Varför går min ATV högt på tomgång?

När din motor går för snabbt i neutralläge kan din ATV gå högt på tomgång. Detta är också känt som grov tomgång. Din ATV kommer att låta högre och kan börja skaka, vilket kan göra det svårt att kontrollera ditt fordon. Varför går din ATV högt på tomgång?

ATV:er går högt på tomgång av dessa skäl:

  • Tomgångsskruven är felplacerad
  • Utetemperaturen ändras
  • Fast choke
  • Pilotjetbackuper
  • Bränsle av dålig kvalitet
  • Vakuumläckor
  • Smutsiga luftfilter

Denna guide till felsökning av ATV tomgång kommer att gå igenom var och en av ovanstående orsaker till hög tomgång i detalj. Vi kommer också att förklara hur du fixar dem så att du kan ha bättre kontroll över din ATV varje gång du åker. Fortsätt läsa!

7 potentiella orsaker till att ATV går på hög tomgång och hur man åtgärdar dem

Tomgångsskruven är felplacerad

Din ATV har en komponent som kallas tomgångsskruven. Tomgångsskruven är också känd som luft-bränsleblandningsskruven eftersom den bestämmer mängden luft som får kombineras med bränsle.

Eftersom den är ansluten till förgasaren kan du öka tomgångshastigheten när du mixar med tomgångsskruven. Din motor kan också gå smidigare beroende på vilket läge tomgångsskruven är inställd på.

Om du är bekväm med det, rekommenderar vi att du kommer åt tomgångsskruven och kontrollerar dess placering. Försök att placera om den och se om ditt problem med hög tomgång upphör.

Du kan alltid ta med din ATV till en mekaniker och be dem att återställa tomgångsskruven.

Om detta löser ditt problem med hög tomgång, så bra! Detta är en av de enklare korrigeringarna, och det borde inte heller vara särskilt dyrt.

Som sagt, om din ATV fortfarande går högt på tomgång även när du är säker på att tomgångsskruven sitter på plats, har du fortfarande många fler områden du kan felsöka.

Utomhustemperaturförändringar

Här är något vi slår vad om att du aldrig trodde påverkade tomgången på din ATV (men absolut gör det): vädret.

På sommaren när temperaturerna och luftfuktigheten är höga förångas bränslet snabbare och lättare. Detta gör att din motor kan vända utan ansträngning, vilket minskar hastigheten på hög tomgång.

  Alternativ till klätterskor som fungerar

När dagarna blir kortare och kallare är bränslet inte så tunt längre. När bränslet tjocknar anstränger sig motorn mer och går på tomgång som ett resultat.

Om du bara har problem med hög tomgång med din ATV på vintern, kan det vara så att inget är fel på ditt fordon alls. Det är bara det att hög tomgång kommer att inträffa mer på grund av de kalla temperaturerna.

Vänta på varmare dagar och se om problemet avtar. Om den gör det så är det inget fel på din ATV i sig.

Men om din ATV går på tomgång oavsett årstid, måste du fortsätta felsöka. Något är uppenbarligen fel.

Choken har fastnat

Din ATV:s gaskabel eller choke är nästa område att undersöka.

När choken fastnar ökar mängden luft som tillåts komma in i bränsleblandningen. Detta gör bränsleblandningen magrare än vanligt och kommer därför att orsaka högre tomgång jämfört med en mindre mager blandning.

Gaskabeln sitter på styret på din ATV, så använd en skruvmejsel eller en låsmutter för att komma åt choken.

Positionen kan fastna. Du vet att det är problemet om tomgångsskruven och sidokolven på förgasaren är separerade från varandra.

Sidokolven ska vila på tomgångsskruven. Placera dessa delar i rätt position, byt ut styret och prova din ATV. Ditt problem med hög tomgång kan ligga bakom dig.

Om inte, så är det en bra idé att smörja in choken. Du kan använda penetrerande olja för detta. Ta sedan en tång och justera kabeln. Om den har suttit fast för länge hjälper din manuella rörelse att den stannar på plats.

Det borde förhoppningsvis göra susen förutsatt att problemet är med gaskabeln.

Pilotjet är säkerhetskopierat

Pilotjeten är en komponent i din ATV som tar emot luft-bränsleblandningen och sedan ställer in din ATV från tomgång till gas mellan 15 och 20 procent. När din ATV står på tomgång är det pilotjet som skickar bränsle till motorn.

  West Virginia Jet Ski Laws: Ett enkelt fuskblad med alla detaljer

När pilotjeten har problem påverkar det mängden bränsle som når din motor negativt. Bränsleblandningen blir magrare och du vet redan vid det här laget att det gör att din ATV går högt på tomgång.

Pilotstrålar är otroligt små komponenter, så även om du kan prova att rengöra dem själv, kan detta vara svårare än du först antar. Låt gärna din mekaniker ta hand om jobbet så att du kan säkerställa att pilotstrålarna är rena.

Du använder bränsle av låg kvalitet

Om du vill att din ATV ska gå bra, oavsett om det är för att förhindra hög tomgång eller bakslag, måste du använda bränsle av hög kvalitet.

Ja, du kommer att behöva spendera mer pengar för bättre bränslekvalitet, men det är värt det. Din motor kommer att gå jämnt som smör och eventuella problem med tomgång bör bara bero på temperaturförändringar, inte din ATV själv.

Självklart kan även högkvalitativt bränsle bli ett problem om du lämnar det i tanken för länge. Töm alltid din bensintank i slutet av en aktiv säsong.

Om du planerar att ta en två eller tre månader lång paus från att köra din ATV, bli av med det överblivna bränslet.

När bränslet blir tungt kan det fastna och leda till bakslag. Det kommer inte heller att göra ditt problem med hög tomgång någon tjänst.

Vakuumläckor

Här är en annan potentiellt viktig bidragande faktor till din ATV:s problem med höga tomgång. Motorn och förgasaren delar en tätning mellan sig. När den tätningen är sprucken, till och med en liten bit, då har du ett problem.

Luft kan nu komma in i detta område, vilket påverkar bränsleblandningens konsistens. Som har varit fallet med så många andra problem vi har beskrivit, blir bränsleblandningen för mager och din ATV kommer att gå högt på tomgång.

Du kanske märker att förutom problemet med hög tomgång har du svårare att behålla kontrollen över din ATV eftersom den bara är så ryckig.

  Är Side-by-Sides Street lagligt i Utah?

Nästa gång du parkerar din ATV, ge insugningssystemet en noggrann titt. Du kanske inte alltid kan se någon skada, men om du kan så är det din boven där.

Du kan köpa en vakuumtestare för att avgöra om luft läcker. Skulle testresultaten komma tillbaka rena, då är det dags att kontrollera själva kolhydraten såväl som grenröret. Dessa områden kan skadas. Om så är fallet kan läckor fortfarande uppstå.

Du kanske tror att en vakuumläcka kan vara problemet men du är inte helt säker. I så fall är det bäst att ta din ATV till en mekaniker. De kan diagnostisera problemet och rekommendera en reparation eller utbyte som borde hjälpa.

Luftfiltret är smutsigt

Vi diskuterade din ATV:s luftfilter i vår artikel om ATV-backfiring. Om du missade det kommer vi att ge dig en sammanfattning här.

Din ATV har ett luftfilter som fångar upp partiklar och föroreningar. Den enda luft som kommer till motorn ska vara ren.

Liksom filtret i din luftkonditionering som förmodligen kan använda en förändring, blir din ATV:s luftfilter mindre effektivt ju längre det är i ditt fordon. Du måste byta den varannan månad eller åtminstone kontrollera den för att avgöra om den är smutsig.

Denna lilla strömbrytare kan vara allt som krävs för att stoppa din ATV från att gå högt på tomgång.

Slutgiltiga tankar

Går din ATV högt på tomgång? I vissa fall kan detta vara en normal händelse, åtminstone om den höga tomgången är mycket kortlivad. Kallt väder kan också orsaka hög tomgångskörning.

Någon annan källa till hög tomgång är inget du vill ignorera. Problemet indikerar problem med förgasaren, luftfiltren, choken eller pilotstrålen. Dessa delar kan vara smutsiga eller skadade, och ibland kan du till och med hitta en läcka på kritiska platser.

Den goda nyheten är att det går att fixa en hög tomgång på egen hand om du känner till delarna av din ATV väl. Du är alltid fri att ta ditt fordon till en mekaniker för en professionell diagnos också!