Varför kostar sida vid sida så mycket?

Det har varit din dröm att äga en sida vid sida eller UTV i flera år nu. Du börjar äntligen forskningsfasen så att du kan börja handla och du är mycket förvånad över kostnaden för ett av dessa fordon. Du kan inte låta bli att undra, varför är sida vid sida så dyra?

Sida vid sida kostar så mycket eftersom de är specialfordon tillverkade av stora tillverkare. De har också mycket bättre hästkrafter än tidiga modeller gjorde. Utöver allt detta är konsumenternas efterfrågan konsekvent, så UTV-tillverkare kan sälja sida vid sida för mer pengar.

I den här artikeln kommer vi att förklara mer i detalj varför sida vid sida är så hög kostnad som de är. Vi kommer också att prata om sätt att spara pengar när du handlar efter en UTV, så se till att du fortsätter läsa! Om du har en budget är den här artikeln för dig!

Vad är den genomsnittliga kostnaden för en sida vid sida?

Side-by-side eller UTV är medelstora fordon som är upp till 160 tum långa för en modell med fyra säten. Med öppna sidor, framsidor och baksidor finns det inte mycket för en sida vid sida, men det genomsnittliga priset för en är fortfarande mellan $8 000 och $30 000.

Ja, det är ganska dyrt! För jämförelsens skull kan du köpa en begagnad bil från 2009, 2010 och till och med 2011 för under $8 000. För $15 000, vilket är ungefär det genomsnittliga priset för en sida vid sida, kan du köpa en helt ny bil.

2021 Kia Rio, 2021 Hyundai Accent, 2021 Nissan Versa, 2021 Mitsubishi Mirage och 2021 Chevrolet Spark är vardera $15k eller mindre.

För $30 000 eller mindre kan du lägga vantarna på en husbil som 2021 Keystone RV Springdale Mini, 2021 Palomino Puma XLE Lite, 2021 Keystone RV Bullet Crossfire eller 2021 Forest River Cherokee Wolf Pup Black Label.

Varför kostar sida vid sida så mycket? Här är 4 anledningar

Du hade ditt hjärta inställt på en sida vid sida, men nu tänker du två gånger på köpet. De är så mycket dyrare än du hade insett, och du är fortfarande inte helt säker på varför. Tillåt det här avsnittet att upplysa dig.

  Skeeter Bass Boat Kostnader: Vad är priset på varje modell?

De är specialfordon

Även om vi inte kommer att säga att bilar, lastbilar och stadsjeepar på marknaden idag är billiga, är de billigare eftersom människor behöver en pålitlig uppsättning hjul i sina vanliga liv. Vad du inte behöver i sig är en UTV.

Tja, vissa människor gör det, som bönder, som regelbundet förlitar sig på sida vid sida. Det gör dock inte allmänheten. Precis som när något blir specialitet nog kommer priset att bli högre.

Varumärkesigenkänning

Även om sida vid sida är en väl bevarad hemlighet för många, har de flesta av de största fordonstillverkarna kommit in i UTV-trenden. Här är några av varumärkena som producerar sida vid sida:

 • Yamaha
 • Toro
 • Suzuki
 • Polaris
 • Nya Holland
 • Kubota
 • Kioti
 • Kawasaki
 • John Deere
 • Husqvarna
 • Honda
 • Caterpillar Inc.
 • Case IH
 • Bobcat
 • Arctic Cat

Du känner och älskar många av dessa märken, eller hur? Medan vissa mindre UTV-märken också finns, domineras marknaden till stor del av stora namn inom fordonsexpertis. Som när man köper allt från flingor till kläder, kostar märken mer.

Stora förbättringar jämfört med äldre modeller

UTV-apparater har funnits på marknaden sedan 1960-talet, men de slog igenom först runt 2009. Även om det var mer än 10 år sedan, har framstegen med sida vid sida under den tiden varit enorma.

Tillverkare har ständigt strävat efter att förbättra fjädringsvägen, hästkrafterna och hastigheten för dessa fordon så att de överträffar äldre modeller. Du kan då vara säker på att en sida vid sida från i år eller förra året rejält kommer att överträffa en från fem år sedan. Även en fem år gammal UTV är legioner bättre än sina föregångare.

Med sida vid sida som blir bättre år efter år, är det vettigt att se en uppgång i prissättningen också.

Hög konsumentefterfrågan

Även om vi nämnde tidigare att en nischad publik använder UTV, är konsumenternas efterfrågan på dem konsekvent. Hittills har konsumenterna bevisat att när tillverkare sida vid sida höjer priserna på sina fordon är de fortfarande villiga att betala. Detta skulle kunna uppmuntra en kontinuerlig kostnadsökning, särskilt i samband med de ovan nämnda framstegen inom UTV-teknik.

  Vart ska man gå på isfiske i Pennsylvania

De fyra billigaste sidorna sida vid sida

Finns det något sätt att lägga vantarna på en ny sida vid sida utan att betala nära 10 000 $ för en? Garanterat!

Alla UTV-apparater har inte höga priser. Här är flera modeller som är mer prisvärda för den som har en budget.

Cub Cadet Challenger 400LX – $6 599

Cub Cadet är tillverkaren av UTV, kommersiell utrustning, trädgårdsutrustning, snöslungor, elektriska gräsklippare och gräsklippare. De Challenger 400LX är en av deras mest tilltalande sida vid sida, och inte bara på grund av dess pris.

Challenger 400LX har sängavdelare, D-ringar och en lastbädd som kan hålla 350 pund utan att buckla eller buckla. Fordonet är 50 tum brett så att du kan stuva det i de flesta lastbilssängar.

Dess Subaru OHV 404cc-motor gör Challenger 400LX perfekt för lantbruksarbete, och denna sida vid sida kan dra imponerande 500 pund. Fordonets terrängdäck, aluminiumfälgar, hårda tak och främre vindruta gör detta till en hållbar UTV.

Kawasaki Mule SX – $6 799

2021 Kawasaki Mule SX är bara en smula dyrare än Cub Cadet Challenger 400LX, och denna sida vid sida har varumärkeskännedomen att starta.

Den totala längden på denna UTV är 106,7 tum, dess totala bredd är 52,6 tum och dess totala höjd är 70,1 tum. Mule SX har en tjänstevikt på 967,6 pund.

Dess medföljande instrument är ett parkeringsbromsljus, ett oljetemperaturljus, en timmätare och en bränslemätare.

Med en MacPherson Strut-fjädring fram och Unit Swingarm-bakfjädring är Mule SX ett kraftpaket. Den har också en svängradie på 10,8 fot och en stor lastbädd som är 35,6 tum lång, 40,9 tum bred och 9,6 tum hög. Lastbädden kan rymma upp till 400 pund och den totala lastkapaciteten är 926 pund.

Det som driver Mule SX är en fyrtakts, OHV, encylindrig, luftkyld Kawasaki-motor med 401 ccs slagvolym. Med alla dessa fantastiska funktioner är det konstigt att denna UTV är så prisvärd!

Honda Pioneer 500 – $8 499

De 2021 Honda Pioneer 500 är cirka $2 000 mer än Kawasaki Mule SX, men det är fortfarande långt under $10k. Denna sida vid sida mäter 102,6 tum lång, 50 tum bred och 71,3 tum lång med en hjulbas som är 73 tum. Pioneer 500 har en tjänstevikt på 1 025 pund med all standardutrustning.

  Var ligger Abraham Lincoln's Log Cabin?

Kan dra 1 000 pund och med en svängradie på 12,8 fot är Pioneer 500 byggd för att få mer gjort. Dess vätskekylda, fyrtakts, encylindriga Honda-motor har 475 cc cylindervolym.

Honda inkluderade många säkerhetsfunktioner i Pioneer 500, vilket kan förklara dess något högre pris. Dessa funktioner är en enkelfunktionsdörr, passagerarskyddsstrukturen med rör och handtag och vältskydd.

De andra fantastiska egenskaperna hos denna UTV är oberoende bakhjulsupphängning för körning i ojämn terräng, två- eller fyrhjulsdrift och automatisk växellåda.

John Deere Gator XUV560E – $8 999

Kommer in på strax under $9k, den John Deere Gator XUV560E är en stor sida vid sida. Den kan dra upp till 1 500 pounds vid ett klämma och är utrustad med dubbel A-armsfjädring och nedre A-arm bakre fjädring. Dess 16-HK motor är inget att nysa för heller.

Med fyrhjulsupphängning kan du navigera i kurvor och ojämn terräng med självkänsla. Lastlådan i ett stycke är designad större för att lagra mer. Topphastigheter på 28 miles per timme tar dig långt i denna UTV. Drivsystemet är också gjort för alla typer av tuffa aktiviteter, inklusive klättring i backar, bogsering och dragning.

Det är bara några av många sida vid sida som är billigare. Kolla in det här inlägget på vår blogg för att se många fler bra alternativ!

Slutgiltiga tankar

Side-by-side eller UTV är några av de dyraste fordonen på marknaden, eftersom det genomsnittliga priset börjar på $8 000 och kan vara så högt som $15 000 eller till och med $30 000. Anledningen till en så hög kostnad är att side-by-side är specialfordon från stora tillverkare och har många framsteg i motorkraft och hastighet.

Ändå finns det några billigare UTV-apparater där ute, och nej, dessa är inte heller begagnade modeller från 10 år sedan. Stora namn som Kawasaki och John Deere producerar billigare sida vid sida som kommer att vara rätt i din gränd. Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt dig i din strävan efter den perfekta sida vid sida till ett bra pris!