Varför går min toalett slumpmässigt i några sekunder?

Toaletter kan vara ganska nyckfulla – ibland verkar de ha ett eget sinne. Om de är snabba att börja producera ovanliga ljud eller täppa till oväntatkommer vi alla så småningom att behöva ta itu med de många problem som våra keramiska badrumsinnehavare är benägna att utveckla över tiden.

Med det sagt, har du upplevt en rinnande toalett tidigare? Eller körs den slumpmässigt för närvarande i några sekunder? Om så är fallet, fortsätt läsa eftersom den här artikeln kommer att ta upp VARFÖR och HUR rinnande toaletter har.

Din toalett kan utveckla sin egen fantomsmärta

Kanske har du haft det olyckliga nöjet att göra dina ”badrumsaffärer” och gå ut för att glatt gå vidare med ditt dagliga liv, bara för att återgå till ljudet av vatten som läcker från din toalett under ditt nästa badrumsbesök. Om så är fallet har du ställts ansikte mot ansikte med vad som kallas phantom flush.

Under normala omständigheter bör vattnet i din toaletttank sluta rinna inom en minut efter att du har spolats. Det kan dock finnas några interna eller externa problem som hindrar toaletttanken från att justera sina vattennivåer därefter. Lyckligtvis kan det vara en enkel och okomplicerad uppgift att lokalisera och ta itu med fantomspolningen, så låt oss gå direkt in i det.

Vad du ska göra om din toalett går slumpmässigt

För att ta itu med problemet med en rinnande toalett på ett effektivt sätt kan du behöva ha en skärtång, en skruvmejsel med flera bitar och några reservdelar till toaletttanken till ditt omedelbara förfogande.

1. Inspektera klaffen

En klaff reglerar flödet av vattnet i toaletttanken. När den höjs gör det att vattnet kommer in i tanken. När tanken väl är fylld förhindrar den ytterligare vattenintag genom att falla ner och försegla tanken. Men om klaffen är skadad eller ruttnande stör den vattencirkulationen i toaletttanken. Faktum är att felaktiga klaffar är den vanligaste orsaken till fantomspolning.

Vad ska man göra

Börja med att skära av toaletttankens vattentillförsel och spola toaletten. Efter att ha rengjort resten av vattnet från tanken, ta bort den befintliga klaffen och installera en ny klaff i stället. När du är klar slår du på vattentillförseln igen och påbörjar testningen.

Se även  3 idéer för att stänga i din garageport

Om din nya klaff inte tätar vattnets ingångspunkt korrekt, kommer vattnet att fortsätta rinna slumpmässigt eller så börjar tanken fyllas av sig själv. En bra tumregel är att känna till de ungefärliga måtten av din originalklaff när du letar efter en ersättning. Du bör dock också tänka på att även om den nya klaffen passar perfekt kan vattentrycket göra att den misslyckas. I slutändan kan du behöva justera vattentrycket också.

2. Inspektera kedjan

En kedja i toaletttanken hjälper spolmekanismen att fungera. När du väl drar i spaken lyfter den klaffen och låter vattnet komma in och fylla på tanken. Detta innebär att om kedjan är för kort kommer den inte att tillåta klaffen att täta vattenflödet i första hand.

Å andra sidan, om kedjan är för lång eller fäst vid fel länk, kan den fastna under klaffen och hindra den från att täta vattenflödet.

Vad ska man göra

Lösningen på detta problem är ganska enkel. Efter att ha kommit in i toaletttankens inre, justera kedjans optimala längd för att förhindra att fantomspolningen återkommer.

3. Inspektera flottören

Toaletttankar har en flytanordning som är allmänt känd som en ballcock. Visst, denna term kan också användas för att hänvisa till själva mekanismen. Oavsett vilket så reglerar toalettflottören mängden vatten som finns i toaletttanken.

Den är ansvarig för att förhindra att vattnet rinner över genom att använda en mekanism som stänger av vattentillförseln när den förinställda vattentröskeln nås.

Om vattennivåerna däremot är inkonsekventa och flottören är över genomsnittet kommer vattnet att rinna ut i bräddröret. Som sådan kan fantomspolning tillskrivas rikliga mängder vatten i toaletttanken också.

Vad ska man göra

Den enkla lösningen innebär att du justerar ditt flottör manuellt. Du kommer först att vilja se till att ingenting hindrar din flottör från att stiga. Sedan vill du sänka flottören. Beroende på din kulventil måste du antingen dra åt eller lossa skruven som kommer att sänka flytarmen. Med andra ord — ju lägre flottörarmen är, desto mindre vatten kommer det att finnas i din vattentank efter spolningen.

Om justering av flottören inte löser problemet med din rinnande toalett, kan du i slutändan behöva undersöka en ny kulkran. Även om kulventilen ersättare inte är lika enkel som den tidigare lösningen, en välstrukturerad DIY handledning kan hjälpa dig genom processen. Det finns dock ytterligare delar av toaletttanksystemet du bör inspektera först.

Se även  Epoxibänkskivor: Fördelar och nackdelar

4. Inspektera påfyllningsröret

Ett påfyllningsrör är placerat ovanför bräddröret. Den ansvarar för ordnad sifonering av vattnet i toaletttanken. Om den är för lång eller felaktigt placerad kan påfyllningsröret skapa en sugeffekt samtidigt som vattnet kontinuerligt pumpas in i toaletttanken istället för överströmningsröret. Det vill säga, ett dåligt placerat påfyllningsrör kan leda till oavsiktlig fantomspolning.

Vad ska man göra

Börja med att koppla loss påfyllningsslangen från bräddröret. Om påfyllningsröret är felaktigt placerat är allt du behöver göra att justera det. Å andra sidan, om längden är olämplig, vill du renklippa påfyllningsröret med din tång. Du kan göra detta genom att hålla den ovanför öppningen på bräddröret och skära den i öppningens exakta höjd. När du är klar, se till att påfyllningsröret är tillbaka på sin rätta plats för att säkerställa optimala resultat.

5. Inspektera toaletthandtaget

I jämförelse med resten kan denna orsak verka som ett dåligt skämt. Ändå kan toaletthandtaget vara en av de elaka som orsakar den oupphörliga vattenförbrukningen. Om toaletthandtaget inte återgår till sitt ursprungliga läge efter spolning, orsakar det praktiskt taget alla ovannämnda problem. Därför kan ett felaktigt toaletthandtag i slutändan leda till fantomspolning.

Vad ska man göra

Den enkla och okomplicerade lösningen är att se till att toaletthandtaget återgår till standardläget manuellt. Beroende på toaletttanken och svårighetsgraden av handtagets dysfunktionella beteende, kanske du eller kanske inte behöver ta bort locket på din toaletttank för att se till att handtaget justeras.

En av de vanligaste orsakerna som kan leda till att toaletthandtaget misslyckas är att stoppa spolningen abrupt. Var noga med att inte stoppa spolningen av din toalett manuellt halvvägs, eftersom det kan störa dig längre fram.

6. Inspektera toaletttanken från utsidan

Om ingen av dessa fem potentiella orsaker gäller problemet med fantomspolning som finns i din toalett, är det dags att titta på utsidan av toaletttanken. Du bör ta en titt bakom och under toaletttanken för att leta efter tecken på läckage.

Se även  Hur man lagar bacon i en brödrost (4 enkla steg)

Även om det är sant att fantomspolning kan inträffa om rören eller själva tanken är felaktig, kan detta leda till allvarligare problem strax efter. I så fall bör du överväga att byta ut hela enheten om nödvändigt.

Varför du bör fixa en toalett som går slumpmässigt

När allt kommer omkring är det osannolikt att några oönskade fantomspolningar kommer att orsaka en omvälvning i ditt hushåll. Du bör dock se till att du förhindrar ostyrligheten i din rinnande toalett så snart som möjligt på grund av följande:

Det är obekvämt

Även om du av misstag missar eller väljer att ignorera de första par fantomspolningarna, kommer de sannolikt inte att stanna i deras spår utan någon fysisk inblandning. Förutom att fantomspolningen blir allt vanligare med tiden, det kommer att bli högre också.

Det kan orsaka översvämningar

I svåra fall kan din rinnande toalett få ditt arbete bortskämt åt dig. Som sådan, om du upptäcker ett läckage tillsammans med enstaka fantomspolning, tenderar du till det omedelbart.

Det är dyrt i längden

Om du inte gillar tanken på att få något att gå i avloppet borde det låta lika oattraktivt att spola ner pengarna i toaletten – om inte mer.

För att sätta detta i perspektiv kommer din vattenräkning utan tvekan att öka. Beroende på storleken på ditt hushåll och antalet invånare kan du slösa bort tusentals liter vatten per enskild toalett på en månad. Som ett resultat kan du förvänta dig en ökning med upp till två tusen dollar i din årliga vattenräkning.

Låt inte din rinnande toalett styra ditt liv

Även om din toalett går slumpmässigt i bara några sekunder, erkänn problemet för vad det är – en miljömässig och en ekonomisk fara. Att åtgärda det i tid kommer att hjälpa till att förebygga en hel del huvudvärk och oanvända investeringar som kan uppstå om du lämnar fantomspolningen utan uppsikt.

För detta ändamål hoppas vi att den här artikeln har visat sig användbar. I slutändan, om du är osäker på dina hantverkare, kom ihåg att du alltid kan vända dig till en professionell rörmokare för att åtgärda problemen du upplever med din rinnande toalett.

Lämna en kommentar