Varför har snöskotrar tumreglage?

Du går för att slå på gasen på din släde och vänta en sekund, hur gör du? För de flesta snöskotermodeller är svaret att använda tummen via tumgasreglaget. Är detta verkligen det mest effektiva valet för dagens slädar? Varför har snöskotrar tumgasreglage?

Tumgasreglage är vanliga i snöskotrar för bättre kontroll av gasreglaget utan att offra manövrerbarheten. Som sagt, vissa kälkare upplever tumsmärtor om de använder gasreglaget för mycket, vilket är anledningen till att alternativ som handgas har blivit så populära.

I dagens inlägg kommer vi att förklara tumgasreglage mer i detalj, inklusive vad de är, hur de fungerar och varför din släde har en. Om du funderar på att byta ut tumgasreglaget mot något som fungerar bättre för dig, pratar vi om dina alternativ också.

Låt oss börja.

Vad är en tumreglage?

Okej, så vad i helvete är en tumgas egentligen?

Många fordon har gasreglage som gör att du kan hantera vätskeflödet mot motorn. Ju mer gas du lägger till, desto mer kraft får motorn. Genom att begränsa vätskeflödet går motorn mindre kraftfullt.

Tumgasreglaget, som finns i många terränghjulingar såväl som snöskotrar, kommer att justera kraften som din slädes motor får med ett enda finger, din tumme.

De flesta tumgasreglage är gjorda av ett material som är bekvämt för handen, som plast snarare än metall. En spak i slutet av gasreglaget är för tummen att vila på eller nära. Du trycker på den spaken när du vill växla gasreglaget.

Varför har snöskotrar tumreglage?

Många pulkaåkare har undrat varför snöskotrar är utrustade med tumgas snarare än vridgas. En vridreglage tar bort spaken från styret. För att justera gasen skulle du istället vrida hela styret.

Detta kan låta bra, men du har en tendens att sakna precisionen och kontrollen du har med tumgasreglage. Eftersom din hand alltid är över gasreglaget med en tumgas, kan du öka eller stänga av kraften till motorn på ett ögonblicks varsel. Vridgasreglage gör det mycket svårare att snabbt undkomma fara, vilket gör dig mer utsatt för skador.

En annan anledning till att många slädar har inbyggda tumgasreglage är för bekvämligheten. Du behöver inte leta efter ett sätt att minska din motorkraft i en nödsituation, bara tryck ner spaken som tummen sitter över ändå när du håller i styret.

Du kan också ha bättre manövrerbarhet med en tumgas, även om du råkar flytta din vikt mer mot ena sidan av din snöskoter än den andra. Slädar kan verkligen tippa om du inte är försiktig, så du behöver en mekanism som låter dig göra plötsliga manövrar utan att du kantrar så att säga.

  Det bästa stället att hålla fisk när du använder en kajak

Vissa experter har till och med hyllat säkerheten med en tumgas framför andra gasreglage som dess främsta anledning till att ingå i snöskotrar. Detta betyder inte att du aldrig kan råka ut för en olycka om din släde har tumgas, men gasreglagets tillgänglighet och manövrerbarhet kan minska din olycksrisk till en viss grad.

Nackdelarna med tumgasreglaget

Som vi har bevisat kan tumgasreglage vara ganska fördelaktiga, men tyvärr är inte allt med denna snöskoterfunktion nödvändigtvis underbart. När du börjar använda tumgasreglaget regelbundet på din släde kan du också ha följande klagomål.

Hand smärta

Om du håller dig till samma gasinställningar under större delen av dagen, till exempel när du åker på en enkel stig utan en massa överraskningar, kanske den här punkten inte gäller. För alla andra typer av pulka som går upp och ner för backar, navigerar i svängar, kör terräng och åker över ett urval av terräng hela dagen, måste du justera gasreglaget mycket.

Varje gång du gör det är det bara din tumme som styr. Alla dessa tumrörelser kan göra att dina händer känns ömma, spända och ömma i slutet av dagen.

Vi har diskuterat på den här bloggen tidigare hur skoteråkning fungerar mycket muskler, men du trodde nog aldrig att dina händer ingick i det, eller hur?

Om dina händer är helt skjutna när du avslutar ditt ridpass, föreslår vi några övningar som kanske kan hjälpa. Så här kan du göra:

  • Omvända lockar: Den omvända curlen kräver en skivstång med måttlig vikt. Håll skivstången i handen som styr tumgasreglaget på din snöskoter. Lyft sedan skivstången upp till hakan, böj den och sänk den sedan. Upprepa.
  • Tyngda handskar: Att bära viktade handskar under dagen tvingar dina händer att arbeta hårdare, vilket i sin tur stärker musklerna så att dina händer är ännu bättre rustade för att hantera tumgaspåverkan.
  • Skivstångsrullar: Håll en uppsättning hantlar eller skivstänger i endera handen. Lägg ut armarna rakt framför dig och räta ut armarna så mycket du kan. Nu, curling vid handlederna, flytta först upp och sedan ner, gör detta underhänt om möjligt. Du vill använda lättare vikter för denna övning.
  • Gummikula som klämmer: Har du en gummiboll liggandes någonstans i huset, till exempel barnens sovrum? Ta en boll som är ungefär lika stor som din knytnäve och öva på att klämma av och på den hela dagen. Se till att det inte är en stressboll, eftersom den inte har det motstånd du behöver för att stärka musklerna i dina fingrar och händer.
  Hur mycket väger en släpvagn för fiskebåt? Med exempel

Många skoteråkare rapporterar att de inte nödvändigtvis känner tum- och handsmärtor när de använder tumgasreglaget efter ett tag, mest genom träning. Som sagt, i början kan denna smärta vara oväntad och mycket obehaglig.

Kalla händer

Okej, så du kan hitta ett sätt att stärka dina händer, men det finns inte för mycket du kan göra åt iskalla fingrar. Om du inte bär mycket lätta handskar, då är det svårt att känna gasen genom dina vinterhandskar. Även om du köpte tunna handskar, kommer dessa inte att skydda dina händer, vilket gör dem meningslösa.

Vad många pulkaåkare gör är att använda sin tumgas barhänta. Det är därför, om du någonsin har aktiverat din snöskoters handvärmare, så ingår dessa vid styret för att hålla dina siffror rosta. Funktionen för handvärmning kan fungera till en viss grad, men om du fryser för att du har åkt släde i timmar på en blåsig frostig dag, kan det hända att varmarna saknas.

Styregrepp

Ett annat klagomål som vissa snöskoterförare har när det gäller att använda sina tumgasreglage är styvheten i styrets grepp som krävs för att manövrera gasreglaget. Kom ihåg att du alltid måste ha tummen nära gasreglaget, vilket inte lämnar mycket utrymme för att ändra din handposition.

Du kan återigen sluta med handsmärtor när dina fingrar sitter oflexibelt i timmar på styret. Denna smärta kan sträcka sig till dina handleder också.

Vilka är några alternativ till en tumgas?

Tumgasreglage är förvisso praktiska, men de har också flera smärtsamma nackdelar som har slädare alltid på jakt efter ett mer hållbart alternativ. Här är några alternativ du kan överväga för din egen snöskoter.

Twist Throttle

Vi diskuterade vridgasreglaget tidigare i den här artikeln, men här är en snabb sammanfattning. Istället för en spak som du trycker ner med tummen, kräver en vridgas att du vrider på styret för att öka eller minska motoreffekten.

Vissa pulkaåkare har utrustat sina snöskotrar med vridreglage, som den här affischen på forumet Snöskotervärlden. Affischen nämnde att en tidigare motorcykelskada hade gjort deras tummar mindre rörliga, så en tumgas var uteslutet.

Med vridgasen säger denna pulka att de åtnjuter stor komfort men på offras av ett uppvärmt grepp.

Kom dock ihåg att vridgasreglage kanske inte är lika säkra som tumgasreglage. Att använda vridgasreglaget kommer också att vara svårt för dina handleder jämfört med dina fingrar. Dessutom kanske du inte kan bära handskar ens med vridgas, eftersom att få greppet om styret du behöver vrida skulle vara oerhört svårt att göra med vinterhandskar på.

  Hur mycket kan du väga och fortfarande köra en paramotor?

Half-Twist Throttle

Alternativet till vridgas är halvvridning. Som namnet antyder behöver du inte vrida den här gasen lika mycket för att kontrollera din slädes motorkraft. Detta kan skona dina handleder, men inte mycket annat förändras. Din hand måste troligen fortfarande vara bar för att styra gasen med halvt vrid. Dessutom, eftersom den här gasen inte rör sig lika mycket som en full vridning, kan halvvridningen vara känsligare. Således kan även mindre vridningar orsaka ibland oavsiktliga gasväxlingar.

Handgas

Ett av de överlägset mest populära alternativen till tumgas för snöskoter är handgasen. Nu undrar du säkert, vad är skillnaden? Svaret är massor.

Istället för att bara ett finger styr gasreglaget sprids nu trycket över hela din hand. Detta kan lindra smärtan du vanligtvis har i tummen eftersom det inte är det enda fingret som arbetar för att kontrollera gasen.

Handgassatser finns tillgängliga för antingen höger- eller vänsterhand så din dominerande, ofta starkare hand kan styra gasreglaget. Inte bara kommer detta sannolikt att orsaka mindre smärta, men det borde kännas bekvämare för dig också.

Slutgiltiga tankar

En tumgas är en spak på din snöskoter som du trycker ned med tummen för att lägga till eller minska kraften till motorn. Att växla med tumreglaget hela dagen kan vara smärtsamt för handmusklerna och lämna din nakna hud kall, men dessa gasspjällstyper är säkra och accentuerar din manövrerbarhet.

Skulle du upptäcka att tumgasreglage bara är för obekväma för dig kan du alltid prova en vridgas, halvvrid eller till och med en handgas. Lycka till!

Relaterat innehåll

Woo-hoo! Du har äntligen köpt din egen snöskoter. Idag blir första gången du tar ut din släde och du kan absolut inte vänta. Innan du går, har du allt du behöver? Vad rekommenderas för en ny snöskoter?

Dagen för ditt första skoteräventyr har kommit! Du räknar med att det kommer att bli många fler sådana här dagar i framtiden, det vill säga om du kan navigera dig igenom idag. Hur kan du vara säker på din snöskoter? Vi rekommenderar dessa säkerhetstips före och när du kör en snöskoter.