Varför har min hajvakuum inget sug?

Du kan verkligen inte gå fel med en Shark-dammsugare. De ger dig en liknande typ av kraft och funktionalitet som en Dyson, men till en bråkdel av priset. Om ditt Shark-vakuum släpar efter i sugavdelningen och du undrar varför jag är här för att berätta att det kan finnas flera anledningar till varför.

Shark tycker om att säga att deras dammsugare aldrig tappar sug och även om det i teorin är sant, säger deras instruktioner dig att för att detta ska vara fallet måste du rengöra den då och då. Idag tittar vi på de vanligaste anledningarna till att din Shark-dammsugare har tappat bettet.

Du måste tömma behållaren

Om min Shark-dammsugare någonsin tappar lite kraft är det första jag gör att tömma behållaren. Du kan inte förvänta dig att vakuumet fortsätter att suga upp smuts när behållaren spricker i sömmarna. Det är bäst att inte låta din behållare bli så full att ditt vakuum börjar kämpa för att fungera. Jag tycker att det är det bästa sättet att bli av med röran när den är ungefär ¾ full.

Det finns en blockering

Lika kraftfulla som Shark-dammsugare är de inte matchar saker som lego, jättekakor och allt annat barn kan lämna på golvet eller djupt i soffan! Om du har en blockering finns det en av två ställen som det med största sannolikhet kommer att vara.

Burk: Sa jag inte bara att tömma behållaren? Jo, det gjorde jag, men jag pratar specifikt om luftkanalen som finns där. Ta bort behållaren och titta på platsen där smutsen kommer in och kontrollera den för eventuella blockeringar. Ibland kan det vara en uppbyggnad av en yucky röra så det är bäst att bära handskar.

Se även  Hur man får rost av rostfritt stål (och hindrar det från att komma tillbaka!)

Bakom borstrullen: Bakom borstrullen finns luftintaget, detta kan också vara ett ställe där lite större smutsbitar kan fastna. Om det har fastnat något här som en klump hundhår, lite hårdfoder eller vad som helst. Skaffa en sax och försök dela upp den i så många små bitar som möjligt.

Vi har också granskat Shark DuoClean Rocket Ultra-Light hela recensionen.

Filtren behöver rengöras

Hajdammsugare har några av de bästa filtren av alla dammsugare på marknaden just nu. Dessa kräver dock lite hjälp från dig för att fortsätta arbeta på sitt bästa. Tänk tillbaka på förra gången du rengjorde dem. Om detta var ett tag sedan kan dina filter mycket väl vara boven.

Ta bort både filten och skumfiltren från vakuumet och rengör dem ordentligt. Var alltid extra försiktig med filtfiltret. Skölj dem ordentligt och se till att allt damm och smuts är borta från dem.

Jag kan inte nog betona nästa del! Se till att dina filter är 100 procent torra innan du sätter tillbaka dem i dammsugaren. Om detta innebär att du måste vänta en hel dag så var det. Det är bättre än att sätta in våta filter där.

Din motor är på väg ut

Shark gör fantastiska dammsugare och för det mesta får du många års service av dem. Men som alla apparater kommer de inte att hålla för evigt.

Om du har provat att ge din Shark-dammsugare en grundlig rengöring och suget fortfarande är dåligt, så låter det som att din motor kan vara trasig. Du kan faktiskt köpa en ersättningsmotor, men dessa kan vara väldigt dyra, för att inte tala om väldigt svåra att installera om du inte vet vad du gör.

Se även  Hur man polerar en diskbänk i rostfritt stål: 8 effektiva lösningar

Om motorn är borta är det förmodligen bättre att köpa en ny Shark-dammsugare än att förlänga livslängden på den du redan har. I ärlighetens namn är kostnaden för en ny motor faktiskt inte mycket billigare än en ny dammsugare ändå.

Regelbunden TLC håller din haj igång

Även om det finns några huvudorsaker till varför din Shark-dammsugare har tappat suget, tycker jag att regelbundet underhåll och TLC är det som håller en dammsugare igång under lång tid. Jag skulle föreslå att du rengör den ordentligt en gång i månaden.

Vissa människor gör det var tredje månad, men jag tror att om du tar dig tid en gång i månaden för att kontrollera om det finns blockeringar, rengör filtren och se till att behållaren är fin och klar att du kommer att få ut fler år av din Shark-dammsugare.

Att se till att filtren är rena och att det inte finns några blockeringar belastar motorn mycket mindre vilket betyder att den kommer att hålla mycket längre.

Du kanske också vill läsa Hur man tar isär och rengör en Shark-dammsugare.

Lämna en kommentar