Varför har ryggsäckar visselpipor?

När jag först började backpacka var jag fascinerad av alla de olika funktionerna inbyggda i min utrustning. Det tog mig minst tio år att inse att min packning hade en hemlig egenskap som jag inte visste fanns. Det fanns en visselpipa inbyggd i bältet mitt på mitt bröst. Detta väcker frågan, varför har ryggsäckar visselpipor?

Ryggsäckar har inbyggda visselpipor så att du kan få någons uppmärksamhet i en överlevnadssituation. De hjälper till om du någon gång blir separerad från din grupp eller eftersöks av sök och räddning. En gäll vissling kommer att gå bortom din röst, speciellt om du har skrikit ett tag.

Visslorna på din ryggsäck är kanske inte de bästa, men de kan verkligen hjälpa i en överlevnadssituation. Du är alltid bättre med en riktig nödsignal, men det blir bättre än ingenting. I resten av den här artikeln kommer jag att förklara några andra användningsområden för din ryggsäcksvissel.

Vad är visselpipan för på en ryggsäck?

De flesta utomhusryggsäckar som byggts under de senaste 10-20 åren har en visselpipa inbyggd i ett av remmarna. Det är en av de funktioner de använder för att fylla på listan, men det kan rädda ditt liv en dag. De brukar lägga den på bröstbensremmen eller en av axelremmarna på större ryggsäckar.
Människor inser inte hur viktig/användbar en visselpipa är i en överlevnadssituation. En person kan bara skrika så länge innan rösten börjar bli hes. Du är skruvad när din röst går sönder och du inte hörs längre.

Du kan blåsa i en visselpipa kontinuerligt i timmar. Detta är mycket viktigt när ett räddningsteam måste täcka ett stort område för att hitta dig. Räddningsarbetare får bara befinna sig inom anrops-/visslande avstånd i några minuter, så det är viktigt att fortsätta föra oväsen.

Hur använder du en visselpipa för ryggsäcksspänne?

Att använda en visselpipa med ett ryggsäcksspänne är ganska enkelt. Den sitter vanligtvis på bröstbensremmen på din väska, så du behöver inte ens ta av väskan.

  Dödar skrubbsprit fästingar? (Ungefär)

Lossa helt enkelt på bröstbenet/bröstbandet och titta på ditt visselspänne. Försök att avgöra hur mycket extra rem du behöver för att få spännet till munnen. Lossa remmen tills spännet når din mun och blås in i ena änden för att använda det. Det finns några viktiga regler att känna till när du använder en nödsignal.

  • Använd endast visselpipan i en nödsituation: Använd inte en ryggsäcksvissling om du inte är i en nödsituation. Utbildade backpackers och friluftsmän kommer att gå ut ur deras sätt att undersöka en nödsignal. Så undvik olägenheter för människorna runt omkring dig genom att endast använda visselpipan i en nödsituation.
  • Lär dig morsekod eller visselpipa i set om 3: Människor behöver inte förstå morsekod för att känna igen det som en nödsignal. Att göra en SOS-nödsignal är ganska enkelt. Ge 3 korta slag med visselpipan, följt av 3 långa slag och avsluta med 3 korta slag. Att växla mellan långa och korta drag är den viktigaste delen. Du vill att folk ska känna igen 3-blåsmönstret som avsiktlig och inte slumpmässig vind som blåser och gör oväsen. Det är därför en 3-signalsexplosion är den universella signalen för att få någons uppmärksamhet eftersom det är ett så igenkännligt mönster.
  • Kontakta din grupp: Du kan snabbt gå vilse om du går av vägen för att använda badrummet eller leta efter förnödenheter. Gör en snabb 3 visselpipa om du är förlorad. Förhoppningsvis är din grupp inom hörhåll och kan göra detsamma för att peka dig i rätt riktning. En hög visselpipa går längre än att skrika på hjälp och du kan till och med blåsa i den när du är svag och tappar rösten.
  • Varna Bears till din plats: Björnar är i allmänhet säkra att vara runt, men du måste vara försiktig. Vanligtvis springer de iväg när de vet att du kommer. Om du vandrar i björnens territorium och ser en björn, använd visselpipan för att varna den för ditt närmande. Håll avstånd och ge några snabba visslingar för att få hans uppmärksamhet. Han kommer att springa iväg 99% av tiden om du är långt borta.

Använd inte visselpipan om du inte är i en nödsituation

Du vill aldrig använda din visselpipa om du inte är i en nödsituation. De är i fall du går vilse eller skadas och behöver omedelbar vård. De flesta utbildade friluftsguider/entusiaster tar visselpipor på allvar och kommer skynda sig att hjälpa till.

Det enda undantaget från denna regel är om du reser genom Alaskan Bear Country. De använder visselpipor för att varna björnarna och vilda djur som du är nära. Du vill inte gå på en björnmamma och hennes ungar.

Behöver jag ett visselspänne på min ryggsäck?

Nej, du behöver verkligen inte ha en visselpipa i ryggsäcken, men det är praktiskt i nödfall. Det är en fantastisk funktion, men jag skulle inte välja ett paket framför ett annat bara för att det har en visselpipa.

Spänne visselpipor är verkligen inte så bra ändå. De är inte så högljudda. Jag tvivlar på att ljudet färdas längre än 150-200 fot. Det är bra om du ramlar utanför ett spår, men det är inte tillräckligt högt om det finns ett stort sökområde.

Det är mycket bättre att ha en speciell överlevnadsvissling med sig (som dessa). De är lätta, högljudda och väldigt billiga. Jag lade en i min första hjälpen-låda och knöt en annan till min ryggsäck.
Ta kontakt med din grupp

De som är kvar kan gå vilse om de backpackar i en stor grupp. Oavsett hur noggranna och erfarna alla är. Folk kommer att vandra iväg för att gå på toaletten eller något och inte kunna hitta tillbaka. Med en visselpipa kan du snabbt hitta din grupp och komma tillbaka till festen.
Lär dig morsekod för SOS

Att blåsa en visselpipa kommer med största sannolikhet att dra till sig uppmärksamhet, men du kanske ändå vill lära dig koden för SOS. Om du går vilse i skogen, blås tre korta sprängningar, tre längre sprängningar, sedan ytterligare tre korta sprängningar. Fortsätt att upprepa den signalen med några minuters mellanrum tills hjälpen kommer.

Du kan vissla i vilken rytm som helst, men det är bättre att göra ljud i grupper om 3 om du inte kommer ihåg hur man SOS. Perfekt morsekod, förstås. . . – – – . . . är att föredra, men egentligen inget krav. Varje signal som upprepas tre gånger bör kännas igen av de flesta friluftsmän som ett tecken på rädsla.

Varna björnar och andra djur

En björn kommer inte att vara rädd för din visselpipa. Du måste ha en pistol eller björnspray (pålitlig björnspray) om en björn försöker attackera dig. Jag brukar bära båda för att avvärja aggressiva björnar. Som tur är har jag aldrig behövt använda den.

Din visselpipa är bara där för att varna björnar och andra vilda djur om din närvaro. Fånga inte en björnmamma på sin vakt!

Den tjänar samma grundläggande syfte som en björnklocka. En visselpipa fungerar i ett nafs, men jag föredrar det Coughlan Beer Bell för du behöver inte blåsa i visselpipan hela tiden. Se till att din klocka har en magnetisk ljuddämpare så att du inte blir galen om du inte använder den.
Kommer det att fungera som en våldtäktsvisslinga?

En våldtäktsvissling gör nog inte så mycket mitt ute i skogen, men det är ingen dålig sak att ha på ett aktivt spår. Att ta med en visselpipa och eventuellt en klubba/pistol är en bra idé för alla som går och joggar ensam. Du vet aldrig när du kan stöta på ett sexuellt rovdjur eller en tjuv.

Jag rekommenderar inte att skjuta en tjuv, men det är bättre att ha en pistol och inte behöva använda den. Dessutom fungerar inget bättre än en 44, 454 eller 500 magnum revolver för att bromsa en attackerande björn.

  Är lagring av ved en brandrisk?