Varför har vandrare stignamn?

Ta en vila på Everest Base Camp-vandringsleden nära Dughla 4620m.

Som vandrare kan du vara på vägen i många timmar och njuta av naturens skönhet, och sedan börjar en av dina vänner kalla dig ett smeknamn. Det står att det är ditt nya sökvägsnamn. Men vad är ett spårnamn och hur tar folk emot dem?

Lednamn ges till vandrare när de har vandrat länge, vanligtvis på långa ryggsäcksturer. De är vanligtvis roliga eller fåniga namn som tillskrivs något som sagts eller gjorts när man går. Dessa spårnamn kan också ge en grupp en chans att bättre förstå varandra.

Men vilka är några exempel på spårnamn och varför ges de egentligen till människor på leden? Läs vidare för att lära dig mer om varför spårnamn används i första hand.

Vad är ett spårnamn?

Lednamn är namn som ges av en vandrare i gruppen som har mer betydelse än sitt eget namn i sig när de är på leden. De flesta är unika och ges till vandraren på grund av något de sa, såg eller gjorde under vandringen. De flesta av dem har en historia bakom namnet och det ger en oförglömlig upplevelse. Det kan få folk att skratta saker på vägen.

Hur får vandrare sina namn?

Det finns inget rätt eller fel svar om hur vandrare kommer att få sina stignamn. Vanligtvis kommer namn från en upplevelse de hade på sin resa, eller en egenskap hos personen. Ledens namn skapas och ges till människor av en specifik anledning. Under dagen är det vanligt att få ett spårnamn baserat på något de gillar, eller ett drag av någons personlighet.

Lednamn krävs inte på en vandring, men de kan ändå göra upplevelsen mer intressant. Ofta namnges en vandrare på grund av en egenhet eller problem som uppstår på vandringen som är unik bland vandrargruppen. Det är något vandraren kan bli påmind om eller känna igen av. Att gå är öppet för många saker som kan hända, ofta oväntat. Vandrare är tillsammans med sin speciella grupp av vandrare under lång tid och historier kommer säkert att hända när det är en lång resa framför sig.

Appalachernas spårnamn

Appalachian Trail är känd för sina många unika namn. Ofta kan vandrare som inte känner varandra slängas ihop på den här leden, och det enda sättet de kan skilja sig från varandra är genom stignamn. Tempot och olika upplevelser hos olika vandrare avgjorde vem som gav varje rollator namn och hur namnet användes. Lednamn representerar frihet efter vandringen när vandrare återgår till sina dagliga aktiviteter och scheman.

spårnamn

Lednamn är en viktig del av vandringen, eftersom vandrare binder sig till andra när de är runt dem under långa perioder. Namn ges för att skapa varaktiga kontakter med andra människor och för att ha minnen som kommer att vara livet ut. Nedan finns vanliga stignamn som vandrare får.

  Betraktas fiske som en sport?

ställ– Någon som stretchar mycket innan promenaden börjar. Det är de som värmt upp inför en långpromenad.

Dok– En rollator som blir läkare under en viss promenad. Vandrare får skador över tid och dessa människor anses vara de som vårdar människor tillbaka till hälsa.

sherpa– En vandrare som lägger för mycket saker i sin ryggsäck för vandringen.

Plåtman– är baserad på karaktären i filmen, ”Wizard of OZ”.

Namn på naturstigar

  • Fjäll
  • Björn
  • Moln
  • segla
  • vik
  • Skog
  • Bekänna
  • Flod

Roliga spårnamn

Hamburgare

Blå stövlar

Ost

Lat

vaggar

Mormor

Oavsett hur roligt eller seriöst spårnamnet är, kommer spårnamn att vara vanliga på grund av allas unika resa. Det finns många unika namn som människor får som inte kan imiteras. Namnen som väljs kommer att bero på vad situationen innebar, och namnet kommer perfekt att beskriva en situation eller upplevelse en vandrare hade.

Läs en berättelse om The Hungry Hiker, som delade med sig av sin unika upplevelse av hur de fick sitt stignamn. Hon ger en överblick över hur stignamn upptäcks, samt sin egen erfarenhet som gjorde att hon vandrat till den bästa upplevelsen.

Trail Names and How I Got Mine on the PCT – The Hungry Hiker (the-hungry-hiker.com)

Rutt av mänskliga sko spår svart och vit siluett vektorillustration. Spåra svart form av sulan avtryck med destinationsstift isolerade på vit bakgrund – sökväg för mänskliga stövelspår.

Krävs spårnamn?

Lednamn krävs aldrig, men de kan uppmuntras baserat på gruppen du är med. Men det är bra att tänka på att många vandrare går på vandring och inte har något emot att bli kallade vid sitt eget förnamn. Allt är baserat på vandrarens preferenser.

Vissa människor vill inte få ett namn av särskilda skäl. De kan dra sig ur denna möjlighet för att de inte vill bli generade eller irriterade, eller för att de vill gå i fred. Gruppen som gör vandringen och miljön kan i hög grad avgöra om spårnamn används.

En annan sak är att vissa människor inte vet att stignamn är en grej inom vandring. Genom att göra det känt för omgivningen kan andra få mer kunskap om detta ämne och kanske till och med delta i upplevelsen av att namnge spår. Hela syftet med ett lednamn är givet för att koppla samman vandrare så att resan blir minnesvärd på ett bra sätt.

Grupp löpare som springer uppför en kulle på stenar. Unga människor springer över hela landet.

Tips

När vandrare letar efter ett lednamn att ge till andra människor eller sig själva kan det vara knepigt om det inte redan finns någons historia eller erfarenhet. Alla gör saker olika, så om du kan skilja andra från det du gör kan folk välja ett namn de vill ge en person.

Vanligtvis händer de bästa historierna först senare under promenaden. Vänta på ett namn tills ett kommer att tänka på som verkligen beskriver personen eller dig själv i ett nötskal. Idéerna ska flöda under promenaden. Detta brukar inte vara svårt, eftersom mycket tid ges till dig själv och ditt eget sinne för att tänka.

  Har terränghjulingar hastighetsmätare?

Det finns många möjliga scenarier som kan uppstå under en promenad, så var medveten om hur människor beter sig under specifika ögonblick under promenaden. Lednamn är tänkta att hjälpa en att välja ett spårnamn som kommer att hålla med dem under resten av vandringen, och även efter vandringen att ha minnesvärda tankar. Här är hur namn kan skapas och hittas mer effektivt.

kreativitet

Det viktigaste tipset för att utveckla ett bra spårnamn är att vara väldigt kreativ. Många namn som ges har redan tänkts ut och getts till en annan person, vilket inte är lika kreativt som att komma på något som ingen annan kunde kopiera. Förhasta dig inte med namnidéerna förrän ett namn som du tänker på verkar vara ett som aldrig skulle användas i en vandrares historia.

Att hitta ett spårnamn bör vara en avslappnad process, så det borde inte vara någon press att komma på ett roligt namn. Detta hjälper vandraren att röra sig genom promenaden utan att göra gångupplevelsen monoton. Ha detta i åtanke, så kommer namnen att flyta snabbt.

Unik

Namnen ska vara unika för personen så att de är roliga och begripliga för personen. Om en av vandrare också kunde ha fått det här namnet, kommer det inte att vara tillräckligt underhållande. Det borde inte vara långt, eller för svårt för någon att komma ihåg.

Namnet verkar passa perfekt med vem denna person är, deras egenskaper och vem de är som person. Efter att ha valt ett kreativt namn kommer folk att vilja säga det hela tiden. Namnet som är mest unikt för en person kommer inte att glömmas bort och kommer att göra promenaden till en lättsam upplevelse.

Berättar en historia

Ett namn som står bakom en viss historia anses vara det bästa spårnamnet. Om en persons lednamn har en egenskap eller personlighet som också var kopplad till en upplevelse under vandringen, så passar vandrarens namn perfekt in på honom och situationen. Namnet bör vara tillräckligt tydligt för att alla andra vandrare vet exakt vad personen heter, även om de inte vet något annat om personen.

Alla har en historia. Det finns så många saker som utgör en person och vilka de är. Detta gör det viktigare att komma på ett spårnamn. Det kan muntra upp andra och lära folk att vara förberedda innan de ger sig ut på en vandring.

Välj det klokt

Att välja ett namn på ett klokt sätt innebär att välja namnet på personen på ett vänligt och inte självförnedrande sätt. Dessa namn är tänkta att vara roliga, men är inte menade att såra någons känslor. Innan du ropar namnet högt, tänk på personen och vad de kan hantera. Promenaden blir mer eländig om personen blir kränkt eller sårad av namnet de har fått.

  Är Zip Foder kul? Hur man gör det bättre

Använd sunt förnuft och var mogen när du väljer namn. Den här upplevelsen ska vara en rolig upplevelse som människor kommer att minnas för resten av livet, så gör det till ett bra minne som ingen vill glömma. Naturen kan anpassa sig, så som vandrare kan de anpassa sig under en ansträngande vandring.

anpassningsbar

Förnamnet bör uppmärksammas och komma ihåg av alla under hela promenaden. Var kul med detta och gör promenaden rolig för alla som följde med. Träna på att använda ledens namn under samtal med andra så att namnen som ges till personer under samtalen under promenaden blir lätta för alla. Även om det är besvärligt att uttala namnet, kommer folk att fånga vad du säger om du fortsätter att ta upp det, och det blir bekvämt på nolltid.

Att ha alla dessa saker i åtanke när du väljer ett namn kommer att göra promenaden till en bra upplevelse. Ledens namn brukar komma ihåg och delas med människor långt efter att vandringen har ägt rum på grund av hur mycket det hjälpte dem att ta sig igenom resan. En bra upplevelse får vandraren att berätta historien för någon annan med entusiasm.

Att fråga

Kan husdjur få ett släpnamn?

Hundar kan namnges fullt ut såväl som rollatorer. Det övergripande syftet med detta är att skapa minnen. Om detta betyder att hunden också får ett namn, gör det det ännu mer minnesvärt. Husdjur är ditt stöd när du går och har sina egna egenskaper och personligheter. De förtjänar inte att lämnas utanför. Husdjur behöver också stöd på långa promenader, så detta kan vara bra för dem också.

Är det svårt att hitta ett spårnamn?

Det beror på. Ibland är namn svårare att hitta i början av ett spår eftersom inget monumentalt har hänt ännu. Timing är nyckeln till att korrekt hitta namnet på en sökväg. Det finns ingen gräns för hur lång tid det tar att få ett namn, och det ska vara genomtänkt, utan någon press. Namnet bör komma lätt för personen när han tänker på en rollator.

Lednamn ges till vandrare på grund av minnen från omgivningen. Vandrare kommer mycket nära varandra under sin långa resa och hjälper varandra på vägen. Därför är stignamn ett sätt att visa att varje person blir ihågkommen och omhändertagen.

Nästa gång någon ger sig ut på en lång resa, håll spårnamnen i förgrunden. Att vandra är en utmattande, lång och fruktad upplevelse om det inte handlar om humor eller roliga historier. Lednamn bildas runt en stödjande miljö av människor som vill hitta det roliga i en lång vandring.