Varför gnisslar mitt snöskoterbälte? Hur man installerar ett nytt bälte korrekt

Du förväntar dig att höra en del ljud när du kör din snöskoter, såsom dån från motorn, särskilt när du trycker på gasen. Men på senare tid har ett annat ljud börjat ackompanjera din spinnande motor, och det är ett distinkt gnisslande. Kan det ljudet komma från din slädes bälten, och i så fall varför?

Ditt snöskoterbälte kan gnissla eller gnisa av följande anledningar:

  • Bältet är för löst
  • Eller så är det för tight
  • Du eller någon annan installerade bältet på fel sätt
  • Bältet är gammalt
  • Bältet kan också vara väldigt nytt och måste brytas in

Hur gammal är för gammal för ett bälte? Hur vet du om din snöskoters bälte var korrekt monterad? I dagens artikel kommer vi att svara på dessa frågor och mer, så du kommer definitivt att vilja fortsätta läsa!

Vad är ett snöskoterbälte och vad gör det?

Innan vi går in på ovanstående orsaker till att snöskoterbälten gnisslar, låt oss först förklara vad ditt bälte är och vad det gör när det fungerar på rätt sätt.

Som en del av drivsystemet på din snöskoter, förbinder drivremmen spåret på din släde till ditt fordons motor och överför kraft. Som de flesta fordonsbälten är din slädes bälte av gummi, men avancerade snöskotrar kan ha Kevlar-bälten. Dessa bör hålla dig ett bra tag så att du kan gå längre utan att behöva byta ut bältet.

Även om dina snöskoterbälten kanske inte ser så mycket ut, utan dem kan din släde inte prestera med sin fulla kapacitet. Således, om bältet inte har rätt sammansättning eller om dess längd och/eller bredd är för kort eller till och med för lång, kommer din släde inte att ge dig allt den har när den körs. Sammansättningen, i detta fall, hänvisar till en sammansatt remdrift med hjul kopplade till en eller två remmar. De sammansatta remmarna skickar kraft till slädens axel via remskivor.

Varför gnisslar ditt snöskoterbälte?

Skoterljud kan hänföras till alla möjliga problem med släden, men inte gnisslande. När din släde börjar gnissla eller gnälla, antingen när den är på tomgång eller i rörelse, då är något definitivt fel med bältena. Nu gäller det bara att komma på exakt vad det är.

För detta ändamål, här är de 5 vanliga orsakerna till att snöskoterbältet gnisslar som nämnts i introt.

Bältet är för löst

Liksom bältet i din bil eller lastbil är din slädes bälte inställt på en viss spänning eller avböjning. Vi kommer att diskutera bältes nedböjning mer i nästa avsnitt, eftersom att kunna justera bältets spänning är avgörande för att få det att fungera korrekt.

Om ditt bälte är för löst ger det extra spelrummet det utrymme att komma i kontakt med andra närliggande komponenter som kopplingen. Detta kan orsaka det gnisslande ljudet du hör när du kör din släde. Skrikandet kan vara mer start-stopp och ibland låter det till och med som ett kvittrande ljud.

  Laglig ålder för att köra vattenskoter i Tennessee

Bältet är för hårt

Att överdriva spänningen och dra snöskoterbältet så spänt som möjligt är också ett no-no. Om din släde tjuter även när den är på tomgång, så är det en sannolik indikation på att bältets spänning är så hårt som det kan bli. Räkna med att höra mer konstant ljud än med ett löst bälte.

Bältet är felaktigt installerat

Installerade du ditt skoterbälte för första gången eller kanske lät en kompis göra det? Om du eller de trasslade under installationen kan det vara en annan anledning till att du plötsligt hör ett gnisslande ljud när du cyklar. Senare i den här artikeln kommer vi att dela det korrekta sättet att installera ett snöskoterbälte, så se till att kolla in det!

Bältet är gammalt

Inget varar för evigt, ditt snöskoterbälte ingår. Det går dubbelt om din endast är gjord av gummi istället för ett hårdare material som Kevlar. I genomsnitt är livslängden för ett snöskoterbälte 1 500 till 2 000 miles. Hårdare körning kan påskynda försämringen av slädebältet ännu tidigare än 1 500 miles.

Om ditt bälte har slitits, det har hål, eller det ser avskalat ut eller på annat sätt skadat, sluta sedan använda det. Annars kan du förvänta dig att det tjutande ljudet förvärras.

Bältet är helt nytt

Ja, det stämmer, även ett nytt skoterbälte kan ge dig problem. Som tur är är detta vanligtvis bara kortvarigt. Man måste bryta i ett bälte så att säga. Tills det händer kan ditt nya bälte vara så hårt att det gnisslar. När du fortsätter att använda din släde bör detta problem försvinna.

Så här ställer du in snöskoterbältet

Låt oss gå tillbaka till din snöskoterbältes spänning eller avböjning. Helst, om du får ett nytt bälte installerat, vill du kontrollera dess nedböjning efter 150 miles. Sedan, om ditt bälte varar 1 500 miles, justera nedböjningen igen när du når den milstolpen.

Så hur går du tillväga för att ställa in spänningen eller avböjningen av din snöskoters bälte? Tja, som ett varningens ord är det alltid bäst att göra detta med ett nytt bälte istället för ett gammalt, så först och främst, se till att ditt bälte är fräscht.

Därefter måste du nå din justeringsring. Du kan göra detta genom att skruva loss bultarna som håller sekundären på plats, eftersom denna innehåller justerringen. Sedan är det bara att vrida ringen så att den blir tätare eller lösare beroende på vad ditt bälte behöver.

  Hur länge kan fiskar hålla sig vid liv i en livewell?

Med vissa slädemodeller arbetar du med remskivorna på sekundären istället för justerringen, speciellt om du har en sekundärkoppling. Om du inte är säker på vad din snöskoter har för konfiguration, rekommenderar vi att du konsulterar din bruksanvisning.

Här är en praktisk YouTube-video som illustrerar hur man ändrar snöskoterbältets nedböjning för de visuella eleverna där ute.

Eftersom du ändå är inom räckhåll för dina kopplingar kan du lika gärna ta dig tid att rengöra dem samtidigt som du justerar remspänningen. Istället för att försöka klämma in ett litet rengöringsinstrument i kopplingarna, köp eller hyr en blåspistol och anslut den till en luftkompressor. Kör sedan blåspistolen med ett måttligt lufttryck, ta bort alla kopplingsrester genom att blåsa ut den.

Några gånger varje säsong vill du vara mer noggrann i din kopplingsrengöring, ta isär allt, torka av komponenterna en efter en, kontrollera dem för skador och sedan montera ihop det hela när du är redo. Om du inte vill göra detta själv är det verkligen ett jobb som din lokala skoterreparatör kan hantera.

Så här installerar du ett nytt snöskoterbälte

Nu när du vet varför ditt snöskoterbälte kan ge dig sorg och hur du ställer in dess spänning på rätt sätt, låt oss sedan prata om hur man installerar ett skoterbälte på rätt sätt första gången. Se till att följa dessa tips!

Vet vilken bälteslängd du behöver

Att köpa ett bälte som är längre än vad din släde kräver kan verka som ett säkert kort, för hey, det är alltid bättre att ha mer än att ha mindre, eller hur? Men i det här fallet är det inte nödvändigtvis sant. Om ditt bälte är längre än nödvändigt kan det hindra kopplingens prestanda, vilket påverkar hur hela din släde går.

Om remmen är för kort blir drivsystemet ansträngt, vilket kan orsaka fel förr än senare. Detta kommer att kräva dyra reparationer.

Få dina kopplingar inriktade

Dina kopplingar kan falla ur linje av alla möjliga skäl. Till exempel kanske de är gamla och börjar bli slitna. Axlarna kan också vara felinriktade eller så är motorfästena felaktigt placerade.

Oavsett vad det är som har dina kopplingar dåligt justerade, kommer ditt bälte att bära bördan av det. Kopplingarna kan i sin felaktiga position till och med slita sönder remmarna. Ta dig tid att se till att du har rätt mittavstånd för remmen och kopplingen, annars måste du byta ut dina remmar mycket snart.

  Kan timmerstugor flyttas?

Kontrollera skivans placering

Skivan är ett annat ord för remskivan, varav en stållina är fäst. Eftersom ditt skoterbälte vilar på remskivan vill du trippelkolla att det sitter precis rätt.

Ställ in sladdlinjen och justera den efter behov

Snöret eller vajern på ditt remskiva håller remmen uppe, så du måste se till att den är korrekt placerad också. För att göra det, gå till din förarkoppling, eller den sekundära kopplingen, och lägg sladdlinjen nära kopplingens yttre omkrets.

Ditt bälte kommer att flytta sig bort från denna plats med tiden, så med några månader eller så, se var ditt bälte är och placera det om det behövs.

Tips för underhåll av snöskoterbälte

Om du vill att ditt skoterbälte ska sitta kvar i minst 2 000 mil, då måste du ta hand om det. Korrekt installation är en aspekt av det, men det är också underhåll. Här är några underhållsvanor som du kan börja införliva idag för att ta hand om din snöskoters bälten bättre.

Vet din rotationsriktning

Ibland kan du välja att ta bort bältena från din snöskoter helt men tillfälligt. Innan du tar av bältena, se till att du vet deras rotationsriktning. Rätt riktning för bältena är vanligtvis en som gör att du kan läsa bältets etikett.

När du sedan sätter tillbaka bältena, se till att rotationsriktningen är som den var innan.

Håll aceton borta från bältena

Propanon eller aceton är ett lösningsmedel som vissa åkare förlitar sig på när de rengör sina kopplingsytor. För komponenterna i kopplingen är aceton bra, men det är inte fallet för remmarna. Acetonets hårdhet kan försämra bältets kvalitet och försvaga det snabbare än annars.

Förvara oanvända bälten någonstans säkert

Om din favoritåterförsäljare av snöskotertillbehör hade en bra affär på bälten och du köpte ett överskott, vill du behålla några av bältena till senare. Det borde vara bra förutsatt att du förvarar dem från solen. Håll dig till ett torrt, svalt utrymme där du kan lägga bältena helt plant. Även lätt böjning av dem kan ge en permanent krympning i bältet som gör det oanvändbart.

Ha denna information i åtanke när det är dags för dig att förvara din släde även under lågsäsong.

Slutgiltiga tankar

Din snöskoters bälten överför kraft till din motor. Du kommer att ha märkbara problem med prestanda om dina bälten är oinriktade eller om deras spänning är felaktig, för att inte tala om oönskat ljud också.

Nu när du vet hur man behandlar snöskoterbälten som gnisslar, kan du börja ta bättre hand om dina bälten så att din släde går fantastiskt varje gång!