av snöskoter. Nästa gång något sådant händer dig när du åker släde vet du precis vad du ska göra.

Låt oss börja.

Varför överhettas snöskotrar?

Låt oss först ta upp orsakerna till överhettning av snöskoter. Lite överhettning, som när du går på tomgång, är normalt. När du åker med din släde kommer värmeväxlarna att beläggas med snö och den interna temperaturen på din snöskoter bör då sjunka.

Men i följande scenarier är överhettning vanligtvis ett tecken på ett allvarligare problem, så se till att du fortsätter med försiktighet.

Överanvända

Hur länge har du kört din skoter idag? Har det gått timmar sedan du tog en paus? Kanske har du bara åkt i över 60 minuter, men du körde i exceptionellt höga hastigheter eftersom du hittade en mördande rättegång med massor av öppet utrymme.

I båda situationerna kan du förvänta dig att din snöskotermotor börjar överhettas någon gång. Det här problemet löser sig vanligtvis när du stannar släden och hoppar av en stund. Att fortsätta åka snöskoter när den avger mycket värme kan skada motorn och i de svåraste fallen leda till slädefel.

Brist på kylvätska eller olja

I vår senaste artikel om hur snöskotrar kyls diskuterade vi att de flesta slädar som tillverkas idag använder flytande kylning som kylvätska. Som namnet säger dig är kylvätskan utformad för att flöda genom motorrummet och förhindra att motorn blir för varm.

Du måste konsekvent övervaka dina kylvätskenivåer i din snöskoter. Utan kylvätska är din motor mycket mer benägen att överhettas, så det kan vara en anledning till att det händer.

  Ska jag springa dagen före ett lopp?

Förutom kylvätskan är en annan viktig vätska vid slädvård oljan. När din snöskoter börjar få slut på olja kan bränsleblandningen skicka värme till motorn och värma upp den. Om motorn blir tillräckligt varm kan ringarna och kolvhuvudena till och med smälta, vilket tar fast din motor och hindrar dig från att åka längre.

Trasiga motorfläktar

Om en snöskoter inte är vätskekyld så har den fläktkylning. En serie fläktar nära motorn blåser kall luft i sin väg så att motorn inte överhettas. En fördel med fläktkylning är att den vanligtvis är mer underhållsfri jämfört med att använda kylvätska…vanligtvis.

Alla dessa fläktar kan sluta fungera, och när de gör det kan den kalla luften som motorn tar emot vara otillräcklig för att förhindra överhettning.

Fyllning upp med fel sorts bränsle

Här är ett scenario som kan drabba vilken pulka som helst: du är ute på snön när din skoterkraft börjar ta slut, sedan blir det dödsras och slutligen ingenting. Din släde stannar på snön. Varför? Du hade hört ett konstigt ljud innan allt detta hände, men du trodde inte att situationen var så allvarlig.

Att använda fel typ av gas för din snöskoter kan göra att släden stängs av och slutar fungera. Till exempel leder syresatt bränsle, eller det som är etanolblandat, till en magrare bränsleblandning som kommer att påverka din snöskoterprestanda jämfört med att fylla på med ren gas.

Om din gas har för mycket vatten i sig är det också dåligt. Din gas kan vara vattnigare om den är etanolbaserad eftersom etanol främjar mer vattenintag eftersom den drar in fukt utomhus.

Denna kombination av vatten och alkohol kan uppväga gasen i din tank, separera och förvandlas till smuts som kan resa till din motor. Åh, och din gas, nu separerad från etanol och vatten, har ett mycket lägre oktantal än tidigare. Om du inte är bekant är oktantalet en bränslekällas prestandanivå.

För att undvika dessa bränsleproblem, köp aldrig blandat bränsle. Gå också till en bensinmack med anställda du litar på som inte kommer att styra dig fel.

Dålig Stator

En annan del av din snöskoter som kan bidra till överhettningsproblem är statorn. Vad är statorn? Statorn finns i de flesta elmotorer och är en komponent i ett roterande system. Energi passerar genom statorn när det roterande systemet snurrar.

  De bästa baslurarna

Statorn kan bli dålig om du åker med din släde under längre perioder direkt efter att du köpt den, eftersom värmen fastnar i motorn. Statorns isolering, som döljer statorledningarna, kan börja gå sönder, vilket ökar risken för att ledningarna kortsluts. Vid det här laget löper du risk för motorhaveri.

Försämrad Elektriska anslutningar

Ledningarna i statorn är inte allt som kan misslyckas. När snö kommer in i vissa delar av din snöskoter får värmen i snön att smälta. Istället för att bli en vätska, på grund av de höga temperaturerna, förvandlas den smältande snön till ånga. Om du har haft din släde ett tag, kan ångansamlingen göra att elektriska kontakter går sönder, även om de är vädertätade.

Metallklämmorna inuti kontakterna kommer snabbt att korroderas. Detta ökar ditt elsystems motstånd, vilket också kan påverka din spänningsregulator-likriktare.

Nedslitna Spänningsregulator-likriktare

En spänningsregulator-likriktare är en enhet som är utformad för att kontrollera spänningen i släden. Men på grund av ångansamlingen som kan förstöra integriteten hos den ovannämnda elektriska anslutningen samt höja motståndet i det elektriska systemet, kan ledningsnätets kontakter öka uteffekten från spänningsregulatorn-likriktaren.

Vad detta betyder är att istället för att hantera spänningen i rimlig grad som spänningsregulatorn-likriktaren brukar göra, tror den att det elektriska systemet kan hantera mer spänning eftersom dess effekt har ökat. När mer spänning strömmar genom systemet, blir statorn överbelastad och går sönder.

Hur man behandlar överhettning av snöskoter

Okej, så av en eller flera av ovanstående anledningar överhettas din släde illa. Du inser nu att det är en väldigt dålig idé att fortsätta åka skoter när den ger ifrån sig så mycket värme. Förutom motorn överhettas även viktiga interiörkomponenter, vilket när som helst kan få släden att sluta fungera.

Så här ska du göra när du känner att din skoter blir varmare än vanligt.

Kontrollera dina kylvätskenivåer

Först vill du komma åt din kylvätsketank för att se hur mycket kylvätska din släde har. Vi skrev om hur man tar sig till kylvätsketanken i vårt senaste blogginlägg om skoterkylning, så det är värt att läsa om du inte redan har gjort det.

Som vi nämnde i det inlägget är de flesta snöskoterkylmedel grön eller orange till färgen, så leta efter vätska i någon av dessa nyanser.

Och bränslenivåer också

Du bör också kontrollera ditt bränsle medan du håller på. Det är bäst om du alltid tankar färskt istället för att använda bränsle du har hemma (eller någon annanstans). Inom ungefär en månad är blandad bensin en chansning att använda, och till och med ren gas kanske inte är så ren och klar som den en gång var. Du kan till och med rusa längs gasens livslängd genom att förvara den i en ventilerad behållare eller bränsletanken, så använd inte heller.

  Ohio Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med allt du behöver veta

Ta en paus

Om både dina bränsle- och kylvätskenivåer är okej, är det dags att gå vidare till de andra orsakerna till att din snöskoter överhettas. Har du till exempel kanske åkt släden för länge eller för snabbt? I så fall är det bästa du kan göra att ta en paus, som vi sa tidigare. Detta kommer att ge de interna komponenterna i motorn en välbehövlig chans att svalna så att de kan fortsätta att driva din åktur under andra halvan av din dag.

Lägg till en radiator eller Fläkt

Vad vissa pulkaåkare gör för att bekämpa överhettning är att välja att lägga till extra utrustning på baksidan av sina snöskotrar. Antingen en kylare eller en extra fläkt kan hålla luften i rörelse så att motorn inte blir för varm, även om du cyklar en stund.

Denna lösning kan fungera, men den har flera nackdelar. För det första lägger du till mer bulk på baksidan av din släde, vilket kan göra manövreringen lite svår i vissa fall. Dessutom måste utomhustemperaturen vara särskilt kall. Annars blåser fläkten bara varm luft in i motorn, vilket kommer att påskynda överhettningen.

Se en mekaniker

Om du har provat allt vi har föreslagit hittills men din snöskoter fortfarande fortsätter att överhettas, rekommenderar vi att du tar den till en slädemekaniker. De kan diagnostisera några av de mer specifika problem som kan påverka snöskoterns kylning, såsom trasiga ledningar eller en trasig spänningsregulator-likriktare som du kanske inte kan upptäcka själv.

Slutgiltiga tankar

Överhettning av snöskoter är ett vanligt problem, men det är nästan aldrig något du bör ignorera. När din släde blir varm riskerar du att motorn går sönder, liksom andra delar av din snöskoter.

Genom den här artikeln vet du nu precis vad du ska göra när din snöskoter börjar bli ovanligt varm. Lycka till och var säker där ute!